Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Dobry przykład. Im z pewnością szczepionka może pomóc. Tylko czy ta "paranoja" nie była celowym zabiegiem? Przecież od zeszłego roku jesteśmy poddawani straszeniu tym wirusem. Tego też nikt z nas się nie dowie dlaczego aż tak. Może dlatego, że muszą nas wystraszyć a może po prostu dlatego, że to są bardzo poczytne tematy i łatwo nimi zwiększyć zainteresowanie swoim medium?

Pewne jest to, że paranoje można mieć z powodu wirusa i z powodu szczepionki...

Temat stał się mało poczytny, odkąd WSZYSCY o tym pierwsze strony gazet zapełniają. Nudny wręcz się stał. ale...

Operacja, której nas poddano ma zasięg GLOBALNY, a to już coś znaczy.

Większość to idioci...

Dobrze postraszony idiota staje się agresywny, bo strach rodzi agresję, co wiadomo od dawna.

Nie widzisz, ze wywołano ostre oddolne działania pożytecznych idiotów nawołujących do zamykania, ograniczania, piętnowania, stygmatyzowania i zamordyzmu?

kuliboba poczytaj...

Ktoś chce chwycić świat za mordę i nieźle mu to na razie wychodzi.

A przy okazji - niezłą kasę na tym strachu da się zarobić.

Co będzie?

MOŻNA się domyślać...

Tylko domyślać.... Prawdy w mediach Ci nie ogłoszą.

Adam M.

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To ty masz 80 lat ? Następny obrońca guru .Do sklepu wchodzę od 10.00 to ciebie w takim razie muszą wwozić jak masz dzieci w moim wieku. Dobrze ,że to wiem czas zważać na twoje soczyste wypowiedzi bo wiesz mogą być starcze podciągnięte pod zapominalstwo - sklerozę .:cool: .

p.s

Starcze widzisz wkleiłeś i nie doczytałeś .Jednak miałem nosa ze sklerozą. Zanim wkleisz coś przeczytaj dokładnie .

Przeczytaj ze zrozumieniem tekstu od kiedy obowiązkowe są próby penicylinowe, potem daruj sobie sklerozę i niemca aby ciebie nie dopadło.

Nie życz drugiemu co tobie nie miłe.

Jednak widać rażące braki w kindersztubie.

Te 2,5% to ilość zachorowań?

Nie, to śmiertelność wśród tych, którzy zachorowałi.

A teraz wysil wyobraźnię (pewien mądry pan powiedział kiedyś, że jest ważniejsza od wiedzy) i wyobraź sobie, że po szczepieniu ZACHORUJE 95% ludzi mniej, a wśród tych 5% pechowców którzy zachorują, ŚMIERTELNOŚĆ nadal będzie wynosiła 2.5%

2.5% z 5%.

Tyle potrafisz sam już sobie policzyć.

Już nawet nie chce mówić o komplikacjach utrzymujących się u ozdrowieńców (uszkodzenia płuc, komplikacje neurologiczne), o paraliżuju szpitali spowodowanych potrzebą masowych hospitalizacji.

To wszystko można będzie ograniczyć o 95% - jeśli oczywiście w życiu szepionka pokaże podobną skuteczność, jak w trakcie badań.

Na to co napisałeś, ja wole poczekać. Bo można te "95%" rozumieć tak jak Ty, czyli tak jak by każdy tego chciał.

Ale można też tak jak sugeruje to adam_mk. Oboje macie rację.

Wole aby adam_mk się mylił, on pewnie też. Ale to czas pokarze :stirthepot:

A teraz wysil wyobraźnię (pewien mądry pan powiedział kiedyś, że jest ważniejsza od wiedzy) i wyobraź sobie, że po szczepieniu ZACHORUJE 95% ludzi mniej, a wśród tych 5% pechowców którzy zachorują, ŚMIERTELNOŚĆ nadal będzie wynosiła 2.5%

2.5% z 5%.

Już nawet nie chce mówić o komplikacjach utrzymujących się u ozdrowieńców (uszkodzenia płuc, komplikacje neurologiczne), o paraliżuju szpitali spowodowanych potrzebą masowych hospitalizacji.

To wszystko można będzie ograniczyć o 95% - jeśli oczywiście w życiu szepionka pokaże podobną skuteczność, jak w trakcie badań.

O komplikacjach poszczepiennych na razie nikt nie wie nic!

Nawet producent szczepionki.

Za to twierdzi, że zaszczepieni mogą zarażać.

GMO dla ludzi jakie nam aplikują na to pozwala a nawet to wywołuje.

O innych aspektach już pisałem.

Bawienie się genetyką społeczeństwa to zabawa niebezpieczna i dotąd nie praktykowana.

Natura na nią miała tysiące lat. Producent nawet roku nie miał i sukces ogłasza.

A głupcy mu wierzą...

Adam M.

Na to co napisałeś, ja wole poczekać. Bo można te "95%" rozumieć tak jak Ty, czyli tak jak by każdy tego chciał.

Nie wiem, jak inaczej można interpretować podane przez producenta 95%

Ale można też tak jak sugeruje to adam_mk. Oboje macie rację

Nikt z nas nie jest kobietą

Ale można też tak jak sugeruje to adam_mk. Oboje macie rację.

Wole aby adam_mk się mylił, on pewnie też. Ale to czas pokarze :stirthepot:

DOKŁADNIE O TYM TU PISZĘ!!!

Prawda.

Chciałbym się mylić, ale trochę pożyłem i jaką taką wiedzę mam.

Umiem czytać ze zrozumieniem różne teksty...

Adam M.

.

Bawienie się genetyką społeczeństwa to zabawa niebezpieczna i dotąd nie praktykowana..

Kiedyś nie praktykowano przeszczepów serca.

Zapewne była to praktyka bardzo niebezpieczna.

Nie twierdzę że szczepionka to cudowne panaceum na pandemię, ale sądzę, że może wiele pomóc odciążając system opieki szpitalnej, znosząc ograniczenia w gospodarce.

Czy komplikacje poszczepienne okażą się znaczące i gorsze niż efekty pandemii? Poczekamy, zobaczymy.

Natomiast nic nie uprawnia do pisania bzdur typu : skuteczność szczepienia = skuteczności nieszczepienia

Kiedyś nie praktykowano przeszczepów serca.

Zapewne była to praktyka bardzo niebezpieczna.

Nie twierdzę że szczepionka to cudowne panaceum na pandemię, ale sądzę, że może wiele pomóc odciążając system opieki szpitalnej, znosząc ograniczenia w gospodarce.

Czy komplikacje poszczepienne okażą się znaczące i gorsze niż efekty pandemii? Poczekamy, zobaczymy.

Natomiast nic nie uprawnia do pisania bzdur typu : skuteczność szczepienia = skuteczności nieszczepienia

Chcemy czy nie chcemy pętamy się w oceanie niejasności.

Testowano szczepionkę na zdrowych jak byki w wieku produkcyjnym.

Propozycja jest aby aplikować starszym i schorowanym.

Uważam, że ta szczepionka jest BARDZO potrzebna!

Nie ludziom...

Rządom i ZUSowi!!!

Społeczeństwa MUSZĄ być gwałtownie odmłodzone, bo ZUS jest bankrutem a rząd dopłaca , a nie ma z czego!

Ta "pandemia" robi więc tu naprawdę dobrą robotę.

Wiesz, że ten proces już przyspieszył o 100% ?

Przypuszczam, że skoro teraz wszyscy umierają na coronawirusa, to niedługo NIKT nie umrze na coronawirusa, za to na WSZYSTKIE INNE CHOROBY. Z katarem włącznie.

Zostanie to NIEZBICIE UDOWODNIONE.

Na razie grypa też umarła na coronawirusa. W okresie masowych corocznych zachorowań na nią...

Spoko... Odrodzi się jak Fenix z popiołu.

Poczekamy, zobaczymy...

No, zobaczą ci, co patrzeć umieją, bo młode to zielone a zielone to głupie.

No i system opieki szpitalnej, finalnie, też zostanie solidnie odciążony.

Znalazłem Ci...

https://tvn24.pl/polska/zgony-w-polsce-w-latach-2001-2020-porownanie-danych-z-tygodni-38-44-4752179

Adam M.

Edytowane przez adam_mk

Chcemy czy nie chcemy pętamy się w oceanie niejasności.

Testowano szczepionkę na zdrowych jak byki w wieku produkcyjnym.

Proszę o linka z potwierdzeniem tej tezy.

Ta "pandemia" robi więc tu naprawdę dobrą robotę.

Wiesz, że ten proces już przyspieszył o 100% ?

W tym świetle bardzo dziwnym wydaje się fakt, że rząd wydaje pieniądze, by ten proces zahamować

Na razie grypa też umarła na coronawirusa. W okresie masowych corocznych zachorowań na nią...

I pewnie nie nie rozumiesz dlaczego....

Edytowane przez fotohobby

Jak widać, do przeciętnego ignoranta sporo wiedzy Ci jeszcze brakuje.

CZYTAJ, PYTAJ, może się nieco rozwiniesz...

O logice poczytaj, bo jest Ci całkiem obca!

100% - 2,5% = 97,5%

Tak dotąd bywało...

Skuteczność NIESZCZEPIENIA (oficjalna) wynosi więc 97,5% (tylko wprost o tym nie piszą i trzeba sobie policzyć samemu).

Tu masz to wołami napisane...

https://pulsmedycyny.pl/smiertelnosc-covid-19-w-polsce-i-na-swiecie-1006754

Podziwiam. Trzeba mieć niezmierne pokłady fantazji połączone z ignorancją i nienachalną inteligencją, aby dokonać takiego wymyku interpretacyjnego. Fascynujące jak te wszystkie cechy łączą się w tobie. Powinieneś znaleźć miejsce w Sevres, jako idealny wzorzec dla tych cech.

Proszę o linka z potwierdzeniem tej tezy.

W tym świetle bardzo dziwnym wydaje się fakt, że rząd wydaje pieniądze, by ten proces zahamować

I pewnie nie nie rozumiesz dlaczego....

Zechcesz to linka sobie znajdziesz.

Rząd wydaje. Nie swoje a nasze, to co mu szkodzi? Chce rządzić, to wierzysz, że robi Ci dobrze... No, rząd tak twierdzi.

Pogadaj z tymi których zrujnował.

Spokojnie. Rozumiem.

Może nieco inaczej jak Ty, ale rozumiem.

Adam M.

Zechcesz to linka sobie znajdziesz.

Rząd wydaje. Nie swoje a nasze, to co mu szkodzi? Chce rządzić, to wierzysz, że robi Ci dobrze... No, rząd tak twierdzi.

Pogadaj z tymi których zrujnował.

Spokojnie. Rozumiem.

Może nieco inaczej jak Ty, ale rozumiem.

Adam M.

Zdrowia życzę (gdyż widać, iż z nowym rokiem coraz gorzej) :)

... na ZUS rząd wydaje swoje ? :D

Kiedy ktoś zażyje aspirynę i zejdzie na zawał idioci (czytaj: "tropiciele spisków wszelakich") stwierdzą, że aspiryna to zabójczy medykament stworzony do "depopulacji" ? :)

Proszę zwrócić uwagę, że u niemal wszystkich płaskoziemców występują objawy przedszczepienne ... problemy z ortografią :)

"Kiedy jesteś martwy, nie wiesz, że jesteś martwy. Cały ból odczuwają inni.

Tak samo się dzieje kiedy jesteś głupi" :)

Kiedy ktoś zażyje aspirynę i zejdzie na zawał idioci (czytaj: "tropiciele spisków wszelakich") stwierdzą, że aspiryna to zabójczy medykament stworzony do "depopulacji" ? :)

Szczepienie trwa już kilka tygodni. Zaszczepiono miliony starszych ludzi.

I nagle zdziwienie, że w ciągu tego okresu z tej populacji ktoś umarł.

Na szczęście tego linka podał @stos, wiec nie doszedł kolejny forumowicz w którego zwątpiłem :)

Szkoda, że nazwy często okraszasz je nieprawdą, co sprawia, że Twoje info ma przydatność skrawków Trybuny Ludu, jaką z okazji przedświątecznych porządków wyciągnąĺem spod kredensu w piwnicy rodziców.

A kobieta - no cóż każdy ma prawo do swoiej teorii.

Złożyła do Ziobry zawiadomienie przestępstwa w sprawie, Szumowskiego ale chyba na zbyt wątłej podstawie, bo została zignorowana.

Jak doszedłem do tego fragmentu o mikroczipach, o "jakieś" polskiej firmie, która złożyła zamówienie na mikroczipy Covid-19 (czy 2020) zrobiłem tak samo.

Twój rozum , twój problem. Ja jestem gotów na zniesienie traumy tego NOPa u ciebie , z "godnosciom osobistom"

2.5% z 5%.

TU akurat to kwestia wyobraźni bo w życiu realnym tak nie bywa patrz akcja szczepień w Indiach , gdzie polowano na wolontariuszy Bila . A i rząd jak policzył NOP tej akcji szczepień to Organizację Gatesa i jego samego podał z urzędu do sądu. A te szczepienia na odrę w Danii i Ukrainie kilka lat temu i te poszczepienne epidemie. No i ostatni wyczyn WHO Tysiące kalek po szczepieniu I tu WHO zadziwia sama przyznała się do winy. Łatwo wygooglać

Następny, który nie potrafi odpowiedzieć na sprawdzam ?

Zadałem proste pytanie, żeby zweryfikować Twoją wiarygodność.

Potrafisz odpowiedzieć?

Tak.

A muszę?

Szeryf od sprawdzania, cholerny świat.

Podałem Ci co gdzieś napotkałem.

Sprawdzić sam nie umiesz, jak Cię zaciekawiło?

Adam M.

Ciężko przełamać wieloletni nałóg łykania papki medialnej, stąd automatyczny odruch negacji na info spoza źródeł lubej papki. I te przyzwyczajenie do autorytetów obrazuje się w domaganiu się źródeł linków. A przeciwstawia się jedynie wiarą bez potrzeby podawania jakichkolwiek linków źródeł etc.

A tu : https://www.youtube.com/watch?v=Wax4YZEyKsU

A amnezja po papkowa nie dopuszcza do myśli czemu przy świńskiej, ptasiej państwa samodzielnie kupowały szczepionki. A teraz Unia nas uszczęśliwia "darmową"

Edytowane przez gnago
link