fotohobby 15.04.2021 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 (edytowane) No, gdybym w życiu nakradł tyle, co Ty, to faktycznie mógłbym ten kredyt już spłacić Natomiast w przeciwieństwie do was, posiadających dość wąski światopogląd potrafię sobie wyobrazić co dzieje się z kimś, kto wziął kredyt na start/rozbudowę biznesu, zainwestował, a teraz (z uwagi na okoliczności, a nie własną nieudolność) nie potrafi zarobić na jego spłate. Edytowane 15 Kwietnia 2021 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 15.04.2021 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 No, gdybym w życiu nakradł tyle, co Ty, to faktycznie mógłbym ten kredyt już spłacić Natomiast w przeciwieństwie do was, posiadających dość wąski światopogląd potrafię sobie wyobrazić co dzieje się z kimś, kto wziął kredyt na start/rozbudowę biznesu, zainwestował, a teraz (z uwagi na okoliczności, a nie własną nieudolność) nie potrafi zarobić na jego spłate. Mogę Ci zrobić szkolenie jak się nachapać oczywiście płatne Też mogę sobie wyobrazić ale czasami trzeba uciąć stratę a jeśli to kogoś pokonuje to znaczy że przeholował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 15.04.2021 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Mogę Ci zrobić szkolenie jak się nachapać oczywiście płatne Też mogę sobie wyobrazić ale czasami trzeba uciąć stratę a jeśli to kogoś pokonuje to znaczy że przeholował. jak ktoś przecholował z braku wiedzy i umiejętności, to mi go nie żal. Ale jest mnóstwo ludzi, którzy mieli dobry biznes-plan, tylko pokonała ich sytuacją na którą nie mieli wpływu. I serdecznie gardzę "polaczkami" co teraz siedzą, cieszą się z cudzego nieszczęścia, bo dlaczego "ktoś ma mieć lepiej, niż my" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 15.04.2021 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Dwa rekiny biznesu się odezwały Emeryt księgowy i małorolny Jeden 50 latek a drugi 40 latek i obaj styranie okropnie pracą:lol2:i obaj już nie muszą pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 15.04.2021 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 jak ktoś przecholował z braku wiedzy i umiejętności, to mi go nie żal. Ale jest mnóstwo ludzi, którzy mieli dobry biznes-plan, tylko pokonała ich sytuacją na którą nie mieli wpływu. I serdecznie gardzę "polaczkami" co teraz siedzą, cieszą się z cudzego nieszczęścia, bo dlaczego "ktoś ma mieć lepiej, niż my" OK też wolałbym aby ich biznesy nie upadały jednak w obecnej sytuacji uważam to za mniejsze zło dla mnie. Pozytywnym aspektem jest to że w większości upadną słabi. Zresztą jak mówiłem wcześniej upada mało istotny biznes. Jednak wypada mieć trochę bardziej zdywersyfikowany dochód zwłaszcza jeśli się jest już trochę starszym wiek. A młodzi niema co żałować takie życie podniosą się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 15.04.2021 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Jeden 50 latek a drugi 40 latek i obaj styranie okropnie pracą:lol2:i obaj już nie muszą pracować. żal dupę ściska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 15.04.2021 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 OK też wolałbym aby ich biznesy nie upadały jednak w obecnej sytuacji uważam to za mniejsze zło dla mnie. Niech na całym świecie wojna, byle polska wieś zaciszna, byle polska wieś spokojna Właśnie to dowodzi waszych ograniczonych horyzontów i ciasnego berecika na głowie. Bez odbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 15.04.2021 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Właśnie to dowodzi waszych ograniczonych horyzontów i ciasnego berecika na głowie. Bez odbioru Ważniejszy własny tyłek niż buda z gofem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 15.04.2021 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 żal dupę ściska Ani trochę z prostego powodu że pracując stać mnie na wszystko i nie muszę kupować produktów tylko w promocji oraz siedzieć w domu i liczyć ile kilowatów prądu zużyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 15.04.2021 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Ani trochę z prostego powodu że pracując stać mnie na wszystko i nie muszę kupować produktów tylko w promocji oraz siedzieć w domu i liczyć ile kilowatów prądu zużyłem. Mnie też stać na dom , samochód, i życie a co upoluje na promocji to zostaje moje. Mam voucher do biedy na 15 zł i sa papiery do dupy . Czas na polowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 15.04.2021 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Normalnie patrzeć na niego nie mogę ale.. Święte słowa https://www.youtube.com/watch?v=DZ_cEjF5EbQ Jakie święte słowa. Ta wypowiedź to podłość, ujemna empatia i to z ust kogoś kto uczciwie przepracował kilka miesięcy w całym swoim życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitrekkk 15.04.2021 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 po pierwsze to proponuje zacząć weryfikować źródła informacji i nie wyciągać wniosków na podstawie wyrwanych z kontekstu wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 15.04.2021 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 po pierwsze to proponuje zacząć weryfikować źródła informacji i nie wyciągać wniosków na podstawie wyrwanych z kontekstu wypowiedzi. Ale ładnie brzmi i pasuje do sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 15.04.2021 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Jakie święte słowa. Ta wypowiedź to podłość, ujemna empatia i to z ust kogoś kto uczciwie przepracował kilka miesięcy w całym swoim życiu. ujemna empatia ja pier.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 15.04.2021 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Mnie też stać na dom , samochód, i życie a co upoluje na promocji to zostaje moje. Mam voucher do biedy na 15 zł i sa papiery do dupy . Czas na polowanie Tylko mieć a MIEĆ jest wielką różnicą, bo ja mam i nie chwalę się na prawo i lewo jaki ze mnie rekin biznesu. Przyłowie "która krowa dużo ryczy mało mleka daje" jest cały czas na topie i to jest potwierdzone naukowo i nawet tu są dwa przypadki potwierdzające to. Czyli papier tez kupujesz jak promocja a co gdy papieru braknie a promocji nie ma? aż strach pomyśleć czym tyłek podcierasz bo teraz szkoły pozamykane to dzieciaki nie przyniosą papieru z wc szkolnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 15.04.2021 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Tylko mieć a MIEĆ jest wielką różnicą, bo ja mam i nie chwalę się na prawo i lewo jaki ze mnie rekin biznesu. Przyłowie "która krowa dużo ryczy mało mleka daje" jest cały czas na topie i to jest potwierdzone naukowo i nawet tu są dwa przypadki potwierdzające to. Czyli papier tez kupujesz jak promocja a co gdy papieru braknie a promocji nie ma? aż strach pomyśleć czym tyłek podcierasz bo teraz szkoły pozamykane to dzieciaki nie przyniosą papieru z wc szkolnego Nie braknie bo jest buforowany zapas na kilka mc jak wszystkiego o długim terminie ważności. Ja ma ważniejsze mieć nie trzeba mieć dużo aby nie pracować to najgorsza zmora robić 8-12h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 15.04.2021 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 ujemna empatia ja pier.... Wysil się, zrozumiesz kiedy coś się czyta dosłownie a kiedy wyrażenie jest podkreśleniem, uwydatnieniem jakieś cechy. Rozumiem, że dostrzegasz inne poziomy u JK niż opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 15.04.2021 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 (edytowane) Ja ma ważniejsze mieć nie trzeba mieć dużo aby nie pracować to najgorsza zmora robić 8-12h Gdyby cała populacja ludzkości podchodziła do pracy jak Ty to byśmy żyli dalej na poziomie technicznym osiemnastego wieku a może i nawet dalej. To praca ludzi doprowadziła do takiego rozwoju po to abyś między innymi mógł z tego korzystać. I co w tym obraźliwego i poniżającego że ktoś pracuje na 8, 10 czy 12 gdz?? Znam kilku gościu co tez twierdza że dużo im nie potrzeba do szczęścia i mają po 50 lat ani dnia uczciwie nie przepracowali, wystarczy im tylko tanie wino aby byli szczęśliwi. Edytowane 15 Kwietnia 2021 przez henrykow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 16.04.2021 04:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 Gdyby cała populacja ludzkości podchodziła do pracy jak Ty to byśmy żyli dalej na poziomie technicznym osiemnastego wieku a może i nawet dalej. To praca ludzi doprowadziła do takiego rozwoju po to abyś między innymi mógł z tego korzystać. I co w tym obraźliwego i poniżającego że ktoś pracuje na 8, 10 czy 12 gdz?? Znam kilku gościu co tez twierdza że dużo im nie potrzeba do szczęścia i mają po 50 lat ani dnia uczciwie nie przepracowali, wystarczy im tylko tanie wino aby byli szczęśliwi. Są trzy motory rozwoju chciwość, lenistwo t wojna. Samą cieżką pracą to ciąglę latałbyś z dzida. Zrób sobie rachunek sumienia: -określ swoją wartość netto -określ ile czasu byś przeżył z oszczędności gdybyś stracił wszystkie źródła dochodu. Na tyle godzin pracy szkoda życia trzeba wysiąść z tego pociągu im szybciej ma się możliwość. Czasu nie kupisz ani nie wypracujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 16.04.2021 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 I do kogo ty to piszesz? \ Po pierwsze to wesołe po drugie może coś zrozumie. Dobra śniadanko , wypościć kurki, zielsko do wolnowaru na obiad, potem książka. miłej pracy honioś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts