Emtebe 15.10.2020 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 Jak zauważyłeś wielu tu wypowiadających podaje różne statystyki . Respiratorów jest dużo ale tych przewidzianych dla covida mało. Chciałem zaspokoić ciekawość i znać ilość ,która była przed pandemią. Również zdrowia życzę. 508 jest zajętych. Wczoraj zajętych było 467 MZ informowało, że w szpitalach na terenie Polski jest 11k i kilka tysięcy w magazynach. Pewnie dlatego krytyczny był zakup od handlarza bronią droższych niż najdroższe z dostępnych na rynku i koniecznie z przedpłatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 15.10.2020 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 (edytowane) 508 jest zajętych. [ATTACH=CONFIG]449168[/ATTACH] Wczoraj zajętych było 467 MZ informowało, że w szpitalach na terenie Polski jest 11k i kilka tysięcy w magazynach. Pewnie dlatego krytyczny był zakup od handlarza bronią droższych niż najdroższe z dostępnych na rynku i koniecznie z przedpłatą. Nie liczba respiratorów jest krytyczna, ale lekarzy, którzy potrafią podpiąć do nich pacjenta. Dobrze podpiąć i doglądać. A tymczasem: W związku z brakiem anestezjologów w polskich szpitalach Ministerstwo Zdrowia wprowadziło zmiany. Zgodnie z nowym rozporządzeniem lekarze po czwartym roku specjalizacji i z półrocznym doświadczeniem w pracy z pacjentami w stanie ciężkim będą mogli samodzielnie sprawować opiekę anestezjologiczną nad pacjentami Czytaj więcej na https://fakty.interia.pl/malopolskie/news-osmiu-anestezjologow-z-krakowskiego-szpitala-zlozylo-wypowie,nId,4794706#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome https://wydarzenia.interia.pl/malopolskie/news-osmiu-anestezjologow-z-krakowskiego-szpitala-zlozylo-wypowie,nId,4794706 Przy czym należy pamiętać, że jest to oczywista wina Tuska Edytowane 15 Października 2020 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 15.10.2020 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 Ciężko jest komentować, jak sam sobie udowadniałeś, chociaż pewnie nie taki był cel, że pleciesz bzdury. No bo jak możesz sam sobie udowodnić, że 0,3% to tyle samo co 0,09%? Tego mogą nawet najzagorzalsi wolnościowcy maseczkowi nie przełknąć, a niejeden bełkot łykają niczym gąsior kluskę. Zawsze możesz rozpocząć krucjatę przeciwko sobie i zacząć udowadniać, że dane, które przedstawiłeś, a które miały udowodnić, że masz rację, są nieprawdziwe i ... tu nie wiem, którą ścieżką pójdziesz, ale może być ciekawie. To już nie jest dno, to jest dno+cztery metry mułu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 15.10.2020 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 Ciężko jest komentować, jak sam sobie udowadniałeś, chociaż pewnie nie taki był cel, że pleciesz bzdury. No bo jak możesz sam sobie udowodnić, że 0,3% to tyle samo co 0,09%? Tego mogą nawet najzagorzalsi wolnościowcy maseczkowi nie przełknąć, a niejeden bełkot łykają niczym gąsior kluskę. Zawsze możesz rozpocząć krucjatę przeciwko sobie i zacząć udowadniać, że dane, które przedstawiłeś, a które miały udowodnić, że masz rację, są nieprawdziwe i ... tu nie wiem, którą ścieżką pójdziesz, ale może być ciekawie. Masz rację. Grisza już wkleja wykresy słupkowe z danymi dotyczącymi Belgii i Holandii. Później podał, że dane nie były prawdziwe bo te prawdziwe były podawane z opóźnieniem a On o tym nie wiedział. Intencje miał dobre - znaczy chciał aby pasowały do jego wizji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.10.2020 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 508 jest zajętych. [ATTACH=CONFIG]449168[/ATTACH] Wczoraj zajętych było 467 MZ informowało, że w szpitalach na terenie Polski jest 11k i kilka tysięcy w magazynach. Pewnie dlatego krytyczny był zakup od handlarza bronią droższych niż najdroższe z dostępnych na rynku i koniecznie z przedpłatą. Liczby wiele tłumaczą . Te obecne ok ale te z przed pandemii już miałyby inny wydźwięk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 15.10.2020 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 Ile było respiratorów przed pandemią a ile przybyło w czasie?Ale tych atestowanych, kompletnych, z instrukcją i z częściami zapasowymi?Czy nie te od handlarza bronią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 15.10.2020 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 (edytowane) Masz rację. Grisza już wkleja wykresy słupkowe z danymi dotyczącymi Belgii i Holandii. Później podał, że dane nie były prawdziwe bo te prawdziwe były podawane z opóźnieniem a On o tym nie wiedział. Intencje miał dobre - znaczy chciał aby pasowały do jego wizji. Przestań bezczelnie kłamać !!! Źródło danych było przez mnie podawane wielokrotnie. Ty nie potrafiłeś nawet znaleźć tego co trzeba, tylko przeklejałeś jakie instrukcje maseczkowe dla upośledzonych ze strony https://www.ecdc.europa.eu/en Nie mam chęci ani czasu udowadniać, że nie jestem wielbłądem. Edytowane 15 Października 2020 przez _Grisza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 15.10.2020 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 Przestań bezczelnie kłamać !!! Źródło danych było przez mnie podawane wielokrotnie. Ty nie potrafiłeś nawet znaleźć tego co trzeba, tylko przeklejałeś jakie instrukcje maseczkowe dla upośledzonych ze strony https://www.ecdc.europa.eu/en Nie mam chęci ani czasu udowadniać, że nie jestem wielbłądem. Nic nie napisałem o źródle. Przecież sam napisałeś że dane które przedstawiałeś w wykresach słupkowych były podawane z opóźnieniem Nie napisałeś tego? To kto kłamał lub kłamie? Okazało, się że w momencie przedstawiania tych danych wykresy słupkowe nie były rzetelne. O co chodzi w tym twoim dziwnym wpisie: przeklejałeś jakie instrukcje maseczkowe dla upośledzonych upośledzonych? Wiesz co piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 15.10.2020 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 Wszyscy przestępcy w Polsce wyłapani. Zostali tylko Ci co przechadzają się bez masek i potencjalnie szerzą tą śmiercionośną zarazę. To zaczyna brzydko wyglądać i raczej dobrze się nie skończy. Może nie skończyć się dobrze jeżeli Pan był po czterech ablacjach, po dwóch zawałach serca i (wg policji) był pod wpływem alkoholu (jeden promil). Może żona powinna być postarać się (mając tak poważnie chorego męża) uspokoić i męża i policję? PS COVID-19 jest śmiercionośną zarazą. Nie potencjalnie a faktycznie. Nie masz co się z tego nabijać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 15.10.2020 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 (edytowane) Nic nie napisałem o źródle. Przecież sam napisałeś że dane które przedstawiałeś w wykresach słupkowych były podawane z opóźnieniem Nie napisałeś tego? To kto kłamał lub kłamie? Okazało, się że w momencie przedstawiania tych danych wykresy słupkowe nie były rzetelne. Pierwsze zestawienie Belgii i Holandii w formie wykresu słupkowego jakie zamieściłem dotyczyło miesiąca sierpnia i września i to byłby pełne dane z tych miesięcy dla tych dwóch krajów - pierwszy wykres poniżej. Ty wówczas przyczepiłeś się, że nie dałem października. Odpowiedziałem CI wtedy, że z wiadomych względów nie dałem i podałem źródło, z którego wynikało że Belgia podaje dane z opóźnieniem i na raty (są duże dysproporcję w poszczególnych dniach ). Ty wtedy zrobiłeś porównanie na bazie jednego dnia (wziąłeś prawdopodobnie 5 albo 4 październik - zobacz poniżej na wykres co się wtedy zadziało) i dałeś wniosek - ostatnio napisałeś że to była ironia (podobnie jak z tą śmiertelnością też chciałeś obrócić to w żart) Podaję dane dla dnia dzisiejszego: Belgia - 1.968 / 11,602989 = 169 przypadki na 1 milion mieszkańców. Holandia - 4.428 / 17,144953 = 264 przypadki na 1 milion mieszkańców. 169 < 264 - wniosek oczywisty: w Belgii noszą maseczki i jest mniej zakażonych niż w Holandii w której nie noszą maseczek. Wykres dla października (drugi poniżej), które wrzuciłem ostatnio tylko potwierdza to co się działo w sierpniu i wrześniu - czyli w okresie kiedy zdjęto już obowiązek namordników w Holandii. Obowiązkowe namordniki w Belgii nie powodują ograniczenia nowych zakaż, przyrosty są analogiczne jak w Holandii gdzie ludzie chodzą bez kagańców. Teraz po raz kolejny nieudolnie próbujesz mnie ośmieszyć spoufalając się z jakimś analfabetą - nie masz wstydu !!! Edytowane 15 Października 2020 przez _Grisza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 15.10.2020 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 Prosiłem abyś dodał Polskę do tych wykresówWiem, pisałeś, że to nie jest koncert życzeń.Ale dla porównania mógłbyś dodać. W końcu żyjemy i mieszkamy w Polsce.I to w Polsce ludzie stosują się do zasad DDM lub nie stosują się bo czytają że ta cała "pandemia" to ściema. Nie ma czegoś takiego jak:"namordniki" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 15.10.2020 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 (edytowane) Prosiłem abyś dodał Polskę do tych wykresów Wiem, pisałeś, że to nie jest koncert życzeń. Ale dla porównania mógłbyś dodać. W końcu żyjemy i mieszkamy w Polsce. I to w Polsce ludzie stosują się do zasad DDM lub nie stosują się bo czytają że ta cała "pandemia" to ściema. Nie ma czegoś takiego jak:"namordniki" . Zestawianie Belgii i Holandii z Polską nie ma sensu - to tak jakby zestawiać Włochy i Belgię z wiosny do Polski z wiosny. Inny region, nacja, kultura i przyzwyczajenia itp. itd.. Zestawienie ze sobą Belgii i Holandii w kontekście kagańców wydaj się być najbardziej właściwe. I przestań bezczelnie kłamać i manipulować jak zrobiłeś w poniższym poście. Masz rację. Grisza już wkleja wykresy słupkowe z danymi dotyczącymi Belgii i Holandii. Później podał, że dane nie były prawdziwe bo te prawdziwe były podawane z opóźnieniem a On o tym nie wiedział. Intencje miał dobre - znaczy chciał aby pasowały do jego wizji. Edytowane 15 Października 2020 przez _Grisza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 15.10.2020 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 (edytowane) Nie ma sensu bo można by wyciągnąć odmienne wnioski? To po co dajesz nam Polakom przykład z innego regionu, innej nacji, innej kultury i innych przyzwyczajeń ? Dodaj jeszcze inny klimat i pięć innych powodów. "kaganiec", "namordniki", "zniewolenie", "nadpisanie wolności", "niewolnicy" itp. - bardzo poważne" argumenty PS Grisza, przecież napisałeś że dane okazały się niepełne (nieprawdziwe) nie nie zawierały kompletu wyników. PS2 Dlaczego w wykresie słupkowy dotyczącym października nie ma podanych wartości liczbowych nowych zakażeń? Zapomniałeś dodać? Edytowane 15 Października 2020 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 15.10.2020 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 ciach bajera - po raz kolejny udowadniasz, że kontynuowanie tego wątku z tobą jest kompletnie bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 15.10.2020 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 ciach bajera - po raz kolejny udowadniasz, że kontynuowanie tego wątku z tobą jest kompletnie bez sensu. Już się chyba wszyscy przyzwyczaili, że "Grisza" gdy brak mu argumentów tak właśnie odpowiada ps - jeszcze tylko, "włącz myślenie", "znajdź sobie w necie", itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.10.2020 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 Ale tu ładnie i obrazowo zebrane wszystko o maskach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 15.10.2020 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 ...Nie ma czegoś takiego jak:"namordniki" . Jest coś takiego. Namordniki, kagańce, maskarada. To określenia potoczne, współczesne i powszechnie używane przez ludzi. Jeżeli zaprzeczasz ich istnieniu to żyjesz w równoległej rzeczywistości, albo jesteś wyalienowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 15.10.2020 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 Ale tu ładnie i obrazowo zebrane wszystko o maskach: Trochę nie na czasie. Warto się rozejrzeć i zauważyć mini przyłbice, tj kawałek folii 5x7. Da się w nich oddychać i chronią przed zagrożeniem. Mam na myśli mandat i fanatyków. Maseczkowi fanatycy też je zresztą noszą, zaspokaja to ich poczucie poparcia dla DDM. Czasem mam wrażenie, że niektórzy forumowicze nie dostrzegają tego co się dzieje wokół. Zdalne życie? Dystans mocno daleki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 15.10.2020 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 Profesjonalizowanie o zakrywaniu ust i nosa, czyli o noszeniu namordki lub kagańca. Do tego humorystycznie i sarkastycznie. Bardzo. Oczywiście jest też odniesienie do tej słynnej infografiki gdzie leją po sobie i w gacie. https://www.facebook.com/WJKarwowski/videos/3585627941499772/?__tn__=%2CdK-R-R&eid=ARD0zSaOUXnGQOrz-qwbReMZzI1A5bAL5ePjKQlu1CO6oN8icdpxvaAwUjP3LwnjFekTGC8umG8KhjjV&fref=mentions PS. Trochę trwa, ale warto można np. słuchawki i obiadek lub kolacje przygotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 15.10.2020 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 "Nie ma dowodów naukowych na to, że noszenie masek przez populację na masową skalę przynosi jakiekolwiek korzyści. Wręcz przeciwnie - są dowody, że nieprawidłowe użycie masek wyrządza szkody" - oceniał epidemiolog WHO Mike Ryan. Szumowski: - Maseczki nie pomagają, one nie zabezpieczają przed wirusem, one nie zabezpieczają przed zachorowaniem. Mazurek: - Naprawdę nie pomagają? Szumowski: - Naprawdę nie pomagają. Mazurek: - To po co ludzie je noszą? Szumowski: - Nie wiem. Kiedyś w Chinach i w całym świecie azjatyckim noszono je głównie z powodu smogu i z powodu pewnej kultury, która tam jest. Natomiast WHO nie zaleca, eksperci nie zalecają. Wiadomo, nagle się wszystko zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts