losiul77 10.03.2020 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 (edytowane) Witam wszystkich odwiedzających czytających mój problem, który zaraz wam przedstawię. Generalnie moje mieszkanie wygląda jak na zdjęciu numer 1 lecz jest trochę to nie wygodne i chciałbym je przerobić na bardziej przestronne. Na górze po lewej jeden z pokoi dla znajomych jak zostają u nas, na gorze po prawej nasza sypialnia z sofa oraz tv i na dole kuchnia z mikro łazienka, w kuchni na górze znajduje się zabudowa kuchenna którą najchętniej bym chciał przenieść z lekką przeróbką do nowej kuchni iż robiłem ją w zeszłym roku, w lewym dolnym rogu kuchni pralka z zmywarką które również muszę umieścić w kuchni. Chciałbym przerobić je na 2 małe sypialnie oraz salon z aneksem. Problem jest też taki, że aktualnie mam panele grzewcze na suficie i tym się ogrzewamy lecz chciałbym zrobić kominek albo z płaszczem albo z nadmuchami na resztę pomieszczeń i siedząc wczoraj parę godzin jak to wszystko rozstrzyga wpadłem na taki pomysł lecz jestem totalnym amatorem jeżeli chodzi o tego typu sprawy i były to pierwsze wykonane w moim życiu projekty wiec proszę się nie nabijać :cool::D. Projekt który wykonałem wygląda tak. Proszę jakąś dobrą duszę o pomoc ):lol2: Edytowane 10 Marca 2020 przez losiul77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.03.2020 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 do tej mikroskopijnej chatki chcesz wstawiac kominek z płaszczem?Tam nie ma ścian nośnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
losiul77 10.03.2020 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ścianka którą chce wyrzucić aby zrobić większe miejsce w połączeniu kuchni z salonem nie jest ściana nośna iż jest to strych przerobiony na mieszkanie.. To jakie inne rozwiązanie polecasz jeżeli chodzi o ogrzewanie ? Rachunki za prąd są w okresie zimowym dość SPORE stąd pomysł zmiany. Nie jestem specem, słyszałem o takim rozwiązaniu więc to mój pomysł na nowe ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.03.2020 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 skoro sa spore rachunki to trzeba docieplić połacie dachowe a nie wstawiać wielki piec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
losiul77 10.03.2020 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Dzięki za słuszną radę lecz i tak chciałbym wstawić kominek sytuacja wygląda tak ze jest to dom w którym mieszkają 3 rodziny i sam dachem się nie zajmę. W temacie bardziej rozchodzi się o aranżacje niż i ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.03.2020 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 (edytowane) Edytowane 10 Marca 2020 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
losiul77 10.03.2020 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 W żadnych z projektów nie widzę gdzie mógłbym wrzucić kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.03.2020 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2020 "W temacie bardziej rozchodzi się o aranżacje niż i ogrzewanie." Nie doradzam rzeczy bezsensownych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 11.03.2020 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2020 W jaki sposob chcesz przepchnac w urzedzie sposob grzania z elektrycznego na paliwo stałe? Bezsensowny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
losiul77 11.03.2020 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2020 Chce zamontować kominek na drzewo, aktualnie mam panele grzewcze na suficie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 02.04.2020 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 I na poddasze będzie Pan wnosił drewno by ogrzać mieszkanie? Nawet gdyby znalazło się miejsce na kominek to, gdzie miałby być składzik na polana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts