Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szalone ceny budowy domu cz2. ostatnia

zyhu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 448
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wirus powoduje nieodwracalne zwłóknienie płuc, czyli ograniczona zostaje powierzchnia wymiany O2-CO2.

Tak tak, oczywiście :rotfl:

Sarkoidoza płuc też może wywołać niewydolność oddechową i też powoduje zwłóknienie, a większość chorych tego nigdy nie zauważy. Są wydolni jak przed chorobą. Dlaczego? Bo niewydolność oddechowa dotyczy kilku procent.

Sarkoidoza płuc też może wywołać niewydolność oddechową i też powoduje zwłóknienie, a większość chorych tego nigdy nie zauważy. Są wydolni jak przed chorobą. Dlaczego? Bo niewydolność oddechowa dotyczy kilku procent.

"dotyczy kilku procent" ... czego? Ludzi czy powierzchni płuc?

Tak tak, oczywiście :rotfl:

Ale my nie rozmawiamy o sarkidozie tylko o innym przypadku, który dotknie znacznie większą część populacji i może spowodować uszkodzenie płuc o większym rozmiarze

"Wiele mniej inwestycji" wyeliminuje z rynku partaczy. Zostaną fachowcy, którzy się cenią.

Żartujesz...

Dla wielu inwestorów liczy się CCC i ci wykonawcy którzy taką zapewnią na pewno będą mieli ci robić.

Tym bardziej, że znajdzie się wielu inwestorów, którzy w całym tym zamieszaniu mniej, lub bardziej ucierpią i będą szukali tańszych fachowców (i materiałów) aby jakoś dokończyć inwestycję

Żartujesz...

Dla wielu inwestorów liczy się CCC i ci wykonawcy którzy taką zapewnią na pewno będą mieli ci robić.

Tym bardziej, że znajdzie się wielu inwestorów, którzy w całym tym zamieszaniu mniej, lub bardziej ucierpią i będą szukali tańszych fachowców (i materiałów) aby jakoś dokończyć inwestycję

Zapominasz, że Polska to nie Zachód. Ludzie w PL robią pałace a nie domy. Z jakości jeszcze długo nie zejdą.

Zapominasz, że Polska to nie Zachód. Ludzie w PL robią pałace a nie domy. Z jakości jeszcze długo nie zejdą.

Jakiś jesteś odderwany od rzeczywistości. Po pierwsze -owszem, duże domy się buduje,ale małych jednak więcej, po drugie, jak komuś kryzys przetrzepie kieszenie, to właśnie z uwagi na koszt wykończenia dużego domu będzie musiał zejść z półkę niżej z materiałami i fachowcami.

Już się zaczyna. Dzwoniłem dziś do faceta co mi robił wod-kan i podłogówkę bo oczywiście gdzieś mi zaginęły protokoły z prób szczelności , które potrzebuje do odbioru. I tak jak przez ostatnie 3 lata nie miał w co rąk włożyć tak teraz mówi , że nagle ludzie całkowicie przestali dzwonić.

Już się zaczyna. Dzwoniłem dziś do faceta co mi robił wod-kan i podłogówkę bo oczywiście gdzieś mi zaginęły protokoły z prób szczelności , które potrzebuje do odbioru. I tak jak przez ostatnie 3 lata nie miał w co rąk włożyć tak teraz mówi , że nagle ludzie całkowicie przestali dzwonić.

Teraz mamy narodowa kwarantanne. Normalne, ze ludzie unikaja kontaktow miedzyludzkich, totez majster chwilowo jest bezrobotny. Zobaczymy, jak to sie bedzie krecilo po tym calym wirusie.