kulibob 20.01.2021 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2021 Jak bym mógł to dzisiaj dałbym się kłuć.I nieweidze w tym problemu. Ile tam było 50 osób zwarlo na 10000000 . Więc ryzyko żadne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.01.2021 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2021 Zysk taki, że 95% z tych 10mln nie zarazi się koronawirusem, w wyniku czego nie 2% z tych 10 mln, a jedynie 2% z 500tys przeniesie się na łono Abrahama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 20.01.2021 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2021 Zysk taki, że 95% z tych 10mln nie zarazi się koronawirusem, w wyniku czego nie 2% z tych 10 mln, a jedynie 2% z 500tys przeniesie się na łono Abrahama. i Ty w to wierzysz? Przecież i tak się zarazisz, wszystkie strony konfliktu bez ściemniania przyznają, że ta szczepionka NIE CHRONI przed zachorowaniem tylko zmniejsza szanse na powikłania. Pazury w radiu nie słyszałeś? Nie wspominając o nałukowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 20.01.2021 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2021 (edytowane) Zysk taki, że 95% z tych 10mln nie zarazi się koronawirusem, w wyniku czego nie 2% z tych 10 mln, a jedynie 2% z 500tys przeniesie się na łono Abrahama. To nie tak działa. Jak bez szczepionki z 10mln zachoruje 3mln, to dzięki szczepionce 95% z tych 3mln nie zachoruje. Do tego zmniejszenie liczby chorych spowoduje, że mniej osób niezaszczepionych czy z tych 5% na których szczepionka nie zadziałała nie spotka wirusa i liczba zakażonych jeszcze bardziej spadnie. Edytowane 20 Stycznia 2021 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.01.2021 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2021 i Ty w to wierzysz? Przecież i tak się zarazisz, wszystkie strony konfliktu bez ściemniania przyznają, że ta szczepionka NIE CHRONI przed zachorowaniem tylko zmniejsza szanse na powikłania. Możesz przytoczyć te "strony konfliktu" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.01.2021 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2021 To nie tak działa. Jak bez szczepionki z 10mln zachoruje 3mln, dlaczego z 10mln niezaszczepionych zachoruje akurat tylko 3mln ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 20.01.2021 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2021 dlaczego z 10mln niezaszczepionych zachoruje akurat tylko 3mln ? To przykład. Chodzi o to, że 95% skuteczności liczy się nie od liczby zaszczepionych, a od tych, którzy z tej grupy zachorowaliby, gdyby nie zostali zaszczepieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.01.2021 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2021 Sądzę, że prędzej, czy później większość z nas zetknęłaby się z wirusem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 20.01.2021 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2021 Sądzę, że prędzej, czy później większość z nas zetknęłaby się z wirusem Nawet jeżeli tak, to nie znaczy, że każdy kto się zetknął zachoruje bez szczepionki. Na początku pandemii były prognozy, ze zachoruje 40-70% bez szczepionek, DDM i innych obostrzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 20.01.2021 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2021 To nie tak działa. Jak bez szczepionki z 10mln zachoruje 3mln, to dzięki szczepionce 95% z tych 3mln nie zachoruje. Do tego zmniejszenie liczby chorych spowoduje, że mniej osób niezaszczepionych czy z tych 5% na których szczepionka nie zadziałała nie spotka wirusa i liczba zakażonych jeszcze bardziej spadnie. Oby tak było, nie ma dowodów co powoduje szczepionka na + i - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 20.01.2021 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2021 Masz rację, mój wniosek jest taki, szczepienia się odbedą i odbywają. Chcemy tego czy nie, zostaną przeprowadzone. Dobrze, że mamy wybór póki co. A co do kolejki szczepień to najlepszą reklamą szczepień są informacje o osobach które się wcisnęły bez kolejki. Nie wydaje się Wam, że nieco mocno to rozdmuchali i zrobili z igły widły? Kolejka jest w rzeczywistości, dużo ludzi popiera szczepienia a wiele też ich nie chce. Szacuje 60 na 40. Aktualnie mamy więcej szczepionkowców. Dla mnie liczy się to aby zrobili to w pełni świadomości i z własnego wyboru. Wtedy to będzie fair. 60 na 40 nie dziwi. Głupich jest znacznie więcej jak mądrych. A w świadomy wybór dokonany przez głupola to nie wierz! Tu nic nie jest fair. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 20.01.2021 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2021 Możesz przytoczyć te "strony konfliktu" ? szczepionkowcy vs antyszczepionkowcy. tak leciutko podkolorowując gdyby innych problemów nie było w naszym świecie w sumie chyba jakoś ich nie widać... 60 na 40 nie dziwi. Głupich jest znacznie więcej jak mądrych. A w świadomy wybór dokonany przez głupola to nie wierz! Tu nic nie jest fair. Adam M. ale ja bym miał sumienie czyste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.01.2021 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2021 szczepionkowcy vs antyszczepionkowcy. tak leciutko podkolorowując gdyby innych problemów nie było w naszym świecie w sumie chyba jakoś ich nie widać... . Ale konkretnie jacy "szczepionkowcy" i "antyszczepionkowcy" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 20.01.2021 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2021 Weź solidny młot gumowy, przyceluj pomiędzy uszy i uruchom! ... Adam M. Niektórzy tych trudniejszych nie rozumieją... Adam M. Pewnie testowałeś, jak prawdziwy odkrywca, wynalazca i naukowiec, ten sposób z młotem gumowym na sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 20.01.2021 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2021 Na sobie - nie.Na Tobie - mogę...Twórcy tych "szczepionek" tez ich na sobie nie testują.Prubują na nas....Zaręczam, ze test pomoze tak jak te szczepionki.Za skutki odpowiedzialnosci wprawdzie nie biorę, ale opłatę za test przyjmę!Piszesz się? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.01.2021 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 szczepionkowcy vs antyszczepionkowcy. tak leciutko podkolorowując gdyby innych problemów nie było w naszym świecie w sumie chyba jakoś ich nie widać... ale ja bym miał sumienie czyste. Widzę ,że ty tak trochę pisiorowy i peowcowy .I masz na dodatek czyste sumienie. Rozwaliłeś mnie tą stronniczością , taka chorągiewa do kwadratu. No brak obiektywizmu powala na kolana kuźwa czysty jak łza. Dwulicowy obrońca niczego ,bardzo nieprecyzyjny jegomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 21.01.2021 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 Widzę ,że ty tak trochę pisiorowy i peowcowy .I masz na dodatek czyste sumienie. Rozwaliłeś mnie tą stronniczością , taka chorągiewa do kwadratu. No brak obiektywizmu powala na kolana kuźwa czysty jak łza. Dwulicowy obrońca niczego ,bardzo nieprecyzyjny jegomość. A co, mam się zgadzać tylko z jedna z tych stron?Wtedy jestem obiektywny? Taki mamy według Ciebie wybór? Na szczęście to Twoja opinia, moje sumienie nie ciągnie mnie ani do jednych ani do drugich. Ładnie podsumowałeś swój tok myślenia - wow Przykro, że nie widzisz innych dróg do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 21.01.2021 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 (edytowane) https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/koronawirus-szczepienia-rzad-dokonuje-korekty-kolejki-do-szczepien/0d12yrd,79cfc278 Rząd dokonuje korekty kolejki do szczepień Akurat nie ma żadnej kolejki bo nikt nie chce ryzykować chodzi o wytworzenie owczego pędu. Niedawno w Wojsku kazano zrobić listy na szczepienie grożąc sankcjami za niewpisanie się. Najłatwiej zmusić do szczepienia służy publiczne i mundurowe bo nie mają wyboru i zazwyczaj są udupione kredytami. Na początku zainteresowanie szczepionkami rzeczywiście nie było duże, dyrektorzy szpitali nawet wystąpili do NFZ-u, żeby można było szczepić członków rodzin, bo mieli słabe statystyki -pisałem o tym gdzieś pod koniec roku, że mi jako bratu lekarza, również taką możliwość dano. Nie skorzystałem, nie dlatego że jestem antyszczepionkowcem (wręcz przeciwnie - szczepię dzieci na wiele fakultatywnych), ale stwierdziłem, że w przypadku covida statystyka przemawia ma moją korzyść. Obecnie natomiast, pewnie też dzięki tej aferze z Jandą, zainteresowanie szczepionkami wzrosło. Ostatnio widziałem punkt rejestracji chętnych - spora grupka seniorów, część bez masek, słabo z dystansem, stojąca przez drzwiami, jak w lidlu na promocji karpia:D. Edytowane 21 Stycznia 2021 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 21.01.2021 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 Na początku zainteresowanie szczepionkami rzeczywiście nie było duże, dyrektorzy szpitali nawet wystąpili do NFZ-u, żeby można było szczepić członków rodzin, bo mieli słabe statystyki -pisałem o tym gdzieś pod koniec roku, że mi jako bratu lekarza, również taką możliwość dano. Nie skorzystałem, nie dlatego że jestem antyszczepionkowcem (wręcz przeciwnie - szczepię dzieci na wiele fakultatywnych), ale stwierdziłem, że w przypadku covida statystyka przemawia ma moją korzyść. Obecnie natomiast, pewnie też dzięki tej aferze z Jandą, zainteresowanie szczepionkami wzrosło. Ostatnio widziałem punkt rejestracji chętnych - spora grupka seniorów, część bez masek, słabo z dystansem, stojąca przez drzwiami, jak w lidlu na promocji karpia:D. mnie odstrasza to ze nie ma żadnych nawet wymyślonych skutków pozytywnych , ot jest bo jest . Z resztą mam termin przewidywany szczepienia we wrześniu 2024 wiec bez pośpiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 21.01.2021 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 Na sobie - nie. Na Tobie - mogę... Twórcy tych "szczepionek" tez ich na sobie nie testują. Prubują na nas.... Zaręczam, ze test pomoze tak jak te szczepionki. Za skutki odpowiedzialnosci wprawdzie nie biorę, ale opłatę za test przyjmę! Piszesz się? Adam M. Testuj i próbuj na sobie. Może pomoże i przez dłuższy czas przestaniesz pisać swoje dyrdymały dla małych Na mnie nie możesz. Za mały jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts