Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wszystko zgodnie z planem - zapotrzebowanie społeczne wytworzone. Niektórzy cieszą się ze szczepienia niczym dziecko z wizyty w Disneylandzie.

Trzeba mieć coś nie halo aby nie cieszyć się z usunięcia największego krótkoterminowego zagrożenia.

Zapotrzebowanie na co? przecież to śmieszne pieniądze w skali świata,

Trzeba mieć coś nie halo aby nie cieszyć się z usunięcia największego krótkoterminowego zagrożenia.

Zapotrzebowanie na co? przecież to śmieszne pieniądze w skali świata,

Odjechałeś.

Zapotrzebowanie na chęć zaszczepienie się, mówił o tym Pinkas jak jeszcze był GIS.

Edytowane przez _Grisza_

Mam to samo...

Adam M.

To ma związek z pewną chorobą, która was (każdego, a u was przyśpiesza) toczy.

Ta chorobą to "peseloza" a kiedy zaczyna przyśpieszać daje objaw typu "dawniej to było życie".

Dla wszystkich cierpiących na peselozę:

Edytowane przez fotohobby

A możesz napisać, skąd wziąłeś te kwoty ?

Idź do lasu, przewietrz się, bo te gówno-portaliki cię oczadziały...

Sam się dowiesz i to niedługo . nie po to chyba zamienili okrągły stół aby teraz nas gnębić na wszelkie sposoby zabierać resztki wolności i robić z nas bydło szczepienne , już teraz zapowiadają że na 2 dawce się nie skończy i trzeba będzie dawać trzecią i tak bez końca , nijak to nie pasuje bo jak wytłumaczyć że w kraju sąsiednim nie ma lokdałnów szmat na ryje a śmiertelność 10 razy mniejsza ? czyżby nasi lekarze nas mordowali ? a jak chcesz uniknąć morderstwa to kara pieniężna :confused: to już nie jest tzw demokracja to zamordyzm który przejawiają wszystkie partie ciut mniej konfederacja ale nawet ona dostając władzę pewnie to samo by robiła wszak u nas zawsze ktoś zza PL stoi , za PIS -Żydzi za PO -Żydzi i Niemcy za Chołownią dawne Kiejkuty , dziwny ten kraj zlepek przypadkowych ludków nieświadomych manipulacji i gry wielkich zza wielkiej wody wschodu i zachodu jak zawsze zreszta ,rozbiory są dobrym przykładem i coś się zmieniło teraz ? nic się nie zmieniło , miast brać przykład 1-1 z Izraela to każdy ciągnie w inną stronę .

Jeśli Ty wierzysz w dane z Białorusi to naprawdę zatraciłeś resztki logicznego myślenia.

Oczywiście, na Białorusi jest mała szansa, że umrzesz na Covid, ca to dziwnie większa, że na zapalenie płuc...

;)

miast brać przykład 1-1 z Izraela

No to bierz i się szczep jak oni ;)

Kto się każe szczepić ? na ten czas nie ale w kuluarach knesejmu juz są dosyć zaawansowane prace nad tym i to przejdzie jak w masło bo w konstytucji już to jest w sprawie innych szczepień obowiązkowych a to na covid wystarczy dopisać tylko , 10 tys zł za pierwszą odmowę za drugą 50 tys , ci Kalksteiny mają nas za bydło ? trzeba spierdalać z tego padoła bo za stary jestem na to aby siekierą łby rozwalać . całe zło w knesejmie siedzi .

Za odmowę

Szczepienia konfiskata majątku , zabranie dzieci i oddanie do wychowania normalnym ludziom a tych co odmówili do gułagu i niech spierdalaj jak darmowa siła robocza no prawie darmowa.

Mamy fajne czasy pieniędzy kupa , postęp technologiczny załatwił szczepionkę w około rok. Mam wiele ale do systemu , widzę wiele zagrożeń jednak póki co jest dobrze tylko z foljarzami nikt nie walczy

Wzrusza mnie dziecięca prostolinijność, ufność w rzetelność i prawdziwość. Nieskażona podejrzeniem, że sprzedawcy i politycy kłamią. Promocje so w porzo, a za darmo to i ocet słodki. Maseczki nie są rakotwórcze, szczepionki nie szkodzą- bo tak Naukowcy zbadali. Bezdomny kot nie chce żreć promocyjnegogo, bio eco, mięsa z biedronki, bo jest foliarzem.

@kulibob- pozostań sobą jak najdłużej, przynajmniej do jesieni. Też bym chciał, ale mnie się ostał jeno smętny cynizm. :cry:

P.S. Zacapiło wiosennie optymizmem. Amerykanie prowadzą prace nad szczepionką dopaszową. Można dać kurom i będą jaja antycowidowe. :popcorn:

Kto się każe szczepić ? na ten czas nie ale w kuluarach knesejmu juz są dosyć zaawansowane prace nad tym i to przejdzie jak w masło bo w konstytucji już to jest w sprawie innych szczepień obowiązkowych a to na covid wystarczy dopisać tylko , 10 tys zł za pierwszą odmowę za drugą 50 tys , ci Kalksteiny mają nas za bydło ? trzeba spierdalać z tego padoła bo za stary jestem na to aby siekierą łby rozwalać . całe zło w knesejmie siedzi .

Na chwilę obecną plus szczepionki jest taki, że jak domownik zachoruje, a Ty jesteś zaszczepiony to nie obowiązuje Cię kwarantanna (mam taki przypadek w rodzinie), planują zmienić przepisy, żeby osoba zaszczepiona nie miała obowiązkowej kwarantanny po powrocie z zagranicy - obecnie jest to w gestii danego oddziału sanepidu. Znajomi, mimo zaszczepienia i negatywnego wyniku testu, zostali ostatnio skierowani na kwarantannę po powrocie z wakacji, ale to ma się właśnie zmienić.

Ale co Cię obchodzi kwarantanna powracających z wakacji jak Ty nigdzie nie jeździsz a już na pewno nie zagranice bo przecież to zbyt dużo kosztuje dla Ciebie.

Z kulibobem mnie pomyliłeś. Akurat ja w pandemii jeżdżę z podobną częstotliwością jak przed, tylko zamiast do hotelu to do "cioci" która prowadzi agroturystykę na Mazurach czy w górach, albo służbowo bo prowadzę gd. Trzeba sobie radzić.