Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

"Antyciarze " demonizujecie co by niebyło problem. Problem nas wszystkich. Zmniejszcie to choćby do min. Teraz nie macie wyjścia. Nie nosisz = płacisz frycowe. Nie myjesz łapsk = głupota .Nie zachowujesz dystansu = zakażanie. Nie wiem czy ten drobnoustrój może zaatakować myślenie , zdrowy rozsądek czyli tą półkule która odpowiada za te właśnie zjawiska w naszym organizmie.:lol2:

Ja uważam, że to bardzo doby pomysł. To noszenie. Wszędzie. ;)

Popieram kolegę. Wszędzie powinniśmy nosić maseczki. Zwłaszcza w lasach i parkach! Te cholerne drzewa wszystkie maja koronę! :bash:

Tylko nie wiem, którą wybrać

Ta mi pasuje do powiedzenia, ze jesli każą ci zasłaniać twarz, to nigdy nie chodzi o twoje bezpieczeństwo, a zawsze o twoje posłuszeństwo....

fba9b44added3888med.jpg

A na wieczorne wyjscie może taka stylóweczka... ;)

6312d998a7de0d5cmed.jpg

Ta mi pasuje do powiedzenia, ze jesli każą ci zasłaniać twarz, to nigdy nie chodzi o twoje bezpieczeństwo, a zawsze o twoje posłuszeństwo....

Jak widac, powiedzenia nie zawsze są mądrością.

Tak, "COVID musi odejść"

Ale COVID nie ulega panice i nie podporządkuje się jakimś obcym rozkazom i nakazom.

COVID ma swoją wolność i swój "rozum".

A co założysz na noc? Nocną stylóweczkę? :)

PS Prawo nie działa w obie strony.

Władza ma swoje prawo i jest stosuje (zwłaszcza wobec siebie) jak chce. :)

Edytowane przez d7d

Jak ktoś myśli, że od tego się zmniejszy ilość zachorowań to chyba zwariował. Musieliby na nowo pozamykać szkoły/przedszkola/żłobki , zamknąć granice...

tak samo uważam. U mnie w okolicy, już tyle jest w szkołach przypadków, że tydzień, max dwa i tak będą wszystkie szkoły zamknięte. Chyba, że każdy pozytywny nauczyciel nie miał z żadnym innym nauczycielem kontaktu :lol2:

COVID ma swoją wolność i swój "rozum".

Szkoda, że nie wszyscy ludzię maja swój rozum i wolność... :cool:

A co założysz na noc? Nocną stylóweczkę? :)

No wie pan. Dziwię się bardzo, ze pan tu wyjeżdża z czymś takim! :rolleyes:

Poza tym nocą wirus najzjadliwszy. Imprezownie zamknięte od 22-ej! :p

Dodatek w wysokości nawet 75 proc. wartości wynagrodzenia zasadniczego otrzymali pracownicy sanepidu walczący z Covid-19.

Kto wiedział łapka w górę.

Ten to zapewne ma odpowiednie zaświadczenie.

cyrk.jpg

Medical doctor warns that “bacterial pneumonias are on the rise” from mask wearing

Edytowane przez vvvv

Coś nowego a zarazem starego. (5 September 2020)

Coronavirus: Tests 'could be picking up dead virus' (BBC)

The main test used to diagnose coronavirus is so sensitive it could be picking up fragments of dead virus from old infections, scientists say.

...

Prof Carl Heneghan, one of the study's authors, said instead of giving a "yes/no" result based on whether any virus is detected, tests should have a cut-off point so that very small amounts of virus do not trigger a positive result.

..

I stare

Adapted from Tucker Carlson's monologue from "Tucker Carlson Tonight" on June 10, 2020.

PS USA i Fox News są teraz "GURU" ? ;)

Edytowane przez d7d

Coś nowego a zarazem starego. (5 September 2020)

Naprawdę to dla Ciebie nowość, jak działają testy PCR?

Mullis dostał za to Nobla w 1993r a metoda z 1983r.

Właśnie dowiedziałem się, że grupa przedszkolna mojego dziecka miała pod koniec września kontakt z osobą, która dzisiaj dostała pozytywny test na COVID-19. I decyzją SANEPIDu grupa (nie całe przedszkole) zamknięte... tylko jutro, bo w weekend mija 10 dni od kontaktu.

Ja mam sobie funkcjonować normalnie jak SANEPID, który dostał moje dane, nie obejmie mnie kwarantanną...

Naprawdę to dla Ciebie nowość, jak działają testy PCR?

Ty tego nawet nie przeczytałeś co tam jest. Jak to było: "Do podszkolenia" i to "wężykiem", bo wiesz nie chce mi się już grzebać i cytować.

Tak nowość, ale nie o to chodzi. Nie wiem wszystkiego, tak jak Ty. Ty zapewne widziałeś rok czy dwa lata temu jak dział i co to jest ten test.

Tak, przynajmniej w szpitalu w Tychach.

Sąsiad się żalił że jego żona zarabia teraz więcej niż on ma emerytury górniczej - nie znam kwot.

Emeryt, nawet górniczy, ma dostawać więcej pieniędzy niż pielęgniarka w jednoimiennym szpitalu w Tychach?

Żona pewnie nie ma jeszcze 60 lat. Emeryt górniczy ile ma lat i ile otrzymuje emerytury?

Ludziom to się w głowach poprzewracało.

Co to za porównanie??