Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Morda ogolona aby maska lepiej przylegała już pomału robole z nocki będą kończyć zakupy. Niedługo wyprawa na spotkanie ze śmiercią.

Robisz błąd śmigając do przestrzeni osmarkanej, okaszlanej i obmacanej przez zakażonych.

Na zakupy trzeba śmigać na otwarcie sklepu po niedzieli niehandlowej.

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Już raz zamknęli, ale jest tu taki jeden/dwóch ustosunkowany i na jego "prośbę" ponownie otworzyli. :)

Wiem, pamiętam tą akcję:)

Skomentowałem tą akcję i dostałem za to bana.

Taką siłę ma tu ten osobnik.

Pociesz się że ja tez dostałem bana za udział w tej akcji.

Interesujące jest wasze zaangażowanie w tym temacie! :D

Bardzo staracie się aby zamknąć ten temat?

"osobnik" - «osoba, człowiek, zwykle z odcieniem ujemnym»

Ciekawe co oznaczają "gwiazdki" a dokładnie pięć "gwiazdek" po lewej stronie sylwetki głowy kobiety w awatarze forumowicza stos .

Podobnie jak piszesz mój znajomy to przerabiał. Spotkałem go po dłuższej przerwie i aż się wystraszyłem jego wyglądem, sama skóra i kość a gościu nie był jakoś tęgi. gdy spytałem się co się stało powiedział że przez dwa tygodnie zjechał z wagi ponad 15 kilo i to bez żadnej diety, powód był taki że u jego żony wykryto niby covida i był na kwarantannie a że ma już swoje 60+ dwa tygodnie z nerwów oka nie zmrużył. Tak działają wiadomości na ludzi. Finał tej opowieści jest taki że jego zona przeszła niby bezobjawowo a kolega nie był zarażony.

Ja to też z własnych obserwacji piszę. Mam przypadek w niby rodzinie. Z nikim się nie widywali, wiecznie tvn 24 , nakupowali na święta tego sprzętu i tak się badali. Przyszedł sezon przeziębień i trafiło ich. Polecieli się zbadać. Jedno z nich po tygodniu prania mózgu trafiło do szpitala.Niby dobrze wszystko,ale profilaktycznie zadzwonił po karetkę bo oddychać nie mógł (efekt jarania petów przez całe życie,a gość ma z 70 lat). Na pytanie gdzie się zarazili to odpowiedzieli,że albo na spacerze z psem,albo ktoś w markecie ich zaraził bez maseczki. Obecnie załamani bo nie mogą się zaszczepić. tacy o to ludzie

Robisz błąd śmigając do przestrzeni osmarkanej, okaszlanej i obmacanej przez zakażonych.

Na zakupy trzeba śmigać na otwarcie sklepu po niedzieli niehandlowej.

Bydła brak a zakupy przechodzą kwarantannę a co do lodówy idzie chemią myte będzie. Jak raz 2-3 trzy tygodnie na zakupy idę to musiałbym mieć wygrana w lotka aby syfa chwycić. Jak biedronki skrócili do 23 to przesiadłem się na zakupy o 6 ale trzeba zapierdalać bo ok 6:20 robole hurtowo bez masek się ładują.

Na stragany gazetek z promocjami nie ma a i ludzi dużo o różnym stopni BHP.

Kiedyś był gość co w telewizorze mówił ,,adzin dwa" stawiało się wodę i ludzie ją później pili i czuli się nadzwyczaj dobrze magia TV. Teraz czasy się zmieniły i mówi się,że ludzie chorują i mamy to co mamy. Podziębiony zmanipulowany człowiek idzie się badać i wraca do domu z wynikiem pozytywnym. W domu siedzi i jest bombardowany informacjami ile osób zachorowało,ile pod respiratorami,że jest strasznie tylko maseczka i szczepionka go uratuje,....tu się spalił dom,tu kogoś auto przejechało tu kogoś zgwałcono.....zero pozytywów tylko same złe informację . Kupuje pulsometry,bada tętno, nakręca się i choroba gotowa. Nie hejtujcie mojego posta tylko przemyślcie to co napisałem

"adin dwa"

Od kupienia pulsoksymetru, badania tętna i nakręcania się choroba nie jest gotowa.

Z covidem nie jest tak łatwo.

Pomyślałem że bezsensownie napisałeś. Ale to jest zgodne z Twoimi wyobrażeniami na temat covida.

Kiedyś (rok temu) umierali głównie "starzy" i z chorobami "współistnejącymi".

Teraz covid zabiera także młodszych i bez chorób współistniejących.

Za nakłanianie do samobójstwa jest paragraf

źle mnie odebrałeś, po po prostu dbam o Ciebie bo takiego ,,wynalazka" szkoda by było.Ogólnie wyjście z domu to już jest próba samobójstwa tak więc uważaj na siebie tam gdzie idziesz

Edytowane przez woan

"adin dwa"

Od kupienia pulsoksymetru, badania tętna i nakręcania się choroba nie jest gotowa.

Z covidem nie jest tak łatwo.

Pomyślałem że bezsensownie napisałeś. Ale to jest zgodne z Twoimi wyobrażeniami na temat covida.

Kiedyś (rok temu) umierali głównie "starzy" i z chorobami "współistnejącymi".

Teraz covid zabiera także młodszych i bez chorób współistniejących.

Pierdu pierdu .... pracujesz w tym czymś czy czerpiesz wiedzę z Tv czy od znajomych co pracują w tym czymś???? ja swoich znajomych odpuściłem ze szpitali bo jak oni twierdzą ,,pandemio trwaj " bo kasa się zgadza

Jak mam coś do przekazania to piszę a czy zamkną czy nie to mi to lotto:P

A tak na marginesie to nie ja pierwszy wspomniałem o zamknięciu tematu:cool:

Z tego co Ciebie czytam to odnoszę wrażenie że tęskno Ci do PRL-u a jak tak to musisz być osobą bardzo postawioną w tamtych czasach, co najmniej jak tow.Piotrowicz, który dzisiaj jest wysoką osobowością :D

Oj tutaj bym się spierał

Pisałem tylko w kontekście dwóch znanych sieci sklepów.

A ten temat to znam, nawet coś tam pisałem.

A bliskość fakt ma znaczenie, I każdy ma swoje ulubione miejsca i przyzwyczajenia.

Pierdu pierdu .... pracujesz w tym czymś czy czerpiesz wiedzę z Tv czy od znajomych co pracują w tym czymś???? ja swoich znajomych odpuściłem ze szpitali bo jak oni twierdzą ,,pandemio trwaj " bo kasa się zgadza

Możesz uściślić - co chciałeś przekazać?

Zarabiają na trwaniu pandemii i nic nie robią bo szpitale są częściowo zamknięte a kasę mają większą?

"odpuściłem" - przestałeś się z nimi kontaktować bo:

- mają więcej kasy

- bo lansują pandemię

- inny przypadek

Możesz uściślić - co chciałeś przekazać?

Zarabiają na trwaniu pandemii i nic nie robią bo szpitale są częściowo zamknięte a kasę mają większą?

"odpuściłem" - przestałeś się z nimi kontaktować bo:

- mają więcej kasy

- bo lansują pandemię

- inny przypadek

Pytanie na pytanie? nie elegancko. Ja pierwszy zapytałem skąd czerpiesz wiedzę ?

Dajmy szansę odnieść się nie obecnemu dlaczego tak postąpił. Póki co lata bo biedrze i unika roboli i wirusa

Na to

mam odpowiedzieć?

Na "Pierdu pierdu .... pracujesz w tym czymś czy czerpiesz wiedzę z Tv czy od znajomych co pracują w tym czymś????"

Piszesz niejasno i nie wiem co znaczy "czymś takim".

Nie pracuję w BIG PHARMA i nie czerpię zysków z pandemii.

Pandemia przynosi mi same straty.

Na to

mam odpowiedzieć?

Na "Pierdu pierdu .... pracujesz w tym czymś czy czerpiesz wiedzę z Tv czy od znajomych co pracują w tym czymś????"

Piszesz niejasno i nie wiem co znaczy "czymś takim".

Nie pracuję w BIG PHARMA i nie czerpię zysków z pandemii.

Pandemia przynosi mi same straty.

No właśnie, Mi przynosi same zyski . Ale nie chcę tych zysków kosztem innych . Czerpię wiedzę,bo po prostu znam ludzi,nie zamyka się w ,,swoim świecie" . Potrafię myśleć w wielu płaszczyznach i dlatego jestem w innym pkt niż inni....taki jestem . Kasa fajnie lubię ją mieć,ale nieraz dochodzisz do pkt ,że kasa to nie wszystko jak masz już wszystko. Dziwnie brzmi ,ale tak to już jest