Kaizen 09.03.2020 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Kolego Kaizen, wniosek jest jeden. Za dużo w Polsce jest "elektryków" co się na wszystkim znają. Masz na myśli system szkoleń i egzaminowania na "uprawnienia", który to pozwala zostać elektrykiem z papierami w jeden dzień czy weekend? Jakoś nie widzę na wykresie momentu, gdzie z powodu tego poluzowania zasad wzrosłaby śmiertelność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 09.03.2020 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Nie. Mam na myśli starą przypadłość Polaków biorących się za wszystko, niezależnie od umiejętności.I "uprawniena" nie mają nic do tego.Wielu murarzo-gipsiarzo-kafelkarzy przy okazji remontu np. łazienki biorą się za "remont" instalacji elektrycznych w tych łazienkach, łącząc Al z Cu i chowając te połączenia w ścianach, przedłużając stare przewody 2-żyłowe nowymi 3-żyłowymi itd.Mam wiele zgłoszeń do awarii po paprokach, to wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkas12 09.03.2020 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Statystycznie i tak bardzo mało osób gnie i ginęło od prądu. .Bo dzięki Bogu nie jesteś elektrykiem kolego. A gdy ty (i tobie podobni laicy) przestaniesz "doradzać" w kwestii elektryki to jestem pewien, że współczynnik zgonów z powodu kontaktów z prądem jeszcze spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 18.03.2020 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Bo dzięki Bogu nie jesteś elektrykiem kolego. Tak się składa, ze musiałem poprawiać po fachowcu - zawodowcu - LOL. A i tak mam jeszcze kilka drobnych poprawek, w sumie pierdoły typu kilka 1.5 mm zabezpieczone 16, a miało być 10, ale jest już parę lat i mi się nie chce i tym babrać - ALE TAKI FACHURA TO BYŁ I TYLKO OPOWIADAŁ O TYM JAKIE TO CUDA ROBIŁ I JAK SIĘ ZNA, A INNI TO JAKIE TĘPAKI . Jakby mechanicy samochodowi mieli jakość elektryków, to po wyjeździe od mechanika lądowalibyśmy na słupach - LOL . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 18.03.2020 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 No to dzięki Bogu, że również nie jesteś mechanikiem, kolego muchenzDopiero by się narobiło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 18.03.2020 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 No to dzięki Bogu, że również nie jesteś mechanikiem, kolego muchenz Dopiero by się narobiło.. LOL. Po mechaniku też raz poprawiałem, bo użył starej śruby piasty i prawie nie była zabezpieczona. A w branży której pracuję, to najpierw piszesz testy(!), a dopiero później tworzysz funkcjonalność. Co nie zmienia faktu, że ze względu na skomplikowanie i tak błędy się zdarzają - cudów nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 18.03.2020 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Geniusz. No wręcz geniusz.A tak się marnuje .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.03.2020 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 I tym radosnym akcentem - szukamy dalej elektryka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts