d7d 09.03.2020 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Ale cel słuszny i liczy się wola Narodu (społeczności FM) a nie jakiś regulamin "podziękuj".Zasłużyłeś to powinieneś otrzymać. Regulamin "podziękuj" jest do bani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 10.03.2020 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Trolaria trolaria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 10.03.2020 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ale ty tak na poważnie? Naprawdę są jeszcze ludzie co nie wiedzą jak wygląda produkcja benzyny? Zgroza..... Przecież każdy wie, że ropę się kontraktuje na kilka miesięcy do przodu. Przecież ta ropa jest jeszcze pod ziemią albo leci ropociągiem do magazynów. Czyli benzyna z tej taniej ropy pojawi się na rynku za miesiąc, dwa. Przeraża mnie fakt, że można tego nie wiedzieć. Raczej ty piszesz bzdury.... cena ropy na gieldzie prawie natychmiast wpływa na cene na stacjach tzn jesli jest podwyżka, bo jeśli obniżka to jest kilkudniowe opoźnienie, ale to chyba logiczne. Nieważne jest kiedy benzyna z danej partii ropy zostanie faktycznie wyprodukowana, to tak nie działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 10.03.2020 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 (edytowane) Podobno w obecnej sytuacji mozliwe sa dalsze obnizki stop procentowych. Wg mnie, jesli faktycznie oprocentowanie kredytow by spadlo, to ceny mieszkan wzrosna (bo kredyty beda jeszcze bardziej dostepne). Ale co ja tam wiem. Edytowane 10 Marca 2020 przez Lukasz11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antyspam 10.03.2020 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Jak tam ropa, gieldy i waluty... Jakis update? Chcialem zasiegnac jedynego zrodla informacji co i jak w swiecie. Bo o tych 30% wczoraj.... uwaga, tylko z tego watku sie mozna bylo dowiedziec Nie wiem. Ja się dowiedziałem wczoraj rano stąd: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antyspam 10.03.2020 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Raczej ty piszesz bzdury.... cena ropy na gieldzie prawie natychmiast wpływa na cene na stacjach tzn jesli jest podwyżka, bo jeśli obniżka to jest kilkudniowe opoźnienie, ale to chyba logiczne. Nieważne jest kiedy benzyna z danej partii ropy zostanie faktycznie wyprodukowana, to tak nie działa... Nie znasz się, ale trudno. Nie pogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 10.03.2020 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Nie znasz się, ale trudno. Nie pogadamy. Uhm... skoro ty twierdzisz że sie nie znam to tak musi być. Szkoda że rynek i cennika na stacjach tego nie potwierdzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antyspam 10.03.2020 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Uhm... skoro ty twierdzisz że sie nie znam to tak musi być. Szkoda że rynek i cennika na stacjach tego nie potwierdzają. Nie wiem czemu z takim uporem szukasz poparcia swojej racji skoro jej nie masz. Jaki rynek i cenniki? Przecież to paliwo, które jest teraz w dystrybutorach jest z ropy kupionej miesiąc temu. A ropa od początku roku tanieje i dlatego jest coraz taniej. Z poziomu prawie 70$ spadła na początku lutego do 55$. Strasznie trudno to sobie skalkulować czy co? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.03.2020 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Raczej ty piszesz bzdury.... cena ropy na gieldzie prawie natychmiast wpływa na cene na stacjach tzn jesli jest podwyżka, bo jeśli obniżka to jest kilkudniowe opoźnienie, ale to chyba logiczne. Nieważne jest kiedy benzyna z danej partii ropy zostanie faktycznie wyprodukowana, to tak nie działa... Tak właśnie jest u mnie Ceny benzyny lecą w dół. Przez ostatni tydzień z 2.47 na 2.15 za gallon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 10.03.2020 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Nie wiem czemu z takim uporem szukasz poparcia swojej racji skoro jej nie masz. Jaki rynek i cenniki? Przecież to paliwo, które jest teraz w dystrybutorach jest z ropy kupionej miesiąc temu. A ropa od początku roku tanieje i dlatego jest coraz taniej. Z poziomu prawie 70$ spadła na początku lutego do 55$. Strasznie trudno to sobie skalkulować czy co? Nie brnij już dalej... napisales glupstwo i pora sie wycofać. Ceny hurtowe ropy prawie natychmiast mają odbicie na stacjach. W zeszlym tygodniu kupowalem benzyne 95 po 4,9zl dzis - zaledwie kilka dni pozniej mozna znaleźć takie stacje gdzie jest po 4,55zl. Na gieldzie był drastyczny spadek niecale dwa dni temu i jest juz natychmiastowy efekt. Mowi się że w przyszlym tygodniu benzyna moze być na niektorych stacjach w cenie ponizej 4.3zl, a ropa ktora fizycznie sprzedana hurtowo zostala wczoraj doplynie do nas za pare tygodni a ta płynąca rurociągami z Rosji troche wcześniej. Tak to dziala, tak sie rozliczają duzi hurtownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.03.2020 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Szalone ceny paliw https://www.autocentrum.pl/paliwa/ceny-paliw/ lub https://cenapaliw.pl/ Dla każdego coś dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 10.03.2020 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Podobno w obecnej sytuacji mozliwe sa dalsze obnizki stop procentowych. Wg mnie, jesli faktycznie oprocentowanie kredytow by spadlo, to ceny mieszkan wzrosna (bo kredyty beda jeszcze bardziej dostepne). Ale co ja tam wiem. oczywiście fasolka w maju będzie kosztować 60 zł za kilo truskawka 30 zł za kilo malina 70 zł za kilo ale RPP ( poszukaj sobie skrótu w google ) obniży stopy widziałeś wykres podaży piniądza m1 ? to se zobacz oprocentowanie kredytów spadnie, ludzie, jesteśmy na historycznym dnie oprocentowania kredytów i nie nazywamy się uwaga: a) usa b) japonia c) norwegia d) szwajcaria ale u nas będzie bal być może dzesika dostanie 2 los Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 10.03.2020 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Tak właśnie jest u mnie Ceny benzyny lecą w dół. Przez ostatni tydzień z 2.47 na 2.15 za gallon. U ciebie cena benzyny ma jakieś bezpośrednie przełożenie na notowania giełdowe (a właściwie na odwrotnie - giełda na cenę), u nas te związki są baaaaaaardzo luźne. W górę to tak, natychmiast jest reakcja (bo wicie rozumicie, giełda, dular i te klimaty). natomiast w dół - to za kwartał o 1 grosz, no w porywach 2 grosze jak włatca łaskawy* ( a bo wicie końtrakty długoterminowe i takie tam pitu,pitu). Paliwa są wysoko opodatkowane a państwo ma potrzeby i nie odpuści dojnej krowie. Siłę nabywczą przecietnej płacy czy stawki godzinowej przeliczysz na paliwo lepiej niż ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 10.03.2020 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 U ciebie cena benzyny ma jakieś bezpośrednie przełożenie na notowania giełdowe (a właściwie na odwrotnie - giełda na cenę), u nas te związki są baaaaaaardzo luźne. W górę to tak, natychmiast jest reakcja (bo wicie rozumicie, giełda, dular i te klimaty). natomiast w dół - to za kwartał o 1 grosz, no w porywach 2 grosze jak włatca łaskawy* ( a bo wicie końtrakty długoterminowe i takie tam pitu,pitu). Paliwa są wysoko opodatkowane a państwo ma potrzeby i nie odpuści dojnej krowie. Siłę nabywczą przecietnej płacy czy stawki godzinowej przeliczysz na paliwo lepiej niż ja. litr benzyny na stacji to jakieś 1.4 baryłki i reszta podatków więc nie mamy co liczyć na 30% przecenę. nie w polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 10.03.2020 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 (edytowane) oczywiście fasolka w maju będzie kosztować 60 zł za kilo truskawka 30 zł za kilo malina 70 zł za kilo ale RPP ( poszukaj sobie skrótu w google ) obniży stopy widziałeś wykres podaży piniądza m1 ? to se zobacz oprocentowanie kredytów spadnie, ludzie, jesteśmy na historycznym dnie oprocentowania kredytów i nie nazywamy się uwaga: a) usa b) japonia c) norwegia d) szwajcaria ale u nas będzie bal być może dzesika dostanie 2 los Zgadza sie. Ceny wszystkiego pojda wtedy w górę. Mieszkan tez - wiec w tym momencie zaprzeczasz sam sobie, twierdzac ze ceny w budowlance spadna. Edytowane 10 Marca 2020 przez Lukasz11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 10.03.2020 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Zgadza sie. Ceny wszystkiego pojda wtedy w górę. Mieszkan tez - wiec w tym momencie zaprzeczasz sam sobie, twierdzac ze ceny w budowlance spadna. lewaruj więc kredyt bo nigdy tak pewnego przedsiębiorcy nie słyszałem jak ty zastaw 2 mln zyskaj 20 liczymy na ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 10.03.2020 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Zgadza sie. Ceny wszystkiego pojda wtedy w górę. Mieszkan tez - wiec w tym momencie zaprzeczasz sam sobie, twierdzac ze ceny w budowlance spadna. powtórzę pytanie, do znajomego które zadałem w 2006 roku ( w 2012 roku dowiedział się, o co mi chodziło ) dam ci czas do 2025 czym się różni cena kamienia od ceny mieszkania. dziękuję do widzenia. archiwizuję i wrócę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 10.03.2020 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Cena towaru jest taka, jaka kupujacy zgodzi sie zaplacic. Ja nie jestem wrozka, zeby wiedziec jakie beda ceny w blizszej i dalszej przyszlosci. Nie jestem tez na tyle kompetentny, zeby byc pewnym tak jak Ty, ze spadna lub wzrosna. Zyhu, jestes spekulantem, ktory kilka razy trafil jedynie z przeczuciem przyszlosci na rynku, ale to byl lut szczescia, a nie wiedza. A uwazasz sie za wielkiego i wytrawnego znawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 10.03.2020 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Cena towaru jest taka, jaka kupujacy zgodzi sie zaplacic. . ja się z tym zgodzę. tyle tylko, dlaczego kupujący rozkłada ten zakup na 30 lat. co to znaczy. to znaczy tyle, że za 30 lat ten zakup będzie dla niego osiągalny. kto więc daje czarnego łabędzia kupującemu ? polska czy zachód ? jak może ktoś kupić dom za 800 tys zł w wieku 24 lat, jeśli przez 4 lata nie zdołał zaoszczędzić na golfa 3 ? więc odpuść myślenie i zajmij się czytaniem chociażby moich wpisów za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.03.2020 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 ... Paliwa są wysoko opodatkowane a państwo ma potrzeby i nie odpuści dojnej krowie. Siłę nabywczą przecietnej płacy czy stawki godzinowej przeliczysz na paliwo lepiej niż ja. Zakładając 15 na godz. jako średnią to około 25 litrów. Wracając do tematu. Kredyt na dom (150 tys 4% na 30 lat o niezmiennej stopie oprocentowania I stałej miesięcznej racie, to około 700 miesięcznie). Za takie pieniądze trudno wynająć mieszkanie w dobrej dzielnicy. Ceny wzrastają, płace również a rata miesięczna hipotecznego kredytu pozostaje niezmienna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts