henrykow 28.03.2021 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Znowu zrozumiałeś t co ciachałeś kolega @giman jakoś piszę tak jak ja to odczuwam, toi Ty raczej nie pojmujesz pewnych rzeczy. Z tymi jajkami to przypomniałem mi gościa który kupił nowe mieszkanie za kredyt i je wykończył i oddal je na wynajem a dalej mieszka w starym, ciasnym mieszkaniu wybudowanym w bloku z lat 70 ubiegłego wieku i uważa że zrobił interes życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 28.03.2021 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Poświęcasz na to dużo więcej czasu, drożej i ponosisz większe ryzyko zakażenia teraz kupuje co 2-4 tygodnia. Przed covidem raz w tygodniu.Poza pewnymi rzeczami co kupuje na alegoo. DDM i uważność i tyle, częstości jeżdżenia na zakupy nie zmieniłem. Oooo to to:) alle jest świetne także do zakupów spożywczych, sporo tam biorę. Dzisiaj piekę w 4 keksówkach chleb z 2kg mąki . Pewnie nie zgadniesz ale ilość godzina i dzien nie jest przypadkowy. Optymalizacja mojego czasu pracy i kosztów pozatym wyższa jakość. Aż się rozmarzyłem, własny chleb 100% żyto to jest to. Za rzadko robię ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.03.2021 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 (edytowane) . Podobno tego korona wirusa wyizolowano ale nie robi się szczepionek z tym osłabionym wirusem jak to dotychczas robiono. Bo takie szczepionki są mniej skuteczne i dają więcej działań niepożądanych. W medycynie w przeszłości robiono wiele rzecz (terapii), których nie robi się już teraz - właśnie dlatego, że nowe okazały się bardziej skuteczne. Chciałbyś być nadal poddawany narkozie za pomocą chloroformu ? EDIT: Poza tym (znów nauczysz się czegoś nowego) chińska szczepionka zawiera właśnie osłabionego nieaaktywn3go) wirusa. Słyszysz o jakiś spektakularnych efektach tej szczepionki ? Tam, gdzie społeczeństwo ma wybór między nią, a Pfizerem, wybiera Pfizera Edytowane 28 Marca 2021 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Jeśli uważasz, że jedna kiełbasa (szynka, kawa itp) kosztuje x złotych, a inna 2x zł dlatego,, że ktoś chce zarobić więcej i ciebie orżnąć to współczuję naiwności... Ale jeśli na odzień kawa, herbata, kiełbasa kosztuje X. A za tydzień X-30% ? I jest o promocja na tydzień to coś zmeniło się z jakością? Ja watpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.03.2021 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Używanie cukru w czystej postaci jest bardzo szkodliwe , powoduje próchnicę i nie jest organizmowi do niczego potrzebne, to taki nawyk z PRL-u. . Buahaha... z PRL-u, gdzie był reglamentowany:lol: Rozumiem, że na zachodzie Europy nie używa się cukru w czystej postaci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.03.2021 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Ale jeśli na odzień kawa, herbata, kiełbasa kosztuje X. A za tydzień X-30% ? I jest o promocja na tydzień to coś zmeniło się z jakością? Ja watpię Ale ja nie mówię o sytuacji, kiedy z niskiej ceny zrobiono jeszcze niższą. Mowie o regularnych cenach. Poza tym - partię kiełbasy można wyprodukować na zamówienie sieci z gorszych składników i w niższej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 28.03.2021 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Każdy używa cukru jak potrzebuje zależy co je, co gotuje jakie ma przyzwyczajenia.Mi paczka 1kg wystarczy na pół roku albo dłużej zazwyczaj, ale komuś idzie w tym czasie zgrzewka 10kg albo i więcej.Co kto lubi i jak ocenia poziom szkodliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 28.03.2021 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Ale jeśli na odzień kawa, herbata, kiełbasa kosztuje X. A za tydzień X-30% ? I jest o promocja na tydzień to coś zmeniło się z jakością? Ja watpię Co się zmieniło? okres ważności do spożycia się kończy więc zrobili promocję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Co się zmieniło? okres ważności do spożycia się kończy więc zrobili promocję. We wszystkich biedronkach w kraju kończy się w jednym momencie tak jasne. Jak już wspomniałem sprawdzam date bo buforuje produkty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Ale ja nie mówię o sytuacji, kiedy z niskiej ceny zrobiono jeszcze niższą. Mowie o regularnych cenach. Poza tym - partię kiełbasy można wyprodukować na zamówienie sieci z gorszych składników i w niższej cenie. Ale co uczepiłeś się kiełbasy ? też uważaż ż edotyczy to produktów o długim terminie ważności? Że podrabiana jest mąka, soki..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 kolega @giman jakoś piszę tak jak ja to odczuwam, toi Ty raczej nie pojmujesz pewnych rzeczy. Z tymi jajkami to przypomniałem mi gościa który kupił nowe mieszkanie za kredyt i je wykończył i oddal je na wynajem a dalej mieszka w starym, ciasnym mieszkaniu wybudowanym w bloku z lat 70 ubiegłego wieku i uważa że zrobił interes życia. Masz naprawdy problemy z logicznym rozumowaniem Jeśli ktoś mieszka w starym bloku i wynajmuje nowe mieszkanie najwidoczniej ma powód i musi mu się to opłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.03.2021 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Ale co uczepiłeś się kiełbasy ? też uważaż ż edotyczy to produktów o długim terminie ważności? Że podrabiana jest mąka, soki..... Ba można najłatwiej wałki porobić, wrzucić tani syf, zmielić, zaprawić konserwantami, polepszaczami i dać dobrą cenę. Wiedzàc, źe przed świętami naiwniak się sam znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 28.03.2021 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Masz naprawdy problemy z logicznym rozumowaniem Jeśli ktoś mieszka w starym bloku i wynajmuje nowe mieszkanie najwidoczniej ma powód i musi mu się to opłać. No właśnie zaskoczyłeś, tak mu się opłaca jak tobie sprzedać swojskie jajka komuś a samemu jeść jaja z Biedronki z ferm Woźniaka które po ugotowaniu walą paszą że nos chce urwać. No pewnie super biznes kupić mieszkanie, wywalić na nie prawie 400 tys i to jeszcze na kredyt i mieszkać dalej w starym, najwyraźniej jest to opłacalne:D tyle jest opłacalne że za wynajm i po opłaceniu podatku zostaje mu na ratę kredytu za mieszkanie. Ja też kupowałem i kupuje jajka od gospodarzy i nieraz byłem odprawiony z kfitkiem bo jajek gospodarz nie miał na sprzedaż tylko tyle co dla siebie i co, stracił klienta taki gospodarz? Przyszedłem do niego za jakiś czas. Ale teraz zapewne głupio Ci się przyznać że jajko sprzedajesz a kupujesz śmierdziele z Biedrony od Wożniaka to starasz się wybrnąć z tego z twarzą. Chleb swojski pieczesz a mięcho kupujesz w folii? Wcześniej pisałem że kupuję świniaka za 500-600 zł i go do rzeźnika. odbieram mięsko, wyroby takie jakie chcę i wiem co jem. Takie mięso mogę zamrozić bez uszczerbku na jego jakość a nie odmrażane nie wiadomo ile razy z lodówki z Biedry lub innego dyskontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 28.03.2021 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Ba można najłatwiej wałki porobić, wrzucić tani syf, zmielić, zaprawić konserwantami, polepszaczami i dać dobrą cenę. Wiedzàc, źe przed świętami naiwniak się sam znajdzie To jest tak samo jak z przysmakami na święta z czekolady. Przecież tych rzeczy nie da się zjeść, nawet dzieciaki co są napalone na słodycze tych czekolad świątecznych, św. mikołajów czy zajączków wielkanocnych z "czekolady" nie chcą ruszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 (edytowane) No właśnie zaskoczyłeś, tak mu się opłaca jak tobie sprzedać swojskie jajka komuś a samemu jeść jaja z Biedronki z ferm Woźniaka które po ugotowaniu walą paszą że nos chce urwać. No pewnie super biznes kupić mieszkanie, wywalić na nie prawie 400 tys i to jeszcze na kredyt i mieszkać dalej w starym, najwyraźniej jest to opłacalne:D tyle jest opłacalne że za wynajm i po opłaceniu podatku zostaje mu na ratę kredytu za mieszkanie. Ja też kupowałem i kupuje jajka od gospodarzy i nieraz byłem odprawiony z kfitkiem bo jajek gospodarz nie miał na sprzedaż tylko tyle co dla siebie i co, stracił klienta taki gospodarz? Przyszedłem do niego za jakiś czas. Ale teraz zapewne głupio Ci się przyznać że jajko sprzedajesz a kupujesz śmierdziele z Biedrony od Wożniaka to starasz się wybrnąć z tego z twarzą. Chleb swojski pieczesz a mięcho kupujesz w folii? Wcześniej pisałem że kupuję świniaka za 500-600 zł i go do rzeźnika. odbieram mięsko, wyroby takie jakie chcę i wiem co jem. Takie mięso mogę zamrozić bez uszczerbku na jego jakość a nie odmrażane nie wiadomo ile razy z lodówki z Biedry lub innego dyskontu. ręce mi na Ciebie opadają.Jak nuczys zsie liczyć irozumowac logicznie daj znać. Czyjes mieszkanie nie mój problem. Możliwe że siedząc w starym ma lepsze ROI prawdopodobnie tak tylko niepotrzebny remony Edytowane 28 Marca 2021 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Ba można najłatwiej wałki porobić, wrzucić tani syf, zmielić, zaprawić konserwantami, polepszaczami i dać dobrą cenę. Wiedzàc, źe przed świętami naiwniak się sam znajdzie Jeśli nawet masz racje to takie coś raz narok mnie niezbije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.03.2021 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Jeśli nawet masz racje to takie coś raz narok mnie niezbije Ale Ty kupujesz kiełbasę w Biedrze non stop. Wyraznie tańszą, niż np u lokalnego rzeżnika. I teraz czy Ty uważasz, że ta to produkt tej samej jakości, tylko lokalny rzeźnik jest zachłanny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.03.2021 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 U mnie plaska deska na południe na teraz 217kWh , zeszłoroczny marzec 324kWh mega fajnie, tylko co to wnosi do dyskusji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 28.03.2021 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 ręce mi na Ciebie opadają.Jak nuczys zsie liczyć irozumowac logicznie daj znać. Czyjes mieszkanie nie mój problem. Możliwe że siedząc w starym ma lepsze ROI prawdopodobnie tak tylko niepotrzebny remony Dalej nie łapiesz ale cóż, być może to od tych jajek z Biedrony:) Tak, dom wybuduje nowy na kredycie i będę wynajmował innym a sam będę mieszkał w starej lepiance, to jest właśnie myślenie dusigrosza. Sprzedać swoje zdrowe i smaczne jajka bo droższe a kupić tańsze śmierdzące, mniej wartościowe , naprawdę jesteś mega biznesmenem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 28.03.2021 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 mega fajnie, tylko co to wnosi do dyskusji? Chyba objawy tego taniego z promocji jedzenia:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts