Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

@Nayri popieram to co piszesz, jest to rozsądne i logiczne ! Nie poddawaj się , Kaizen w większości tematów pisze głupoty a d7d jest zgodny z tzw mainstreamem , a ten jak wiadomo wychwala szczepionki ponad wszystko .

Najgorsze jest to, że nawet naukowców, którzy odważą się choć troche skrytykować zasadność szczpień, ich skutecznosć wrzuca się ich do worka "płaskoziemców".... ale cóż lobbing istnieje a człowiek to chciwa bestia...

aaa jeszcze zapomniałem o fotohobbym o którym już pisano, ze pokłoci się z Tobą dla zasady .... tak więc trzymaj sie, podoba mi się to co piszesz, jest w miare wyważone po prostu rozsądne ,

pozdrowienia

Edytowane przez jacentyy

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zejdź ze mnie, człowieku...

Czy ja tu się "kłócę dla zasady" ? Po prostu prostuję głupoty, jak te słynne już "wielomilionowe demonstracje" przeciwników obostrzeń w DE.

Co do szczepionki to m.in. ja cytowałem, że Astra-Zeneca ustaliła z UE zwolnienie z ewentualnych roszczeń po ew, NOP

Kurka a tu dalej starcie inteligencja vs ograniczeni.

Takim bez szczepienia zakaz łażenia bez maseczki zezwolić tylko na zakupy od 5-6 nad ranem i tyle złamanie zasad 100k i po problemie

Albo podnieść podatki o 50%

Jestem za tym tylko pytanie czy za rok lub dwa ktokolwiek będzie jeszcze chodził na zakupy poza tymi w maseczkach , Szwajcarzy swoje zdanie wyrazili dosyć dobitnie .

Cóż jesli ktoś stanowi zagrożenie i to realne to trzeba go...

widzisz po Twoich wypowiedziach w tym temacie widać, że przyganiał kocioł garnkowi ....

zejdź ze mnie, człowieku...

Czy ja tu się "kłócę dla zasady" ? Po prostu prostuję głupoty, jak te słynne już "wielomilionowe demonstracje" przeciwników obostrzeń w DE.

Co do szczepionki to m.in. ja cytowałem, że Astra-Zeneca ustaliła z UE zwolnienie z ewentualnych roszczeń po ew, NOP

To jest moje subiektywne odczucie, chyba 2 raz je wyraziłem , tak więc specjalnie na Ciebie nie czyham....

Edytowane przez jacentyy

Tak, rezerwując 13 mln szczepionek :) dla 9mln mieszkańców :)

Te szczepionki wymagają dwóch dawek, więc 13 mln dawek = 6,5 mln zaszczepionych ludzi.

Zależnie od tego, jaki % zaszczepionych będzie miał na tyle silne NOPy, że nie przyjmie drugiej dawki, liczba w pełni zaszczepionych z 13 mln dawek będzie odrobinę mniejsza niż okrągłe 6,5 mln.

Te szczepionki wymagają dwóch dawek, więc 13 mln dawek = 6,5 mln zaszczepionych ludzi.

Zależnie od tego, jaki % zaszczepionych będzie miał na tyle silne NOPy, że nie przyjmie drugiej dawki, liczba w pełni zaszczepionych z 13 mln dawek będzie odrobinę mniejsza niż okrągłe 6,5 mln.

Zważywszy, że są przeciwwskazania i szczepionka jest dla 16+ to oznacza, że mają zamówione szczepionki dla każdego, kto tylko MOŻE zostać zaszczepiony i pewnie jeszcze zapas.

Sprawdź to jeszcze raz , oni zakazali szczepić tym ludzi bo widocznie mają niepoprawnych lekarzy .

Jak dotąd tylko dwa kraje zatwierdziły jakąkolwiek szczepionkę (nie licząc Rosji) więc to samo, co o Szwajcarii można napisać o całej reszcie państw.

Szwajcaria nie zatwierdziła żadnej szczepionki na COVID-19. Nie znaczy to jednak, że Szwajcarzy nie będą się szczepić. Rząd zarezerwował 13 mln dawek szczepień od trzech dostawców za pośrednictwem WHO.

[...]

Europejska Agencja Leków (EMA) ma przedstawić swoje stanowisko 29 grudnia. Amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) na razie nie wydała żadnych decyzji w tej sprawie. Nie jest więc tak, że to tylko Szwajcaria nie zatwierdziła (jeszcze) szczepionek na COVID-19. De facto nie zatwierdził ich jeszcze cały świat.

Źródło

Edytowane przez Kaizen

Tych szczepionek jest kilka (wyrosły jak grzyby po deszczu) - wszystkie są 16+?

Jedyna dotąd zatwierdzona w UK jest 16+ - do innych szczepionek dokumentów nie widziałem. Ale to typowy zapis więc prawdopodobnie tak. Ta Pfeizera była testowana na 12 latkach i wg doniesień medialnych problemów nie było, ale zakres był zbyt mały, żeby zalecić młodszym. Być może z czasem uzupełnią badania i dostanie rekomendację dla młodszych. Ale to z powodu lekkiego przebiegu u dzieci nie jest priorytet. A zanim system da radę zaszczepić najpilniejsze grupy może się okaże, że epidemia wygaśnie.

Jedyna dotąd zatwierdzona w UK jest 16+ - do innych szczepionek dokumentów nie widziałem. Ale to typowy zapis więc prawdopodobnie tak. Ta Pfeizera była testowana na 12 latkach i wg doniesień medialnych problemów nie było, ale zakres był zbyt mały, żeby zalecić młodszym. Być może z czasem uzupełnią badania i dostanie rekomendację dla młodszych. Ale to z powodu lekkiego przebiegu u dzieci nie jest priorytet. A zanim system da radę zaszczepić najpilniejsze grupy może się okaże, że epidemia wygaśnie.

Jednego nie rozumiem - szczepionka nie jest na tyle pewna, by ją podać zdrowemu 15-latkowi, ale jest na tyle pewna, by ja podać obciążonemu juz wiekiem i chorobami 70-latkowi?

Ciekawi mnie czy za kilka lat dziewczyny będą zachodzić w ciążę a chłopy wiatr nosić w worku między nogami , to jest chore aby czymś niewiadomym szczepić skoro zawsze twierdzono że tego typu szczepionki badane muszą być od 7 do 20-tu lat a tu siup kilka miesięcy i gotowe , śmierdzi i cuchnie na kilometr lub co gorsze i prawdopodobne w tych czasach ktoś sobie hodując wirusa wyhodował od razu szczepionkę , ja tam nic nie mówię cienki jestem jak każdy z nas was ale pytania są nadal bez odpowiedzi a obserwując rządy wszystkich krajów wygląda to na jakąś zmowę ale to teorie spiskowe jak zwykle .