Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

A po co mieszkać w "swoim" ? Pomysl trochę , znam osoby posiadajcie 5-10 mieszkań w podnajmie i mieszkające w najmie bo to im sie opłaca i zmieniają lokum często bo blisko przedszkola. szkoły 1,2,3,4 pracy własny dom to tez kula u nogi dla osób które muszą pracować.

Ale Ty dalej nie do rzeczy. Jak ktoś ma kasę i kupuje mieszkania pod wynajem to jest inna bajka niż ta o której pisałem gdzie gościu wziął około 400 tysiaków kredytu na zakup nowego mieszkania + wykończenie i go wynajmuje i zarabia tyle że starcza mu po zapłaceniu podatku na ratę za kredyt. I cała ta bajka dzieje się w małomiasteczkowym miasteczku, to nie są dwie różne lokalizacje.

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale Ty kupujesz kiełbasę w Biedrze non stop. Wyraznie tańszą, niż np u lokalnego rzeżnika.

I teraz czy Ty uważasz, że ta to produkt tej samej jakości, tylko lokalny rzeźnik jest zachłanny ?

Szczerze tak lokalny rzeźnik nie będzie tak kontrolowany duży zakład .Te normy beda bardziej płynne i łatwiej modyfikowane wrazie kontroli.

Małemu łatwiej wały kręcić

Edytowane przez kulibob

Dalej nie łapiesz ale cóż, być może to od tych jajek z Biedrony:)

Tak, dom wybuduje nowy na kredycie i będę wynajmował innym a sam będę mieszkał w starej lepiance, to jest właśnie myślenie dusigrosza.

Sprzedać swoje zdrowe i smaczne jajka bo droższe a kupić tańsze śmierdzące, mniej wartościowe , naprawdę jesteś mega biznesmenem.

Nie wiem co Ty łapiesz alnie to co trzeba:)

Poco miałbym brać kredyt też niewiem . Teraz jestem najbardziej zadłużony w historii ok 30k. Ale było taniej w kredycie.

Wyznaję zasadę że odkładam co mogę a to co odłożę ma pracować dalej i im jestem starszy tym szybciej to idzie efekt kuli śnieżnej.

A Ty mi o kimś z kredytem z marną stopą zwrotu. Nie wiem czy to takie myślenie dusigrosza Ale dywidenda za kwiecień i maj wystarczy na roczne opłaty. Zależy ile IRL ogłosi ale tak mniej więcej wysysaczy a co zrobię ? Kupie w kolejna w portfel spółkę która wypłaci dywidendę lub jeśli złoto by spadło i USD się zatrzymał to jakiś ETF na złoto.

Jeśli komuś się opłacało to trudno coś wyrokować nie znając szczegółów. Osobiście mieszkania sa odpychające ze względu na użerania się z ludźmi

Szczerze tak lokalny rzeźnik nie będzie tak kontrolowany duży zakład .Te normy beda bardziej płynne i łatwiej modyfikowane wrazie kontroli.

Oszukujesz sam siebie.

Mały lokalny zakład firmuje swoje produkty własnym nazwiskiem, jak straci renomę to jest dla niego koniec.

Wiec sobie nie pozwoli na nagięcie norm - co zresztą ( w porównaniu do wyrobów z Biedronki widać i czuc).

Duży po prostu coś wyprodukował dla biedronki, w razie W będzie produkował dla Lidla, czy Kauflandu.

Bo tam zawsze znajdzie nabywcę w postaci kulibobów, dla których CCC

Oszukujesz sam siebie.

Mały lokalny zakład firmuje swoje produkty własnym nazwiskiem, jak straci renomę to jest dla niego koniec.

Wiec sobie nie pozwoli na nagięcie norm - co zresztą ( w porównaniu do wyrobów z Biedronki widać i czuc).

Duży po prostu coś wyprodukował dla biedronki, w razie W będzie produkował dla Lidla, czy Kauflandu.

Bo tam zawsze znajdzie nabywcę w postaci kulibobów, dla których CCC

Prawdziwych kulibobów jest niewielu i tak jem lepiej niż większość polaków

Prawdziwych kulibobów jest niewielu i tak jem lepiej niż większość polaków

Mylisz się, dla,wielu ludzi CCC. Wystarczy zobaczyć dyskonty w czasie "promocji"

Ty jesz praktycznie to co, co ten plebs, którym tak pogardzasz - plus trochę swoich jajek, warzyw w sezonie.

Co to ostatnio było ? Kiełbacha z cebulką i ziemniaki?

Mylisz się, dla,wielu ludzi CCC. Wystarczy zobaczyć dyskonty w czasie "promocji"

Ty jesz praktycznie to co, co ten plebs, którym tak pogardzasz - plus trochę swoich jajek, warzyw w sezonie.

Co to ostatnio było ? Kiełbacha z cebulką i ziemniaki?

Frytki własnej roboty , swoja cebulla i akurat kiełbasa bo trzeb było zjesc termin poału dochodził.

Ryż z duszonym jabłkiem i śliwkami z kompotu

Wczoraj zapiekanka z kasza i ryżem plus pomidory przyprawy i ser

Dzisiaj sushi

jutro na dwa dni zupa warzywna zjajkiem będzie (o tej porze roku już tylko marchew i groszek mam swój)

Co z tym jedzeniem jest nie ok?

Póżniej plnuję tortille własnej roboty z czym jeszcze niewiem

Edytowane przez kulibob

Noooo, jak własnej roboty to fontanna zdrowia, szczególnie w połączeniu z "dochodzącą" kieĺbasą.

I powiem Ci - zabrakło mi odwagi, żeby się zdecydować na sushi z Biedronki.

:)

A jaja masz w covidzie po knajpach latać trochę pryjorytety Ci się powaliły.

Ciekawy jestem co ty kur.. jesz?

Lokalny rzeźnik jak robi wyroby to praktycznie widzisz z czego i jak je robi i przewałów nie robi bo przewałkę może zrobić raz czy dwa razy po czym pójdzie z torbami.

W dużych zakładach mięsnych pracują ludzie-pracownicy i szlag wie co któremu do łba przyjdzie i nie dorzuci tego czy tamtego do wyrobów.

Jeszcze ie widziałem ani nie słyszałem aby w zakładach mięsnych cofnęli partie jakiegoś wyrobu bo nie spełniał norm.