niktspecjalny 25.10.2020 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 A mojej żony znajomej mąż zmarł na niewydolność wątroby 37 l. I co z tego wynika kulibob? Jeśli mogę zanim odpowie ci kilibob to o co ty do niego rozmawiasz ? Z serii jedna baba drugiej babie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 25.10.2020 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Ja głosowałem za konfederacją, Bosakiem a później Trzaskowskim. Ale po szopce antymaseczkowej Konfederacja niech się wali. Te ich pierd...o wolności teraz niema czasu na wolność teraz jest stan który określił bym pośrednio wojną. Tym bardziej powinniśmy popierać konfederację , lepiej jak umrze 0,1 proc na covida niż 30 proc będzie bezrobotnymi i głodnymi zadłużonymi oraz zjebanym deklem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.10.2020 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 ... Ja rozumiem, że smakują cI skwarki z buraczanej patelni, ale że do tego stopnia to się nie spodziewałem. Uwaga: "prowokowanie" wybitnych "ekspertów i analityków w temacie" jest niedozwolone. Dozwolone jest rozpowszechnianie fałszywych i/lub wymyślonych informacji oraz obraźliwe wycieczki personalne. To mnie prowokuje do "prowokacji" Teksty wyśmiewające w/w jest przez Redakcję lub anonimowego moderatora, uznawane za "prowokację". ps1 - zabawne również bywają reakcje "poszkodowanych" którzy "deklarują", iż krytycy znajdują się na ich "listach ignorowanych" ps2 - jest dobrze "wybitni analitycy" (tego forum) Berthold i wiseman (jest jeszcze kilku), obecną sytuację tak opisują: Tym bardziej powinniśmy popierać konfederację , lepiej jak umrze 0,1 proc na covida niż 30 proc będzie bezrobotnymi i głodnymi zadłużonymi oraz zjebanym deklem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 25.10.2020 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 (edytowane) Od początku marca z powodu współistnienia COVID-19 z innymi schorzeniami zmarła nieco ponad jedna osoba (1,17) na każde 10 000 mieszkańców Polski. Z podziałem na województwa wygląda to tak. W analogicznym okresie roku 2018 na każde 10 000 mieszkańców zmarło ogółem 60 osób, z czego 29 osób na choroby układu krążenia (grupa I00–I99). W chwili obecnej ludzie z chorobami przewlekłymi którzy próbują dostać się do szpitala i mają trudności z oddychaniem mają ogromny problem, bo są podejrzani o zakażenie covid. Czeka ich izolacja do czasu poznania wyniku testu, są też odsyłani do innych szpitali z powodu braku sal izolacyjnych. Jak to wpłynie na umieralność nie trudno się domyślić. Edytowane 25 Października 2020 przez _Grisza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 25.10.2020 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Ty zdecyduj za nich . Wymyśl coś wreszcie na ta chorą sytuacje społeczną ,a nie pierdzielisz te swoje trzy po trzy . Wyjdź na ulice i krzycz bo na razie tylko oburzyłeś się tu w wątku jako jednostka . Znowu chcesz aby mnie zbanowali za radę "wal się na ryj, debilu"? Rozumu nie użyjesz? Leń Cię dopadł czy po prostu - nie umiesz? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.10.2020 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 (edytowane) Tym bardziej powinniśmy popierać konfederację , lepiej jak umrze 0,1 proc na covida niż 30 proc będzie bezrobotnymi i głodnymi zadłużonymi oraz zjebanym deklem . Myślisz, ze przez L4 firmy nie splajtują jak zostanie zniesiona kwarantanna? I przez pozwy, jak przez zaniedbania zarażą starsze osoby? Że jak knajpy nie zostaną zamknięte odgórnie, to będą miały przychody jak rok temu? I tak wiele splajtowaloby, bo przynajmniej część ludzi rezygnuje z kontaktów, które grożą zarażeniem a nie są w ich subiektywnej ocenie niezbędne. To nie jest albo-albo. Pandemia jest i zaszkodzi ludzkości w wielu aspektach. Działania władz żadnego kraju na 100% nie będą optymalne z perspektywy czasu. Ale to jak w tym "dowcipie" - Gdybym miał za młodu doświadczenie, jakie mam teraz, nie popełniłbym wielu błędów. - Gdybyś nie popełnił wielu błędów, nie miałbyś tego doświadczenia. Można jednak oceniać intencje i należytą staranność. I tu politycy IMO u nas zawiedli na całej linii. Na początku przeginającz obostrzeniami (w tym wprowadzając bezsensowne, jak zamykanie lasów i parków) przez wybory. Potem wysyłając komunikat "cała ta choroba na szczęście została zwalczona" z tego samego powodu, marnując czas zamiast przygotować działania na jesień, wysyłając sprzeczne komunikaty, wprowadzając kolejne obostrzenia na wariata - spóźnione (szkoły od początku roku szkolnego powinny działać hybrydowo), niespójne (kościoły otwarte, a baseny i kluby fitness zamknięte - ale wiadomo, jaka "logika" stoi za otwartymimkościołami), miejscami za ostre (jak zakaz poruszania się seniorów który najpierw, na konferencji prasowej został przekazany jako prośba, a w rozporządzeniu widnieje jako ostry zakaz) a miejscami za luźne (np. kościoły powinny od początku zostać zamknięte). Od początku powinny toczyć się prace nad optymalizacją obostrzeń. Powinny być spójne i logiczne tak, by wprowadzać na czas te, które osiągną maksymalny efekt epidemiologiczny przy najmniejszych kosztach społecznych i gospodarczych. Puszczenie wszystkiego luzem nie uchroni zawałowców i chorych na raka, bo i tak nie będzie mial ich kto leczyć. Edytowane 25 Października 2020 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.10.2020 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Na przykładzie Polska Czechy vs Szwecja i Białoruś można porównać działanie dwóch -może nie biegunowo, ale odmiennych eksperymentów na ludziach. Niby co fajnego jest w krzywej szwedzkiej? Różni się od naszej tym, że u nas nie było pierwszej fali - drugą mają bardzo podobną. Prawie 2x więcej przypadków zakażeń na mln populacji a przypadków śmiertelnych na mln 5x więcej. Nie ma czego zazdrościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 25.10.2020 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Obecnej sytuacji można pozazdrościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.10.2020 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 https://www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/ Ciekawostką jest to, że mają zakażeń praktycznie tyle,ile w szczycie w maju/czerwcu, a prawie żadnej umieralności. Jeszcze śmieszniejsze jest to, że praktycznie od tygodnia raportują, że ostatniego dnia zmarło 6-8 osób, a potem.... zmieniają zdanie i wycofują te osoby z puli zmarłych na Covid I właściwie nikt nie umiera Czyli najprawdopodobniej zmienili kryteria (albo w maju wybili wszystkich staruszków morfiną ) Próbowałem skontaktować się ze znajomymi w Szwecji (co ich podobno tak nienawidzimy), ale milczą, niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 25.10.2020 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 (edytowane) A ja Ciebie w podpieraniu się fake newsami i wymyślaniu nieprawdziwych tez. Całe szczęście, że tylko ten wątek budzi Twoje zainteresowanie, bo on od dłuższego czasu stał się śmieciowy. W koszach na śmieci też grzebiesz z zamiłowania? Próbowałem skontaktować się ze znajomymi w Szwecji (co ich podobno tak nienawidzimy), ale milczą, niestety... Przy okazji spytaj czy ortopedzi i alergolodzy przyjmują, bo to wyznacznik prawidłowego działania służby zdrowia. Edytowane 25 Października 2020 przez _Grisza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 25.10.2020 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Tym bardziej powinniśmy popierać konfederację , Posłuchaj i pojmij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.10.2020 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 W koszach na śmieci też grzebiesz z zamiłowania? Może to Alzheimer, a może tylko otępienie starcze, ale już odpowiadałeś na tego posta: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?362093-KORONAWIRUS-przydatne-informacje-walka-z-mitami-i-plotkami&p=7987252&viewfull=1#post7987252 Ale spoko, jak jutro wpadniesz na kolejną "genialną" ripostę, to odpisz po raz trzeci :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 25.10.2020 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 (edytowane) Może to Alzheimer, a może tylko otępienie starcze, ale już odpowiadałeś na tego posta: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?362093-KORONAWIRUS-przydatne-informacje-walka-z-mitami-i-plotkami&p=7987252&viewfull=1#post7987252 Ale spoko, jak jutro wpadniesz na kolejną "genialną" ripostę, to odpisz po raz trzeci :lol: [moderowano] Masz jakieś dowody na te insynuacje odnośnie mataczenia Szwedów przy liczeniu zgonów Covid?, Czy czekasz na odzew "znajomych ze Szwecji", którzy potwierdzą jakiś zgon, wtedy ogłosisz prawdy z rzeczywistości jak z tymi przyjmującymi ortopedami Edytowane 25 Października 2020 przez finlandia obrażanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 25.10.2020 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Myślisz, ze przez L4 firmy nie splajtują jak zostanie zniesiona kwarantanna? I przez pozwy, jak przez zaniedbania zarażą starsze osoby? Że jak knajpy nie zostaną zamknięte odgórnie, to będą miały przychody jak rok temu? I tak wiele splajtowaloby, bo przynajmniej część ludzi rezygnuje z kontaktów, które grożą zarażeniem a nie są w ich subiektywnej ocenie niezbędne. To nie jest albo-albo. Pandemia jest i zaszkodzi ludzkości w wielu aspektach. Działania władz żadnego kraju na 100% nie będą optymalne z perspektywy czasu. Ale to jak w tym "dowcipie" - Gdybym miał za młodu doświadczenie, jakie mam teraz, nie popełniłbym wielu błędów. - Gdybyś nie popełnił wielu błędów, nie miałbyś tego doświadczenia. Można jednak oceniać intencje i należytą staranność. I tu politycy IMO u nas zawiedli na całej linii. Na początku przeginającz obostrzeniami (w tym wprowadzając bezsensowne, jak zamykanie lasów i parków) przez wybory. Potem wysyłając komunikat "cała ta choroba na szczęście została zwalczona" z tego samego powodu, marnując czas zamiast przygotować działania na jesień, wysyłając sprzeczne komunikaty, wprowadzając kolejne obostrzenia na wariata - spóźnione (szkoły od początku roku szkolnego powinny działać hybrydowo), niespójne (kościoły otwarte, a baseny i kluby fitness zamknięte - ale wiadomo, jaka "logika" stoi za otwartymimkościołami), miejscami za ostre (jak zakaz poruszania się seniorów który najpierw, na konferencji prasowej został przekazany jako prośba, a w rozporządzeniu widnieje jako ostry zakaz) a miejscami za luźne (np. kościoły powinny od początku zostać zamknięte). Od początku powinny toczyć się prace nad optymalizacją obostrzeń. Powinny być spójne i logiczne tak, by wprowadzać na czas te, które osiągną maksymalny efekt epidemiologiczny przy najmniejszych kosztach społecznych i gospodarczych. Puszczenie wszystkiego luzem nie uchroni zawałowców i chorych na raka, bo i tak nie będzie mial ich kto leczyć. Zamykanie w domach też, a noszenie szmatek i niby DD też nie działa. To nie sala chirurgiczna. W moim rodzinnym powiecie właśnie jednym szpital został przekształcony na jednoimienny. Najbliższy ok 50 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.10.2020 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 [moderowano] Masz jakieś dowody na te insynuacje odnośnie mataczenia Szwedów przy liczeniu zgonów Covid?, Czy czekasz na odzew "znajomych ze Szwecji", którzy potwierdzą jakiś zgon, wtedy ogłosisz prawdy z rzeczywistości jak z tymi przyjmującymi ortopedami Poważnie ? ... moderator musiał interweniować w stosunku do "prowokowanego" forumowicza ? ... banem nie poczęstował ? Wycieczki personalne i obrażanie z braku argumentów, stają się w przypadku "poszkodowanego analityka tematu" dość częste ostatnio Później skarży i beczy, że jest "prowokowany", biedaczek uciśniony (wolności pozbawiany) ps - o zmyślonych i makiewelskich tekstach wspominać nawet nie trzeba. "Jaki jest koń, każdy widzi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 25.10.2020 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Posłuchaj i pojmij To to ja wiem że nie chodzi o żadnego wirusa , zagrożeniem są dla nas rządy poszczególnych krajów w tym nasz , ale zawsze można je obalić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.10.2020 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Żałosne ale raczej żenujące to jest, że kogoś śmieszą zgony. ... Mnie śmieszą jedynie "dwukrotne" wg Twoich "baśni" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 25.10.2020 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 To to ja wiem że nie chodzi o żadnego wirusa , zagrożeniem są dla nas rządy poszczególnych krajów w tym nasz , ale zawsze można je obalić . Przecież Ty nawet tego nie oglądnąłeś. Chodzi o szczepionki. Dlaczego ci Twoi z Konfederacji nic nie działali, a przecież byli na mównicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 25.10.2020 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Przecież Ty nawet tego nie oglądnąłeś. Chodzi o szczepionki. Dlaczego ci Twoi z Konfederacji nic nie działali, a przecież byli na mównicy? Narodowcy z Konfederacji tak są ostro podjarali wyrkiem TK w temacie ochrony życia nienarodzonych, że już nawet maseczki/szczepionki przymusowe przestały im przeszkadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 25.10.2020 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 (edytowane) A mojej żony znajomej mąż zmarł na niewydolność wątroby 37 l. I co z tego wynika kulibob? Wynika to że ktośm iał chora wątrobę Iktoś miął COVID. Wnioski: -Covid istnieje - facet potencjalnie mógł żyć gdyby przygłupie bydło stosowało DDM Wniosek 2: Nie chlej bo wątroba siądzie Edytowane 25 Października 2020 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts