bumar1 10.03.2020 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Witam,znowu kolejny problem. Domek mojej córki obecnie ogrzewany jest kominkiem / kozą na drewno. Jest to dobra i ładna ozdobna koza produkcji norweskiej. Doskonale się sprawuje ale już za rok do domku będzie doprowadzony gaz, który będzie głównym źródłem ogrzewania.Córka chciałaby skorzystać z dofinansowania "czyste powietrze". Nie chce jednak zrezygnować z ładnej kozy a to dyskwalifikuje ją z dofinansowania. Moje pytanie: czy można zmienić źródło paliwa w kozie ? Czy można przy istniejącym kominie z cegieł (w b. dobrym stanie) zamontować w kozie jakieś palenisko gazowe.chodzi o to, żeby nie używać drewna, które kopci z palić w kozie jakiś palnik gazowy.Czy ktoś coś wie w tym temacie? Bardzo proszę o jakieś sugestie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.03.2020 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Raczej nowy kominek gazowy a nie samoróba i stalowa wkładka w istniejącym kominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiuszkalinowski7 17.06.2020 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 jak będziesz przebudowywał tradycyjną kozę na gazową samodzielnie może być to niebezpieczne i żebyś za chwile domu nie szukał po podwórku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 18.06.2020 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 Samoróbka nie będzie miała atestu a to dyskwalifikuje z ubiegania się o jakiekolwiek dofinansowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts