Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ta dam :D

Świat stoi przede mną otoworem ;)

Tak wygląda "paszport covidowy":

[ATTACH=CONFIG]457356[/ATTACH]

Drugi raz zapodali mi czipa, teraz oczekuje armagedonu :D

Ale ważne, że wrócę z urlopu ze strefy spoza Schengen bez kwarantanny ;)

Oooo tym razem mnie posłuchałeś i zamazałeś swoje dane.

Ale .... po kiego, skoro parę stron temu wstawiłeś już ten dokument bez zamazywania :D

nie publikować?

To jakiś żart, przejęzyczenie czy jak.

hmmm a może faktycznie się starasz tylko nigdy nie wychodzi :lol:

Ten sam. Wtedy nie zamazałeś. Dziś bez whisk(e)y? ;)

Nie no, weekend przy takiej pogodzie nie wykorzystać do koszenia trawy a tym samym nie iirtzsac z tego co stoi na stole na tarasie ? To grzech :D

Swoich danych się nie boję, tak samo jak ministra zero, który być może mógłby to wykorzystać ;)

Kiedyś lało się PZPR dzisiaj PIS ;)

Zawsze z legitymacja szkolna, studencką czy dowodem osobistym bo ZOMO tego chciało od nas ;)

Redakcji już pisałem, że jak coś, to będę pierwszym więźniem politycznym FM :D

Edytowane przez Arturo1972

Nie czaję poniższego.

Zawsze staram się nie publikować swoich danych osobistych.

Swoich danych się nie boję

Ale spoko miałeś przerwę od forum, po przerwie wrzuciłeś identyczne, fizycznie to samo zdjęcie dokumentu, ale z zamazanymi danymi. Ten sam dokument jest już tu na forum bez zamazania. Jakoś tak niezdecydowanie wygląda hehe.

Edytowane przez giman
nie zrzut a zdjęcie

Jak tak kliknąłem to pierwsze PayPal mi się rzucił w ooczy :)

Bo w tym wszystkim kolejny zabawny niuans to to, że szczepionkowcy wspierają system na którymś ktośie robią interesy.

Tak samo antyszczepionkowcy też w grubej mierze są anty bo na tym chcą zarobić. Im głupsze teorie tym bardziej poczytne.

Nierzetelność dotyczy publicznych i niepublicznych informacji. Niektórzy chłoną wszystko (więkoszość, bez względu na frakcję), ale lepiej weryfikować w miarę możliwości - przynajmniej logiką.

Jak tak kliknąłem to pierwsze PayPal mi się rzucił w ooczy :)

Nie rozumiem twego postu, jest zwolennikiem twojego sposobu życia . Zarabiać na czym się da. A że robi i lubi swoją stronkę w necie to czemu nie miałby na tym zarabiać?

Czyżbyś od innych oczekiwał altruizmu/frajerstwa

No i znowu zmarnowałem czas...

Cytat z powyższego:

Szyszynka została opisana jako „Seat z duszą” (René Descartes, francuski filozof z XVII w)

:)

A później znów stek pierdół - jak nie o depopulacji, to o biorobotach...

No, to teraz wiem czemu mnie nie lubisz...

Przeżyję!

Adam M.

Nie myślisz logicznie a za to dorabiasz ideologię.

Nigdy nie napisałem że ciebie nie lubię. Wniosek - kłamiesz.

Nigdy też nie sugerowałem, że jesteś mądrzejszy od kogokolwiek...

Chwalisz się tyloma "umiejętnościami" że trudno to ocenić czy jest w tym chwaleniu się ziarnko prawdy.

Opowiadałeś kiedyś bajki o wymaganej dokładności wykonania posadzki w stacji diagnostycznej...

To wystarcza aby ocenić ciebie jako bajkopisarza.

Ale nie napisałem nigdy "gówno znasz się..." jak ty masz to w zwyczaju.

Kultury tobie brakuje.

Dobre info z UK:

Wielka Brytania ma jeden z najwyższych na świecie poziomów wyszczepienia społeczeństwa przeciwko COVID-19. Teraz ponownie zmaga się ze wzrostem zakażeń, o co obwiniany jest wysoko zakaźny wariant delta. Jednak liczba zgonów nie rośnie tak bardzo, jak w poprzednich falach i eksperci sądzą, że udało się "przełamać związek" między zachorowaniem a hospitalizacją.

Jednak pomimo wzrostu liczby zakażeń od miesiąca, liczba zgonów nie rośnie gwałtownie. Ich liczba wynosiła średnio ok. 8-10 dziennie w maju, obecnie to ok. 15 dziennie. Zdecydowana większość osób, które umierają po zakażeniu wariantem delta, nie jest w pełni zaszczepiona.

Niedawne badanie z Wielkiej Brytanii pokazało, że szczepionki Pfizer oraz AstraZeneca przy pełnym zaszczepieniu (obie dawki) dają bardzo wysoką ochronę przed hospitalizacją nawet w przypadku zachorowania na COVID (ponad 90 proc.). To oznacza, że nawet jeśli szczepionka nie uchroni przed zakażeniem się wirusem, to w 9 na 10 przypadków choroba nie da objawów tak poważnych, że konieczna jest hospitalizacja.