gawel 27.09.2020 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 A ja gdzieś tak napisałem ? Nie wyspałeś się i masz zwidy ? Pisałeś że "rynek pragnie" To poproszę o uzasadnianie tego faktu, skoro pragnie to co sprzedaż usług spadła? Logicznym się wydaje że jak popyt na coś rośnie (rynek pragnie) to wzrasta poziom sprzedaży, masz jakieś inne uzasadnianie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 27.09.2020 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 a Ty tego ni widzisz ? Rynek usług depilacji i pielęgnacji paznokci jest jednym z bardziej dynamicznie rozwijających się segmentów kosmetyki. Całość rynku jest szacowana na 1,5 mld rocznie i rośnie około 10 % rocznie. Po co więc wprowadzać kolejny lockdown i przerywać ich działalność, wymyślać kolejne "Tarcze" mające byc wsparciem dla nich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.09.2020 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Przeczytaj wszystko te kilka postów wcześniej też. PS. Zadbaj o swoją szmatkę, co byś tam z niej nic nie "przytulił" w sowim organizmie. Czytałem, podajesz bezsensowne filmiki tworzone przez "mędrców". Prof. Włodzimierz Gut, twój autorytet w dziedzinie COVID-19 nakazuje zachowanie dystansu społecznego i noszenie maseczek. Przestał być autorytetem? W ostatnich dniach w Polsce notujemy rekordowe przyrosty zakażeń koronawirusem SARS-CoV-2. – Do zwiększonego przyrostu zakażenia koronawirusem przyczyniają się weekendowe spotkania towarzyskie, w trakcie których zapomina się o obostrzeniach: zakładaniu maseczek, myciu rąk i zachowaniu dystansu – powiedział PAP wirusolog prof. Włodzimierz Gut. ... Wirusolog zauważa, że początkowo w czasie epidemii większość osób „zachowała się przyzwoicie” i przestrzegała reguł. Zachorowania utrzymywały się wtedy na stabilnym poziomie. – I stąd nasza klęska: przestali wierzyć w wirusa – kwituje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 27.09.2020 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Nie mam nic do Biedronki, Możesz sobie tam wstawić Netto, czy Lidla. Jeśłi miejsca pracy są utrzymywane przez rynek, to co masz przeciw kosmetyczkom ? Przecież rynek pragnie takich usług - i ludzie normalnie żyjący, niezadekowani w dziupli jak kulibob, czy Ty normalnie z nich korzystają. Jeśli nadchodzi kryzys to są usługi które pierwsze polecą . A jeśli chodzi o syfa dochodzi tam do bliskiego kontaktu z ludzmi więc powinny być określone drastyczne środki BHP. Sytuacja to wymusza. Obecną sytuację naalezy traktowac jako wojnę i wolnyści obywatelskie z takiego względu zostają ograniczone dlatego też anty maseczkowcy powinni być traktowani jak bioteroryści. Zresztą powinny być określone standardy używanych maseczek i przyłbic. Ponieważ te smieszne plujki i 4 tygodniowe gacie na twarzy to nie wiem czemu mają służyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 27.09.2020 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Jeśli nadchodzi kryzys to są usługi które pierwsze polecą . A jeśli chodzi o syfa dochodzi tam do bliskiego kontaktu z ludzmi więc powinny być określone drastyczne środki BHP. Sytuacja to wymusza. Obecną sytuację naalezy traktowac jako wojnę i wolnyści obywatelskie z takiego względu zostają ograniczone dlatego też anty maseczkowcy powinni być traktowani jak bioteroryści. Zresztą powinny być określone standardy używanych maseczek i przyłbic. Ponieważ te smieszne plujki i 4 tygodniowe gacie na twarzy to nie wiem czemu mają służyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 27.09.2020 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Tak jak w ubiegłych latach gdy inne choroby wirusowe "szalały". Tylko te choroby są liście chorób zakaźnych. Taka drobna różnica. Ile lat te choroby potrzebowały, żeby zabić 2000 ludzi i to pomimo braku obostrzeń? To jest duża różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.09.2020 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Obecną sytuację naalezy traktowac jako wojnę i wolnyści obywatelskie z takiego względu zostają ograniczone dlatego też anty maseczkowcy powinni być traktowani jak bioteroryści. Zresztą powinny być określone standardy używanych maseczek i przyłbic. Ponieważ te smieszne plujki i 4 tygodniowe gacie na twarzy to nie wiem czemu mają służyć. Chciałbyś! Obecną sytuację należy traktować jako terror wprowadzony dla ograbienia nas z wolności pod pozorem pandemii, której nie ma! Wprowadzających ten terror trzeba traktować jak organizację przestępczą! A ponieważ posługują się POLICJĄ - to o charakterze zbrojnym! Powinniśmy się bronić przed takimi bandytami, nawet jak są w rządzie czy jakichś władzach. Trzeba koniecznie czarnoprochowca sobie sprawić i jak trzeba - zastosować! A przy okazji można też odstrzelić kilku głupców posranych na punkcie czegoś, czego nie ma - jak nam na podwórko wejdą, aby WYMUSZAĆ jakieś nieracjonalne nasze zachowanie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 27.09.2020 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 a Ty tego ni widzisz ? Po co więc wprowadzać kolejny lockdown i przerywać ich działalność, wymyślać kolejne "Tarcze" mające byc wsparciem dla nich ? O ile jeszcze lockdown z kwietnia można jakoś uargumentować (rządzący mogli nie wiedzieć czy mają do czynienia z czymś podobnym np. do grypy hiszpańskiej) to przy obecnej wiedzy na temat ilości zgonów, średniej wieku ofiar, kolejny lockdown nie ma żadnego uzasadanienia - ani ekonimicznego, ani społecznego. Dodatkowo na drugie hamowanie gospodarki nas po prostu nie stać. Poza tym ludzie powinni normalnie pracować, a nie czekać na tarcze, dotacje - siedzenie w domu i dostawanie pieniędzy za nic nie robienie to uczenie zachować patologicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.09.2020 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Powinniśmy się bronić przed takimi bandytami, nawet jak są w rządzie czy jakichś władzach. Trzeba koniecznie czarnoprochowca sobie sprawić i jak trzeba - zastosować! A przy okazji można też odstrzelić kilku głupców posranych na punkcie czegoś, czego nie ma - jak nam na podwórko wejdą, aby WYMUSZAĆ jakieś nieracjonalne nasze zachowanie. Zgadzam się co do stosowania czarnego prochowca. Jest już jesień. Może nie taki model ale coś z wyprzedaży przyda się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.09.2020 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 O ile jeszcze lockdown z kwietnia można jakoś uargumentować (rządzący mogli nie wiedzieć czy mają do czynienia z czymś podobnym np. do grypy hiszpańskiej) to przy obecnej wiedzy na temat ilości zgonów, średniej wieku ofiar, kolejny lockdown nie ma żadnego uzasadanienia - ani ekonimicznego, ani społecznego. Dodatkowo na drugie hamowanie gospodarki nas po prostu nie stać. Poza tym ludzie powinni normalnie pracować, a nie czekać na tarcze, dotacje - siedzenie w domu i dostawanie pieniędzy za nic nie robienie to uczenie zachować patologicznych. Ludzie już normalnie pracują. Nie dostają postojowego za nic nierobienie. Aby nie było uzasadnionej potrzeby zamknięcia należy stosować się do ustalonych zasad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.09.2020 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Ludzie już normalnie pracują. Nie dostają postojowego za nic nierobienie. Aby nie było uzasadnionej potrzeby zamknięcia należy stosować się do ustalonych zasad. NIE! NIE! i jeszcze raz NIE!!! Nie wtedy jak zasady ustalają ignoranci lub... bandyci czychajacy na moją wolność! Liczby nie kłamią. NIE MA ŻADNEJ PANDEMII ! Jest sraczka ze strachu przed medialnie wywołanym zagrożeniem. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 27.09.2020 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 kolejny lockdown nie ma żadnego uzasadanienia - ani ekonimicznego, ani społecznego. Dodatkowo na drugie hamowanie gospodarki nas po prostu nie stać. Dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 27.09.2020 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 (edytowane) Czytałem, podajesz bezsensowne filmiki tworzone przez "mędrców". Wrzuciłem filmiki,, które coś tylko pokazują. Trzeba pomyśleć i coś wyciągnąć winsoki. Prof. Włodzimierz Gut, twój autorytet w dziedzinie COVID-19 nakazuje zachowanie dystansu społecznego i noszenie maseczek. Przestał być autorytetem? Autorytetem? Wrzucałem co mówił o maseczkach przed słynną datą. To co zacytowałeś to czy przypadkiem nie chodziło mu o wesela. Teraz wrzucę link do filmu, może i według Ciebie "mędrców" Masz wszystko wyjaśnione w oparciu o model SEIR. https://www.youtube.com/watch?v=uTdLWXlqm38&feature=youtu.be Nie patrz na kanał. Oczywiście zaraz posypią się argumenty z Twojej strony. To tylko posłuchaj jak nie masz ochoty na więcej to co mówi Pani z WHO. Jest to ok. 2:50 Pomogę bo zapewne nie złapiesz: "asymptomatic patients rarely spread the disease” Resztę sobie przetłumacz. Oczywiście potem zaczęło się odkręcanie. PS. To o na pasku to nie wklejam, bo oczywiste. Edytowane 27 Września 2020 przez vvvv PS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 27.09.2020 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Ile lat te choroby potrzebowały, żeby zabić 2000 ludzi i to pomimo braku obostrzeń? To jest duża różnica. Pamiętasz wpis o sądzie? Tam masz wszystko. EOT z moje strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.09.2020 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 NIE! NIE! i jeszcze raz NIE!!! Nie wtedy jak zasady ustalają ignoranci lub... bandyci czychajacy na moją wolność! Liczby nie kłamią. NIE MA ŻADNEJ PANDEMII ! Jest sraczka ze strachu przed medialnie wywołanym zagrożeniem. Adam M. Ale to Ty tak uważasz. Są tacy co uważają inaczej. A Ty poniekąd nawołujesz do siłowego rozwiązania. Nikt nie czyha na twoją wolność. To Ty czyhasz na wolność innych. Chcesz im zabrać wolność a może nawet życie. Tylko dlatego, że mają inne poglądy. Z tym czyhaniem czy nadpisywaniem wolności to jakiś nowy antycovidowy trend?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.09.2020 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Autorytetem? Wrzucałem co mówił o maseczkach przed słynną datą. To co zacytowałeś to czy przypadkiem nie chodziło mu o wesela. . To nie Ty wielokrotnie cytowałeś wypowiedź prof. W. Guta o tym, że koronawirus od grypy różni się tylko nawa?? To nieprawdziwe stwierdzenie. Pani profesorze, to czym się różni wirus, koronawirus od zwykłego przeziębienia lub grypy? Nazwą. Ale objawy są podobne? Tak. Przeczytaj powyższe i zastanów się co cytowałeś jako wzór dla dalszych antycovidowych rozważań. Przeanalizuj pytani i odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 27.09.2020 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 To nie Ty wielokrotnie cytowałeś wypowiedź prof. W. Guta o tym, że koronawirus od grypy różni się tylko nawa?? To nieprawdziwe stwierdzenie. Przeczytaj powyższe i zastanów się co cytowałeś jako wzór dla dalszych antycovidowych rozważań. Przeanalizuj pytani i odpowiedź. Ależ oczywiście. Facet ma rację. Jakich antycovidowych? PS. Miło, że odniosłeś się tylko kawałka postu. Reszty nie rozumiesz. Tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.09.2020 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Ale to Ty tak uważasz. Są tacy co uważają inaczej. A Ty poniekąd nawołujesz do siłowego rozwiązania. Nikt nie czyha na twoją wolność. To Ty czyhasz na wolność innych. Chcesz im zabrać wolność a może nawet życie. Tylko dlatego, że mają inne poglądy. Z tym czyhaniem czy nadpisywaniem wolności to jakiś nowy antycovidowy trend?? Nawołuję do siłowej OBRONY posiadanych wartości. Np. resztek wolności. Tych co uważają inaczej to ja mam w .... no... TAM! Żaden posrany ze strachu przygłup mi niczego nie narzuci! Sam może zamknąć się w psiej budzie i szczekać - jak tak chce. Do niczego innego , zresztą. się nie nadaje... Trzeba skrajnego idioty, aby uważał, ze jak szmaty na pysk nie założę to mu życie odbiorę. Takich trzeba by batem traktować i tak rozumu uczyć. Strach głupców nie może być wyznacznikiem postępowania dla społeczeństwa. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 27.09.2020 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Dokładnie tak Dojdzie do niego jeśli szpitale się przytkają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 27.09.2020 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Nawołuję do siłowej OBRONY posiadanych wartości. Np. resztek wolności. Tych co uważają inaczej to ja mam w .... no... TAM! Żaden posrany ze strachu przygłup mi niczego nie narzuci! Sam może zamknąć się w psiej budzie i szczekać - jak tak chce. Do niczego innego , zresztą. się nie nadaje... Trzeba skrajnego idioty, aby uważał, ze jak szmaty na pysk nie założę to mu życie odbiorę. Takich trzeba by batem traktować i tak rozumu uczyć. Strach głupców nie może być wyznacznikiem postępowania dla społeczeństwa. Adam M. Bawisz mnie z ta swoją wolnością nikt jej nie zabiera nikt cię nie zamyka w izolatce 2x2 metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts