Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Świat szczepi ludzi na potęgę, nawet w Polsce coś tam sie po przodu posuwa i seniorzy są kłuci, a jakoś @stos przestał epatować nas dramatycznymi liczbami poszczepionkowych zgonów.

Czyżby nic się nie działo ?

zgony zawsze będą, nawet po szczepionka ludzie mogą sobie zemrzeć. Kto zna date i godzine.

Ale czy to jest dowód na to, że te szczepionki są warte ukłucia? Dziś z szczęką rozdziabioną przeczytałem kolejny wyrywek z badania nad szczepionką

"z grupy ponad 600 osób starszych po około 55~65 lat połowa otrzymała placebo połowa szczepionki i w obu grupach było po 1 przypadku zachorowania na covid"

nosz mistrzostwo :D kto mi powie skąd ten artykuł?

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Świat szczepi ludzi na potęgę, nawet w Polsce coś tam sie po przodu posuwa i seniorzy są kłuci, a jakoś @stos przestał epatować nas dramatycznymi liczbami poszczepionkowych zgonów.

Czyżby nic się nie działo ?

No, nie...

Dzieje się!

OSWAJANIE...

TRUPÓW nie ma.

Hurra!

DZIAŁA!!!

A za jakiś czas moze nie byc... urodzeń!

Prawie wcale.

No, tak za jakie 10 latek.

KOGO wtedy za łeb się weźmie?

No i... po co... wtedy... ?

Adam M.

Nie chcem ale muszem.

Według teorii spiskowej Adama jego krnąbrnego zaangażowania z wklejaniem włącznie z sieci artykułów - nowinek dopasowanych do jego skrajnych poglądów , mam czekać 10 lat na ewentualne powikłania po zaszczepieniu ,żyć w obostrzeniach , mieć ograniczony kontakt z rodziną ,żyć w patologii ,którą przedstawia . Nie widzicie ,że Was wkręca byście podporządkowali się jego skąpym ideom. Da się z tym żyć ale nie za taką cenę jaką proponuje pandemiczny inaczej.

Nic nie rozumiesz...

Masz te 10 lat przezyć w zdrowiu i szczęśliwości!

No i... chwatit!!!!!!!!!

Adam M.

zgony zawsze będą, nawet po szczepionka ludzie mogą sobie zemrzeć. Kto zna date i godzine.

Ale czy to jest dowód na to, że te szczepionki są warte ukłucia? Dziś z szczęką rozdziabioną przeczytałem kolejny wyrywek z badania nad szczepionką

"z grupy ponad 600 osób starszych po około 55~65 lat połowa otrzymała placebo połowa szczepionki i w obu grupach było po 1 przypadku zachorowania na covid"

W Izraelu twierdzą, ze warto

Pochwal się, gdzie przeczytałeś cytowany tekst.

W Izraelu twierdzą, ze warto

Pochwal się, gdzie przeczytałeś cytowany tekst.

Na rmf 24 :) jak kto ciekawski to znajdzie wśród dzisiejszych wiadomości o szczepionkach.

Wedłuch nich pewnie, że warto.

Wiele firm poniosło gigantyczne nakłady związane z opracowaniem i produkcją. To musi się zwrócić przecież.

Gdzieś ktoś jeszcze mówił, że powinniśmy szczepić zwierzęta :D

Kasa musi się zgadzać.

Na rmf 24 :) jak kto ciekawski to znajdzie wśród dzisiejszych wiadomości o szczepionkach.

Wiele firm poniosło gigantyczne nakłady związane z opracowaniem i produkcją. To musi się zwrócić przecież.

Kasa musi się zgadzać.

Możesz podać link ?

No, nie...

Dzieje się!

OSWAJANIE...

TRUPÓW nie ma.

Hurra!

DZIAŁA!!!

A za jakiś czas moze nie byc... urodzeń!

Twoje posty to jakaś pieśń tęsknoty za logiką.

Parę dni temu pisałeś, że szczepionka ma zdepopulować pokolenie seniorów, po to, by "rządy" odetchnęły, odcinając nieproduktywną a kosztowną część społeczeństwa.

Teraz, kiedy napisałem, że coś mało tych zgonów piszesz, że szczepionka ma pewnie w zamiarze zredukować płodność społęczeństw - czyli w perspektywie kilkudziesięciu lat postawić "rządy" w jeszcze trudniejszej sytuacji w - drastyczny sposób zaburzając proporcje między produktywnymi, a nieproduktywnymi.

CZy Ty, chłopie, możesz być konsekwentny, wybrać jedną teorię spiskową i jej się trzymać ?

https://www.rmf24.pl/raporty/raport-program-szczepien-przeciw-covid/news-unia-europejska-ma-trzecia-szczepionke-przeciw-covid-19-bruk,nId,5017486

Przykro mi, tekst został zmodyfikowany, albo nie mogę go już znaleźć.

Rano był znacznie obszerniejszy. Musisz mi uwierzyć na słowo... W sumie nie musisz... :D nie zależy mi na tym.

Na pewno nie tylko ja to przeczytałem.

Ale napisałem, bo czasem ktoś tu coś ciekawego też zauważy. Ostatnio to bardzo czasem :lol2:

adam_mk wie, że coś jest na rzeczy jeśli chodzi o szczepionkę tylko wali ślepakami. Ani to śmieszne ani straszne.

Mi też te szczepenia strasznie śmierdzą i nie trzymają się kupy tak jak restrykcje gospodarcze w stosunku do realnego zagrożenia.

Zagrożenie jakieś istnieje i to po mimo restrykcji one słabo przeciwdziałają, jedynie są środkiem do jakiegoś celu. (nie nie mam na myśli tego całego NWO)

Wszędzie są manipulacje tak samo jak za szczepionkami i równie dużo ich jest wśród przeciw szczepionkowców. Obie grupy są manipulowane, trudno się spierać która bardziej.

Ale czy to jest dowód na to, że te szczepionki są warte ukłucia?

Dziś z szczęką rozdziabioną przeczytałem kolejny wyrywek z badania nad szczepionką

na rmf24 - "brak wyników" ??

Unia Europejska ma trzecią szczepionkę przeciw Covid-19: Bruksela zatwierdziła preparat AstraZeneca/Oxford

Edyta Bieńczak

Dzisiaj, 29 stycznia (16:25)

Aktualizacja: Dzisiaj, 29 stycznia (19:56)

Europejska Agencja Leków (EMA) zatwierdziła szczepionkę AstraZeneca/Oxford dla ludzi powyżej 18. roku życia.

Przyznała równocześnie, że przeprowadzono niewiele badań klinicznych wśród ludzi powyżej 55. roku życia - nie zdecydowała się jednak na rekomendowanie ograniczeń wiekowych dla preparatu.

Jak wyjaśniła, oczekuje się, że szczepionka chronić będzie również zaszczepionych z grupy wiekowej 55+: obserwuje się bowiem u nich odpowiedź immunologiczną.

https://www.rmf24.pl/raporty/raport-program-szczepien-przeciw-covid/news-unia-europejska-ma-trzecia-szczepionke-przeciw-covid-19-bruk,nId,5017486

Edytowane przez d7d
uzupełnienie

Przykro mi, tekst został zmodyfikowany, albo nie mogę go już znaleźć.

Rano był znacznie obszerniejszy. Musisz mi uwierzyć na słowo... W sumie nie musisz... :D nie zależy mi na tym.

Na pewno nie tylko ja to przeczytałem.

.

Aha.... I w dobie powszechnego i błyskawicznego rozchodzenia się informacji, dziwnym trafem taka informacja pokazała się tylko na RMF i nikt niej nie podał dalej, nikt nie zescreenował, nie podlinkował tej szokującej wiadomości na FB, czy Tw...

Co za pech....

Mam tylko nadzieję, że to, co przeczytałeś było jednak częścią artykułu, a nie komentarzami pod nim... Bo niektórzy nie rozróżniają i potem piszą - "na RMF24 przeczytałem, że..."

:)

Kasa musi się zgadzać.

Według mnie sypiesz jakimiś wiadomościami z rękawa . Ze swojego rękawa. Jak ktoś ci kiedyś gdzieś powie ,że powinniśmy szczepić się np. we wodzie to także to łykniesz bo dla kasy zrobią wszystko . W jakim towarzystwie ty przebywasz ? Możesz wymienić kilka firm (nie wiele firm) , które poniosły gigantyczne nakłady związane z pandemią ? :cool: Tak jak z tym tekstem .Ktoś coś by zaraz go nie było.

Posługując się twoimi teoriami. Jeśli napiszę ,że w radio Wilkowyje :wave:nadali komunikat podali super ciekawostki o zaszczepieniu i szczepionkach i jak piszesz

jak kto ciekawski to znajdzie wśród dzisiejszych wiadomości o szczepionkach.
ale co znajdzie ? Znaczy się mam dać wiarę na twoje frustracje ? Tak ? Jesteś rozdrażniony bo bezsilny. jeśli nie masz wiedzy nie posługuj się nie sprawdzonymi ,swoimi frazesami . Edytowane przez niktspecjalny
p.s

Aha.... I w dobie powszechnego i błyskawicznego rozchodzenia się informacji, dziwnym trafem taka informacja pokazała się tylko na RMF i nikt niej nie podał dalej, nikt nie zescreenował, nie podlinkował tej szokującej wiadomości na FB, czy Tw...

Co za pech....

Mam tylko nadzieję, że to, co przeczytałeś było jednak częścią artykułu, a nie komentarzami pod nim... Bo niektórzy nie rozróżniają i potem piszą - "na RMF24 przeczytałem, że..."

:)

Bez kitu... nie spodziewałem się, że będą edytować swoje artykuły. Nie zbyt często czytam całość artykułu. A to co ja cytowałem znajdowało się w miejscu tego co wytłuszczyliście.

Nie - nie było to w komentarzach.

Ogólnie RMF to też nie jest najlepszy portal do rzetelnych informacji, bo często są bardzo stronniczy. Ale tamte informacje to naprawdę było mistrzostwo :lol2: .

Myśle, że pojawią się gdzieś te informacje prędzej czy później, bo musiały one mieć swoje źródło. A jego raczej nikt nie edytował - chyba :lol2:.

Za pewne powędruje do portali z wątpliwą renomą i tym bardziej nikt nie uwierzy.

Ale sami pomyślcie, wierzycie w tą skuteczność tych szczepionek? Jak dla mnie to są machlojki liczbowe w najczystszej postaci. Nie wiele ludzi przebadano i co najlepsze, nie wiadomo jakich i czy byli chorzy czy nie, mieli już jakąś styczność z wirusem wcześniej i dzięki temu nabyli jakąś ilość przeciw ciał czy tak nie było.

Testowano na małych grupach. Bardzo łatwo to zmanipulować.

Temat jest bardzo aktywny i czy mogę poznać idiotow anty szczepionkowych ?

Czytam,że, jakiś nawiedzony i napojony dziad, którego demencja starcza nawet w innym temacie wymaga opieki zdrowotnej a nie dyskusji...

Czy mogę poznać innych idiotow antyszczepionkowych ?

Można też poznać idiotów szczepionkowych , to działa w obie strony i idiotów sporo po każdej barykadzie .

....................Ale sami pomyślcie, wierzycie w tą skuteczność tych szczepionek? Jak dla mnie to są machlojki liczbowe w najczystszej postaci. Nie wiele ludzi przebadano i co najlepsze, nie wiadomo jakich i czy byli chorzy czy nie, mieli już jakąś styczność z wirusem wcześniej i dzięki temu nabyli jakąś ilość przeciw ciał czy tak nie było.

Testowano na małych grupach. Bardzo łatwo to zmanipulować.

Faktem jest ,że szczepionka powstała w dość krótkim czasie .W porównaniu z innymi szczepionkami czy lekami ,ale jeżeli nie byłoby pewności co do jej skuteczności to nie byłaby podawana ludziom. Sytuacja pandemiczna zmusza do szybkiej reakcji i nie ma czasu na testowanie szczepionki przez 5 lat bo byśmy wszyscy poumierali na covia .:cool:

Mnie zadziwia jedno a mianowicie tak zwane główne media nawet nie wspomniały o światowym forum ekonomicznym w Dawos a w tym gronie trzeba szukać między innymi covid-a , Zadziwia mnie że nikt nie zacytował słów Putina który bardzo celnie wyjaśnił i ostrzegł świat przed zagrożeniami jakie ten świat sobie tworzy , kolejną sprawa która jest co najmniej zadziwiająca to z tym Nawalnym ,dlaczego gościa wypuszczono w czasie jak Bajden został prezydentem ??? ciekawe przypadek ?? i jeszcze bardziej zadziwiając że świat tego Nawalnego tak popiera skoro to czysty nazista faszysta i antysemita który otwarcie Żydów nazywa parchami (tu zgoda) a oni go popierają pewnie nikt nie wie dlaczego co ? też przypadek ??

Językoznawca - normatywny gramatyk się znalazł.

frustracja

stan rozdrażnienia i rozgoryczenia występujący u kogoś na skutek niemożności zaspokojenia jakiejś potrzeby lub osiągnięcia celu, często połączony z poczuciem bezsilności .

projekcja W psychologii: jeden z mechanizmów obronnych organizmu polegający na przypisywaniu innym własnych uczuć .

Wypisz wymaluj ty jako obydwa albo i więcej wcieleń. Ty się rozmawiasz do mnie jako który ?

Edytowane przez niktspecjalny