Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Noooo, jak własnej roboty to fontanna zdrowia, szczególnie w połączeniu z "dochodzącą" kieĺbasą.

I powiem Ci - zabrakło mi odwagi, żeby się zdecydować na sushi z Biedronki.

:)

A jaja masz w covidzie po knajpach latać trochę pryjorytety Ci się powaliły.

Ciekawy jestem co ty kur.. jesz?

Czy nie rozumiesz porównania jakie dałem dla przykładu? Ty sprzedajesz swoje, wiejskie jajka bo są droższe niż te które kupujesz w Biedronce i to samo dotyczy gościa który kupił nowe mieszkanie i je wynajmuje a mieszka w starym.

Nie rozumim bo u mnie jest to sprawa chwilowa. a facet z kredytem mnie nie interesuje najwidoczniej miał powodyab tak postapić

A jaja masz w covidzie po knajpach latać trochę pryjorytety Ci się powaliły.

Ciekawy jestem co ty kur.. jesz?

No teraz tylko na wynos.

Ja też nie zawsze mam czas,podjechać po zdrową żywność do małorolnego, czy bio-sklepu.

Ale, w takim Lidlu to tylko chemia gospodarcza, ze spożywki artykuły sypkie co najwyżej. Może wino.

Mięso tylko od lokalsów (ale generalnie jak najmniej i nie smażone), ryby z lodu, nie mrożone (po co płacić za wodę).

Piwo tylko swoje, lub kraftowe, Heineken 0% to jakiś żart.

Do ideaĺu dużo brakuje, ale nie wmawiam sobie, że można zdrowo i tanio, bo milościwa Biedronka na to pozwala.

No teraz tylko na wynos.

Ja też nie zawsze mam czas,podjechać po zdrową żywność do małorolnego, czy bio-sklepu.

Ale, w takim Lidlu to tylko chemia gospodarcza, ze spożywki artykuły sypkie co najwyżej. Może wino.

Mięso tylko od lokalsów (ale generalnie jak najmniej i nie smażone), ryby z lodu, nie mrożone (po co płacić za wodę).

Piwo tylko swoje, lub kraftowe, Heineken 0% to jakiś żart.

Do ideaĺu dużo brakuje, ale nie wmawiam sobie, że można zdrowo i tanio, bo milościwa Biedronka na to pozwala.

Jeśli żresz jedzenie z knajpy to jest dopiero dno

Delektowac sie piwskiem :)

Wypije dwa piwa w miesiącu i wielkie halo

I nie potrafisz nic wybrać?

Potrafię, ale jak skreślę "sztukę" w postaci kwaśna laktoza z porzeczką albo owsiane mango, oraz skreślę amerykańskie chmiele to z setek corocznych wypustów zostaje 15-20 sztuk.

serio, do biedronki dostarcza gość, swoim 20-letnim transitem?

Te jego powykręcane marchewki i ostre, jak 20 lat temu rzodkiewki?

Widzę, że nie wiesz jak to działa. W Polsce jest z 5 czy 6 dużych giełd rolnych w których zaopatrują się hurtownie lub sklepy bezpośrednio. Na tych giełdach i w hurtowniach zaopatruje się sporo marketów i pomniejszych sklepów. A na te giełdy towar wozi właśnie rolnik w tym 20-letnim transicie.

Biedronka ze swoimi tysiącami punktów dla części warzyw i owoców może mieć zakontraktowane bezpośrednio u dużego rolnika. Oprócz Biedry są jeszcze wszelkie Auchany, Kauflandy czy Tesco zanim padło. Spora część marketów i hipermarketów ma warzywa i owoce z opisanego łańcucha.