Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tworzysz perfekycyjny kowid i walczysz teraz z Big Pharma !!

Z kim Ty nie walczysz. (nie walczysz z "suplementami produkcji np. J. Zięba - "ukryte terapie").

Ale coś się Tobie wymsknęło spod kontroli - młodzi też chorują i umierają niezależnie od tworzonych teorii spiskowych.

To jeszcze dopowiedz dlaczego ryby mają też covida ? rozpylają go z samolotów czy co ? łapać a nie jeść ? ja tak robię ale inni nie , jak żyć :rolleyes:

W jaki sposób zgon 42-letniego człowieka, który leczył się na astmę, zaraził się COVIDem, został zdiagnozowany, trafił do szpitala i po dwóch tygodniach umarł (informacja od lekarza dla żony na dzień przed zgonem: "on już nie ma płuc") jest wynikiem "absurdalnej polityki rządzących" ?

Czy jego zgon był spowodowany przez COVID, czy "zły stan polskiej służby zdrowia" ?

Może mu te płuca wypalili tlenem podczas śpiączki farmakologicznej ? mój brat nie dał się kategorycznie odmówił zamknąć się do szpitala i żyje, bratowa się zgodziła i nie żyje ,myśli mam ponure ale tu tego nie napiszę bo ban znów by leciał , ale coś jest nie tak i to chyba każdy czuje .

W jaki sposób zgon 42-letniego człowieka, który leczył się na astmę, zaraził się COVIDem, został zdiagnozowany, trafił do szpitala i po dwóch tygodniach umarł (informacja od lekarza dla żony na dzień przed zgonem: "on już nie ma płuc") jest wynikiem "absurdalnej polityki rządzących" ?

Czy jego zgon był spowodowany przez COVID, czy "zły stan polskiej służby zdrowia" ?

Nawet jeśli byłbym lekarzem nie odpowiedziałbym jednoznacznie na tak zadane pytanie.

Może był źle leczony na astmę przed covidem, może przejął się nadmiernie zbudowaną atmosferą apokalipsy wdrożył DDM x10 co przy astmie raczej mu nie pomogło, może za późno trafił do szpitala, a jak już trafił na oddział covidowy to ktoś zaczął go "leczyć" respiratorem i rozwalił mu płuca.

Po raz kolejny opierasz się na pojedynczych przypadkach przekładając to 1/1 na całość, podobnie było z "ortopedą kuzynem" który przyjmował w czasie pandemii.

Nawet nadworny covidocelebryta dr Sutkowski zauważa, że ludzie przestali się leczyć, a ci którzy chcą się leczyć mają pod górkę i często odbijają się od ściany.

Podaj konkrety a nie kolejne wydumane teorie.

Ludzie umierają bo ktoś ich zastraszył?

Znowu ty straszysz.

Kolejne wydumana teoria - "ofiar gdzie wyłączną przyczyną zgonu był Covid-19 było w 2020r. 5 tys. " a wcześniej pisałeś że 95% zmarłych miało choroby współistniejące.

Czyli zgodnie z twoimi "tezami" zmarło z covidem i z chorobami współistniejącymi ponad 100 tysięcy ludzi.

Dziwny ten covid jako odmiana sezonowej grypy (kolejna twoja wydumana teoria) - zabija przy pomocy chorób współistniejących.

Grypa tak nie zabija.

Potwierdzasz po raz kolejny że nie rozumiesz co się do ciebie pisze, więc powtórzę jeszcze raz.

Cytujesz różne treści i nic nie rozumiesz z tego. Odpuść, to cię przerasta.

Mając na uwadze twój stan umysł oraz z szacunku dla swojego czasu, uznaję ze kontynuacja jakakolwiek rozmowy z tobą pozbawiona jest jakiegokolwiek sensu.

Po raz kolejny opierasz się na pojedynczych przypadkach przekładając to 1/1 na całość, podobnie było z "ortopedą kuzynem" który przyjmował w czasie pandemii.

Nawet nadworny covidocelebryta dr Sutkowski zauważa, że ludzie przestali się leczyć, a ci którzy chcą się leczyć mają pod górkę i często odbijają się od ściany.

W poradni, w której ja byłem na 4 ortopedow pracowało (i pracuje) 4

Poza kilkoma tygodniami, kiedy przechodzili COVID

Takich przypadków, jak mój 42-letni znajomy mogę podać ci jeszcze kilka.

Ludzi, którzy byli zdiagnozowano i leczeni na jedną z chorób, o których pisałem, a umarli po zarażeniu koronawirusem. I na skutek tego zarażenia

Dlatego podawanie liczby 5000 i twierdzenie, że to jedyne ofiary COVID zakrawa na śmieszność

I oczywiście doskonale sobie zdaję sprawę, że teraz nagła zapaść na zdrowiu do duży problem dla pacjenta.

Ale jak leczyć nadmiarowych, covidowych pacjentów, a jednocześnie prowadzić planowe leczenie (które nawet bez pandemii wyglądało średnio)?

Jeśli wiesz, jak to zrobić - działaj. Jeden elektryk zrobił już w PL całkiem sporą polityczną karierę.

Edytowane przez fotohobby

A nasze lasy tzw Państwowe też mają cocida że tak rabunkowo je wycinają ??? czy być może szczepionki za to kupują lub jeszcze gorzej spłacają po cichu 447 ? widzieliście co się w tych lasach wyrabia ? jeszcze ze dwa lata i pustynię nam zrobią .

Nie trzeba atakować ekologów.

447 to takie magiczne tłumaczenie wszystkiego co nie wytłumaczalne.

Potwierdzasz po raz kolejny że nie rozumiesz co się do ciebie pisze, więc powtórzę jeszcze raz.

Cytujesz różne treści i nic nie rozumiesz z tego. Odpuść, to cię przerasta.

Mając na uwadze twój stan umysł oraz z szacunku dla swojego czasu, uznaję ze kontynuacja jakakolwiek rozmowy z tobą pozbawiona jest jakiegokolwiek sensu.

Zamiast kolejnego absurdalnego ataku personalnego wytłumacz swoje wizje i udokumentuj przedstawianie liczny.

Co to jest DDM x 10 ? Kolejne twoje fake newsy.

Treści przedstawiane w kolejny wpisach muszą być spójne. A nie są spójne i dlatego wpadasz w panikę i atakujesz.

W kolejnych wpisach dajesz popis bezmyślności.

Edytowane przez d7d

I oczywiście doskonale sobie zdaję sprawę, że teraz nagła zapaść na zdrowiu do duży problem dla pacjenta.

Ale jak leczyć nadmiarowych, covidowych pacjentów, a jednocześnie prowadzić planowe leczenie (które nawet bez pandemii wyglądało średnio)?

Posłuchaj np. tego co mówi od wielu miesięcy dr Paweł Basiukiewicz.

Izolacja pacjentów z wieloletnimi chorobami przewlekłymi (bardzo często w zaawansowanym stadium), u których stwierdzono pozytywny wyniki testu PCR oraz ich leczenie praktycznie wyłącznie w szpitalach covidowych jest ogromnym błędem.

Tylko 447 cię zainteresowało :D:D coś ci skapnie ?

oderwijcie się od tych tv i zerknijcie ludziska co wyrabiają w tych lasach , toć to żeź

Kolejny z problemami z 447.

Już Adam kiedyś się (chyba) o to pytał.

Nie macie już innych problemów na głowie tylko wymyślacie kolejne i kontynuujecie kolejne spiski?

I że się "coś skapnie". Też być chciał coś dostać? Sprawdź swoje korzenie może coś się należy :D

To jest temat o COVID a nie temat o 447.

Nie wiem co to jest żeź.

Kolejny z problemami z 447.

Już Adam kiedyś się (chyba) o to pytał.

Nie macie już innych problemów na głowie tylko wymyślacie kolejne i kontynuujecie kolejne spiski?

I że się "coś skapnie". Też być chciał coś dostać? Sprawdź swoje korzenie może coś się należy :D

To jest temat o COVID a nie temat o 447.

Nie wiem co to jest żeź.

O lasy się pytam , te 447 to mnie zwisa , tylko gdzie to drewno idzie i za co ? byłes w ostatnim roku w jakimś lesie ? idź i zerknij .

Posłuchaj np. tego co mówi od wielu miesięcy dr Paweł Basiukiewicz.

Izolacja pacjentów z wieloletnimi chorobami przewlekłymi (bardzo często w zaawansowanym stadium), u których stwierdzono pozytywny wyniki testu PCR oraz ich leczenie praktycznie wyłącznie w szpitalach covidowych jest ogromnym błędem.

No dobrze, ale co to ma do meritum,, czyli tej wklejki o nieco ponad 5000 ofiar COVID-19 którą się podpierasz, żeby bagatelizować zjadliwość wirusa ?

A dr PB jest po prostu osobą, która ma jakąś teorię. Czy ma wystarczająca wiedzę (ogląd aktualnej sytuacji w całej służbie zdrowia, jej aktualny potencjał aby walczyć z covid i planowo leczyć) tego nie wiem.

Czytam o nim:

Lekarz na prowincji. Elektrokardiolog. Tata Czwórki Mapeciątek.

Na pewno ma dobre chęci, ale jak sądzę te mają nawet w MZ

Edytowane przez fotohobby

No dobrze, ale co to ma do meritum,,

Zadałeś pytanie: "Ale jak leczyć nadmiarowych, covidowych pacjentów, a jednocześnie prowadzić planowe leczenie (które nawet bez pandemii wyglądało średnio)"

wiec odpowiedziałem, rozumiem że odpowiedzi nie oczekiwałeś.

czyli tej wklejki o nieco ponad 5000 ofiar COVID-19 którą się podpierasz, żeby bagatelizować zjadliwość wirusa ?

Ta "wklejka" to oficjalne dane czy to komuś się podoba czy nie. Bezpośrednio od wirusa SarsCov-2 zginęło w 2020r. niewiele więcej osób niż na polskich drogach. To, że ofiar szeroko pojętej pandemii jest dużo więcej to wina idiotycznych decyzji władz, i konowałów w publicznych palcówkach medycznych, którzy zamiast leczyć ludzi pozamykali się na 4 spusty.

A dr PB jest po prostu osobą, która ma jakąś teorię. Czy ma wystarczająca wiedzę (ogląd aktualnej sytuacji w całej służbie zdrowia, jej aktualny potencjał aby walczyć z covid i planowo leczyć) tego nie wiem.

Dr Basiukiewicz przede wszystkim jest praktykiem, w odróżnieniu od wielu cowidocelebrytów od kilku miesięcy zajmuje się leczeniem pacjentów cowidowych.

Podejrzewam, że nawet jeśli prywatnie jest ojcem czwórki mapeciątek to pojęcie w temacie ma większe niż amator hobbysta fotografii czy też inny woźny.

Edytowane przez _Grisza_

Ta "wklejka" to oficjalne dane czy to komuś się podoba czy nie. Bezpośrednio od wirusa SarsCov-2 zginęło w 2020r. niewiele więcej osób niż na polskich drogach. To, że ofiar szeroko pojętej pandemii jest dużo więcej to wina idiotycznych decyzji władz, i konowałów w publicznych palcówkach medycznych, którzy zamiast leczyć ludzi pozamykali się na 4 spusty.

Tak masz rację, te dane pokazują ilu zdrowych (bez zdiagnozowanej choroby przewlekłej) osób zmarło po zarażeniu koronoawirusem

I tę liczbę ofiar należy zwiększyc kilkukrotnie, dodając do niej zgony pacjentów ze zdiagnozowaną i leczoną chorobą przewlekła, które miały przed sobą perspektywę kilku/kilkunastu/kilkudziesiąciu lat życia.

Tak więc bezpośrednia liczba zgonów spowodowanych koronawirusem jest kilkukrotnie większa, niż Twoje aproksymacje

Dr Basiukiewicz przede wszystkim jest praktykiem, w odróżnieniu od wielu cowidocelebrytów od kilku miesięcy zajmuje się leczeniem pacjentów cowidowych.

Podejrzewam, że nawet jeśli prywatnie jest ojcem czwórki mapeciątek to pojęcie w temacie ma większe niż amator hobbysta fotografii czy też inny woźny

.

I elektryk.

Zresztą - nigdzie nie twierdziłem, że mam większe pojęcie, niż ten lekarz.

On ma taką teorię, inni przedstawiciele tego zawodu inną, nie mnie (czy jakiemuś elektrykowi) rozstrzygać, kto ma rację.

Zresztą - nigdzie nie twierdziłem, że mam większe pojęcie, niż ten lekarz.

On ma taką teorię, inni przedstawiciele tego zawodu inną, nie mnie (czy jakiemuś elektrykowi) rozstrzygać, kto ma rację.

Ci z najbliższego otoczenia obozu władzy mieli okazje już wdrożyć swoje teorie w życie, skutkiem jest śmierć, śmierć dziesiątek tysięcy ludzi.