Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

Recommended Posts

Idealista...

Ja już jestem realistą.

Rozumiez... suma doświadczeń...

Adam M.

Widzisz, z Tobą jest taki problem ze do każdego z racji wieku - i innych sobie znanych powodów - podchodzisz bardzo protekcjonalnie.

Takie podejście już na samym wstępie wzbudza niepotrzebną agresję:

"Co Ty tam młody gnojku możesz wiedzieć o życiu, za młody jesteś na Heroda".

... i tak w miejsce merytorycznej dyskusji wkraczają emocje i inwektywy w stylu; kto głupszy i o ile(czemu to służy?).

Dwa.

Idealistą nie jestem, ale w coś wierzyć chce.

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widzisz, z Tobą jest taki problem ze do każdego z racji wieku - i innych sobie znanych powodów - podchodzisz bardzo protekcjonalnie.

Takie podejście już na samym wstępie wzbudza niepotrzebną agresję:

"Co Ty tam młody gnojku możesz wiedzieć o życiu, za młody jesteś na Heroda".

... i tak w miejsce merytorycznej dyskusji wkraczają emocje i inwektywy w stylu; kto głupszy i o ile(czemu to służy?).

Dwa.

Idealistą nie jestem, ale w coś wierzyć chce.

To była przenośnia i Adam chyba nie przyrównał siebie do Heroda? (albo Heroda do siebie) :)

100 osób

50 - zaszczepionych

50 - niezaszczepionych

Pozytywni - 16 osób oczywiście tylko niezaszczepieni.

Tylko widzowie TVN i ludzie z Rybnika są w stanie temu dać wiarę . :rotfl:

Cactus - wal tam jak w dym będziesz sławny.

Ciężko to powyższe zweryfikować - fakt. Nie przeszkadza Ci to jednak wrzucać równie "wiarygodnych" informacji i nie traktować ich jak wyssanych z palca, tylko dlatego że są zgodne z tym w co wierzysz(siedzisz w okopię wroga o przeciwnych ideach, ale naboje to już podobnego kalibru, i broń... ).

To była przenośnia i Adam chyba nie przyrównał siebie do Heroda? (albo Heroda do siebie) :)

Tak mi się z "Misiem" skojarzyło, gdy młodzieniec w Jasełkach chciał wcielić się w role Heroda, ale ze ten nigdy nie był młody to i nie dostąpił tego zaszczytu. Starsi i mądrzejsi zawsze wiedzą lepiej - tak parafrazując klasykę ;).

.. bo uczepiłeś się mnie jakbym ci ojca harmonia zabił.

... bo ujadasz z tym co napisałem o dwóch znajomych od dwóch miesięcy, nie zmęczyła cię jeszcze ta monotonia??

To jest ich specjalizacja w tym temacie, zwróć uwagę że większość goownoburzy to przez tych dwóch amatorów fotografii jest podsycana. Każde miejsce ma swojego trolla, widać ci sobie upodobali forum muratora.

Ciężko to powyższe zweryfikować - fakt. Nie przeszkadza Ci to jednak wrzucać równie "wiarygodnych" informacji i nie traktować ich jak wyssanych z palca, tylko dlatego że są zgodne z tym w co wierzysz(siedzisz w okopię wroga o przeciwnych ideach, ale naboje to już podobnego kalibru, i broń... ).

Zastawiasz ze sobą to:

"100 osób w zakładzie produkcyjnym brata

50 - zaszczepionych

50 - niezaszczepionych

Pozytywni - 16 osób oczywiście tylko niezaszczepieni."

z tym poniżej - litości.

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.25.21262584v1

Eric Clapton, brytyjski gitarzysta, kompozytor, legenda muzyki rockowej, zaufał propagandzie kowidowej i w lutym 2021 r. przyjął pierwszą dawkę „szczepionki przeciwko Covid-19” firmy AstraZeneca.

Natychmiast po zastrzyku miał silne reakcje poszczepienne, trwające 10 dni. Pomimo tego doświadczenia, za namową medialną, w tym różnych znachorów (zwanych dzisiaj lekarzami i „ekspertami”) zgodził się na drugą dawkę. Po 6 tygodniach od drugiej dawki reakcje były jeszcze straszniejsze i trwają w jakimś stopniu do dzisiaj.

„Moje ręce i stopy albo były lodowate, albo paliły mnie, albo ich nie czułem. Przez 2 tygodnie byłem zupełnie wyłączony. … Nigdy już nie zbliżę się do igły … Ale propaganda mówi, że szczepionki są bezpieczne dla każdego.” – mówił Clapton.

„Przebudzony” kompozytor w proteście przeciwko kowidowej propagandzie wydał 27 sierpnia br. nowy utwór pt „To musi się skończyć!”

100 osób

50 - zaszczepionych

50 - niezaszczepionych

Pozytywni - 16 osób oczywiście tylko niezaszczepieni.

Tylko widzowie TVN i ludzie z Rybnika są w stanie temu dać wiarę . :rotfl:

.

Jeden zakład pracy dwa śmiertelne NOPy, a wśród znajomych trzy przypadki autyzmu po szczepionkach.

Tylko wyborcy Konfy, kibole i ludzie z Tychów uwierzą...

:lol:

Każde miejsce ma swojego trolla, widać ci sobie upodobali forum muratora

Piszesz o tych, co wklejają tu informacje, że szczepionki zamienią ludzi w sterowane radiowo bioroboty, a szczepionką można się zarazić (nieszczepiony od zaszczepionego) ?

No masz rację, trolling pierwsza klasa :)

Edytowane przez fotohobby
A ty prostaku czego nie rozumiesz? tego że zadałem proste pytanie??

.

Nie rozumiem tego, jak mogłeś nie zrozumieć prostego tekstu.

A umawialiśmy się, żeby nie zadawać idiotycznych pytań :lol:

Co do "prostaka" to jakbyś nazwał autora tych słów:

Ty jesteś psychiczny, ty się człowieku lecz bo srasz po całym forum
Rozumiem...

500+ to jednak kasa...

No, fakt!

Byłaby katastrofa ekonomiczna...

Trzeba ryzykować zdrowiem!

Adam M.

Wielokrotnie negatywnie wypowiadałem się o 500+ i rozdawnictwie. A z otrzymanego 500+ złotówka nie została jeszcze wydane. Ale gołodupce tego nie zrozumieją

Zastawiasz ze sobą to:

"100 osób w zakładzie produkcyjnym brata

50 - zaszczepionych

50 - niezaszczepionych

Pozytywni - 16 osób oczywiście tylko niezaszczepieni."

z tym poniżej - litości.

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.25.21262584v1

To górne bardziej kupy się trzyma :)

Zdarzają się takie przypadki. Miał ostre reakcje poszczepienne ale żyje i nagrywa.

Teraz jest już zdrowy.

Info jest z 2021-05-16

Edytowane przez d7d
Tobie to nawet młotem 100 kg nie wbije do głowy że to prawda bo sobie ubzdurałeś w pustej główce że wszystko co przeciw szczepionkom to kłamstwo.

"Prawda" tylko że nie ma takich przypadków zgłoszonych w Polsce.

Gdyby było takie przypadki toby było to nagłośnione w lokalnej i ogólnopolskiej prasie i w mediach.

Wielokrotnie negatywnie wypowiadałem się o 500+ i rozdawnictwie. A z otrzymanego 500+ złotówka nie została jeszcze wydane. Ale gołodupce tego nie zrozumieją

Rozumiem...

Nie wystrzelać, bo kasa by się nie zgadzała.

Czyli...

Za mordę gówniarza i do piwnicy!!!

Piwnica - szkoła - piwnica...

I własna dupa bezpieczna...

Ty masz łeb!!!

:lol:

Adam M.

Eric Clapton, brytyjski gitarzysta, kompozytor, legenda muzyki rockowej, zaufał propagandzie kowidowej i w lutym 2021 r. przyjął pierwszą dawkę „szczepionki przeciwko Covid-19” firmy AstraZeneca.

Natychmiast po zastrzyku miał silne reakcje poszczepienne, trwające 10 dni. Pomimo tego doświadczenia, za namową medialną, w tym różnych znachorów (zwanych dzisiaj lekarzami i „ekspertami”) zgodził się na drugą dawkę. Po 6 tygodniach od drugiej dawki reakcje były jeszcze straszniejsze i trwają w jakimś stopniu do dzisiaj.

„Moje ręce i stopy albo były lodowate, albo paliły mnie, albo ich nie czułem. Przez 2 tygodnie byłem zupełnie wyłączony. … Nigdy już nie zbliżę się do igły … Ale propaganda mówi, że szczepionki są bezpieczne dla każdego.” – mówił Clapton.

„Przebudzony” kompozytor w proteście przeciwko kowidowej propagandzie wydał 27 sierpnia br. nowy utwór pt „To musi się skończyć!”

Clapton vs Astra:

"Bo dziś, patrząc na 71-letniego statecznego Brytyjczyka w okularach, trudno wyobrazić sobie, że mamy przed sobą klasyczny przypadek "szatana po przejściach". Clapton przez lata przepuścił bowiem przez siebie tyle alkoholu, co mała gorzelnia, nabawiając się wrzodów – jak przyznał – wielkości małych pomarańczy. Z heroiną był za pan brat, a z kobietami obchodził się jak…"

Edytowane przez Greengaz
Clapton vs Astra:

"Bo dziś, patrząc na 71-letniego statecznego Brytyjczyka w okularach, trudno wyobrazić sobie, że mamy przed sobą klasyczny przypadek "szatana po przejściach". Clapton przez lata przepuścił bowiem przez siebie tyle alkoholu, co mała gorzelnia, nabawiając się wrzodów – jak przyznał – wielkości małych pomarańczy. Z heroiną był za pan brat, a z kobietami obchodził się jak…"

Rozumiem. Nie rozumiem natomiast co to ma wspólnego z ciężkim nopem. No chyba, że w przeciwskazaniach producent szczepionki zastrzegł o zwiększonym ryzyku dla narkomanów, wrzodowców czy dziwkarzy.