Arturo1972 08.08.2021 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2021 (edytowane) Wiesz wypisujesz już brednie. Skoro napisałeś że nowatorskie metody leczenia raka nie stosowane na człowieku a teraz piszesz że bezpośrednio na pacjencie to masz już chyba NOP-a zaawansowanego. Dodam tylko aby pokazać Ci jak masz zniekształcone rozumowanie świata. Nad lekiem na raka na całym świecie masa ludzi pracuje od kilkudziesięciu lat i nie wynaleźli leku, a na covida w ciągu kilku miesięcy. I Ty i tobie podobni wierzą że to jest szczepionka w znaczeniu tego słowa a to jest nic innego jak kolejny eksperyment nowatorski stosowany bezpośrednio na ludziach dodam że na naiwnych ludziach na zasadzie jak sam napisałeś pomoże lub nie a w niektórych wypadkach nawet zabije. Chemioterapia jako leczenie nowotworów jest bardzo częstą formą terapii. Wokół tej formy leczenia narosło wiele mitów i uprzedzeń, a przecież jest to jeden ze skutecznych sposobów walki z chorobą nowotworową, bez której nie można we współczesnej medycynie wyobrazić sobie nowoczesnego postępowania. Pogrubione, przez podobnych Tobie foliarzy i dziczy ze wschodu Chemioterapia jest metodą leczenia nowotworów za pomocą określonych związków chemicznych wykazujących działanie niszczące w stosunku do komórek nowotworowych. Jak myślisz, kto dobiera te związki i na jakiej podstawie ? Myślisz, że jest to standart A+B ? Edytowane 8 Sierpnia 2021 przez Arturo1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 08.08.2021 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2021 To rozsadek. Ja za przywróceniem kary śmierci zawsze byłem. Wiec jaka inna kara może być dla terrorysty? Ja innej ne widzę Jak się ma zorany czerep to takie wnioski nie są dziwne tylko większym terrorysta jesteś Ty jako zaszczepiony bo możesz roznosić i zarażać innych gorzej jak ci ludzie niezaszczepieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 08.08.2021 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2021 Teraz to ja widzę +20 -20% w zależności od grupy wiekowej - żadna różnica. Bardzo podobnie do stycznia 2020 na tym wykresie (czyli przed jakimikolwiek obostrzeniami i przed pandemią). 2018 wyglądałby znacznie straszniej(...) Statystyka nadumieralności monitoruje sytuację w czasie pandemii. Jest okres porównawczy 2015 -2019 ( średnia z tych lat) i do tego odnosi się wykres bieżący. Nie można porównać 2018, musiałbyś przyjąć i podać inne odniesienie. Statystyka to nie arytmetyka! Nadumieralność +20% w grupie wiekowej 65-74lat oznacza, że więcej ludzi nie dożyje promocji do grupy starszej. W mniej licznej grupie 75-84 umrze mniej ludzi, mamy wynik procentowy ujemny, np -20%, jednak to nie ożywi zmarłych przedwcześnie. No ale dla Ciebie żadna różnica, worki z kośćmi jak to nazywa kulibob. Według mnie: Wynik grupy 65-74 jest unikalny i ciekawy, bo można pokusić się o hipotezy dlaczego przez półtora roku utrzymujemy nadumieralność. Pomimo deklaracji dobrych chęci i teoretycznie poprawnych działań. (...)A powiedz mi, czemu te śmiercionośne szczepionki i zaniedbania innych chorób nie spowodowały, ze więcej osób umiera teraz niż przed pandemią? Twierdzisz, że szczepionki są śmiercionośne i i mamy zaniedbania innych chorób. Szanuję Twoje zdanie, nie polemizuję! Co do drugiej części muszę Cię prosić o dane liczbowe na których się opierasz. Ja doprawdy nie wiem czy umiera teraz więcej, czy mniej niż przed pandemią, a Twoja opinia jest, dla mnie, mało wiarygodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.08.2021 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2021 że wynalezienie szczepionki skutecznej trwa kilka lat Wiesz jak została wynaleziona pierwsza szczepionka? W zasadzie był to tylko eksperyment potwierdzający ludową wiedzę. Wynalezienie jest proste. Zwłaszcza, gdy się dysponuje technologią układania klocków RNA. Można powiedzieć, że w tej technologii szczepionki się nie wynajduje, a projektuje i produkuje. To, co trwa to testy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.08.2021 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2021 Nadumieralność +20% w grupie wiekowej 65-74lat oznacza, że więcej ludzi nie dożyje promocji do grupy starszej. Piszesz o początku 2020r? I ze gdyby nie to, to covid zgarnąłby więcej starszych? Twierdzisz, że szczepionki są śmiercionośne i i mamy zaniedbania innych chorób. Ciekawe, czy jakby sarkazm użarł Cię w rzyć to byś wiedział, kto ugryzł..... Co do drugiej części muszę Cię prosić o dane liczbowe na których się opierasz. Ja doprawdy nie wiem czy umiera teraz więcej, czy mniej niż przed pandemią, a Twoja opinia jest, dla mnie, mało wiarygodna To początek Twojego wykresu - Twoje źródło danych. Czy o 2018 - wrzucałem przed chwilą źródło (obrazek z eurostatu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 08.08.2021 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2021 ........................... i zarażać innych gorzej jak ci ludzie niezaszczepieni. ciekawe ciiekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 08.08.2021 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2021 ciekawe ciiekawe Widzisz siedząc w piwnicy wszystkiego nie dostrzegasz. Teraz w okresie urlopowym jest "wędrówka ludów" za granice i zaszczepieni nie podlegają żadnym testom ani badaniom po powrocie z urlopu zagranicznego a to że mogą też być zarażeni wiadomo i w takim nie roznoszą i nie zarażają bardziej niż ci niezaszczepieni? tym bardziej że zaszczepionym wolno poruszać się wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.08.2021 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2021 zaszczepieni nie podlegają żadnym testom ani badaniom po powrocie z urlopu zagranicznego a to że mogą też być zarażeni wiadomo i w takim nie roznoszą i nie zarażają bardziej niż ci niezaszczepieni? Wiesz, że niezaszczepieni musza przedstawić wynik negatywny testu na covid? Nie starszego niz 48 godzin. Jak sadzisz, czy większe jest prawdopodobieństwo, że niezaszczepiony zostanie zarażony w tym czasie, czy że ktoś zaszczepiony jest zarażony? A jeżeli prawdą jest, że nie podlegają zadnym badaniom na granicy, to dowodzi niewłaściwego podejścia. Chiny wszystkim, przy każdej okazji mierzą temperaturę (na lotniskach i dworcach natenprzyklad). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 08.08.2021 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2021 Aspiryna & paracetamol w Chinach chyba też są bez recepty... O zastosowaniu wiedzą przedszkolaki w Polsce. Może w Chinach też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 09.08.2021 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 Ja tylko szacuje swój interes , ryzyko i tyle. A w moim interesie jest sczepinie reszty a ryzyka w tym żadnego. Anty szczepionkowcy to dla mnie bioterroryści a w takiej stacji powinna być przywrócona kara śmierci. Da takich co chcieli wedrzeć się do punktu szczepień , do jakiegoś domu dziecka czy podpalili punkt szczepień to wyroki powinny być wykonywane na miejscu bez procesu No wredni ci antyszczepionkowcy niby przeciwnik , a w namordniku biega przeciwnie niż kumple obok. A może jak w czasie marszów Niepodległości sumienny agent prowokator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 09.08.2021 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 No wredni ci antyszczepionkowcy niby przeciwnik , a w namordniku biega przeciwnie niż kumple obok. A może jak w czasie marszów Niepodległości sumienny agent prowokator Jakich marszów ? Tych z faszystami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 09.08.2021 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 Piszesz o początku 2020r? I ze gdyby nie to, to covid zgarnąłby więcej starszych? Ciekawe, czy jakby sarkazm użarł Cię w rzyć to byś wiedział, kto ugryzł..... To początek Twojego wykresu - Twoje źródło danych. Czy o 2018 - wrzucałem przed chwilą źródło (obrazek z eurostatu). Spróbujmy na chwilę odejść od wymiany uprzejmości, zawsze możemy do nich wrócić Chwila minęła, wróćmy (...)Ciekawe, czy jakby sarkazm użarł Cię w rzyć to byś wiedział, kto ugryzł.....(...). Hmm..., chyba nie wiesz co ugryzło Ciebie, skoro tak wygląda riposta. No ale, to Ty jesteś tytanem intelektu , a ja niezaszczepionym Piszesz o początku 2020r? I ze gdyby nie to, to covid zgarnąłby więcej starszych?(,,,) Nie, o całokształcie tej statystyki, o tym że nie warto interpretować jej infantylnie. Z drugiej strony..., w ten sposób unikasz rozmowy o realnych skutkach obostrzeń, wyszczepiania i to mogę zrozumieć. Jesteś orędownikiem DDM, gloryfikujesz szczepionki, no to takie +20% zmarłych emerytów to dla Ciebie tyle co pryszcz, w porównaniu z Ideą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.08.2021 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 Z drugiej strony..., w ten sposób unikasz rozmowy o realnych skutkach obostrzeń, wyszczepiania i to mogę zrozumieć. Jesteś orędownikiem DDM, gloryfikujesz szczepionki, no to takie +20% zmarłych emerytów to dla Ciebie tyle co pryszcz, w porównaniu z Ideą Niby te 20% to skutek obostrzeń, DDM i szczepionek? Tylko, że ich wtedy nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 09.08.2021 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 Jakich marszów ? Tych z faszystami ? Tam nie, zbyt duże ryzyko dla agentów że mordy im obiją , oni pozorują w cichości uliczek jak ofiara sama , albo z dziewczyną i to wątłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 09.08.2021 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 Niby te 20% to skutek obostrzeń, DDM i szczepionek? Tylko, że ich wtedy nie było... Niby nie było, z akcentem na niby. W styczniu mieliśmy do czynienia z kampanią medialną zapowiadającą śmiertelnie groźną chorobę zakaźną. Personel służby zdrowia zaczął się bać, państwo czyniło przygowania do covidodziałań, inaczej mówiąc, wtedy zaczął się ten cyrk. Jakiś wpływ na leczenie "zwykłych chorób" mogło to mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 09.08.2021 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 https://www.medonet.pl/koronawirus/koronawirus-w-polsce,nowa-strategia--prof--kuna--trzeba-normalnie-funkcjonowac-i-odejsc-od-obostrzen,artykul,37751673.html?utm_source=forum.bitcoin.pl_viasg_medonet&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.08.2021 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 (edytowane) W styczniu mieliśmy do czynienia z kampanią medialną zapowiadającą śmiertelnie groźną chorobę zakaźną. I ten strach powodował nadumieralność? Wiesz, kto 30 stycznia 2020 r. powiedział coś takiego "Ten wirus jest w tej chwili w Chinach. Mamy całkiem daleko do Chin. [...] WIemy, jak ten wirus sie zachowuje. [...] Mamy kilka przypadków w Europie. [...] Mamy wiedzę, jak pacjenci są leczeni. Że zdrowieją. Że nie ma wśród europejskich pacjentów zagrożenia co do ich stanu zdrowia i życia. Czyli oni po prostu przejdą ten wirus tak jak pewnie jakąś infekcję zapalną górnych dróg oddechowych.[...] Znacznie wiekszym problemem jest dla nas coroczna epidemia grypowa która dotyka Polskę" Użyłbym sarkazmu, ale pewnie znowu byś nie zrozumiał. Więc prościej - to jest ta kampania medialna (wypowiedź z radia RMF)? Jak dla mnie grozą nie wieje. Lekceważyli problem tak długo, jak się dalo. I Polacy karnie ignorowali problem. Dopiero 11 marca 2020 r. zaczęła się panika po tej konferencji: Kto pamięta sceny ze sklepów? Walki o miejsca parkingowe przed marketami? Braki na półkach? Ale potem znowu lekceważenie - bo trzeba zorganizować wybory. Obejrzyj Rok we mgle. Tam masz sporo dowodów na lekceważenie (naprawdę - to na początku nie było na pokaz jak później, w czasie wyborów) sytuacji. Nikt nie straszył. Przynajmniej nie z władz - co najwyżej specjaliści którzy w mediach przebicia nie mieli (i ciągle mają znikome). Edytowane 10 Sierpnia 2021 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 10.08.2021 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2021 I ten strach powodował nadumieralność?(...) "Użyłbym sarkazmu, ale pewnie znowu byś nie zrozumiał". Podoba mi się to, za chwilę do tego wrócimy. Nie można wnioskować o poziomie nadumieralności na podstawie miesięcznego wycinka wykresu. Strach przed zarażeniem istniał i piszę o tym jako o czynniku który mógł mieć wpływ na zachowania ludzi, lekarzy, w tym konkretnym okresie! Napisałeś o lekcewarzeniu sytuacji i to byłoby też takim czynnikiem ( jest w tym błąd, którego nie dostrzegasz). Wróćmy do zrozumienia sarkazmów, to ciekawsze:yes: Zadałeś głupie pytanie, dostałeś głupią odpowiedź: (...)A powiedz mi, czemu te śmiercionośne szczepionki i zaniedbania innych chorób nie spowodowały, ze więcej osób umiera teraz niż przed pandemią? (...)Twierdzisz, że szczepionki są śmiercionośne i i mamy zaniedbania innych chorób. Szanuję Twoje zdanie, nie polemizuję! Sarkazmu w tym niewiele, ale jeżeli upierasz się, żeby tak to nazywać, to proszę bardzo. Dlaczego jednak uważasz, że "nie rozumiem" ?. Jak powinna wyglądać odpowiedź na Twój sarkazm, żebyś uznał, że został zrozumiany? Bardzo proszę o niesarkastyczną odpowiedź, bo wielu rzeczy nie rozumiem, a chciałbym. Na przykład jakimi meandrami porusza się myśl w szarych komórkach zainfekowanych szczepionką. Jesteś zaszczepiony, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 10.08.2021 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2021 Jprd...Czy na wschodzie Polski czyli tej B są naprawdę takie bezrozumne tlumoki, które łykają tą komunistyczną PZPR-owska propagandę ? : Morawiecki zabiera głos w sprawie ustawy przeciwko TVN: - Czy chcielibyśmy, żeby bez żadnych przeszkód polskie media, duże, średnie, znaczące, ale czasem regionalne media, żeby były bez żadnych regulacji nabywane przez kogokolwiek z całego świata? - tak wprowadzenie ustawy przeciwko TVN tłumaczył dzisiaj Mateusz Morawiecki na konferencji prasowej w Warszawie. Premier powiedział, że otrzymał sygnały świadczące o tym, że zagraniczne podmioty próbują wpływać na debatę publiczną na temat szczepień w Polsce- Niech każdy odpowie sobie na pytanie, czy chcielibyśmy, aby była możliwość wpływu na polskie media przez biznesy z całego świata - mówił Morawiecki- Właśnie poprzez media inne państwa wpływają w nasze życie społeczne w taki sposób, jak gwarantuję, nikt by nie chciał żeby spoza naszego terytorium ktokolwiek ingerował - stwierdził szef rząduWięcej podobnych informacji znajdziesz na stronie głównej Onet.pl - Załóżmy że ograniczamy nasze życie gospodarcze do Europejskiego Obszaru Gospodarczego. Niech każdy odpowie sobie na pytanie, czy chcielibyśmy, aby była możliwość wpływu na polskie media przez biznesy z całego świata. Poważne państwo musi mieć przepisy regulacyjne. Ustawa nie jest przeciwko komukolwiek, ale ma zapobiegać zakupom mediów przez podmioty spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego i wpływać na polskie media przez podmioty zagraniczne - tłumaczył premier. Morawiecki przyznał też, że podczas posiedzenia rządu minister zdrowia Adam Niedzielski informował go o wpływie obcych państw na debatę w Polsce dotyczącą szczepień. - Minister Niedzielski wraz z ministrem Wąsikiem przedstawili informacje dotyczące tego, jak obce państwa wpływają na polską debatę w zakresie zasadności szczepień. To taki przykład, trochę z innego oczywiście arsenału. Ale właśnie poprzez media inne wpływają państwa w taki sposób, jak gwarantuję, nikt by nie chciał żeby spoza naszego terytorium ktokolwiek ingerował w nasze życie społeczne, w tym przypadku odnoszące się do zdrowia i życia dziesiątków tysięcy ludzi - powiedział premier. https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/mateusz-morawiecki-zabiera-glos-ws-ustawy-przeciwko-tvn/6q2sf6s,79cfc278 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 10.08.2021 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2021 Do wyznawcw aligatora ""........W naszym kraju w tej chwili ponad 56 proc. wszystkich zakażeń dotyczy osób do 40 r.ż. To są osoby de facto młode, zdrowe, ale osoby, które się nie zaszczepiły. Praktycznie prawie 100 proc. wszystkich przypadków to są osoby, które się nie zaszczepiły i zakaziły się tym nowym wariantem delta" - poinformował........." https://www.bankier.pl/wiadomosc/Wiceminister-Mamy-wzrost-zakazen-o-22-proc-w-porownaniu-do-ubieglego-tygodnia-8167699.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts