_Grisza_ 13.04.2021 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Trzeba dodać, że w USA podano 6.8mln dawek szczepionki tego producenta Spoko, gdyby uznać te sześć przypadków to zamknięta grupa, to nie warto nawet o tym mówić, bo pewnie większe jest prawdopodobieństwo trafienia przez piorun. Jednak jakie będą długofalowe efekty wszczepiania większości populacji tego nikt nie wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 13.04.2021 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Może będą powikłania poważne a może nie. Batalie sądowe będą to stwierdzać tak jak przy aktualnych szczepionkach, jednym się uda coś udowodnić innym nie. Zresztą to może nie być takie proste kiedy większość populacji będzie zaszczepiona. Trudno będzie udowodnić co ma z czego podłoże. Każda szczepionka na początku nie ma poważnych NOPów. A później jak np. Na żółtaczkę pojawiają się np. stwardnienia rozsiane.Mleko się rozlało, póki co nic takiego się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 13.04.2021 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 (edytowane) Dla tych którzy planują się zaszczepić szczepionką J&J CDC i FDA wezwały do tymczasowego, ale natychmiastowego zaprzestania stosowania szczepionki J&J na COVID, podczas gdy badają co najmniej sześć przypadków potencjalnie niebezpiecznych zakrzepów krwi u osób, które otrzymały szczepionkę. "The CDC and FDA called for a temporary but immediate halt to the use of J&J’s COVID vaccine while they investigate at least six cases of potentially dangerous blood clots in people who received the vaccine". Ja bym chciał się Dżonsonem dziabnąc. 60% ,mój wiek grupa krwi 0, suplementacja i DDM wystarczy aby iść o normalnej godzinie do biedronki Edytowane 13 Kwietnia 2021 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.04.2021 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Każda szczepionka na początku nie ma poważnych NOPów. A później jak np. Na żółtaczkę pojawiają się np. stwardnienia rozsiane. . A to ciekawe. Masz linka do jakiś badań na ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 13.04.2021 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 A to ciekawe. Masz linka do jakiś badań na ten temat ? https://pl.gsk.com/media/742573/engerix_b-10-mcg-ulotka-15_09_2017.pdf tutaj masz bardziej szczegółową ulotkę. To o czym napisałem to prawda. Miałem mieć zabieg a w szpitalu nie chcieli go przeprowadzić bez podania szczepionki na WZW. Już prawie się zdecydowałem ale przeczytałem bardzo rzadkie powikłania. Co ma większe szanse na wystąpienie? Nikt Ci nie powie. I nie, żadna szczepionka nie ma ich wpyspisanych w łatwo dostępnych miejscach. Są TYLKO w szczegółach, bo są rzadkie. W akurat tej nie widziałem stawardnienia rozsianego, ja w swojej miałem. Ale masz zapalenie opon mózgowych - mój brat miał i to nie długo po szczepionce. Może zbieg okoliczności, a może? Dzieki heroicznej opiecie - nie, nie lekarzy tylko mamy która ruszyła niebo i ziemie, żeby dowiedzieć się więcej nie ma większych powikłań po tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.04.2021 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Pytałem o stwardnienie rozsiane, nie o ulotkę. Napisałeś wyraźnie: A później jak np. Na żółtaczkę pojawiają się np. stwardnienia rozsiane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 13.04.2021 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 (edytowane) https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/twinrix-adult-epar-product-information_pl.pdf bardzo proszę jest w ulotce. To jest lista która została uzupełniona po dopuszczeniu do użytku. Sami to napisali - bo musieli. To są udowodnione przypadki. Szczepionki ratują życie - nie podważam. Ale też są niebezpieczne. Niech każdy się szczepi kto chce - ale niech będzie świadomy. A z tą świadomością bywa słabo kiedy jest taka nagonka. Pytałem o stwardnienie rozsiane, nie o ulotkę. Napisałeś wyraźnie: Sam bys czegoś się dowiedział o życiu zamiast czekać na gotowe a najlpiej z TV? Poza tym prowadzimy tu rozmowę, a co poniektórzy odrazu chcą "daj wyniki badań" nie jesteś naukowce czy doktorem to g*** wiesz. A sami wiedzą g**** i gadają. Edytowane 13 Kwietnia 2021 przez Gik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.04.2021 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 (edytowane) No właśnie się dowiaduję - pytając. Bo szukając można znaleźć np to: https://www.mp.pl/szczepienia/przeglad/bezpieczenstwoszczepien/117236,szczepienia-a-ryzyko-stwardnienia-rozsianego-i-innych-chorob-demielinizacyjnych Sami to napisali - bo musieli. To są udowodnione przypadki. Nie do końca. Czasem producent leku/szczepionki woli wpisać przypadki nawet bardzo słabo (albo wręcz nie-) udokumetowanych NOP, bo to, by się ustrzec przed ewentualnymi roszczeniami. Przeczytaj sobie ulotkę ibuprofenu, czy paracetamolu... Edytowane 13 Kwietnia 2021 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 13.04.2021 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 No właśnie się dowiaduję - pytając. Bo szukając można znaleźć np to: https://www.mp.pl/szczepienia/przeglad/bezpieczenstwoszczepien/117236,szczepienia-a-ryzyko-stwardnienia-rozsianego-i-innych-chorob-demielinizacyjnych No i tak można polemizować Zdajesz sobie sprawę, że nie da się jednoznacznie udowodnić ponad wszelką wątpliwość. Musiało by istnieć 2 takie same osoby 1 wzięła szczepionkę druga nie. I czy zachorowała by czy nie. Nie realne. Wszystko rozbija się o sądy, badania lekarskie - ludzkie interpretacje. Tutaj podważają. A tam informują, że takie sytuacje się zdarzyły ale nie musi być to połączone. Prawda, bo gdyby przypadkiem okazało się, że jednak jest to co? Wycofanie produktu - odszkodowania ogólnie wiele ludzi straciło by życie... ale materialne. I tu dochodzimy do fundamentalnej kwestii - zaufanie do drugiego człowieka. Czy rzeczywiście poświęcili by kariery gdyby okazało się, że to był fail? Teraz mamy nowe szczepionki ze świeżą ulotką która się powoli już uzupełnia - patrz Astra czy J&J. Weźmiesz - poniesiesz ryzyko, nie weźmiesz? Też ryzykujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.04.2021 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,173952,26973221,dr-michal-sutkowski-gosciem-porannej-rozmowy-gazeta-pl.html 21 min. 30 sek. - to jest podłe, cóż za obrzydliwa hipokryzja tego typa. Od ponad roku jest główną tubą środowiska medycznego do zastraszania ludzi, a teraz się dziwi, że "ludzie przestali się leczyć z powodu chorób przewlekłych". To właśnie on sam jest współodpowiedzialny za obecny stan rzeczy. Obrzydliwe to jest to co wypisujesz n temat COVIDA-19. Państwo pozwoliło aby były e-porady i to państwo zdecydowało że szpitale i placówki zdrowia odwołały planowe przyjęcia. 10 miesięcy temu podobni twoim poglądom mówili że spadła umieralność bo szpitale nie wykonywały planowych zabiegów. I mówiliście wtedy że ludzie nie umierają bo w szpitalach zabijają. I że upada branża funeralna (bo ludzie nie umierają bo nie mają planowanych zabiegów). Dziwna zmiana poglądów. Cały czas mówiłeś o tym że COVID-19 to łagodniejsza odmiana grypy i z powodu grypy umiera kilkadziesiąt razy więcej ludzi. Już zapomniałeś co pisałeś i co twierdziłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 13.04.2021 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Obrzydliwe to jest to co wypisujesz n temat COVIDA-19. Państwo pozwoliło aby były e-porady i to państwo zdecydowało że szpitale i placówki zdrowia odwołały planowe przyjęcia. 10 miesięcy temu podobni twoim poglądom mówili że spadła umieralność bo szpitale nie wykonywały planowych zabiegów. I mówiliście wtedy że ludzie nie umierają bo w szpitalach zabijają. I że upada branża funeralna (bo ludzie nie umierają bo nie mają planowanych zabiegów). Dziwna zmiana poglądów. Bo tak było - potwierdzam. Zakłady Pogrzebowe na początku zeszłego roku miały słaby okres. Teraz to co innego. W mojej ocenie poglądy ma prawidłowe na TEN temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.04.2021 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Bo tak było - potwierdzam. Zakłady Pogrzebowe na początku zeszłego roku miały słaby okres. Teraz to co innego. W mojej ocenie poglądy ma prawidłowe na TEN temat. To że branża pogrzebowa miały słabsze przychody wynikało też z braku "wystawnych" pogrzebów i tzw. styp. Ty twierdzisz, że branża pogrzebowa miała słaby okres bo ludzie nie mieli planowych operacji w szpitalach i dlatego był spadek liczby zmarłych - bo w szpitalach w wyniku planowanych zabiegów większa część pacjentów umiera? Takie jest PRAWIDŁOWE TWOJE twierdzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.04.2021 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Dla tych którzy planują się zaszczepić szczepionką J&J J&J 6 przypadków na 7 milionów i AstraZeneca ok. 30 przypadków na ok. 30 milionów zaszczepionych. Info nie dotyczy bezpośrednio szczepionki J&J oraz AstraZeneca ale rzuca światło na problem zakrzepicy Zakrzepica – jedno z najczęstszych schorzeń układu krążenia Żylna choroba zakrzepowo-zatorowa (ŻchZZ) w Europie zabija co roku dwa razy więcej osób, niż łącznie umiera z powodu raka piersi, prostaty, HIV/AIDS i w wypadkach drogowych. Rocznie z powodu tego schorzenia na starym kontynencie umiera ponad 500 tys. osób. ŻchZZ jest trzecim najczęstszym schorzeniem układu krążenia w Polsce, obok zawału serca i udaru mózgu. Co roku w naszym kraju około 60. tys. osób zapada na to schorzenie. Jeżeli nie rozpozna się i nie leczy tej choroby, to śmiertelność z jej powodu dochodzi do 34 %. Jednocześnie jeśli ją rozpoznamy i leczymy, ten odsetek obniża się znacząco – do mniej więcej 2-8%. Bezwzględna liczba zachorowań na żylną chorobę zakrzepowo-zatorową wzrasta wraz z wiekiem – szacuje się, że niemal 70% wszystkich przypadków chorych stanowią osoby, które ukończyły 60 rok życia. źródło https://www.topgenetics.pl/zakrzepica-choroba-o-podlozu-genetycznym/ 60.000 przypadków ŻchZZ rocznie x 2%-8% daje ok. 1.200 do 4.800 przypadków śmiertelnych rocznie na ok. 38 milionów Polaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 13.04.2021 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 (edytowane) Cały czas mówiłeś o tym że COVID-19 to łagodniejsza odmiana grypy i z powodu grypy umiera kilkadziesiąt razy więcej ludzi. Już zapomniałeś co pisałeś i co twierdziłeś? Po raz kolejny łżesz jak pies. Szkoda mi czasu na rozmową z notorycznymi kłamcami. Edytowane 13 Kwietnia 2021 przez _Grisza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 13.04.2021 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 (edytowane) Bo tak było - potwierdzam. Zakłady Pogrzebowe na początku zeszłego roku miały słaby okres. Teraz to co innego. W mojej ocenie poglądy ma prawidłowe na TEN temat. To nie poglądy tylko fakty, był okres w 2020 o mniejszej umieralności względem lat poprzednich. Info o tym, że zakłady pogrzebowe upadają to był swego rodzaju mem, ale aby to zakumać trzeba potrafić czytać ze zrozumieniem i rozumieć kontekst - ten człowiek jest z tym na bakier. Ponadto ma problemy z matematyką na poziomie szkoły podstawowej, cechuje go skłonność do tworzenia nowych wzorów do obliczania śmiertelności, no i ogólnie jest KŁAMCĄ pospolitym. Edytowane 13 Kwietnia 2021 przez _Grisza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 13.04.2021 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 ... Jednak jakie będą długofalowe efekty wszczepiania większości populacji tego nikt nie wie. Efekty "wszczepiania" już widać w coraz bardziej zabawnym bełkociku foliowych aktywistów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.04.2021 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 Dokładnie jak nie wiadomo czy to działa to po co się szczepić? To sobie sprawdź dane z UK. I ich entuzjazm, kiedy w pn otwarto tam puby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.04.2021 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 No, jeśli o świecie wiesz tyle, co zobaczysz w TV z krakowskiego rynku, to faktycznie wyspiarze mogą być dla Ciebie byłem.W angielskim pubie też chyba nie byłeś, sądząc po powyższym wpisie. W ogóle teraz dałeś wyraz swego "intelektu" Efekt szczepienie to oczywiście nie tylko otwarte puby. To np powrót szpitali do zabiegów planowych, o czym w jednym z wywiadów mówił lekarz jednego z londyńskich szpitali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.04.2021 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 No cóż, widać nie znacz miejsca pubów w brytyjskim społeczeństwie.I uprzedzam - nie chodzi w tym, "aby się nawalić piwem"... Jaki "szał" ma się skończyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.04.2021 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 Nagonka? Nie zauważyłem... widzę, że szczepią tyle, ile dawek przychodzi, gdyby trwała "rozpaczliwa nagonka" to szczepiono by już 30- i 40¹latków, żeby wykorzystać dawki A jaka jest jest różnica pomiędzy zaszczepieniem się, kiedy trwa "nagonka", a "chwilę " później ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts