henrykow 28.03.2021 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 A po co mieszkać w "swoim" ? Pomysl trochę , znam osoby posiadajcie 5-10 mieszkań w podnajmie i mieszkające w najmie bo to im sie opłaca i zmieniają lokum często bo blisko przedszkola. szkoły 1,2,3,4 pracy własny dom to tez kula u nogi dla osób które muszą pracować. Ale Ty dalej nie do rzeczy. Jak ktoś ma kasę i kupuje mieszkania pod wynajem to jest inna bajka niż ta o której pisałem gdzie gościu wziął około 400 tysiaków kredytu na zakup nowego mieszkania + wykończenie i go wynajmuje i zarabia tyle że starcza mu po zapłaceniu podatku na ratę za kredyt. I cała ta bajka dzieje się w małomiasteczkowym miasteczku, to nie są dwie różne lokalizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 (edytowane) Ale Ty kupujesz kiełbasę w Biedrze non stop. Wyraznie tańszą, niż np u lokalnego rzeżnika. I teraz czy Ty uważasz, że ta to produkt tej samej jakości, tylko lokalny rzeźnik jest zachłanny ? Szczerze tak lokalny rzeźnik nie będzie tak kontrolowany duży zakład .Te normy beda bardziej płynne i łatwiej modyfikowane wrazie kontroli. Małemu łatwiej wały kręcić Edytowane 28 Marca 2021 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Dalej nie łapiesz ale cóż, być może to od tych jajek z Biedrony:) Tak, dom wybuduje nowy na kredycie i będę wynajmował innym a sam będę mieszkał w starej lepiance, to jest właśnie myślenie dusigrosza. Sprzedać swoje zdrowe i smaczne jajka bo droższe a kupić tańsze śmierdzące, mniej wartościowe , naprawdę jesteś mega biznesmenem. Nie wiem co Ty łapiesz alnie to co trzeba:) Poco miałbym brać kredyt też niewiem . Teraz jestem najbardziej zadłużony w historii ok 30k. Ale było taniej w kredycie. Wyznaję zasadę że odkładam co mogę a to co odłożę ma pracować dalej i im jestem starszy tym szybciej to idzie efekt kuli śnieżnej. A Ty mi o kimś z kredytem z marną stopą zwrotu. Nie wiem czy to takie myślenie dusigrosza Ale dywidenda za kwiecień i maj wystarczy na roczne opłaty. Zależy ile IRL ogłosi ale tak mniej więcej wysysaczy a co zrobię ? Kupie w kolejna w portfel spółkę która wypłaci dywidendę lub jeśli złoto by spadło i USD się zatrzymał to jakiś ETF na złoto. Jeśli komuś się opłacało to trudno coś wyrokować nie znając szczegółów. Osobiście mieszkania sa odpychające ze względu na użerania się z ludźmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Chyba objawy tego taniego z promocji jedzenia:wave: Na jedzeniu naprawdę można spore oszczędzić a ta lekcje człowiek powinien odbyć na początku swojej przygody z pieniędzmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Nie tylko na jedzeniu ale i kosztach mieszkania i samochodu. To oczywiste. Przynajmniej dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 28.03.2021 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Aby w Biedrze kupować mięso to trzeba być desperatem.Lub niedoinformowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.03.2021 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Szczerze tak lokalny rzeźnik nie będzie tak kontrolowany duży zakład .Te normy beda bardziej płynne i łatwiej modyfikowane wrazie kontroli. Małemu łatwiej wały kręcić Oszukujesz sam siebie. Mały lokalny zakład firmuje swoje produkty własnym nazwiskiem, jak straci renomę to jest dla niego koniec. Wiec sobie nie pozwoli na nagięcie norm - co zresztą ( w porównaniu do wyrobów z Biedronki widać i czuc). Duży po prostu coś wyprodukował dla biedronki, w razie W będzie produkował dla Lidla, czy Kauflandu. Bo tam zawsze znajdzie nabywcę w postaci kulibobów, dla których CCC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Oszukujesz sam siebie. Mały lokalny zakład firmuje swoje produkty własnym nazwiskiem, jak straci renomę to jest dla niego koniec. Wiec sobie nie pozwoli na nagięcie norm - co zresztą ( w porównaniu do wyrobów z Biedronki widać i czuc). Duży po prostu coś wyprodukował dla biedronki, w razie W będzie produkował dla Lidla, czy Kauflandu. Bo tam zawsze znajdzie nabywcę w postaci kulibobów, dla których CCC Prawdziwych kulibobów jest niewielu i tak jem lepiej niż większość polaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 (edytowane) żeby było w temaciehttps://www.bankier.pl/wiadomosc/Koronawirus-w-Polsce-Nowe-przypadki-zakazenia-7839401.htmlCo na to ugrupowanie foljarskie?Trupy z szafy, testy wywołują duszności ? Edytowane 28 Marca 2021 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 28.03.2021 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 a ty kulibob wciąż trzęsiesz dupą bardziej niż niejeden niezaszczepiony 90-latek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 a ty kulibob wciąż trzęsiesz dupą bardziej niż niejeden niezaszczepiony 90-latek... Tak Apokalipsa trwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 28.03.2021 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Tak Apokalipsa trwa Trochę jednak przereagowanie z tą apokalipsą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.03.2021 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Prawdziwych kulibobów jest niewielu i tak jem lepiej niż większość polaków Mylisz się, dla,wielu ludzi CCC. Wystarczy zobaczyć dyskonty w czasie "promocji" Ty jesz praktycznie to co, co ten plebs, którym tak pogardzasz - plus trochę swoich jajek, warzyw w sezonie. Co to ostatnio było ? Kiełbacha z cebulką i ziemniaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 28.03.2021 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 a ty kulibob wciąż trzęsiesz dupą bardziej niż niejeden niezaszczepiony 90-latek... Jakbyś miał taką dietę jak On (poczytaj parę postów wstecz), też byś się bał o wynik konfrontacji swojego organizmu z koronawiruem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 28.03.2021 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Temat o diecie się zaczął. Interesujące. Ja głosuje za bezglutenowym weganizmem kto za? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 (edytowane) Mylisz się, dla,wielu ludzi CCC. Wystarczy zobaczyć dyskonty w czasie "promocji" Ty jesz praktycznie to co, co ten plebs, którym tak pogardzasz - plus trochę swoich jajek, warzyw w sezonie. Co to ostatnio było ? Kiełbacha z cebulką i ziemniaki? Frytki własnej roboty , swoja cebulla i akurat kiełbasa bo trzeb było zjesc termin poału dochodził. Ryż z duszonym jabłkiem i śliwkami z kompotu Wczoraj zapiekanka z kasza i ryżem plus pomidory przyprawy i ser Dzisiaj sushi jutro na dwa dni zupa warzywna zjajkiem będzie (o tej porze roku już tylko marchew i groszek mam swój) Co z tym jedzeniem jest nie ok? Póżniej plnuję tortille własnej roboty z czym jeszcze niewiem Edytowane 28 Marca 2021 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.03.2021 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Frytki własnej roboty , Noooo, jak własnej roboty to fontanna zdrowia, szczególnie w połączeniu z "dochodzącą" kieĺbasą. I powiem Ci - zabrakło mi odwagi, żeby się zdecydować na sushi z Biedronki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Noooo, jak własnej roboty to fontanna zdrowia, szczególnie w połączeniu z "dochodzącą" kieĺbasą. I powiem Ci - zabrakło mi odwagi, żeby się zdecydować na sushi z Biedronki. A jaja masz w covidzie po knajpach latać trochę pryjorytety Ci się powaliły. Ciekawy jestem co ty kur.. jesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 28.03.2021 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Ziemniaki są smaczne i zdrowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 28.03.2021 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Szczerze tak lokalny rzeźnik nie będzie tak kontrolowany duży zakład .Te normy beda bardziej płynne i łatwiej modyfikowane wrazie kontroli. Małemu łatwiej wały kręcić Lokalny rzeźnik jak robi wyroby to praktycznie widzisz z czego i jak je robi i przewałów nie robi bo przewałkę może zrobić raz czy dwa razy po czym pójdzie z torbami. W dużych zakładach mięsnych pracują ludzie-pracownicy i szlag wie co któremu do łba przyjdzie i nie dorzuci tego czy tamtego do wyrobów. Jeszcze ie widziałem ani nie słyszałem aby w zakładach mięsnych cofnęli partie jakiegoś wyrobu bo nie spełniał norm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts