Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Liczba hospitalizowanych póki co nie wzrosła drastycznie

Przechwytywanie.jpg

To, że gdzieś coś się zatyka wynika ze złej organizacji i zmian jakie wprowadzają rządzący. Głównie za sprawą przedstawicieli lekarzy POZ takie rozwiązania zostały przeforsowane w negocjacjach z MZ, bo przecież lekarze POZ boją się tego wirusa niczym diabła.

W tym tygodniu rozkręci się na dobre medialna wizja armagedonu, już dzisiaj pewnie zobaczymy dwójkę z przodu jeśli chodzi o zakażenia, pogoda się spartoliła coraz więcej ludzi zacznie łapać przeziębienia, grypy itp.

Edytowane przez _Grisza_

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dla niosących dobrą nowinę że: problemu ni ma.

https://oko.press/rzad-zapewnia-o-tysiacach-wolnych-lozek-lekarze-alarmuja/

Mnie to dziwi mieli pół roku aby się przygodować . A otym że się zacznie to już w zeszłym roku było wiadomo.

Kur ani szpitale, ani szczepionki na grype, ani szkoły nie przygotowane kur.. nic. Ale ustawę anty futerkową co straty w czasie kryzysu przyniesie można przepychać.

Dotego anty maseczkowcy i anty sczepionkowcy .

Mam rodzinę w Niemczech mówią ze tam ludzie mają jakąś sadyscyplinę a unas..co za kraj

Rzeczywiście jak noszący maseczki używają ich prawidłowo to może konkretnie olać anty maseczko-wców i robić swoje.Poco te przepychanki i walka na rację.

Niech nie noszą masek , niech nie trzymają dystansu , niech nie dezynfekują łap .Niech śledzą swoje statystyki i niech nie przejawiają aktywności społecznej w pandemii. Wolno im w wolnym kraju żyją. Bronią swojej racji bez tak minimalnego swojego wkładu by troszkę ustąpić z tej postawy którą cechuje własna sprawa co w konsekwencji pomija sprawę ogółu. Tak nie można. Czy ktoś zna w % kogo jest więcej .Tych anty czy tych co obostrzeniom się poddali bezinteresownie .

Ta dyscyplina Niemców nie pierwszy raz się objawia.

W latach 30. zeszłego stulecia też byli zdyscyplinowani.

To jest bzdura, to w Polsce ludzie siedzą cicho jak mysz pod miotłą, w Niemczech co chwila są wielomilionowe demonstracje m.in. na ulicach Berlina przeciwko obostrzeniom.

Zobacz na wykres, we wrześniu w Niemczech jest większy przyrost zakażonych (w przeliczeniu na 1 mln mieszkańców) niż w Polsce.

dqwJb4R.png

Edytowane przez _Grisza_

Mam siostrę w Belgii - Antwerpii nie w swoim kraju przecież ale ich samodyscyplina jest w porządku . Dostosowali się do obostrzeń niderlandzkich i żyją , a tu wielkie halo w tym bidnym kraju . Chcą zaprzepaścić wszystko , a tak nie wiele przecież trzeba od siebie dać. Mi nakazują ,że mam zdjąć maskę , że mam nie dezynfekować rąk , dystans wg ichniej polityki medycznej to lipa. Przedszkola, szkoły bez żadnych obostrzeń. Masakra co za kraj i pewna ilość ludzi.:cool:

To jest bzdura, to w Polsce ludzie siedzą cicho jak mysz pod miotłą, w Niemczech co chwila są wielomilionowe demonstracje m.in. na ulicach Berlina przeciwko obostrzeniom.

Zobacz na wykres, we wrześniu w Niemczech jest większy przyrost zakażonych (w przeliczeniu na 1 mln mieszkańców) niż w Polsce.

dqwJb4R.png

W podstawówce miałem, że 539 (Polska) jest większe niż 517 (Niemcy).

Zatem?

W podstawówce miałem, że 539 (Polska) jest większe niż 517 (Niemcy).

Zatem?

Czepiasz się już z zasady?

Nie napisałem że jest więcej zakażonych, tylko że jest większy przyrost zakażonych.

Czytaj dokładniej.

Na dzień 28 września Niemcy mają już więcej jak w sierpniu, u nas jest jeszcze mniej niż w sierpniu.

Edytowane przez _Grisza_

Czepiasz się już z zasady?

Nie napisałem że jest więcej zakażonych, tylko że jest większy przyrost zakażonych.

Czytaj dokładniej.

Na dzień 28 września Niemcy mają już więcej jak w sierpniu, u nas jest jeszcze mniej niż w sierpniu.

Właśnie wykres pokazuje przyrost miesięczny. Wyciągasz błędne wnioski z liczb.

Celowo?

...

"wielomilionowe" powiadasz ? :)

Google: anti covid demonstrations in Germany

Rzeczywiście jak noszący maseczki używają ich prawidłowo to może konkretnie olać anty maseczko-wców i robić swoje.Poco te przepychanki i walka na rację.

Niestety, to tak nie działa. To działa podobnie (ale jeszcze intensywniej) niż antyszczepionkowcy.

Maseczka nie działa, podobnie jak szczepionka na 100%.

Niektórzy nie mogą nosić maseczek - podobnie jak nie wszyscy mogą zostać zaszczepieni.

Bez maseczki zarażeni rozsiewają wirusa po powierzchniach, na których może przetrwać długo. Do tego z tych powierzchni może zostać przeniesiony dalej. Dla przykładu jak antymaseczkowiec zostawi w sklepie wirusa na towarach, to w sklepie jeszcze uratują innych rękawiczki. Ale kto w domu dezynfekuje całe zakupy? Rozpakowując zakupy przenosisz zarazek na stół, na blat, na półki itd. A z nich dalej.

Myjesz ręce, siadasz do skażonego stołu stołu, sięgasz po ketchup - i już masz drobnoustrój na rękach... jeszcze jeden kroczek - i będzie w organizmie.

Tak, jak ze szczepionkami, tak z maseczkami i dystansem - jak będzie za mały % skutecznie stosujących, to nie uda się zdusić epidemii.

Edytowane przez Kaizen

"wielomilionowe" powiadasz ? :)

Google: anti covid demonstrations in Germany

]Nie dość, że "wielomilionowe", to jeszcze "co chwila" ;)

30 sierpień:

Police in Berlin have arrested 300 demonstrators during protests against Germany's coronavirus restrictions.

Some 38,000 people took to the streets in the city for mostly peaceful demonstrations.

Later hundreds of protesters, many from the far right, tried to storm the Reichstag, the home of Germany's federal parliament.

No, ale może we wrześniu były te "wielomilionowe"

Edytowane przez fotohobby