Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

koszt wykończenia domu - aktualne ceny

Recommended Posts

cześć, poprosiłem dobrych fachowców o wycenę wykończenia domu - kompletnie nie mam pojęcia jak się aktualnie kształtują ceny . Czy Waszym zdaniem ceny są rozsądne, wiem , ze dobra jakość kosztuje ale chciałbym mieć jako takie przekonanie, że po prostu nie przepłacam . Dzięki z góry za opinie

płytka podłoga,lazienka - cena za m2 = 100 pln

sufity k-g -cena za m2 =100 pln

p.elektr sufitowe -cena za sztukę 80 pln

montaż oświetlenia - cena za punkt 100 pln

malowanie - cena za m2 = 15 pln

montaż wanny z armaturą = 1200 pln

montaż muszli wc - cena za sztukę = 300 pln

baterie pod-tynk -cena za sztukę = 600 pln

ścianka k-g -cena za m2 = 130 pln

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

to są ceny roboty czy roboty z materiałem

bo jak to są ceny roboty, to zaraz żonie rachunek wystawie i dopiero się jej oczy otworzą co dla niej zrobiłem :)

jak to cena roboty to powariowali. fajnie mają

cena tylko robocizny , to ile Twoim zdaniem powinno kosztować położenie 1 m2 płytek ( w tym skosowanie, docinanie, ...etc) ? a koszt 1 m2 sufitu KG ? ( ruszt, folia , płyty KG, ...etc)

cena tylko robocizny , to ile Twoim zdaniem powinno kosztować położenie 1 m2 płytek ( w tym skosowanie, docinanie, ...etc) ? a koszt 1 m2 sufitu KG ? ( ruszt, folia , płyty KG, ...etc)

no to powiem wam, że macie lepiej jak w NBP za piecem.

akurat płytki, to tutaj najnormalniejsza stawka, choć nie dałbym więcej jak 70 zł za metr - dlatego kładę sam.

jak widzę cenę karton gipsów, to widze, że zarobiłem na niezłe auto... spoko

montaż wanny i armatury 1200 zł :) szkoda że nie 2400 :) he he się ukróci zaraz hasanie, się ukróci

• Like 1

płytka podłoga,lazienka - cena za m2 = 100 pln nie dałbym tyle

sufity k-g -cena za m2 =100 pln absurd

p.elektr sufitowe -cena za sztukę 80 pln drogo

montaż oświetlenia - cena za punkt 100 pln 100 zł za powieszenie lampy ? gdzie tak płacą, zamontuje ich z 30 dziennie

malowanie - cena za m2 = 15 pln zgoda

montaż wanny z armaturą = 1200 pln kpina

montaż muszli wc - cena za sztukę = 300 pln przez 2 podzielić

baterie pod-tynk -cena za sztukę = 600 pln max 400 jest z tym trochę sztukaterii

powariowali

cześć, poprosiłem dobrych fachowców o wycenę wykończenia domu - kompletnie nie mam pojęcia jak się aktualnie kształtują ceny . Czy Waszym zdaniem ceny są rozsądne, wiem , ze dobra jakość kosztuje ale chciałbym mieć jako takie przekonanie, że po prostu nie przepłacam . Dzięki z góry za opinie

płytka podłoga,lazienka - cena za m2 = 100 pln

sufity k-g -cena za m2 =100 pln

p.elektr sufitowe -cena za sztukę 80 pln

montaż oświetlenia - cena za punkt 100 pln

malowanie - cena za m2 = 15 pln

montaż wanny z armaturą = 1200 pln

montaż muszli wc - cena za sztukę = 300 pln

baterie pod-tynk -cena za sztukę = 600 pln

Dlatego coraz więcej osób samemu robi to wszystko. W tym ja. :)

Ceny są po prostu z dupy. Jeżeli masz dniówkę na poziomie 1000 zł netto swoją jako inwestor może być i może dlatego się dziwisz.

BTW te ceny obejmują kleje i fugi czy nie?

tylko robocizna, średnio na rynku : ile kosztuje połozenie 1m2 płytek ?, 1m2 sufitu gk ?, 1m2 malowania ?, ...

położenie 1 m2 płytek ( w tym skosowanie, docinanie, ...etc) ?

Jak to ze szlifowaniem i otworami to tanio jak barszcz. Jeszcze zależy jaki rodzaj płytek - większe formaty to nawet 120zł/m2 za samo ułożenie (fazowanie, otwory, impregonowanie a nawet fugowanie fugą epoksydowa ekstra płatne).

Ceny są po prostu z dupy. Jeżeli masz dniówkę na poziomie 1000 zł netto swoją jako inwestor może być i może dlatego się dziwisz.

BTW te ceny obejmują kleje i fugi czy nie?

no to ile w/g Ciebie powinna wynosić dniówka dobrego fachowca ? . Akurat mniej wiecej wiem ile ma trwać wykończenie to sobie policzę

Jak to ze szlifowaniem i otworami to tanio jak barszcz. Jeszcze zależy jaki rodzaj płytek - większe formaty to nawet 120zł/m2 za samo ułożenie (fazowanie, otwory, impregonowanie a nawet fugowanie fugą epoksydowa ekstra płatne).

100 pln za m2 to taka uśredniona cena z tego co zauważyłem w wycenie ; są i płytki podłogowe gdzie mozna polecieć szybko ale i też łazienkowe i WC gdzie jest sporo docinek, skosowania , otworów na gniazda elektryczne , ...etc.

no to ile w/g Ciebie powinna wynosić dniówka dobrego fachowca ? . Akurat mniej wiecej wiem ile ma trwać wykończenie to sobie policzę

Trwać ? A to ma być ładnie czy szybko? Odpowiem tak żeby nie być wścibskim jeżeli wizyta lekarska profesora medycyny który ma monopol na uratowanie życia kosztuje prywatnie 1400 zł to jak to przyrównasz do wstawienia wanny za 1200 ? Ile lat kształcił się profesor i jaką ma odpowiedzialność a jak to się ma do hydraulika?

Masz durne podejście dniówka obejmuje palenie fajek picie kawy i robienie kupy za to nie płacę. Płać za efekty i to pozytywne a nie za sranie w banię.

100 pln za m2 to taka uśredniona cena z tego co zauważyłem w wycenie ; są i płytki podłogowe gdzie mozna polecieć szybko ale i też łazienkowe i WC gdzie jest sporo docinek, skosowania , otworów na gniazda elektryczne , ...etc.

Niczego nie uśredniaj tylko wylicz i tego się trzymaj. Zerknij na ten wpis https://www.wolnymbyc.pl/wykonczenie-mieszkania-podsumowanie-projektu-i-sciaga-dla-poczatkujacych/ Maćka Zachariasza z Gdańska wykonczenie dotyczy co prawda Gdańska ale jest niestary i daje jakiś pogląd na ceny o co prosisz. Z jakiego regionu jesteś?

https://www.wolnymbyc.pl/mieszkanie-na-wynajem-case-study-cz-4-koszty-wykonczenia/

płytka podłoga,lazienka - cena za m2 = 100 pln nie dałbym tyle

sufity k-g -cena za m2 =100 pln absurd

p.elektr sufitowe -cena za sztukę 80 pln drogo

montaż oświetlenia - cena za punkt 100 pln 100 zł za powieszenie lampy ? gdzie tak płacą, zamontuje ich z 30 dziennie

malowanie - cena za m2 = 15 pln zgoda

montaż wanny z armaturą = 1200 pln kpina

montaż muszli wc - cena za sztukę = 300 pln przez 2 podzielić

baterie pod-tynk -cena za sztukę = 600 pln max 400 jest z tym trochę sztukaterii

ścianka k-g -cena za m2 = 130 pln powariowali

podsumowując:

dostałeś wycenę w stylu, heniek, napisz mu tam ceny z dupy, jak się jeleń skusi to kowalskiego wystawimy do wiatru a tu zarobimy na jeleniu

taki mamy rynek, ale już idzie z zachodu chłód...

Edytowane przez zyhu

Trwać ? A to ma być ładnie czy szybko? Odpowiem tak żeby nie być wścibskim jeżeli wizyta lekarska profesora medycyny który ma monopol na uratowanie życia kosztuje prywatnie 1400 zł to jak to przyrównasz do wstawienia wanny za 1200 ? Ile lat kształcił się profesor i jaką ma odpowiedzialność a jak to się ma do hydraulika?

Masz durne podejście dniówka obejmuje palenie fajek picie kawy i robienie kupy za to nie płacę. Płać za efekty i to pozytywne a nie za sranie w banię.

niestety niewiele wnosi dla mnie Twój komentarz :( . Popyt-Podaż tak to działa i to nie ma nic wspólnego z wykształceniem... Dodatkowo chyba mnie nie zrozumiałeś - mając zakres robót , czas trwania i koszt + ilość osób to można pewne rzeczy sobie policzyć.

tak czy inaczej interesuje mnie jaki jest rozsądny koszt 1m2 malowania, położenia płytek, sufitu GK ?, ściany GK ...etc. oczywiście nikt nie ma monopolu , po prostu może ktos ostatnio takie prace zlecał i jestem ciekaw ile placił

niestety niewiele wnosi dla mnie Twój komentarz :( . Popyt-Podaż tak to działa i to nie ma nic wspólnego z wykształceniem... Dodatkowo chyba mnie nie zrozumiałeś - mając zakres robót , czas trwania i koszt + ilość osób to można pewne rzeczy sobie policzyć.

tak czy inaczej interesuje mnie jaki jest rozsądny koszt 1m2 malowania, położenia płytek, sufitu GK ?, ściany GK ...etc. oczywiście nikt nie ma monopolu , po prostu może ktos ostatnio takie prace zlecał i jestem ciekaw ile placił

A jaka część Polski bo to a wpływ na cenę

Niczego nie uśredniaj tylko wylicz i tego się trzymaj. Zerknij na ten wpis https://www.wolnymbyc.pl/wykonczenie-mieszkania-podsumowanie-projektu-i-sciaga-dla-poczatkujacych/ Maćka Zachariasza z Gdańska wykonczenie dotyczy co prawda Gdańska ale jest niestary i daje jakiś pogląd na ceny o co prosisz. Z jakiego regionu jesteś?

https://www.wolnymbyc.pl/mieszkanie-na-wynajem-case-study-cz-4-koszty-wykonczenia/

dzięki-tu już bardziej konkrety ale mi nie pomogą :( . Po pierwsze zupełnie inna skala mieszkanie 74 a dom - nawet zakładając, że umiałbym to wszystko zrobić to trwało by to lata świetlne :( - nie mam tyle wolnego czasu

jestem z Wrocławia