kulibob 28.03.2021 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 A kto normalny dbający o zdrowie używa jeszcze cukier w czystej postaci w dzisiejszych czasach? Ja używam trochę do chleba potrzeba i do jakiegoś placka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 28.03.2021 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Kur.. swita idą i cię napiętnują za biłą kiełbase i słodycze raz do roku. o normalnym nie mrozonym zielsku nie czytałeś? Nie jestem wstanie wyprodukowac i zmagazynować zielska na cały rok Banany na przecenie to przynajmniej widać że są w połowie zgniłe, ale biała kiełbasa na przecenie wygląda tak samo z jadem kiełbasianym jak i bez. Smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 28.03.2021 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 [ATTACH=CONFIG]454372[/ATTACH] To jest podstawa zakupów i poszanowania własnych pieniędzy i siebie, szkoda że tak mało ludzi doszło do tego wniosku. Najłatwiej jest zarzucać komuś skąpstwo i być biednym bo głupim, my na szczęście tak nie mamy. Poszanowanie własnych pieniędzy jak najbardziej wskazane ale robiąc takie zakupy to siebie kulibot i Ty nie szanujecie bo jecie szajs. Jak widzę dla was nie liczy się jakoś tylko cena i ilość. Skąpstwo to jest właśnie to co wy reprezentujecie a oszczędność to jest całkiem co innego czego chyba nie ogarniecie bo dla mnie oszczędność to nie jest kupować to co tanie i w promocji tylko rozsądnie. Acha, co do promocji wędlin i nabiału, to w hipermarketach gdy kończy się okres przydatności do spożycia lub nawet jest po terminie robią superpromocję i ludziska kupują bo jak np szynka kosztowała 19 zł a przecenili na 7 zł to przecież jak za darmo i to jest właśnie świadomość zakupów w wydaniu powyższych dwóch kolegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 28.03.2021 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 A kto normalny dbający o zdrowie używa jeszcze cukier w czystej postaci w dzisiejszych czasach? Np ja. Jestem normalny jak większość Polaków używających cukier do różnych rzeczy i używam cukier, zresztą cukier jest prawie w każdym produkcie spożywczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Poszanowanie własnych pieniędzy jak najbardziej wskazane ale robiąc takie zakupy to siebie kulibot i Ty nie szanujecie bo jecie szajs. Jak widzę dla was nie liczy się jakoś tylko cena i ilość. Skąpstwo to jest właśnie to co wy reprezentujecie a oszczędność to jest całkiem co innego czego chyba nie ogarniecie bo dla mnie oszczędność to nie jest kupować to co tanie i w promocji tylko rozsądnie. Acha, co do promocji wędlin i nabiału, to w hipermarketach gdy kończy się okres przydatności do spożycia lub nawet jest po terminie robią superpromocję i ludziska kupują bo jak np szynka kosztowała 19 zł a przecenili na 7 zł to przecież jak za darmo i to jest właśnie świadomość zakupów w wydaniu powyższych dwóch kolegów. dziwne a czymrózni się ten sam produk np za 20 a za 12? Sugerójesz że nie sprawdzam dat przy zakupie? Muszę to robić jeśli trzymam dość duże zapasy. Przy mięsie pojawia się jeszcze taka forma przechowywania jak mrożenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Nawet foliarze sa w branży zakupowej japier pewnie anty covidowcy sami Banany na przecenie to przynajmniej widać że są w połowie zgniłe, ale biała kiełbasa na przecenie wygląda tak samo z jadem kiełbasianym jak i bez. Smacznego. Może grzybica płuc z maseczki przeszła? z czipami Gejtsa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 28.03.2021 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Np ja. Jestem normalny jak większość Polaków używających cukier do różnych rzeczy i używam cukier, zresztą cukier jest prawie w każdym produkcie spożywczym. Zabawne jak ludzie kupując słodycze są pewni że kupują coś co zawiera cukier. No przecież to jest słodkie to musi być z cukrem. Sugeruję poczytać czego się dzisiaj używa do słodzenia bo jest znacznie tańsze od cukru. @kulibob powinien tą oszczędność docenić. Przecież nie zdrowe jedzenie jest ważne tylko jego cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 28.03.2021 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Kur.. swita idą i cię napiętnują za biłą kiełbase i słodycze raz do roku. o normalnym nie mrozonym zielsku nie czytałeś? Nie jestem wstanie wyprodukowac i zmagazynować zielska na cały rok Otóż to, raz do roku można zjeść coś konkretnego i zdrowego a nie wspomnianą białą kiełbasę która po ugotowaniu może być zielona i kwaśna. Ja dzieciakom dużo słodyczy robię sam w domu, choćby np krówki czy masę toffi czy nawet budyń a latem lody. Ciastka na sobotę i niedziele do kawy żona robi w ciągu godziny i wiem co jem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 28.03.2021 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Nawet foliarze sa w branży zakupowej japier pewnie anty covidowcy sami Może grzybica płuc z maseczki przeszła? z czipami Gejtsa? Widzę że argumentów brakuje to zaczyna się obrażanie. Jedz tak dalej to niedługo nie będziemy musieli czytać tu twoich bredni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.03.2021 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 dziwne a czymrózni się ten sam produk np za 20 a za 12? A tu już być musiał udać się do wkładu wędliniarskiego i zobaczyć na własne oczy Albo do browaru - przemysłowego i kraftowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 28.03.2021 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 dziwne a czymrózni się ten sam produk np za 20 a za 12? Sugerójesz że nie sprawdzam dat przy zakupie? Muszę to robić jeśli trzymam dość duże zapasy. Przy mięsie pojawia się jeszcze taka forma przechowywania jak mrożenie. Ja mówię akurat o produktach które kupuję bo je potrzebuję i nie czekam kiedy będzie promocja na nie. Po-prostu idę do sklepu biorę z półki i finito, a że nieraz trafie za dany produkt którego akurat potrzebuje jest w obniżonej cenią albo w promocji kup 2 albo 2+1 to skusze się. I co z tego że mięcho możesz zamrozić jak jest widzę że jest we foli to jak owiłem nie chce tego za darmo. Gotowałeś kiedyś rosół z kupionych w Biedronie z ćwiartek kurczaka z Mega Paki lub z vacu? Na wierzchu w garnku podczas gotowania mięsa pojawiają się same burzynie, ja raz kupiłem i było to pierwszy i ostatni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Widzę że argumentów brakuje to zaczyna się obrażanie. Jedz tak dalej to niedługo nie będziemy musieli czytać tu twoich bredni. Gdzie tu jest obrażanie? jesteś zwolenikiem grzyba i czipów? dziwna zbieżność że lista zakuów, która uważam za ok ty masz coś do niej może nie jest idealna lae powiedziałbym że jest neutralna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 28.03.2021 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Gdzie tu jest obrażanie? jesteś zwolenikiem grzyba i czipów?. Bredzisz, ale to u ciebie normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Ja mówię akurat o produktach które kupuję bo je potrzebuję i nie czekam kiedy będzie promocja na nie. Po-prostu idę do sklepu biorę z półki i finito, a że nieraz trafie za dany produkt którego akurat potrzebuje jest w obniżonej cenią albo w promocji kup 2 albo 2+1 to skusze się. I co z tego że mięcho możesz zamrozić jak jest widzę że jest we foli to jak owiłem nie chce tego za darmo. Gotowałeś kiedyś rosół z kupionych w Biedronie z ćwiartek kurczaka z Mega Paki lub z vacu? Na wierzchu w garnku podczas gotowania mięsa pojawiają się same burzynie, ja raz kupiłem i było to pierwszy i ostatni. Jak mwilem mam zapasy i nie musze iśc d sklepu bo potrzebuje mam to w domu. tak gotowałem na mięsie z biedy i niewiedze aby dziłąo sie coś nie tak. Przeważnie gotuję na swoich kurach jednak piersi mam sklepowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Bredzisz, ale to u ciebie normalne. Przecież jesteś zwolennikiem teorii plandemicznych? czy się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 A tu już być musiał udać się do wkładu wędliniarskiego i zobaczyć na własne oczy Albo do browaru - przemysłowego i kraftowego Od razu przypomina mi się ten z n oosem jak renifer co zmienił z węgla na gaz ogrzewanie i gada głupoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 28.03.2021 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Przecież jesteś zwolennikiem teorii plandemicznych? czy się mylę? Ty jesteś z tych co zrobią wszystko żeby ośmieszyć inne poglądy na jakiś temat. Jak ktoś uważa że to co się teraz dzieje to jest zaplanowane to wyjeżdżasz z czipami żeby go ośmieszyć. Jak ktoś uważa że w Smoleńsku był zamach to tacy ja ty wyjeżdżają z bombami termo-barycznymi, parówkami czy maskirowką. Nie będę już z tobą dyskutował bo nie warto tracić czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Ty jesteś z tych co zrobią wszystko żeby ośmieszyć inne poglądy na jakiś temat. Jak ktoś uważa że to co się teraz dzieje to jest zaplanowane to wyjeżdżasz z czipami żeby go ośmieszyć. Jak ktoś uważa że w Smoleńsku był zamach to tacy ja ty wyjeżdżają z bombami termo-barycznymi, parówkami czy maskirowką. Nie będę już z tobą dyskutował bo nie warto tracić czasu. Po prostu zmierzam do tego że uważasz jedzenie w normalnej jakości zza szkodzi a COVID nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 28.03.2021 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 (edytowane) Po prostu zmierzam do tego że uważasz jedzenie w normalnej jakości zza szkodzi a COVID nie. Dobra, ostatni raz. Jedzenie które kupujesz jest szkodliwe dla zdrowia. COVID jest chorobą i nie wiem dlaczego wmawiasz mi że uważam że nie szkodzi zdrowiu. Ja jedynie uważam że jest wynikiem działania zaplanowanego i skrupulatnie egzekwowanego przy pomocy manipulacji medialnych. Chyba nie zaprzeczysz że mordowanie ludzi przez niemców w obozach koncentracyjnych było zaplanowane i szkodziło zdrowiu tych więźniów. Wmawia się nam tu wszystkim że jedynie szczepionka nas uratuje a próby leczenia są administracyjnie torpedowane. Podobno tego korona wirusa wyizolowano ale nie robi się szczepionek z tym osłabionym wirusem jak to dotychczas robiono. Edytowane 28 Marca 2021 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 28.03.2021 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Planowanie zakupów i robienie ich wg listy to podstawa oszczędności. Kupowanie w promocji też takie może być.Ale trzeba uważać, żeby nie przekroczyć granicy między oszczędnością a skąpstwem. Jedno dobre drugie nie.Ale definicja obu płynna i indywidualna więc trudno ostatecznie orzec. Nie jest to cecha ogólna człowieka i zależy od rodzaju produktu ja siebie oceniam jako rozrzutnego na zakupach jedzenia i oszczędnego a czasem skąpego w innych. A ten wyrób 0% "piwo" to mi przypomniał, żebym w końcu kiedyś spróbował wina bezalkoholowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts