Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W PRZEBIŚNIEGACH 3 (G2) pracownia ARCHON

Recommended Posts

Witam!

Przeglądająć Forum nie natknąłem się na ten projekt

Co o nim myślicie?

https://www.archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-w-przebisniegach-3-g2-m70a23a32e42a3

To na czym Nam zależy to na pewno własna przestrzeń (mowa o sypialni) oraz spory taras. Dodatkowo w grę wchodzi tylko dom parterowy.

Może, ktoś z forumowiczów miał doczynienia z projektem? Bardzo chętnie poznam Wasze zdanie.

• 1 year później...

Witam wszystkich budowniczych!

Jesteśmy z żona na etapie wybierania projektu, oglądamy je już od roku ale w końcu mamy działkę i musimy przyspieszyć działania. Znaleźliśmy wykonawcę który ma wolny termin w przyszłym roku i chcielibyśmy go zaklepać - tylko najpierw musimy wybrać projekt :) Obydwoje jesteśmy w tym temacie zieloni, żadne z nas nigdy nie mieszkało w domu ale postanowiliśmy spełnić swoje marzenie. Jestem po lekturze kilku książek, kilkunastu blogów i artykułów ale dalej nie zastąpi to praktycznej wiedzy dlatego chciałbym prosić bardziej doświadczone osoby o wyrażenie swojej opini na temat tego projektu - i ew. zasugerowanie przydatnych zmian.

https://www.archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-w-przebisniegach-3-g2-m70a23a32e42a3?gclid=CjwKCAjw_L6LBhBbEiwA4c46uvmo9mhJw3ODV6PemRwG7dEm58VGGAECz92J78i6E0Mhlre0BTsCGxoCbSIQAvD_BwE

Do napisania postu skłonił mnie właśnie Twój komentarz @elfir, w temacie z innym projektem napisałaś dużo komentarzy (większość negatywnych), które uznałem za trafne. Czuć od Ciebie więdzie i doświadczenie - chętnie usłyszał bym Twoją opinie na temat tego projektu całościowo. Mógłbym się odezwać na priv z pytaniami?

@elfir powiedz proszę co myślisz o tym - https://www.extradom.pl/projekt-domu-hiacynt-WAH1953?utm_source=google&utm_medium=cpc&device=c&matchtype=b&adposition=&campaignid=1409221180&gclid=CjwKCAjw_L6LBhBbEiwA4c46utJnOa3IFthOytIsd63YfHFKFz0fI1yAQqC7JL5HXQGaY2UL5IUuhRoCstkQAvD_BwE

Sprawdziłem opinie osób budujących dom według tego projektu na forach i facebooku - większość osób wspomina o zaniżonych przez projektanta kosztach budowy - czy to jest 'trudny' projekt? Jak to oceniasz

Jestem w stanie jedynie ocenić funkcjonalność wnętrz. Nie kwestii technicznych.

Ten projekt jest całkiem ok, bo to duży dom i łatwo było prawidłowo go zaplanować. Dlatego nie miałam większych uwag.

natomiast Hiacynt nie jest parterowy i sypialnie są pod skosami. Jest też dużo większy.

Edytowane przez Elfir