jacentyy 09.12.2020 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 (edytowane) @Nayri popieram to co piszesz, jest to rozsądne i logiczne ! Nie poddawaj się , Kaizen w większości tematów pisze głupoty a d7d jest zgodny z tzw mainstreamem , a ten jak wiadomo wychwala szczepionki ponad wszystko . Najgorsze jest to, że nawet naukowców, którzy odważą się choć troche skrytykować zasadność szczpień, ich skutecznosć wrzuca się ich do worka "płaskoziemców".... ale cóż lobbing istnieje a człowiek to chciwa bestia... aaa jeszcze zapomniałem o fotohobbym o którym już pisano, ze pokłoci się z Tobą dla zasady .... tak więc trzymaj sie, podoba mi się to co piszesz, jest w miare wyważone po prostu rozsądne ,pozdrowienia Edytowane 9 Grudnia 2020 przez jacentyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.12.2020 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 zejdź ze mnie, człowieku...Czy ja tu się "kłócę dla zasady" ? Po prostu prostuję głupoty, jak te słynne już "wielomilionowe demonstracje" przeciwników obostrzeń w DE.Co do szczepionki to m.in. ja cytowałem, że Astra-Zeneca ustaliła z UE zwolnienie z ewentualnych roszczeń po ew, NOP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 09.12.2020 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 Kurka a tu dalej starcie inteligencja vs ograniczeni.Takim bez szczepienia zakaz łażenia bez maseczki zezwolić tylko na zakupy od 5-6 nad ranem i tyle złamanie zasad 100k i po problemieAlbo podnieść podatki o 50% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 09.12.2020 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 ^^Ty to ten ograniczony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 09.12.2020 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 ^^ Ty to ten ograniczony ? Antymaseczkowcy, antyszczepionkowcy i podobny element Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 09.12.2020 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 Kurka a tu dalej starcie inteligencja vs ograniczeni. Takim bez szczepienia zakaz łażenia bez maseczki zezwolić tylko na zakupy od 5-6 nad ranem i tyle złamanie zasad 100k i po problemie Albo podnieść podatki o 50% Jestem za tym tylko pytanie czy za rok lub dwa ktokolwiek będzie jeszcze chodził na zakupy poza tymi w maseczkach , Szwajcarzy swoje zdanie wyrazili dosyć dobitnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.12.2020 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 Jestem za tym tylko pytanie czy za rok lub dwa ktokolwiek będzie jeszcze chodził na zakupy poza tymi w maseczkach , Szwajcarzy swoje zdanie wyrazili dosyć dobitnie . Tak, rezerwując 13 mln szczepionek dla 9mln mieszkańców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 10.12.2020 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2020 Antymaseczkowcy, antyszczepionkowcy i podobny element Czyli właściwie siebie określiłeś, ograniczeni ludzie dziela świat na czarno-biały, a w rzeczywistości są różne odcienie szarości, ba nawet sa inne kolory .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 10.12.2020 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2020 Czyli właściwie siebie określiłeś, ograniczeni ludzie dziela świat na czarno-biały, a w rzeczywistości są różne odcienie szarości, ba nawet sa inne kolory .... Cóż jesli ktoś stanowi zagrożenie i to realne to trzeba go... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 10.12.2020 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2020 (edytowane) Cóż jesli ktoś stanowi zagrożenie i to realne to trzeba go... widzisz po Twoich wypowiedziach w tym temacie widać, że przyganiał kocioł garnkowi .... zejdź ze mnie, człowieku... Czy ja tu się "kłócę dla zasady" ? Po prostu prostuję głupoty, jak te słynne już "wielomilionowe demonstracje" przeciwników obostrzeń w DE. Co do szczepionki to m.in. ja cytowałem, że Astra-Zeneca ustaliła z UE zwolnienie z ewentualnych roszczeń po ew, NOP To jest moje subiektywne odczucie, chyba 2 raz je wyraziłem , tak więc specjalnie na Ciebie nie czyham.... Edytowane 10 Grudnia 2020 przez jacentyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 10.12.2020 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2020 Tak, rezerwując 13 mln szczepionek dla 9mln mieszkańców Te szczepionki wymagają dwóch dawek, więc 13 mln dawek = 6,5 mln zaszczepionych ludzi. Zależnie od tego, jaki % zaszczepionych będzie miał na tyle silne NOPy, że nie przyjmie drugiej dawki, liczba w pełni zaszczepionych z 13 mln dawek będzie odrobinę mniejsza niż okrągłe 6,5 mln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 10.12.2020 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2020 Tak, rezerwując 13 mln szczepionek dla 9mln mieszkańców Sprawdź to jeszcze raz , oni zakazali szczepić tym ludzi bo widocznie mają niepoprawnych lekarzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.12.2020 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2020 Te szczepionki wymagają dwóch dawek, więc 13 mln dawek = 6,5 mln zaszczepionych ludzi. Zależnie od tego, jaki % zaszczepionych będzie miał na tyle silne NOPy, że nie przyjmie drugiej dawki, liczba w pełni zaszczepionych z 13 mln dawek będzie odrobinę mniejsza niż okrągłe 6,5 mln. Zważywszy, że są przeciwwskazania i szczepionka jest dla 16+ to oznacza, że mają zamówione szczepionki dla każdego, kto tylko MOŻE zostać zaszczepiony i pewnie jeszcze zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.12.2020 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2020 (edytowane) Sprawdź to jeszcze raz , oni zakazali szczepić tym ludzi bo widocznie mają niepoprawnych lekarzy . Jak dotąd tylko dwa kraje zatwierdziły jakąkolwiek szczepionkę (nie licząc Rosji) więc to samo, co o Szwajcarii można napisać o całej reszcie państw. Szwajcaria nie zatwierdziła żadnej szczepionki na COVID-19. Nie znaczy to jednak, że Szwajcarzy nie będą się szczepić. Rząd zarezerwował 13 mln dawek szczepień od trzech dostawców za pośrednictwem WHO. [...] Europejska Agencja Leków (EMA) ma przedstawić swoje stanowisko 29 grudnia. Amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) na razie nie wydała żadnych decyzji w tej sprawie. Nie jest więc tak, że to tylko Szwajcaria nie zatwierdziła (jeszcze) szczepionek na COVID-19. De facto nie zatwierdził ich jeszcze cały świat. Źródło Edytowane 10 Grudnia 2020 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.12.2020 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2020 https://fakehunter.pap.pl/raport/711d598e-269e-45b0-b1aa-7e27b0ad77ba To w temacie modyfikacji genów człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 10.12.2020 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2020 Zważywszy, że są przeciwwskazania i szczepionka jest dla 16+ to oznacza, że mają zamówione szczepionki dla każdego, kto tylko MOŻE zostać zaszczepiony i pewnie jeszcze zapas. Tych szczepionek jest kilka (wyrosły jak grzyby po deszczu) - wszystkie są 16+? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.12.2020 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2020 Tych szczepionek jest kilka (wyrosły jak grzyby po deszczu) - wszystkie są 16+? Jedyna dotąd zatwierdzona w UK jest 16+ - do innych szczepionek dokumentów nie widziałem. Ale to typowy zapis więc prawdopodobnie tak. Ta Pfeizera była testowana na 12 latkach i wg doniesień medialnych problemów nie było, ale zakres był zbyt mały, żeby zalecić młodszym. Być może z czasem uzupełnią badania i dostanie rekomendację dla młodszych. Ale to z powodu lekkiego przebiegu u dzieci nie jest priorytet. A zanim system da radę zaszczepić najpilniejsze grupy może się okaże, że epidemia wygaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 10.12.2020 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2020 Jedyna dotąd zatwierdzona w UK jest 16+ - do innych szczepionek dokumentów nie widziałem. Ale to typowy zapis więc prawdopodobnie tak. Ta Pfeizera była testowana na 12 latkach i wg doniesień medialnych problemów nie było, ale zakres był zbyt mały, żeby zalecić młodszym. Być może z czasem uzupełnią badania i dostanie rekomendację dla młodszych. Ale to z powodu lekkiego przebiegu u dzieci nie jest priorytet. A zanim system da radę zaszczepić najpilniejsze grupy może się okaże, że epidemia wygaśnie. Jednego nie rozumiem - szczepionka nie jest na tyle pewna, by ją podać zdrowemu 15-latkowi, ale jest na tyle pewna, by ja podać obciążonemu juz wiekiem i chorobami 70-latkowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 10.12.2020 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2020 Ciekawi mnie czy za kilka lat dziewczyny będą zachodzić w ciążę a chłopy wiatr nosić w worku między nogami , to jest chore aby czymś niewiadomym szczepić skoro zawsze twierdzono że tego typu szczepionki badane muszą być od 7 do 20-tu lat a tu siup kilka miesięcy i gotowe , śmierdzi i cuchnie na kilometr lub co gorsze i prawdopodobne w tych czasach ktoś sobie hodując wirusa wyhodował od razu szczepionkę , ja tam nic nie mówię cienki jestem jak każdy z nas was ale pytania są nadal bez odpowiedzi a obserwując rządy wszystkich krajów wygląda to na jakąś zmowę ale to teorie spiskowe jak zwykle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.12.2020 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2020 tego typu szczepionki badane muszą być od 7 do 20-tu lat a tu siup kilka miesięcy i gotowe Skąd taka teoria? To jakim cudem co roku jest inna szczepionka na grypę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts