kulibob 12.10.2020 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2020 (edytowane) nie wierzysz w dane WHO? Mślisz że je śledzę? Brak badań przesiewowych w PL czyli brak danych niech przebadają jakieś miasteczak jakieś wiochy i jakies większe miasto to się dowiemy. Narazie to jest 3,5% Edytowane 12 Października 2020 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 12.10.2020 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2020 Ty mówisz "brak danych", a kilka dni temu dyrektor programu zdrowotnego WHO M.Ryan oznamił, że ok 10% swiatowej populacji jest zarażna wirusem. Liczbe te opiera na srednich wynikach szeroko zakrojonych badan serologicznych na całym swiecie. Dane miały podtrzymac lęk przed coroną, doktor dodał że "wiekszość świta jest wciąż w niebezpieczeństwie" , ale to wbrew intencjom dobra wiadomość. Jesli bowiem 35 mln ludzi zetkneło się z wirusem to jego śmiertelność nie wydaje się tak duża jak wczesniej przewidywano. Zgonów z powodu covid19 na całym świecie jest ok 1061530 na ok. 35 mln zakażonych - daje z grubsza ok. 0.14%. To jest 24 mniej niz wstepne dane WHO z marca. Za https://suomi.valtamedia.org/2020/10/09/who-vahvistaa-covid19-ei-ole-vaarallisempi-kuin-flunssa/?fbclid=IwAR3hb7poO2FTXXI7MQjevzmSzk30uJpqU79wyZYZayT6ng2enA_jl7IHejE 35M chorych 1 M trupów to 2,8% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 12.10.2020 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2020 Mślisz że je śledzę? Brak badań przesiewowych w PL czyli brak danych niech przebadają jakieś miasteczak jakieś wiochy i jakies większe miasto to się dowiemy. Narazie to jest 3,5% jestem przekonany, że je śledzisz i to skrupulatnie. Tylko dane które nie pasują do twojej wizji, twojego wyobrażenia przemilczasz, pomijasz. Efekty wyparcia się to chyba nazywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indygo1719514610 12.10.2020 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2020 35M chorych 1 M trupów to 2,8% Brawo za czujność. Pomyłka pisarska Juz edytowałam wpis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emtebe 12.10.2020 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2020 a to ciekawe... https://mrenigmatis.wordpress.com/2020/10/11/who-przyznalo-ze-covid-jest-niewiele-grozniejszy-od-grypy/ nie wierzysz w dane WHO? Wytłumacz mi jak możesz porównać statystyki z potwierdzonych przypadków do szacunkowych zakażeń i w ten sposób określić śmiertelność? Tak luźnego podejścia do analizy statystycznej jeszcze nie widziałem w tym wątku, a zaskakuje on bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 12.10.2020 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2020 WHO to experci...wiedzą chyba co robią...mają najdokładniejsze dane, prawda? ich pytaj.... mnie też bardzo wiele zaskakuje...samo życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emtebe 12.10.2020 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2020 WHO to experci...wiedzą chyba co robią...mają najdokładniejsze dane, prawda? ich pytaj.... mnie też bardzo wiele zaskakuje...samo życie Ale dlaczego mam pytać WHO o oderwaną od logiki interpretację ich statystyk i szacunków? To ty i autor tego felietonu podpieracie się wyliczeniami na podstawie dwóch różnych i niezależnych danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 12.10.2020 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2020 jestem przekonany, że je śledzisz i to skrupulatnie. Tylko dane które nie pasują do twojej wizji, twojego wyobrażenia przemilczasz, pomijasz. Efekty wyparcia się to chyba nazywa... Nie śledzę WHO tylko to ile chorych i pado w PL . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 12.10.2020 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2020 kulibob jak tam zamknięcie szkół na które tak liczyłeś? Nie boisz się , że "bezobjawowa" córka przyjdzie i któregoś dnia Was pozaraża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emtebe 12.10.2020 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2020 Nie śledzę WHO tylko to ile chorych i pado w PL . Ogólnie uważam, że dla kogoś kto o zmarłych ludziach pisze "padło" powinien być dożywotni ban. Ale to jest tylko moje zdanie i jedyne co mogę to czuć odrazę to takiego idywiduum (bo na miano czlowiek nie zasługuje) i pogardę. Wiem, że foliarze gardzą zdrowym rozsądkiem, ale taki poziom jest niespotykane nawet wśród nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 12.10.2020 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2020 Jeszcze nie słyszałem żeby ktoś covidofanatyka nazywał foliarzem. Ale zgadzam się, takie określenie pasuje. Kurczę muszę chyba gostka z ignorowanych usunąć - lepszego żartu dziś nie słyszałem. Kulibob-owi chyba nie będzie do śmiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 12.10.2020 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2020 kulibob jak tam zamknięcie szkół na które tak liczyłeś? Nie boisz się , że "bezobjawowa" córka przyjdzie i któregoś dnia Was pozaraża? Opryskiwacz na plecach, lanca w dłoni i psikają dzieciaka w drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 12.10.2020 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2020 Opryskiwacz na plecach, lanca w dłoni i psikają dzieciaka w drzwiach. Przecież tak w Chinach robią. No może nie po ludziach bezpośrednio, ale pomieszczenia kilka razy dziennie i to solidnie. Nie widziałeś filmu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emtebe 12.10.2020 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2020 Kurczę muszę chyba gostka z ignorowanych usunąć - lepszego żartu dziś nie słyszałem. Kulibob-owi chyba nie będzie do śmiechu. Tylko nie to, bo kolejnej bajki o cioci-zombi mogę nie przetrwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 12.10.2020 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2020 (edytowane) kulibob jak tam zamknięcie szkół na które tak liczyłeś? Nie boisz się , że "bezobjawowa" córka przyjdzie i któregoś dnia Was pozaraża? Oczywiście że się obawaim . Dlatego najlepiej jak by zamkneli. A gospodarka niech chula syf się wypali i wyjdę do czystego środowiska . Dla mnie najoptymalniejsza wersja. Ale na chwilę obecną nie siedzę w bunkrze dzisaj byłem w wpłatomacie a w środę tydzień temu u alergologa jutro psa szczepię na wsciekliznę. Kurde biednego pieska potruje straszną trucizna do animalsów dawać bo psa szczepie Edytowane 12 Października 2020 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 12.10.2020 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2020 Ogólnie uważam, że dla kogoś kto o zmarłych ludziach pisze "padło" powinien być dożywotni ban. Ale to jest tylko moje zdanie i jedyne co mogę to czuć odrazę to takiego idywiduum (bo na miano czlowiek nie zasługuje) i pogardę. Wiem, że foliarze gardzą zdrowym rozsądkiem, ale taki poziom jest niespotykane nawet wśród nich. Niech 6 miliardów padnie bylebym ja przetrwał. Foliarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 12.10.2020 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2020 Opryskiwacz na plecach, lanca w dłoni i psikają dzieciaka w drzwiach. Wsadzam do szafy z ozonatorem i liczę że wyjdzie po godzinie :)Odrazu płucka się oczyszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 12.10.2020 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2020 Profesor PAN: Przestańcie straszyć ludzi. To nie osoby zakażone roznoszą chorobę, a osoby chore podczas kaszlu i kichania (Ryszarda Chazan profesor Polskiej Akademii Nauk, z Instytutu Nauk Medycznych, Alergolog, Pulmolog, Kardiolog) W ciągu tygodnia od 1 do 7 października 2020 zarejestrowane w Polsce 53 062 zachorowań i podejrzeń zachorowania na grypę. Nie rozumiem komu i czemu służy to medialne nakręcanie spirali strachu ??. KORONAWIRUS dla wielu początkujących dziennikarzy stał się wymarzoną szansą na obecność w środkach masowego przekazu. Nie tylko dla dziennikarzy. Oczywiście jest tego dużo więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkorol 12.10.2020 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2020 Ot najbardziej przydatna informacja, noście maseczki na zdrowie może przeżyjecie (nagrałem osobiście): https://youtu.be/-wtGqLBVfekhttps://youtu.be/-wtGqLBVfek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 12.10.2020 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2020 Ot najbardziej przydatna informacja, noście maseczki na zdrowie może przeżyjecie (nagrałem osobiście): https://youtu.be/-wtGqLBVfekhttps://youtu.be/-wtGqLBVfek Hahahhahaha Królu mój Tylko małemu koszlkę z delfinami zapodaj anie donaldem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts