Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

Recommended Posts

Macedonia od 1.09 wprowadza restrykcje na granicach, czyli czekasz na test lub jedziesz dalej mając

"paszport covidowy"

Dla foliarzy, którzy gniją we własnym szambie z odchodami nie robi to wrażenia ale dla mnie to ważna informacja.

Za kilka dni będę przejeżdżał przez Macedonie, do Albani...

Ale mamy oboje wszczepione czipy,nawet w kolorze drukniete ;)

6ebf576718bf2526med.jpg

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie no, nie mam na myśli sląskich ryli, bytomskich kryminalistów i ichniej patologi czy Tychów, gdzie napływowa ilość "klasy niższej" czy Ukraińców jest zatrważająca, bo tam faktycznie jak Morawiecki mówił, robią za miskę ryżu...

Ja z Gliwic jestem.

Rozumiem że teraz poczułeś się lepiej :D:D:D

PS.

Zmień sobie w profilu skąd jesteś, bo tu też mijasz się z prawdą.

llUsGlQ.png

Rozumiem że teraz poczułeś się lepiej :D:D:D

PS.

Zmień sobie w profilu skąd jesteś, bo tu też mijasz się z prawdą.

llUsGlQ.png

Już masz, jestem tutaj od 2009r i każdy "normalny" wie, że z miasta Gliwic, po 40 latach, przeprowadziłem się na wieś, zwaną Przyszowice ;)

Macedonia od 1.09 wprowadza restrykcje na granicach, czyli czekasz na test lub jedziesz dalej mając

"paszport covidowy"

Dla foliarzy, którzy gniją we własnym szambie z odchodami nie robi to wrażenia ale dla mnie to ważna informacja.

Za kilka dni będę przejeżdżał przez Macedonie, do Albani...

Ale mamy oboje wszczepione czipy,nawet w kolorze drukniete ;)

6ebf576718bf2526med.jpg

"Najbardziej przygnębiający jest jednak wysyp osób, które prześcigają się w tworzeniu wizji brania niezaszczepionych – obojętnie, z jakiego powodu – za mordę. Nie ma dnia, gdy nie czytałbym o tym, że niezaszczepionych należałoby wyrzucać z pracy, nie wpuszczać do urzędów, na koncerty czy do teatru, odseparować w sklepach, a nawet w widoczny sposób oznakować. Co przywodzi na myśl skojarzenia tak drastyczne, że nie będę nawet o nich pisał.

Skąd się to bierze? Zakładam, że wcale nie stąd, iż formułujący takie propozycje naprawdę się martwią o społeczeństwo, dbają o zbiorowość albo o przedsiębiorców, którzy mogliby ucierpieć w razie kolejnego zamknięcia gospodarki. Owszem, tacy może też są, ale zakładałbym, że nie ma ich wielu w grupie radykałów. Tam rolę grają czynniki znacznie mroczniejsze.

Ten proces powinni kiedyś przeanalizować socjologowie i psychologowie, ale ja mogę postawić swoją publicystyczną tezę: mamy do czynienia ze zjawiskiem, które wielokrotnie w historii objawiało się w jej nieciekawych momentach, a skutki miało zawsze fatalne. Oto jakaś część ludzi w prosty sposób może poczuć się nie tylko lepszymi od innych, ale też realnie uprzywilejowanymi w codziennym życiu. Proszczepionkowi wojownicy mogą nabrać przekonania, że należą do kasty światlejszych niż ciemny, nieszczepiący się motłoch. Jako stały motyw ich wywodów pojawia się „wiara w naukę”, co zresztą jest oksymoronem, ale dodaje pewności siebie. Mogą też poczuć, że ich pogląd jednoczy ich z niemal całą klasą polityczną, a miło jest mieć świadomość, że idzie się w dużej grupie, z poparciem państwa, opozycji i władzy – nawet jeżeli w żadnej innej sprawie się tej władzy nie wspiera. To wrażenie ugruntowuje większość dużych mediów. Poczucie wspólnoty w dużej grupie to jeden z najlepiej znanych mechanizmów psychologicznych. Podobnie doskonale znany jest mechanizm ataku takiej grupy na tych, którzy się z nią nie zgadzają.

Wszystko to są mechanizmy doskonale znane, acz przydałoby się je dokładnie przebadać w tej konkretnej sytuacji. Nawet jednak bez tej analizy widać, jak bardzo są niebezpieczne. Tak jakbyśmy mieli zbyt mało podziałów i agresji, pozwalamy na powstanie kolejnego frontu wzajemnej niechęci, zahaczającej chwilami o ostentacyjną pogardę i nienawiść. Jednocześnie sanitarystyczna strona tego sporu posługuje się nieustannie argumentem działania na rzecz wspólnoty. Nie widząc w tym żadnej sprzeczności. Przypomnę zatem, że żadnej wspólnoty nigdy nie udało się zbudować poprzez przymus i pogardę."

https://wiadomosci.onet.pl/opinie/warzecha-o-przymusowym-szczepieniu-komentarz/pvphme7

A ja mam brata Arka z autyzmem ,urodził się zdrowy , zaczął chodzić i mówić ,po szczepionce z tiomersalem szlag go trafił ,żyje w swoim świecie i nie mówi .Kolegi syna też szlag trafił ,jeżdżą na odtruwanie ,kasę ładują ,żadnych efektów .W Miejscowości obok mnie dziewczynka po szczepieniu straciła wzrok .Trzy przypadki ciężkiego nop które znam osobiście .Spytaj się którego lekarza czy szczepi dzieci ?

U mnie w rodzinie od czasu autyzmu brata nikt dzieci nie szczepi ,wszystkie są zdrowe ,chorują w wieku przedszkolnym i się uodparniają.

A ja mam brata Arka z autyzmem ,urodził się zdrowy , zaczął chodzić i mówić ,po szczepionce z tiomersalem szlag go trafił ,żyje w swoim świecie i nie mówi .Kolegi syna też szlag trafił ,jeżdżą na odtruwanie ,kasę ładują ,żadnych efektów .W Miejscowości obok mnie dziewczynka po szczepieniu straciła wzrok .Trzy przypadki ciężkiego nop które znam osobiście .Spytaj się którego lekarza czy szczepi dzieci ?

U mnie w rodzinie od czasu autyzmu brata nikt dzieci nie szczepi ,wszystkie są zdrowe ,chorują w wieku przedszkolnym i się uodparniają.

Ile kasy dostałeś za te bzdury

Cały czas jestem w szoku jak rozumny człowiek może być tak ograniczony.

Małpa obserwując pewne czynności wykonywane przez ludzi pewnie też dochodzi do takich podobnych wniosków i zszokowana.

no ale ty to robisz za free.

Teraz mówię fakty ale za kasę mogę gadać po waszemu:

Byłem szczepiony Moderną od wczoraj mój pies ma autyzm wsteczny i uschnięta łapę. Ile za to dostane?

Jaki z tego morał?

1,dać trzecią dawkę najlepiej inną szczepionką niż "macierzysta"

2, całą folię szczepić za mordę i pod igłę

3, Lockdown do spełnienia dwóch pierwszych punktów (przynajmniej do przyjęcia pierwszej dawki przez przez reptilian) po spełnieniu obostrzenia DDM

4,Przywrócić karę śmierci - dla bioterorystów

A ja mam brata Arka z autyzmem ,urodził się zdrowy , zaczął chodzić i mówić ,po szczepionce z tiomersalem

Przestał chodzić?

Jaka to konkretnie szczepionka? Tiomersal od dawna jest wycofywany - a przypadków autyzmu zamiast ubywać to przybywa.

Wakefield za badania na śmiesznie małej próbce dostał czapkę pieniędzy za udowodnienie wpływu szczepionek na autyzm. Badanie zostało wielokrotnie obalone.

Przestał chodzić?

Jaka to konkretnie szczepionka? Tiomersal od dawna jest wycofywany - a przypadków autyzmu zamiast ubywać to przybywa.

Wakefield za badania na śmiesznie małej próbce dostał czapkę pieniędzy za udowodnienie wpływu szczepionek na autyzm. Badanie zostało wielokrotnie obalone.

https://pubmedinfo.org/sklad-szczepionek/

kulibob nie przeczyta.

Za długie i zbyt skomplikowane.

A do tego - i tak wie lepiej!

:lol:

Adam M.

kulibob nie przeczyta.

Za długie i zbyt skomplikowane.

A do tego - i tak wie lepiej!

:lol:

Adam M.

Adaś mówiłem kondom a nie liść rumianku

Ile tych dziabągów już w życiu przyjąłem i co i nic . Ilu ludzi już przyjęło wszelakie dziabągi i co i nic.

Ale ty wynalazłeś dysleksje od szczepionki autyzm wsteczny i wiotczenie wacka ale nato najlepszy liść rumianku i babka z piasku oczywiście prawoskrętna

Edytowane przez kulibob
Jesteś taki ograniczony że podejrzewam że mózgu już nie masz po powielasz te same hasła nazistowskie od jakieś czasu.

Czym ograniczony?

To najoptymalniejsze wyjście

U mnie sąsiadki syn(już tu kiedyś o tym pisałem) po szczepionce popadł w autyzm.

Kiedyś niedouczeni twierdzili, że to

. Teraz, że to szczepionki.

Znam wielu rodziców autików. Wszyscy z perspektywy czasu zauważali, że od urodzenia było coś inaczej. Jak

. Cały filmik warto zobaczyć.

Typowe dla autyzmu są okresy rozwoju i regresu. Dzieci uczą się nowych rzeczy, potem tracą te umiejętności. Pediatrzy i wszyscy dookoła uspokajają rodziców, że "jeszcze ma czas". Nawet jak dwulatek (nie)wiele mówi to niektórzy jeszcze dają się uspokoić, że "dziecko szfagra zaczęło mówić, jak miało pięć lat" - jednak właśnie w tym momencie większość zaczyna szukać potwierdzenia nadziei czy obaw. A tak się składa, że to termin podania MMR - i stąd wielu chce dostrzec związek. Tylko jakoś znam przypadek, gdzie drugie dziecko też jest autystyczne - a po doświadczeniach z pierwszym drugiego nie szczepili do czasu uświadomienia sobie, że też ma autyzm. Na szczęście poszli po rozum do głowy.

Edytowane przez Kaizen