Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Salon z aneksem ! POMOCY

losiul77

Recommended Posts

Witam wszystkich odwiedzających czytających mój problem, który zaraz wam przedstawię. Generalnie moje mieszkanie wygląda jak na zdjęciu numer 1 lecz jest trochę to nie wygodne i chciałbym je przerobić na bardziej przestronne.

111.jpg

Na górze po lewej jeden z pokoi dla znajomych jak zostają u nas, na gorze po prawej nasza sypialnia z sofa oraz tv i na dole kuchnia z mikro łazienka, w kuchni na górze znajduje się zabudowa kuchenna którą najchętniej bym chciał przenieść z lekką przeróbką do nowej kuchni iż robiłem ją w zeszłym roku, w lewym dolnym rogu kuchni pralka z zmywarką które również muszę umieścić w kuchni.

Chciałbym przerobić je na 2 małe sypialnie oraz salon z aneksem. Problem jest też taki, że aktualnie mam panele grzewcze na suficie i tym się ogrzewamy lecz chciałbym zrobić kominek albo z płaszczem albo z nadmuchami na resztę pomieszczeń i siedząc wczoraj parę godzin jak to wszystko rozstrzyga wpadłem na taki pomysł lecz jestem totalnym amatorem jeżeli chodzi o tego typu sprawy i były to pierwsze wykonane w moim życiu projekty wiec proszę się nie nabijać :cool::cool::D:D.

Projekt który wykonałem wygląda tak.

2.jpg

Proszę jakąś dobrą duszę o pomoc ;)):lol2::lol2:

1.jpg

Edytowane przez losiul77

Ścianka którą chce wyrzucić aby zrobić większe miejsce w połączeniu kuchni z salonem nie jest ściana nośna iż jest to strych przerobiony na mieszkanie.. To jakie inne rozwiązanie polecasz jeżeli chodzi o ogrzewanie ? Rachunki za prąd są w okresie zimowym dość SPORE stąd pomysł zmiany. Nie jestem specem, słyszałem o takim rozwiązaniu więc to mój pomysł na nowe ogrzewanie.

• 4 weeks później...