niktspecjalny 29.09.2020 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Dostrzegam że w rozmowach jest jakiś konsensus. Zgodnie anty wirus-owcy zaczynają przyznawać ,że nowy ,jeszcze nieujarzmiony wirus jest obecny miedzy nami. Może choć przez chwile założą maseczkę i umyją łapki utrzymując dystans w normie. Jeden z Panów anty mocno sobie poczyna i powiem nawet ,że w przenośni mnie obraził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 29.09.2020 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Aaa, no to wszystko jasne, równasz poziomem do kuliboba. Jak tak możesz, ostatnio przecież mówicie jednym głosem, poklepując się po plecach. z drugiej strony nie wiem, gdzie kulibob przesadził, pisząc, źe Niemcy mają "jakąś" samodyscyplinę. Pewnie mają. W końcu nie napisał, że WSZYSCY z zadowoleniem chodzą w maseczkach. Właśnie o tym mówiłem, znów z "drugiej strony", tej dupnej strony próbujesz podchodzić do tematu, pomimo że już wyraźnie napisałem o co mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.09.2020 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 (edytowane) W jakim temacie mówiłem jednym głosem z @kulibob ? Gdzie poklepywaliśmy się po plecach ? Z kulibobem który uważa mnie za roznosiciela zarazy, bo ośmieliłem się chadzać ze znajomymi do pubu, czy na stadion, z gościem, który nie rozumie, jak mogę jadać w restauracji, jeździć na wakacje, itp itd... Ty chyba nie ogarniasz tego wątku, a wszystkich, którzy mają inne zdanie wrzucasz do jednego worka... próbujesz podchodzić do tematu, pomimo że już wyraźnie napisałem o co mi chodziło. Bo mało przekonywująco się z tych "wielomilionowych demonstracji" wytłumaczyłeś... Edytowane 29 Września 2020 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 29.09.2020 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 (edytowane) Bo mało przekonywująco się z tych "wielomilionowych demonstracji" wytłumaczyłeś... no i znów ... ...po raz kolejny czepiasz się jak rzep psiego ogona i robisz z bzdury centrum dyskusji. uznajmy że organizatorzy ściemniali, pewnie było sporo mniej, ale raczej nie tyle co podaje polizei, TVN czy TVP info, zatem powinienem napisać: "wielotysięcznej demonstracji" odczepisz się w końcu?, czy mam mocniej merdnąć ogonem ? Edytowane 29 Września 2020 przez _Grisza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 29.09.2020 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Jak można np. pójść do pubu lub jadać w restauracji w maseczce? Jak ściągniemy maseczkę to to takie anty państwowe i anty covidowe (argumenty znane), a przykład co i jak już był, ale tego nigdy nie za dużo. lMl1u0sqamrVt9bk-xlR_k5m5DbeLsaexsDr6CuwXVODuIZLlC1Q No, jakby mieli maseczki na twarzach, to by japy mieli nieświecące. Podobnie jakby mieli rękawiczki (bez maseczek do czasu dotknięcia japy czy nakaszlania w dłoń) Do tego zakażają. No i chyba na zewnątrz też, bo teraz nie tylko w strefach czerwonych, ale żółtych trzeba nosić szmatki na wolnym powietrzu. Co do wakacji to wypowiedź z dzisiaj ...Moim zdaniem należy szukać tu przyczyny w tym, że po pierwsze wakacje spowodowały ruch ludności, przeniesienie z jednego regionu do drugiego wirusów. ... - Dr Grzesiowski Hipokryzja czy głupota? Może jedno i drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.09.2020 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 , czy mam mocniej merdnąć ogonem ? A co mnie odchodzi, czym ty merdasz przed ekranem ? I co, z tym poklepywaniem się po plecach z kulibobem ? Znów kula w płot ? P.S. A "wielotysięczna demonstracja" jest OK. Oby tak dalej, a nie będę musiał poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 29.09.2020 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 I co, z tym poklepywaniem się po plecach z kulibobem ? Znów kula w płot ? Nie znam szczegółów, ale kulibob chyba liczy na to, że wkręcisz go do tego swojego kuzyna ortopedy na wizytę poza kolejką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.09.2020 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 (edytowane) Ty tu piszesz, że wykrycie materiału genetycznego wirusa nie oznacza wykrycia całego wirusa, tylko jego kawałka. Testy genetyczne są tak zrobione, że wykrywają kilka charakterystycznych fragmentów DNA - takich, których nie ma żaden inny organizm. Więc jak odcisk palca są niepowtarzalne, choć nie są całym organizmem. Minusem takiego testu jest to, że nie sprawdzają, czy to jest kompletny, zdolny do infekowania wirus - mogą to być jego fragmenty, niezdolne do ataku pozostałe po chorobie czy które w jakiś inny sposób dostały się do wymazu. Edytowane 29 Września 2020 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 29.09.2020 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Co do wakacji to wypowiedź z dzisiaj - Dr Grzesiowski Hipokryzja czy głupota? Może jedno i drugie. Te telewizyjne osobowości dr. Grzesiowskiego i prof. Simona podsumował Prof. Rutkowski w 48:25 min poniższego wywiadu https://www.youtube.com/watch?v=j56UlRwdfn4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 29.09.2020 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 a to dobre https://fakty.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/polska/news-lukasz-szumowski-na-zakupach-nie-ma-juz-koronawirusa,nId,4761838 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.09.2020 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Nie znam szczegółów, ale kulibob chyba liczy na to, że wkręcisz go do tego swojego kuzyna ortopedy na wizytę poza kolejką. Słabe, no ale cos musiałeś wymyślić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 29.09.2020 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Jak tak możesz, ostatnio przecież mówicie jednym głosem, poklepując się po plecach. Właśnie o tym mówiłem, znów z "drugiej strony", tej dupnej strony próbujesz podchodzić do tematu, pomimo że już wyraźnie napisałem o co mi chodziło. Proszę nie wyzywać mnie od jakiegoś LGBT+- O ile taki foto żyje swoim życiem i dostosowuje się do obostrzeń to jest ok chociaż jego decyzji nie rozumiem a obostrzenia uważam za załagodne. To twoje postępowanie uważam za szkodliwe podchodzące pod bioterroryzm a kara za to powinna być jedna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.09.2020 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 A Ty tez mógłbyś jednak pisać całe nicki. Bo będę pisał o tobie kuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emtebe 29.09.2020 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Testy genetyczne są tak zrobione, że wykrywają kilka charakterystycznych fragmentów DNA - takich, których nie ma żaden inny organizm. Więc jak odcisk palca są niepowtarzalne, choć nie są całym organizmem. Minusem takiego testu jest to, że nie sprawdzają, czy to jest kompletny, zdolny do infekowania wirus - mogą to być jego fragmenty, niezdolne do ataku pozostałe po chorobie czy które w jakiś inny sposób dostały się do wymazu. Ale te ślady genetyczne nie mogą pojawić się w organizmie bez wirusa. Wirus musiał najpierw się pojawić i to w całości, nie w kawałku, aby zostawić ślad. Testy nie wykrywają stadium infekcji tylko obecność wirusa, nawet po zwalczeniu infekcji przez organizm. Stadium można ustalić testami serologicznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 29.09.2020 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 A Ty tez mógłbyś jednak pisać całe nicki. Bo będę pisał o tobie kuli sorry klawiaturę oszczędzam . Zrozum później się popsuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.09.2020 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Wirus musiał najpierw się pojawić i to w całości, nie w kawałku, aby zostawić ślad. Testy nie wykrywają stadium infekcji tylko obecność wirusa, nawet po zwalczeniu infekcji przez organizm. Stadium można ustalić testami serologicznymi. Obecność RNA wirusa - mogą być jego resztki w wykaszliwanych komórkach płuc długo po wyleczeniu. Pewnie, że naukowcy mogą dociekać i szukać różnych możliwych sytuacji - a może ktoś zjadł upieczonego wirusa i ma go w organizmie, może to resztki z choroby, może jeszcze setki innych sytuacji, których fantazja nie wymyśli, a życie przyniesie. Niestety, nic nie mówi o tym, czy ten ktoś zaraża (a z punktu widzenia epidemicznego to jest jedyne istotne pytanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 30.09.2020 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 Słabe ... aha, czyli dlatego poszedłeś do innego, spoko luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 30.09.2020 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 (edytowane) Patrzcie, nowe obostrzenia w Polsce. Co na to antycovidowcy? Tak było Wam źle - a teraz co powiecie? Edytowane 30 Września 2020 przez budowlany_laik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 30.09.2020 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 Te telewizyjne osobowości dr. Grzesiowskiego i prof. Simona podsumował Prof. Rutkowski w 48:25 min poniższego wywiadu https://www.youtube.com/watch?v=j56UlRwdfn4 Dzięki. "Zaorane" Jest jeszcze jedne. Ten z onetu, co jojczał o kasę. Obowiązkowo "lektura" dla @d7d, jego drugiego wcielenia(wiadomo kto), @Kaizena i innych. PS. @d7d może zrozumiesz dlaczego nie zakładam maseczki i to nie tylko przez AZS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 30.09.2020 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 Patrzcie, nowe obostrzenia w Polsce. Co na to antycovidowcy? Tak było Wam źle - a teraz co powiecie? No najlepsze to noszenie maseczek na wolnym powietrzu. Co to jest antycovidowiec? Możesz zdefiniować. PS. Masz filmik ten co @Grisza wrzucił. Oglądnij i włącz myślenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts