fotohobby 06.10.2020 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Wyprodukowanie jednej szczepionki kosztuje mniej niż dolara a sprzedawane są po ponad 100. Planują zaszczepić wszystkich ludzi na świecie. Jak ktoś potrafi liczyć te zera to będzie wiedział ile się na tej pandemii zarabia. oczywiście, linkiem tego nie udokumentujesz, podobnie jak rewelacji o śmierci dziecka poprzez zachłyśniecie wodą, które z uwagi na COVID nie otrzymało pomocy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.10.2020 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rzad-wprowadza-nowe-obostrzenia-Wesela-maseczki-restauracje-7975555.html :wave: karanie z całą surowością . Będą rozstrzeliwać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.10.2020 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Jedne test kosztuje ok 300 zł. Podobno. Ja w garażu zrobię za 100zł Napluć na szmatę jak pies poliże to zdrowy jak nie to chory i gotowe Zniżka dla emerytów 5% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 06.10.2020 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Masz rację nie męcz, szkoda klawiatury i tak sensownego nic nie piszesz. PS. Jeżeli u Ciebie było inaczej to tylko się cieszyć. Mam jednak przekonanie, że mógłbym więcej napisać sensownego w kwestii POZ niż większość antycovidowego bractwa wzajemnej adoracji. Ale Ty wiesz przecież lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 06.10.2020 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Oj, zaświadczenia lekarskie będą potrzebne dla policji gdy covidosceptycy nie założą maski. No ale skąd je wziąć jak nie można się dostać do lekarza? Przyjmiecie mandacik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 06.10.2020 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Wyprodukowanie jednej szczepionki kosztuje mniej niż dolara a sprzedawane są po ponad 100. Planują zaszczepić wszystkich ludzi na świecie. Jak ktoś potrafi liczyć te zera to będzie wiedział ile się na tej pandemii zarabia. Ani pierwsze wartość 1$ ani druga 100$ nie są prawdziwe. Nie planują zaszczepić wszystkich ludzi na świecie. Napisałeś to co napisałeś w dobrej wierze czy jednak wiesz że wartości liczbowe i treści podałeś z sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.10.2020 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Ani pierwsze wartość 1$ ani druga 100$ nie są prawdziwe. Nie planują zaszczepić wszystkich ludzi na świecie. Napisałeś to co napisałeś w dobrej wierze czy jednak wiesz że wartości liczbowe i treści podałeś z sufitu. Już widzę jak tych w 3 świecie zaszczepią. Każdy ma ich w D. tylko kopalnie się licza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.10.2020 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Załóżmy że mam syfa i nie mogę wyjść z domu to kto dostarcza leki i żywność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 06.10.2020 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Jedne test kosztuje ok 300 zł. Podobno. Są nie tylko jedne testy. Są różne testy, różnie kosztują i mają różne zastosowanie. I nie podobno a rzeczywiście tyle kosztują: 1. SARS-CoV-2 metodą real time RT-PCR - 495 PLN 2. Koronawirus SARS-CoV-2, przeciwciała IgG i IgM, test immunochromatograficzny - 52 PLN 3. Koronawirus SARS-CoV-2, przeciwciała total IgG,M – test przesiewowy (Roche) - 80 PLN 4. Koronawirus SARS-CoV-2, przeciwciała – pakiet dwuetapowy - 147 PLN 5. Koronawirus SARS-CoV-2, panel przeciwciał (IgM i IgG) półilościowo - 169 PLN i wiele innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 06.10.2020 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Załóżmy że mam syfa i nie mogę wyjść z domu to kto dostarcza leki i żywność? Rodzina, sąsiedzi, przyjaciele... Kogoś z w/w masz chyba ? Ewentualnie zostaje taksówkarz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.10.2020 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Rodzina, sąsiedzi, przyjaciele... Kogoś z w/w masz chyba ? Ewentualnie zostaje taksówkarz;) A tak na serio A jak niemam nikogo to co wtedy ? Mam zdechnąć z głodu czy iść w tłum? Chyba rząd założył ze taka sytuacja może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 06.10.2020 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Mam jednak przekonanie, że mógłbym więcej napisać sensownego w kwestii POZ ... Ale Ty wiesz przecież lepiej. Skoro tak uważasz, niech Ci będzie. Ja nie gdybam tylko pisze, jak masz wątpliwości to odszukaj sobie wcześniejsze posty. Nie wiem czy wiem lepiej, ale pewnie masz rację tak jak w przypadku przyłbicy. Wiesz tylko nie takiej jak na Grunwald. Zresztą nie pisz, bo się znów pojawi za dużo pytań i będzie problem. Oj, zaświadczenia lekarskie będą potrzebne dla policji gdy ... nie założą maski. Przyjmiecie mandacik? To coś się zmieniło? Konstytucja nie pozwala ukarać za złamanie nakazu zakrywania ust i nosa i zakazu przemieszczania się - pisze „Rzeczpospolita”. ... Dziennik podaje, że sędzia odmówił wszczęcia postępowania, powołując się na wolność poruszania z art. 52 konstytucji, a w kwestii maseczek – na wyrażoną w art. 31 zasadę proporcjonalności ograniczania praw i swobód. Chyba, że się pojawiło jakieś orzeczenie NSA to się chętni z nim zapoznam. Chociaż i tak nie wiem czy to wystarczy. PS. Bełkot usunąłem. PS2. BINGO z tą klawiaturą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 06.10.2020 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Są nie tylko jedne testy. Są różne testy, różnie kosztują i mają różne zastosowanie. I nie podobno a rzeczywiście tyle kosztują: 1. SARS-CoV-2 metodą real time RT-PCR - 495 PLN 2. Koronawirus SARS-CoV-2, przeciwciała IgG i IgM, test immunochromatograficzny - 52 PLN 3. Koronawirus SARS-CoV-2, przeciwciała total IgG,M – test przesiewowy (Roche) - 80 PLN 4. Koronawirus SARS-CoV-2, przeciwciała – pakiet dwuetapowy - 147 PLN 5. Koronawirus SARS-CoV-2, panel przeciwciał (IgM i IgG) półilościowo - 169 PLN i wiele innych. No ty to wiesz wszystko. Policzysz ile "nas" kosztowało całe to testowanie. Dzięki, PS. Ty pisze z "małej" z premedytacją , za te twoje kłamstwa i oszczerstwa, bo nie było przeprosin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 06.10.2020 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 tak, wszystko funkcjonuje normalnie Przedstawiciele największych medycznych towarzystw naukowych w Polsce w rozmowach z RMF FM podkreślają, że: nawet o 70 proc. spadła liczba planowanych zabiegów kardiologicznych, o 25 proc. mniej zabiegów wykonano u osób po udarze mózgu, pacjentów z cukrzycą w szpitalach jest o ponad połowę mniej niż rok temu (to głównie osoby z zaawansowanym zespołem stopy cukrzycowej, na granicy amputacji), ponad jedna trzecia kobiet mniej zgłosiła się z podejrzeniem nowotworu piersi. Powyższe liczby to efekt trwającej epidemii koronawirusa i działań szpitali, które nie chcą stać się ogniskiem SARS-CoV-2 lub samych pacjentów, którzy obawiają się zakażenia. I tak wiosną chorzy z ostrymi zawałami serca nie zgłaszali się do placówek medycznych, więc liczba zabiegów spadła nawet o 40 procent. Niepokojące dane płyną również z Narodowego Instytutu Onkologii w Warszawie - m.in. znacznie mniej kobiet zgłasza się z podejrzeniem nowotworu piersi. https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,173952,26371631,alarmujacy-raport-rmf-drastycznie-spadla-liczba-zabiegow-w.html#do_w=46&do_v=58&do_a=287&s=BoxNewsMT Wspominam o tym od dłuższego czasu, co bardzo nie podoba się covidofanatykom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 06.10.2020 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Pozostali czyli normalni żyją normalnie, noszą maseczki tam gdzie trzeba i nie narzekają chociaż nie jest łatwo. Antycovidowcy bazują na "wiedzy" innych antycovidowców. A ci inni tez nie mają wiedzy medycznej. Nie masz wiedzy to uznaj wiedzę fachowców z danej dziedziny a nie wiedzę z YT (to nie do Cienie). Noszenie maski nazywasz normalnością - nieźle. Lepsza jest wiedza z TVN i TVP info z ust dobrze opłaconych celebrytów lekarzy fachowców pełną gębą typu Simon, Grzesiowski czy Pinkas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 06.10.2020 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rzad-wprowadza-nowe-obostrzenia-Wesela-maseczki-restauracje-7975555.html :wave: karanie z całą surowością . Będą rozstrzeliwać ? "Bez maseczki tam, gdzie jej posiadanie jest konieczne, będzie mogła przebywać tylko osoba posiadająca zaświadczenie lekarskie lub odpowiedni dokument – poinformował we wtorek minister zdrowia Adam Niedzielsk, na konferencji z komendantem głównym policji Jarosławem Szymczykiem." Dodam że Izby Lekarskie już jakiś czas temu zakazały lekarzom wypisywanie zaświadczeń dot. zakrywania ust i nosa oraz dezynfekcji rąk. To jest zamach na ludzkie zdrowie - to już nie są lekarze to urzędnicy którzy tańczą jak im się zagra władza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 06.10.2020 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 (edytowane) Cytat z internetu Osoba bez maseczki lub z maseczką na brodzie powinna być domyślnie traktowana jako niepełnosprawna intelektualnie i z racji tego zostawiona bez mandatu. Ewentualnie wysłana na brzeg dysku Ziemia i zrzucana falami 5G Edytowane 6 Października 2020 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 06.10.2020 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Noszenie maski nazywasz normalnością - nieźle. Lepsza jest wiedza z TVN i TVP info z ust dobrze opłaconych celebrytów lekarzy fachowców pełną gębą typu Simon, Grzesiowski czy Pinkas. Pokaż swoich słabo opłacanych celebrytów "pełną gębą" z FB i YT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 06.10.2020 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Szef resortu zdrowia podał, że w ostatnich dniach prawnicy policji i ministerstwa pracowali wspólnie nad wypracowaniem takiej formuły obostrzeń, które będą łatwiej egzekwowalne. "Każda osoba bez maseczki, która nie będzie posiadała dokumentu będzie z całą surowością karana" – podkreślił minister. Przy odmowie przyjęcia mandatu za brak maseczki wnioski do sądu i sanepidu Jaka podstawa prawna? Tak pytam z ciekawości, bo jak Szumi jestem alergikiem. To też będą sprawdzać Zero tolerancji dla nieprzestrzegania DDM Kiedy se łapki zdezynfekowałem. No a jak w zatłoczonym autobusie nie ma DD to co wtedy? Pytam, bo jakiś dziennikarz pisał, że chyba złapał to w autobusie. Ja bym nawet nie wsiadał do takiego,nawet jakbym mógł, no ale potem się pisze jak to było w czasie choroby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 06.10.2020 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Są nie tylko jedne testy. Są różne testy, różnie kosztują i mają różne zastosowanie. I nie podobno a rzeczywiście tyle kosztują: 1. SARS-CoV-2 metodą real time RT-PCR - 495 PLN 2. Koronawirus SARS-CoV-2, przeciwciała IgG i IgM, test immunochromatograficzny - 52 PLN 3. Koronawirus SARS-CoV-2, przeciwciała total IgG,M – test przesiewowy (Roche) - 80 PLN 4. Koronawirus SARS-CoV-2, przeciwciała – pakiet dwuetapowy - 147 PLN 5. Koronawirus SARS-CoV-2, panel przeciwciał (IgM i IgG) półilościowo - 169 PLN i wiele innych. Tak, masz rację. Ale nie wiesz, dlaczego wszędzie stosują tylko te PCR? Jak tylko słyszę że ktoś mial testy robione i był pozytywny/negatywny, to zawsze to były PCR.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts