Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

To ja (gdybym był zwolennikiem lockdownu)

Tak mnie naszło... może ten cały ruch antymaseczkowy to nie idioci? Może to nie trole? Znaczy liderzy - bo ci, co im uwierzyli to na pewno.

Może celem inicjatorom chodzi o doprowadzenie do kolejnego lockdownu? Zielone ludziki? Wiadomo, że noszenie maseczek jest w interesie narodu... Więc komu może zależeć, żeby któryś naród nie nosił?

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak mnie naszło... może ten cały ruch antymaseczkowy to nie idioci? Może to nie trole? Znaczy liderzy - bo ci, co im uwierzyli to na pewno.

Może celem inicjatorom chodzi o doprowadzenie do kolejnego lockdownu? Zielone ludziki? Wiadomo, że noszenie maseczek jest w interesie narodu... Więc komu może zależeć, żeby któryś naród nie nosił?

Przecież o tym pisałem że chodzi im o upadek gospodarek i chcą wykupić co się da

Przecież o tym pisałem że chodzi im o upadek gospodarek i chcą wykupić co się da

Nie koniecznie. Wystarczy, że zajmiemy się własnymi problemami, skoczymy sobie do gardeł o respiratory i lockdown, zamiast np. patrzeć i ingerować w to, co dzieje się na Białorusi, Ukrainie, kto anektuje pola naftowe Baku. Może o coś innego - a może o to wszystko i jeszcze więcej.

"Prof. Gut nie wierzy jednak, aby te liczby istotnie wpłynęły na świadomość Polaków i przełożyły się na większe respektowanie środków bezpieczeństwa, jak noszenie maseczki oraz utrzymywanie dystansu. - Powinno to dać ludziom do myślenia, ale jest takie powiedzonko, że nieużywane organy zanikają. Jeśli ktoś nie chce używać mózgu, to żadne statystyki w tym nie pomogą" - podkreśla prof. Gut.

@stos napisał niedawno, że ktoś tam zaciera swoje tłuste łapki,

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?362093-KORONAWIRUS-przydatne-informacje-walka-z-mitami-i-plotkami&p=7976666&viewfull=1#post7976666

Niestety, nie raczył podzielić się szczegółami...

Edytowane przez fotohobby

Nie koniecznie. Wystarczy, że zajmiemy się własnymi problemami, skoczymy sobie do gardeł o respiratory i lockdown, zamiast np. patrzeć i ingerować w to, co dzieje się na Białorusi, Ukrainie, kto anektuje pola naftowe Baku. Może o coś innego - a może o to wszystko i jeszcze więcej.

Białoruś jest bez znaczenia to prawie integralna część Rosji gdyby nie byłoby Kaliningradu można było by ich wspierać i zyskać strefę buforową

Naszym głównym problemem sa Chiny one odciągają uwagę USA od Rosji.

Bez USA obecne NATO nie znaczy nic

Zdaje się że miałeś mnie wrzucić do ignorowanych, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś to zrób to proszę.

Serio miałem? Ktoś mi kazał? Chciałbym być informowany o takich nakazach

PS.

Tak, ten materiał to video-montaż, został nagramy na ulicach 20 lat temu podczas demonstracji dot. ochrony zwierząt futerkowych.

Że ty się nie gubisz w tych swoich argumentach. Znaczy gubisz, jak z ciotką, ale brniesz dalej

Tam dobrze napisali że wykrywa się materiał genetyczny wirusa.

Ale to nie znaczy że wykrywają całego wirusa.

Jak ktoś znajdzie na ulicy ogon kota to nie mówi że znalazł kota.

A tu, znajdują jakiś kawałek wirusa i nazywają to wirusem.

Ty tak poważnie, czy się napierdzielasz? Bo w tym wątku już tyle idiotyzmów padło, że straciłem orientację czy ktoś się nabija, czy klepka mu się oderwała.

PS.

Tak, ten materiał to video-montaż, został nagramy na ulicach 20 lat temu podczas demonstracji dot. ochrony zwierząt futerkowych.

Nikt nie twierdzi, że ten materiał to wideomontaż.

Nikt też na jego podstawie nie może stwierdzić, źe na ulicę wyszło milion osób.

Demonstracja się odbyła, a zachodnie media podają liczbę kilkudziesięciu tysięcy.

Oczywiście, media kłamią, rację ma gostek z "jedynego, nieocenzurowanego" portalu w internecie, biegający z kamerą w tłumie.

Nikt nie twierdzi, że ten materiał to wideomontaż.

Nikt też na jego podstawie nie może stwierdzić, źe na ulicę wyszło milion osób.

Demonstracja się odbyła, a zachodnie media podają liczbę kilkudziesięciu tysięcy.

Oczywiście, media kłamią, rację ma gostek z "jedynego, nieocenzurowanego" portalu w internecie, biegający z kamerą w tłumie.

Organizatorzy twierdzą, że było 1,3mln ludzi - nie mi oceniać, czy kłamią czy nie. Nawet jeśli było tam kilkadziesiąt tysięcy ludzi, to w Polsce nie widziałem tak licznych protestów. Film nie służył temu abyś ręcznie policzył ile tam było ludzi, tylko aby pokazać jak Niemcy super przestrzegają obostrzeń.

Organizatorzy twierdzą, że było 1,3mln ludzi - nie mi oceniać, czy kłamią czy nie. Nawet jeśli było tam kilkadziesiąt tysięcy ludzi, to w Polsce nie widziałem tak licznych protestów. Film nie służył temu abyś ręcznie policzył ile tam było ludzi, tylko aby pokazać jak Niemcy super przestrzegają obostrzeń.

Doskonale.

Zastanawiam się tylko, co Tobą kierowało, kiedy pisałeś, że "w Niemczech co chwila są wielomilionowe demonstracje m.in. na ulicach Berlina przeciwko obostrzeniom."

Chciałeś tym przesadzaniem wzmocnić wagę swoich słów ?

Białoruś jest bez znaczenia to prawie integralna część Rosji gdyby nie byłoby Kaliningradu można było by ich wspierać i zyskać strefę buforową

Bez Łukaszenki mogłaby już nie być "prawie integralną częścią Rosji" - Putina to by pewnie nie ucieszyło.

Chinom militarnie podskakiwać nikt nie będzie. A gospodarcza wojenka którą od początku prezydentury rozkręca Trump nie jest na rękę ani USA, ani Chinom - a gdzie dwóch się bije, tam Rosja korzysta.

Doskonale.

Zastanawiam się tylko, co Tobą kierowało, kiedy pisałeś, że "w Niemczech co chwila są wielomilionowe demonstracje m.in. na ulicach Berlina przeciwko obostrzeniom."

Chciałeś tym przesadzaniem wzmocnić wagę swoich słów ?

Gdybyś nie brodził w "przecinkach" to byś dostrzegł że moje przegięcie było spowodowane innym przegięciem, tj.

Dotego anty maseczkowcy i anty sczepionkowcy .

Mam rodzinę w Niemczech mówią ze tam ludzie mają jakąś sadyscyplinę a unas..co za kraj

Niestety Ty tego nie dostrzegasz, bo po raz kolejny czepiasz się jak rzep psiego ogona i robisz z bzdury centrum dyskusji.

Te klapki na oczach trochę tłumaczą, dlaczego pewni ludzi skupiając się jedynie na fragmentach, zatracają zdolność ogarnięciem całości zagadania.

Pewnie Niemcy czują się jeszcze bardziej ogłupiani niż my, bo 3 miesiąc z rzędu tylko 2 zgodny na 1 mln mieszkańców to te covidowe.

Ilość nowych zakażeń w przeliczeniu na mieszkańca mają zbliżoną do naszej. Jednak wszystko wskazuje na to, że lepiej zarządzają i leczą chorych

Edytowane przez _Grisza_

Pawel Grzesiowski

@grzesiowski_p

Panie Wojewodo, jutro proszę dodzwonić się do tych szpitali i próbować umieścić tam pacjenta. Dziś pacjent z woj. łódzkiego wylądował w Poznaniu.

Okrągłe zero miejsc w Mazowieckim:

attachment.php?attachmentid=448677

I symptomatyczny szpital w Lubelskim:

attachment.php?attachmentid=448678

A politycy dalej, że jesteśmy przygotowani, mamy wolne łóżka - tylko lekarze nie mają chyba do nich dostępu.

PSX_20200929_161735.jpg

PSX_20200929_161701.jpg

Na poważnie.

Poczytaj jak działa ten test PCR, to może się czegoś nauczysz i przestaniesz obrażać innych.

Ty tu piszesz, że wykrycie materiału genetycznego wirusa nie oznacza wykrycia całego wirusa, tylko jego kawałka. Jak ty sobie wyobrażasz możliwość wystąpienia materiału genetycznego wirusa bez obecności wirusa, skoro wirus to tylko ten materiał genetyczny w osłonce białkowej? Czegoś ty się uczył na biologii?

Nie przeczytałeś o teście PCR i dlatego takie głupoty wypisujesz.

Rozmowa z tobą nie ma sensu.

plonk\

Ja nie dyskutuję o teście PCR, tylko o twojej wypowiedzi, gdzie piszesz, że wykrycie materiału genetycznego wirusa "nie znaczy że wykrywają całego wirusa". Przeczytaj ją może jeszcze raz, bo chyba sobie nie zdajesz spawy z treści jaką zamieściłeś ani z jej znaczenia.

Gdybyś nie brodził w "przecinkach" to byś dostrzegł że moje przegięcie było spowodowane innym przegięciem, tj.

Aaa, no to wszystko jasne, równasz poziomem do kuliboba.

Teraz dostrzegłem, dzięki...

( z drugiej strony nie wiem, gdzie kulibob przesadził, pisząc, źe Niemcy mają "jakąś" samodyscyplinę. Pewnie mają. W końcu nie napisał, że WSZYSCY z zadowoleniem chodzą w maseczkach.

Więc z tymi klapkami to chyba z doświadczenia: "pewni ludzi skupiając się jedynie na fragmentach, zatracają zdolność ogarnięciem całości zagadania")

Edytowane przez fotohobby