Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Inne zdanie lekarzy polskich.

https://www.youtube.com/watch?v=7c2I4uBfK78

Szkoda 2h masz w dziesięciu podpunktach co tam pierdzielili

Edit

1h30 dobre zaszczepieni zakażają :) to już powinno być 100000 w szpitalach

Poskakałem po łebkach ale to jacyś szarlatani ale podkreślam skakałem po łebkach

Edit2:

Żółtki niech płaca odszkodowanie!!

Edytowane przez kulibob

Nie mam żadnej korzyści z tego że "ty i podobni " się nie zaszczepią a generuje to ryzyko wies sorry w dubie z "Twoją" wolnością niemam w tym interesu. Wybór to możesz mieć w tym czy masz niebieskie czy czarne spodnie a nie w sprawie bezpieczeństwa narodowego.

a ja mam w "dubie" twoje ryzyko, brak twoich korzyści i interesów. więc jest 1 do 1 i jest ok.

a ja mam w "dubie" twoje ryzyko, brak twoich korzyści i interesów. więc jest 1 do 1 i jest ok.

Ale to Was nie wpuszczą na koncert, mecz w przyszłości do samolotu i biedronki a dzieci odszczepieńców będa miały specjalne klasy onlaajna bo do szkoły stacjonarnej nie pójdą i mam nadzieję ze tak będzie

Ale to Was nie wpuszczą na koncert, mecz w przyszłości do samolotu i biedronki a dzieci odszczepieńców będa miały specjalne klasy onlaajna bo do szkoły stacjonarnej nie pójdą i mam nadzieję ze tak będzie

I bardzo dobrze. Dzieci nie powinny przebywać w tym samym pomieszczeniu z osobami zaszczepionymi.

To czy nas gdziekolwiek wpuszczą czy nie nie zależy od Ciebie, Konstytucja jest prawem najwyższym w Polsce.

Trend jest inny niż ci się wydaje.

Są już miejsca na świecie gdzie przedsiębiorcy i firmy które wymagają od swoich pracowników i klientów świadectwa zaszczepienia są karane finansowo.

Także kraje żyjące z turystyki zaczynają rozumieć że ograniczanie gości do tylko zaszczepionych będzie dla nich niekorzystne dlatego z tego wymogu rezygnują.

Zrozumieją to także linie lotnicze i sklepy.

Ten duński piłkarz zapewne był zaszczepiony i zapewne zakrzepica spowodowała u niego atak serca.

Bardzo niepokojące wydarzenie które daje do myślenia wszystkim zaszczepionym.

I bardzo dobrze. Dzieci nie powinny przebywać w tym samym pomieszczeniu z osobami zaszczepionymi.

To czy nas gdziekolwiek wpuszczą czy nie nie zależy od Ciebie, Konstytucja jest prawem najwyższym w Polsce.

Trend jest inny niż ci się wydaje.

Są już miejsca na świecie gdzie przedsiębiorcy i firmy które wymagają od swoich pracowników i klientów świadectwa zaszczepienia są karane finansowo.

Także kraje żyjące z turystyki zaczynają rozumieć że ograniczanie gości do tylko zaszczepionych będzie dla nich niekorzystne dlatego z tego wymogu rezygnują.

Zrozumieją to także linie lotnicze i sklepy.

Ten duński piłkarz zapewne był zaszczepiony i zapewne zakrzepica spowodowała u niego atak serca.

Jak im wszystko zamkną to rozum im wróci. Obwinią foliuchów i się skończy .

A konstytucja jesli jest szkodliwa to kij z nią w czasie wojny niema praw obywatelskich.

Ty z tych miejsc to jedynie Biedronke odwiedzasz i to w późnych godzinach więc w czym rzecz?

A konstytucja jesli jest szkodliwa to kij z nią w czasie wojny niema praw obywatelskich.

Czasami ze strachu nie obsmarowałeś całego swojego domu??

Takich jak Ty powinno zamykać w pokojach bez klamek aby nie czynili więcej zamierzania wśród ludzi i podjudzania do nienawiści, jesteś gorzej niż fanatyk pewnej wiary.

... Dzieci nie powinny przebywać w tym samym pomieszczeniu z osobami zaszczepionymi.

...

Z jakiego powodu "nie powinny" ?

...

Takich jak Ty powinno zamykać w pokojach bez klamek aby nie czynili więcej zamierzania wśród ludzi i podjudzania do nienawiści, jesteś gorzej niż fanatyk pewnej wiary.

Jakiej "wiary" ?

Widziałem, że jakiś "wiedzący lepiej" połączy temat Ericksena i szczepionek :)

I oczywiśćie - charakterystyczne dla "wiedzących lepiej" - 2x zapewne

:lol:

A może nie był szczepiony, przeszedł koronawirusa, czego skutkiem ubocznym była zakrzepica ?

Przecież to jedna z możliwych skutków choroby.

https://www.medonet.pl/koronawirus/to-musisz-wiedziec,zakrzepica-a-koronawirus,artykul,98150469.html

Ale nie - dla tych to wolą bezmyślnie trollować, zamiast sprawdzić i podac fakty:

Dramat Eriksena odbił się w świecie bardzo szerokim echem. Zawodnik przebywa aktualnie w szpitalu, gdzie wykonane zostaną badania, być może pozwalające wyjaśnić, co było powodem jego zasłabnięcia. Tuż po całym zdarzeniu zaczęły się pojawiać plotki, że mogło mieć ono związek z koronawirusem.

W zdecydowany sposób zareagował na nie szef Interu - klubu piłkarza, Giuseppe Marotta. W rozmowie z telewizją "Rai" poinformował on, że "Christian nigdy nie był zakażony i nie został także zaszczepiony".

Czytaj więcej na https://sport.interia.pl/raporty/raport-me-euro-2020/aktualnosci/news-euro-2020-dramat-christiana-eriksena-wladze-ucinaja-spekulac,nId,5294204#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Trzeba mieś mega prosty rozumek, żeby sądzić, że u piłkarza, którego stan zdrowia jest ciągle kontrolowany nie wykryto wzrostu stężenia d-dimerów..

Edytowane przez fotohobby

A może nie był szczepiony, przeszedł koronawirusa, czego skutkiem ubocznym była zakrzepica ?

Przecież to jedna z możliwych skutków choroby.

No właśnie przestań bezmyślnie trollować.

W zdecydowany sposób zareagował na nie szef Interu - klubu piłkarza, Giuseppe Marotta. W rozmowie z telewizją "Rai" poinformował on, że "Christian nigdy nie był zakażony i nie został także zaszczepiony".

Sugerujesz że można przejść chorobę bez zakażenia?

Przecież napisałem

Ale nie

Nie nie sugeruję, po prostu chcę ci uzmysłowić, że zakrzepica rozwija sie częściej u osób, które przeszły koronawirusa, niż i tych które zostały zaszczepione.

A słowa szefa klubu przytoczyłem po to, by wyprostować ciebie i twoje 2x "zapewne"

Nie chorował, nie był zaszczepiony i - co jako "wiedzący lepiej" powinieneś wiedzieć - nie był pierwszym piłkarzem, który zasłabł na boisku.

Nie wszyscy przy tym mieli tyle szczęścia co on...

Przecież napisałem

Nie nie sugeruję, po prostu chcę ci uzmysłowić, że zakrzepica rozwija sie częściej u osób, które przeszły koronawirusa, niż i tych które zostały zaszczepione.

A słowa szefa klubu przytoczyłem po to, by wyprostować ciebie i twoje 2x "zapewne"

Nie chorował, nie był zaszczepiony i - co jako "wiedzący lepiej" powinieneś wiedzieć - nie był pierwszym piłkarzem, który zasłabł na boisku.

Nie wszyscy przy tym mieli tyle szczęścia co on...

Komentarza o "bezmyślnym trollowaniu" też nie napisałeś.

Twoje teorie medyczne mnie nie interesują bo są sprzeczne z ogólną wiedzą.

Ludzie młodzi dostają zakrzepicy po szczepieniach.

Są tony poważnych artykułów na ten temat.

Co szef Interu może wiedzieć co selekcjoner reprezentacji Danii zdecydował w temacie szczepienia swoich kadrowiczów?

Nasza reprezentacja była zaszczepiona w Polsce przed EURO a grają w wielu klubach Europy.

Co do innych którzy zasłabli na boisku to zapewne wiesz że po fakcie się okazało że mieli wady serca.

CE nie miał żadnych wad serca o czym mówił jego kardiolog.

Edytowane przez stos

Serio, wiedzący lepiej :)

Daj linka do informacji o szczepieniu Ericksena. Bez tego nie ma sensu tracić, na ciebie czasu.

Pomiejam fakt, że zawodowy piłkarz konsultuje to co je (i przyjmuje) z lekarzem klubowym, bo to jego pracodawca.

Nie neguję informacji o tym, że szczepienie zwłaszcza szczepionką wektorową zwiększa podatność na wystąpienie zakrzepicy.

Podobnie przechorowanie koronawirusa, o czym ty jakoś zapominasz.

Co do innych którzy zasłabli na boisku to zapewne wiesz że po fakcie się okazało że mieli wady serca.

Wszyscy mieli ? I wiedzieli o tym w momencie wystąpienia incydentu kardiologicznego ?

O ile wiem na temat CE wypowiedział się lekarz Tottenham Hotspur, któty stwierdził, że 2 lata temu jego wyniki były OK.

Zresztą - gdyby nie były, to byłby zmuszony zakończyć profesjonalną karierę, jak np M.Saganowski u którego wadę wykryto w wieku 32 lat

Serio, wiedzący lepiej :)

Daj linka do informacji o szczepieniu Ericksena. Bez tego nie ma sensu tracić, na ciebie czasu.

Pomiejam fakt, że zawodowy piłkarz konsultuje to co je (i przyjmuje) z lekarzem klubowym, bo to jego pracodawca.

Nie neguję informacji o tym, że szczepienie zwłaszcza szczepionką wektorową zwiększa podatność na wystąpienie zakrzepicy.

Podobnie przechorowanie koronawirusa, o czym ty jakoś zapominasz.

Wszyscy mieli ? I wiedzieli o tym w momencie wystąpienia incydentu kardiologicznego ?

O ile wiem na temat CE wypowiedział się lekarz Tottenham Hotspur, któty stwierdził, że 2 lata temu jego wyniki były OK.

Zresztą - gdyby nie były, to byłby zmuszony zakończyć profesjonalną karierę, jak np M.Saganowski u którego wadę wykryto w wieku 32 lat

Dyskusja z tobą jest bez sensu bo zarzucasz drugiemu co sam robisz. Wiedzący lepiej.

Zacytowałeś wypowiedź szefa Interu że CK nie był szczepiony.

Zrób to samo z selekcjonerem kadry Danii. Zacytuj jego słowa że nie zostali zaszczepieni.

Tydzień czy dwa temu kopiłem gofry biedronkowe bo promocja była kup dwa... Do testów dzisiaj tani prąd i czyte niebo . Pełna optymalizacja :)

Wiem że te gofry to szajs ale przeszły test "nadmorski". Nie będą tam złodzieje kuliboba rąbać w...

Kryzys rodzi rozwiązania i od teraz po wsze czasy na gofrach z budy zaoszczędzę. Ale i tak niema jak domowe