Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zacytowałeś jasny przekaz

Podaj więc liczby na których opierasz swój przekaz i podaj odpowiedzi na swoje pytania:

1. Ile procent nie dostało w wieku niemowlęcym (tych żyjących)?

2. Jaki to ma wpływ na skalę zakażeń?

3. Może nie było sensu badać takiej małej próby? - dlaczego ?

Ty twierdzisz więc podaj liczby albo linkuj do tych liczb i statystyk.

Przecież nie ja robiłem te badania. Masz autorów zapytaj. Może tam szczepili wcześniej i nie mają na kim badać?

Nie do mnie te pytania.

Z linku

Tak źle jeszcze nie było. ... 1136 nowych przypadków.

No dramat

Ludzie zamiast masek zakładają przyłbice, jakby się szykowali na kolejną bitwę pod Grunwaldem

@Kaizen i jak tam u Ciebie w sklepie? Wiesz tym bezpiecznym. To cytat z Simona.

Kolejnym problemem jest tolerowanie tych wszystkich ruchów antymaseczkowych i antyszczepionkowych. To jest działalność na szkodę państwa. To jest skrajna głupota, działanie antypaństwowe, którego nie jestem w stanie zrozumieć.

WOW. To już nawet antyszepionkowców pod pandemię podciąga.

Wiadomo, że ok. 40-60 proc. ludzi, którzy się zakazili, choruje lżej, jeśli wcześniej używali masek - tłumaczy ekspert.

Hmm. Ma ktoś jakieś potwierdzenie na to czy to bzdura? Jakieś badania czy cuś?

Jego zdaniem rozwiązaniem może być obowiązek powszechnego noszenia maseczek.

:confused:

To może jeszcze wkleję obraz sytuacji ze znienawidzonej przez wielu Szwecji za swój szarlatański stosunek do EPIDEMI.

Jasne, Ty o EPIDEMI a inni piszą o EPIDEMII.

Dlatego nie można sie porozumieć.

A serio to Ty piszesz o "znienawidzonej przez wielu Szwecji".

Nie sądzę aby któryś z przeciwników szwedzkiego modelu walki z pandemią albo tylko z COVIDEM-19 myślał o Szwecji jako o znienawidzonym kraju.

To pokazuje jakie Ty masz pojęcie o problemie.

Nie masz żadnego pojęcia.

Nie siej paniki. Nie ma ludzi którzy nienawidzą Szwecji za ich podejście do COVIDA-19.

Są tylko w twojej wyobraźni. Może też w w źródłach w których szukasz poparcia na swoje błędne tezy.

Jasne, Ty o EPIDEMI a inni piszą o EPIDEMII.

Dlatego nie można sie porozumieć.

A serio to Ty piszesz o "znienawidzonej przez wielu Szwecji".

Nie sądzę aby któryś z przeciwników szwedzkiego modelu walki z pandemią albo tylko z COVIDEM-19 myślał o Szwecji jako o znienawidzonym kraju.

To pokazuje jakie Ty masz pojęcie o problemie.

Nie masz żadnego pojęcia.

Nie siej paniki. Nie ma ludzi którzy nienawidzą Szwecji za ich podejście do COVIDA-19.

Są tylko w twojej wyobraźni. Może też w w źródłach w których szukasz poparcia na swoje błędne tezy.

BUAAHAHAHAHAHAAAA.

Skomentuj to co widać na wykresie, zamiast bełkotać.

hmmm... albo może lepiej nie, bo znając Twoje umiejętności analizy danych znów wyjdzie coś odwrotnego niż jest w rzeczywistości.

BUAAHAHAHAHAHAAAA.

Skomentuj to co widać na wykresie, zamiast bełkotać.

hmmm... albo może lepiej nie, bo znając Twoje umiejętności analizy danych znów wyjdzie coś odwrotnego niż jest w rzeczywistości.

Ty jesteś za to 'guru' jeśli chodzi o analizę danych - porównujesz dane roczne do danych za niecałe 5 miesięcy, a tych nawet nikt nie śmie prognozować (do poziomu rocznego), bo nie wiadomo jakiego rodzaju będzie przyrost.

Ty jesteś za to 'guru' jeśli chodzi o analizę danych - porównujesz dane roczne do danych za niecałe 5 miesięcy, a tych nawet nikt nie śmie prognozować (do poziomu rocznego), bo nie wiadomo jakiego rodzaju będzie przyrost.

Czytanie ze zrozumieniem jak i działanie arytmetyczne polegające na mnożeniu/dzieleniu to chyba jest w programie nauczania szkoły podstawowej.

Sytuacja z wczoraj, w Decathlon w Mikołowie, g. 15:00 - na parkingu 4 auta, w środku pustki.

Ochroniarz: W sklepie zakładamy maseczkę

Ja: Ale o co chodzi? coś się stało ?

Ochroniarz: Nie ogląda Pan telewizji?

Ja: Nie, nie mam TV

Ochroniarz: Premier Polski Ludowej mówił przecież że trzeba w maskach chodzić i w sklepie jest obowiązek

Obecnie za ludzi myśli telewizja.

Edytowane przez _Grisza_