Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

Recommended Posts

Rocznie w stanach rodzi się ponad 3 mln dzieci, które w ciągu kilku lat przyjmują co najmniej kilkanaście dawek różnych szczepionek.

Z danych https://vaers.hhs.gov/, wynika przez kilkanaście lat stosowania tych szczepionek było mniej zgonów w wyniki ich podania, niż przez kilka miesięcy podawania szczepionek covidowych. Historycznie po kilku, kilkunastu przepadkach śmiertelnych szczepionka była wycofywana z użytku, teraz mają już kilka tysięcy oficjalnie zgłoszonych zgonów, a faktycznie jest pewnie sporo więcej.

Wiesz, że baza Vaers jest niezweryfikowana ?

Można tam umieścić wpis, że po zaszczepieniu wyrósł komuś trzeci kciuk ?

I nikt tego wpisu nie usunie ?

Czym jest baza VAERS? Baza VARES (Vaccine Adverse Event Reporting System) to amerykański system do wczesnego wykrywania zagrożeń związanych z bezpieczeństwem szczepionek licencjonowanych w Stanach Zjednoczonych. System jest współzarządzany przez Centers for Disease Control and Prevention (CDC) oraz Amerykańską Agencję ds. Żywności i Leków (FDA). System pomaga dostrzegać wzorce w zakresie bezpieczeństwa szczepionek, ale nie został stworzony do określania tego, czy szczepionka spowodowała konkretne problemy zdrowotne. Do bazy danych każdy może zgłosić zauważony przez siebie przypadek – niezależnie od tego, czy objaw był zupełnie przypadkowy, czy też wywołany przez podanie szczepionki. W systemie można znaleźć zdarzenia o różnej ciężkości: począwszy od delikatnych bóli po szczepieniu, a skończywszy na rzadkich ciężkich przypadkach. Nie jest wymagane żadne potwierdzenie i ocena w przypadku zgłoszenia. Ustalenie związku przyczynowo-skutkowego między szczepionkami a zdarzeniami notowanymi w bazie danych wymaga dalszych analiz i badań.

Czytaj więcej na: https://demagog.org.pl/fake_news/szczepionki-nie-sa-przyczyna-eksplozji-zachorowan-i-zgonow-na-covid-19/

Może podaj dane z polskiej bazy ?

Poza tym - podanie JAKIEJKOLWIEK szczepionki 110 kilkogramowemu 65-latkowi z cukrzycą jest bardziej niebezpieczne, niż niemowlakowi.

Tylko covid dla tego 65-latka jest sporą szansą na zejście z tego padołu.

To takie porównywanie jabłek do gruszek...

Edytowane przez fotohobby
  • Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiesz, że baza Vaers jest niezweryfikowana ?

Można tam umieścić wpis, że po zaszczepieniu wyrósł komuś trzeci kciuk ?

I nikt tego wpisu nie usunie ?

Może podaj dane z polskiej bazy ?

Rozumiem, że bardziej wiarygodne dla Ciebie są dane rządowe, który:

- próbuje przekonać ludzi do szczepień hulajnogami,

- wydaje miliony dla aktoro-celebrytów na kampanie promującą te konkretne szczepienia,

- wyzywa na przesłuchania dyscyplinujące lekarzy, którzy często mając wątpliwości i w trosce o swoich pacjentów zadają pytania dot. tych konkretnych szczepionek,

- blokuje lekarzom możliwość raportowania zgonu jako następstwo szczepienia (informacja z pierwszej ręki),

Poza tym - podanie JAKIEJKOLWIEK szczepionki 110 kilkogramowemu 65-latkowi z cukrzycą jest bardziej niebezpieczne, niż niemowlakowi.

Tylko covid dla tego 65-latka jest sporą szansą na zejście z tego padołu.

Dlatego taki ktoś powinien się zaszczepić, bo prawdopodobieństwo za tym przemawia. Jednak nie powinien być do tego szczepienia bezpośrednio przymuszany lub też pośrednio poprzez dyskryminację segregacyjną.

Edytowane przez _Grisza_

Za amantadyną przemawia pół wieku używania na ludziach , za "kłuciami" GMO i gelu dwa lata badań. Wybór należy do was.

A nie zastanawia że populacja nie ulegająca chorobie ,jak nas przekonywano nagle ma być "wyszczepiona" w ośrodkach i szkołach?

Niesamowite, masz potwierdzenie, jakie? na swojej osobie:)

Przeciwnicy mają więcej potwierdzeń że szczepionki nie działają :p

U naszego d7d wkradł się lapsus miało nie być powyższego, a Najwyższego. Stąd ta zaciekłość wiary

Parafrazujac kuliboba...

Zaszczepionych do klatek!

Wypuszczać czasem na wybieg i obserwować ile maja rąk czy nóg...

Jak mają nienormatywną ilość - odstrzelić "dla czystosci stada".

:lol:

Adam M.

Do chóru forumowych misjonarzy-foliarzy, dołączył ostatnio "mądrzejszy od Kopernika" (swego czasu tak siebie nazwał - to ten od "dziurawych jelit" i "szachownic na niebie", wybitny znawca "spryskiwania").

Festiwal spiskowej głupoty, rozkręca się coraz bardziej, "ekspertów" przybywa :)

Dużo już takich przypadków zanotowałeś?

A co tam na covid radzą w twoim świecie? Nadal witamina C+D z lekką nutką wody utlenionej.

Rozumiem, że bardziej wiarygodne dla Ciebie są dane rządowe, który:

- próbuje przekonać ludzi do szczepień hulajnogami,

- wydaje miliony dla aktoro-celebrytów na kampanie promującą te konkretne szczepienia,

- wyzywa na przesłuchania dyscyplinujące lekarzy, którzy często mając wątpliwości i w trosce o swoich pacjentów zadają pytania dot. tych konkretnych szczepionek,

- blokuje lekarzom możliwość raportowania zgonu jako następstwo szczepienia (informacja z pierwszej ręki),

.

Żadne dane odnośnie NOP nie są dla mnie wiarygodne, dlatego żadnych nie przytaczam

Oczywiście, wolę niezależne dane, ale dane zabezpieczone przez zafałszowanie przez antyszczepionkowców.

Bo skoro dochodziły słuchy, że w PL rezerwowali oni terminy szczepień, a następne nie stawiali się na nie po to, by zmarnować dawkę, to nietrudno mi wyobrazić sobie fejkowe wpisy w publicznej bazie NOP.

Dlatego nie rozumiem, jak można podpierać się danymi z niej właśnie

Tak wygląda wielbłąd:

1280px-Chameau_de_bactriane.JPG

Podasz źródełko udowadniające, że nic innego nie wygląda jak wielbłąd?

Zatem w swym "naukowym" zapale twierdzisz że testy PCR potwierdzają istnienie cosia branego przez spekulantów i frajerów za covid 19. Z nielicznym promilem prawdziwego covida

Coś mało tych skutków ubocznych. Byłem pewien, że prawie 100% ma ból w miejscu wstrzyknięcia. Widać dzieci lepiej to znoszą.

Drugi artykuł kłamie. 100% tych, co przyjęli szczepionkę może umrzeć w ciągu 2 lat. Tak samo 100% tych, co jej nie przyjęli.

Jakieś nielogiczne są te Twoje źródła. Niewiarygodne.

Taaaak...... jak w swoim czasie nie wierzyłem w cykliczną amnezję lemingów, Odśwież,proszę, pojęcie prawdopodobieństwo

Oczywiście pomijając już fakt, że wykluczanie z grona ofiar pandemii osób z (niegroźnymi) chorobami cywilizacyjnymi, które zmarły po zarażeniu koronawirusem jest manipulacją...

Osobiście uważam, że uważanie tych chorób cywlizacyjnych za niegroźne to nadużycie. Są one uważane za niegroźne - bo w większości przypadków przyjmując dziennie garść leków i kłując się w przypadku cukrzycy stan pacjentów jest w miarę stabilny. Ale to nie zmienia fakty, że takie osoby zawsze będą w grupie podwyższonego ryzyka....

Nie lubię takiej narracji....wiesz dlaczego? Bo w bardzo dużej ilości przypadków przy dbaniu o siebie i przy prawidłowym się odżywianiu tych chorób cywilizacyjnych by w ogóle nie było.

Osobiście uważam, że uważanie tych chorób cywlizacyjnych za niegroźne to nadużycie. Są one uważane za niegroźne - bo w większości przypadków przyjmując dziennie garść leków i kłując się w przypadku cukrzycy stan pacjentów jest w miarę stabilny. Ale to nie zmienia fakty, że takie osoby zawsze będą w grupie podwyższonego ryzyka....

Nie lubię takiej narracji....wiesz dlaczego? Bo w bardzo dużej ilości przypadków przy dbaniu o siebie i przy prawidłowym się odżywianiu tych chorób cywilizacyjnych by w ogóle nie było.

Tylko nie można uznawać tych ofiar za zgon z powodu chorób współistniejących. Bez covid najprawdopodobniej żyliby latami.

Przy takiej logice To tak jak pisałem przechodził chory na raka przez pasy i go rozjechało. Na co zmarł na raka?

Parafrazujac kuliboba...

Zaszczepionych do klatek!

:lol:

Adam M.

Foljuchy sa w mniejszości wiec was będą gnać do klatek :) Prawdopodobnie tam traficie bo 2+ 2 Was to 5

Tylko nie można uznawać tych ofiar za zgon z powodu chorób współistniejących. Bez covid najprawdopodobniej żyliby latami.

Przy takiej logice To tak jak pisałem przechodził chory na raka przez pasy i go rozjechało. Na co zmarł na raka?

Te choroby nie są niegroźne - są za takie uznawane, bo są oswojone, bo na każdą jest "pigułka" - to dużo lepszy interes niż zapogienie tym chorobom, na tym nikt nie zarabia, a na produkcji :pigułek" już tak.

I wcale nie ma gwarancji, że żyliby latami. Moze tak, a może nie. Jednak nie ulega wątpliwości - że w przypadku większości tych chorób cywilizacyjnych - sami sobie zapracowali na taką a nie inną kondycje swojego organizmu.

Porównanie do chorego na raka przejechanego na pasach idiotyczne, ale pasuje to tego co i jak zwykle piszesz :bash:

Jeszcze tydzień i druga upragniona dawka . Narazie bez NOPa

To jest straszne, że ludzie czują aż taką potrzebę bycia zaszczepionym. W dodatku wcale nie zdają sobie sprawy z tego jak są podatni na manipulacje i słabi.

Nie chodzi mi to, że "foliarze" tacy nie są... oni w sumie na równym stopniu podatni na takie same manipulacje tylko, że dla innej grupy która ma w tym swoje korzyści. Większość teorii spiskowych jak i o tych szczepionkach jest takich, że szczęka opada. A ludzie je przytaczają, bo są... opozycjyne dla "prawd" z głównego nurtu.

A szczepionkowcy w równym stopniu nie widzą ile jest ściemy w mediach głównego nurtu.

Zobaczymy jak dojdzie do 3cich dawek przypominających a potem pewnie i kolejnych. Już nie będą darmowe.

Zresztą życie pod taką presją musi być okropne.. od szczepionki do szczepionki. "Oby mnie covid ominął".

Te choroby nie są niegroźne - są za takie uznawane, bo są oswojone, bo na każdą jest "pigułka" - to dużo lepszy interes niż zapogienie tym chorobom, na tym nikt nie zarabia, a na produkcji :pigułek" już tak.

I wcale nie ma gwarancji, że żyliby latami. Moze tak, a może nie. Jednak nie ulega wątpliwości - że w przypadku większości tych chorób cywilizacyjnych - sami sobie zapracowali na taką a nie inną kondycje swojego organizmu.

Porównanie do chorego na raka przejechanego na pasach idiotyczne, ale pasuje to tego co i jak zwykle piszesz :bash:

Ja nie mówię że są groźne czy nie, czy sa cywilizacyjne czy nie. Ja mówię że z nimi można długo żyć a morderca jest COVid bo bez niego Ci ludzie by żyli.

Zauważyłem pewną korelacje mistrzowie krypto to jakimś cudem antyszczepionkowcy :) Wiara w gusła i kupowanie worka niczego to pasuje do siebie :)

Ten chory na raka ośmiesza właśnie wasza logikę a właściwie jej brak

Edytowane przez kulibob
To jest straszne, że ludzie czują aż taką potrzebę bycia zaszczepionym. W dodatku wcale nie zdają sobie sprawy z tego jak są podatni na manipulacje i słabi.

Nie chodzi mi to, że "foliarze" tacy nie są... oni w sumie na równym stopniu podatni na takie same manipulacje tylko, że dla innej grupy która ma w tym swoje korzyści. Większość teorii spiskowych jak i o tych szczepionkach jest takich, że szczęka opada. A ludzie je przytaczają, bo są... opozycjyne dla "prawd" z głównego nurtu.

A szczepionkowcy w równym stopniu nie widzą ile jest ściemy w mediach głównego nurtu.

Zobaczymy jak dojdzie do 3cich dawek przypominających a potem pewnie i kolejnych. Już nie będą darmowe.

Zresztą życie pod taką presją musi być okropne.. od szczepionki do szczepionki. "Oby mnie covid ominął".

Te wpisy to drażnienie foli :) Jednak fakt ciesz sie z ejestem zaszczepiony i chcę aby przymusowo resztę szczepić ponieważ zmniejsza to moje ryzyko . Piałem o tym wiele razy ale to wnioski logiczne będąc egoistą i mając zysk czyimś ryzykiem.

Nie mam problemu z tym że będę się szczepić co roku tylko trzeba będzie zmienić szczepionkę na najtańszą prawdopodobnie Astre. Zreszta podejrzewam ż ebeda refundować w jakimś stopniu, a przy moim opodatkowaniu to więcej wezmę niż dam . A taki stopień rozdawnictwa uznaję za zasadny.

Obiecałem sobie że od tego roku zacznę się szczepić na grype:)