Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Zarażać kogoś celowo? Domagasz się celowego zarażania? I co da Ci nazwisko pacjenta od którego pobrano wirusa?

Każdy producent i każda agencja dopuszczająca takie deklaracje co do badań wielokrotnie powtarzali. Co zmienia wyizolowanie wirusa w przypadku mRNA? Przecież przy tej technologii wystarczy znajomość charakterystycznego fragmentu kodu.

98% było efektem czołgów i środków przymusu bezpośredniego. A wyszczepienie ognisk wraz ich z izolacją ognisk skończyłoby epidemię w Polsce. A zaszczepienie 98% całej populacji załatwiłoby sprawę i bez innych środków.

Bardzo ładnie przywołujesz przykład Wrocławia. Ale zwyczajnie dla akolitów wiary w naukę ignorujesz prawdę że to znajomość zakażonych pozwoliła stłumić we Wrocławiu czarną ospę. Szczepienia jedynie pozwoliła ograniczyć straty w obsłudze ludzi w kwarantannie. Zapewniam że izolacja wszystkich mających kontakt z chorymi skutecznie zakończyłaby zarazę . Kosztem śmierci wszystkich izolowanych.

"wystarczy znajomość charakterystycznego fragmentu kodu"

I masz rację wystarczy , ale nikt tego specyficznego fragmentu kodu dla Covid 19 NIE ZNA!

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

sorry, pomyliłem z @Gik, który sprzedawał tu rewelacje swojej klientki..

W takim razie mam nadzieję, że Ty kiedyś dowiesz się więcej i zamiast pisać "ktoś", napiszesz konkretnie "kto"

rozczaruje Cie, nie mam takich informacji.

Może Stefan z pod budki poda Ci kilka nazwisk, adresów i może nawet PESELE.

Dziwne masz rozumowanie skoro nie widzisz, żadnego interesu w szczepieniach.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Financial-Times-Pfizer-i-Moderna-podnosza-ceny-szczepionek-przeciw-COVID-19-8163112.html

jest trochę tego.Poszukaj. W dodatku, były też medialne doniesienia o konkretnych ludziach którzy dorzucili swoje $$ do stworzenia szczepionek.

Naprawdę twierdzisz, że dorzucili $$ z troski? Albo, że ich nie było?

Tak samo... służba zdrowia. Czy naprawdę twierdzisz, że wszyscy są jak żona Arturo która traci na pandemi? Czy jednak znacznej większości lekarzy jest to na rękę?

Urzędnicy miejscy też są bardzo zaniepokojeni dziwnymi zasadami w ich placówkach? Mocno im to nie na rękę?

Podsumowująć... cała pandemia bazuje na jakiejś grupie przestraszonych i grupie mających to gdzieś.

Gdyby przestraszeni mieli rację, To grupa mających to gdzieś - żałowała by, lub będzie żałować swojej decyzji bo będzie zmuszona korzystać ze służby zdrowia która ... jest ... nie ogarnięta.

A jeszcze Kaizen porównuje covid do ospy. Gratuluje wyobraźni.

Nie pomogłeś, bo napisałeś coś, o czym nie masz pojęcia.

zbyt wielu poważnych ludzi jest w to zaangażowanych"

ot, taki banał, pewnie gdzieś usłyszałeś, przeczytałeś i teraz powtarzasz.

Pytanie "konkretnie kto" pozostało bez odpowiedzi.

Trudno, będziesz musiał z nierozumieniem własnych postów żyć. Mnie nie przeszkadza to, że swoje "tłuste łapki" wiążesz z traumą cudzych klientów, a za własne natręctwo winisz innych. Jednak byłoby lepiej, żebyś się sam w tym nie gubił.

No ale zawsze możesz zaczynać zdanie zaklęciem:stirthepot:

Rozumiem, (...).

Głupie. Bardzo głupie.

ZERO ROZUMU

Widzę stałą tendencję wśród niektórych antyszczepionkowców nawiązywania do czasów nazizmu, hitleryzmu czy faszyzmu.

Ciekawa sprawa....osoby otwarte, myślące, uznające sę za tolerancyjne (!) , które same chętnie się zgłosiły do udziału w eksperymencie medycznym, nie potrafią zrozumieć, że nie wszyscy są tacy chętni na tego typu eksperymenty (nie potrafią zrozumieć, że inni mogą mieć inne poglądy?!?) - stąd takie reakcje - często skierowane w stronę osób, które z ruchem antyszczepionkowym nie miały nigdy nic do czynienia - ale całkiem możliwe, że za jakiś już do tego ruchu dołączą....właśnie z powodu takiej a nie innej reakcji 'tej drugiej strony"

Ok, przyjmuję do wiadomości.

Tylko czy te wiele osób było chorych na covid-19 i bez tej amantadyny przeszło by covid ciężko czy tak samo w kilka dni czy by ciężko chorowali?.

Znam wiele osób które nie brały amantadyny i przeszły covid-19 szybko i lekko.

Czy z powyższego można wyciągnąć wniosek że najlepszym lekarstwem na covid-19 jest brak zażywania leków?

Nie, nie można takiego wniosku wyciągnąć.

Na dzień dzisiejszy nie ma potwierdzonego skutecznego działania amantadyny na leczenie covid-19.

Możliwe, że amantadyna pomaga niektórym a niektóry nie pomaga w żaden sposób.

https://www.medonet.pl/koronawirus-pytania-i-odpowiedzi/leczenie-koronawirusa,amantadyna-na-covid-19--badania-w-toku--co-juz-wiadomo-,artykul,45566103.html

https://naukawpolsce.pap.pl/aktualnosci/news%2C89034%2Ctrwaja-badania-nad-amantadyna-w-leczeniu-covid-19.html

Tak jak nie ma udowodnionego skutecznego działania wkłuć , relacje przeprowadzających te badania kliniczne nie udowodniły skuteczności, ba nie wiemy na co są te "szczepionki"

A coronawirus jak jego kuzyni to w 99% populacji to tylko lekkie przeziębienie. Problemem sa organizmy osłabione podatne na infekcje

To nie mogli amantadyny wprowadzić warunkowo w końcu jest skutki uboczne znane i badane od 50 lat na całej populacji.

No rozumiem że zysk byłby krańcowo mniejszy amantadynę może produkowac każda firma farmaceutyczna zatem cena z kilku dolarów po roku stosowania masowego stosowania w czasie tej plandemii zeszłaby do kilkunastu centów. Na to własciciele i otumanieni propagandowym zagrożeniem nie mogą pozwolić Bo w końcu wkłuwają sobie towar wartości dwudziestu kilku dolców ZA DARMO

A amantadynę łatwo można kupić w necie dodaje się te 65 zł za obsługe zlecenia i juz w telefonie mamy receptę do realizacji

Edytowane przez gnago

Ciekawa sprawa....osoby otwarte, myślące, uznające sę za tolerancyjne (!) , które same chętnie się zgłosiły do udziału w eksperymencie medycznym, nie potrafią zrozumieć, że nie wszyscy są tacy chętni na tego typu eksperymenty (nie potrafią zrozumieć, że inni mogą mieć inne poglądy?!?) - stąd takie reakcje - często skierowane w stronę osób, które z ruchem antyszczepionkowym nie miały nigdy nic do czynienia - ale całkiem możliwe, że za jakiś już do tego ruchu dołączą....właśnie z powodu takiej a nie innej reakcji 'tej drugiej strony"

Nie boli, nie szokuje Ciebie wykorzystywanie wizerunku Hitlera i nawiązywania do komór gazowych?

(informacja - publikacja zamieszczona przez JTKirk)

W Polsce? Polak to publikuje??

Opublikowałeś debilny Tweet bez komentarza - czy można by sądzić że to akceptujesz i popierasz?

Komentarze pod Tweetem są tak samo żenujące (te akceptujące).

Antyszczepionkowcy schodzą z rozumem na samo dno.

Nie boli, nie szokuje Ciebie wykorzystywanie wizerunku Hitlera i nawiązywania do komór gazowych?

(informacja - publikacja zamieszczona przez JTKirk)

W Polsce? Polak to publikuje??

Opublikowałeś debilny Tweet bez komentarza - czy można by sądzić że to akceptujesz i popierasz?

Komentarze pod Tweetem są tak samo żenujące (te akceptujące).

Antyszczepionkowcy schodzą z rozumem na samo dno.

To że coś wkleił nie oznaczać musi że to toleruje tym bardziej że nie dodał to tego żadnego ze swej strony komentarza.

Czy Ty co wklejasz, wszystko tolerujesz?

Nie zrozumiałeś co napisałem powyżej?

Ciebie nie szokuje posługiwanie się wizerunkiem i przykładem Hitlera i nawiązanie do komór gazowych przez antyszczepionkowców w temacie covid-19?

Masz problemy z czytaniem i rozumieniem prostego tekstu.

PS

Nie udzieliłeś informacji w którym mieście i w którym zakładzie pracy były te dwa przypadki śmiertelnych NOPów.

Edytowane przez d7d
PS

Uderz stół a nożyce same się odezwą.

Co do szczepionek to po raz kolejny łżesz, kłamiesz i przekręcasz moje słowa, z takim szkoda mi tylko czasu na dyskusję.

Zacytować ?

:lol:

Albo to,jak wysyłałeś dzieci @kulibob na szczepienie,, bo wydawało ci się, że już można.

Jeszcze nazwałeś go "zacofańcem", czy jakoś tak.

Kabaret :)

Trudno, będziesz musiał z nierozumieniem własnych postów żyć. Mnie nie przeszkadza to, że swoje "tłuste łapki" wiążesz z traumą cudzych klientów, a za własne natręctwo winisz innych. Jednak byłoby lepiej, żebyś się sam w tym nie gubił.

No ale zawsze możesz zaczynać zdanie zaklęciem:stirthepot:

Ach, czyli klasyka w wykonaniu @irqul - napisać bzdurę, banał bez pokrycia, a potem zarzucić pytającemu brak zrozumienia.

No cóż, faktycznie niepotrzebnie pytałem "konkretnie kto ?"

Niby człowiek wiedział, a jednak się łudził...

To że posiadasz amnezję i sklerozę to nie moja wina ale przestań po dziadowsku mnie obrażać Panie skrupulatny oświecony człowieku specjalisto od wszelakich linków.

A w którym miejscu Cbie obraziłem?

To ty obrazasz, na przykład tu:

. Sierota czyta a nie co i kogo czyta

Choć tak naprawdę to jakaś parodia wypowiedzi pisanej, bo sensu w tym żadnego.

Ale do tego w Twoich postach zdążyłem się już przyzwyczaić :)

Z czytanie z e zrozumieniem to raczej ty posiadasz bo mi to nie grozi.

Napisałem chyba wyraźnie i bez żadnych metamorfoz, alegorii czy porównań. akceptujesz nazistowskie hasła wypisywane przez kuliboba a to że gość wkleił fotkę z z jakimś nazistą bo nie widać czy to Adolfik to robisz wielkie oburzenie?

Gdyby po wklejeniu dodał jeszcze komentarz zachwalający to sam bym mu napisał co myślę, ale tego nie zrobił więc o co kaman?

Treść wpisu potwierdza to co sam o sobie napisałeś:

"Z czytanie z e zrozumieniem to raczej ty posiadasz bo mi to nie grozi."

Określenie jakiś "Adolfik" -> może jednak nie tylko nie umiesz czytać.

Brawo rozumy antyszczepionkowców.

W psychologi to się nazywa efekt zaangażowania tzn dałem się zaszczepić więc jakie mam wyjście ? jedynie bronić tego i w efekcie ci ludzie wymyślą tysiące uzasadnień na swój błąd lub nie błąd ale musi być na ich ,

dwie grupy i jednej i drugiej grupie dają podłę wstrętne żarcie ale jedna grupa dostaje 1 dolara a druga 20 dolarów i na pytanie czy żarcie było dobre to grupa od 1 dolara twierdziła że żarcie ok natomiast ci od 20 dolarów jak jeden że żarcia nie dało się jest bo wstrętne i ohydne było . tak to mniej więcej działa .

Nie, nie. Podaj i tyle.

Podajesz rewelacyjną informację więc podziel się tą wiedzą.

Nie chodzi o "informację w sieci" tylko o wiarygodną i udokumentowaną informację.

Wyniki badań zarówno nad lekami jak i szczepionkami, które cały czas trwają są co jakiś czas publikowane i wystarczy do nich dotrzeć przejrzeć i wyciągnąć wnioski. Z lekami jest o tyle łatwiej, że trzeba wyszukać tylko wyniki badań nad trzema lekami: hydrochinonową, inwermektyną i amantydyną. Nie szukaj jednak wyników końcowych bo takich nie ma, ale są dostępne wyniki z poszczególnych etapów badań.

Wyniki badań zarówno nad lekami jak i szczepionkami, które cały czas trwają są co jakiś czas publikowane i wystarczy do nich dotrzeć przejrzeć i wyciągnąć wnioski. Z lekami jest o tyle łatwiej, że trzeba wyszukać tylko wyniki badań nad trzema lekami: hydrochinonową, inwermektyną i amantydyną. Nie szukaj jednak wyników końcowych bo takich nie ma, ale są dostępne wyniki z poszczególnych etapów badań.

W skrócie - podaj jakie są wyniki wstępnych badań nad skutecznością leków:

" hydrochinonową, inwermektyną i amantydyną"

a jakie są wyniki skuteczności szczepionek w zakresie zachorowania i / lub lżejszego przebiegu covid-19?

Ok, nie wiem ale przedtem otworzył mi się tylko połowa dolna obrazka a teraz już widać cały obrazek wraz z Adolfikiem.

I skąd ten osąd że to antyszczepionkowcy go zapodali?? Przecież to wypisz wymaluj propaganda kuliboba czyli tym samy zwolenników szczepionek którzy są bardziej oderwani od rzeczywistości (chyba poszczepienne skutki się objawiają) niż antyszczepionkowcy.

Widzisz jesteś tak obiektywny jak kolesie którzy robią gooowno burze z powodu błachej literówki.

Adolfa Hitlera nazywasz "Adolfikiem" ?

Zbrodniarza wojennego, ludobójcę nazywasz "Adolfikiem". Hmmm...

Chyba jednak nie rozumiesz jaki jest przekaz.

Przeczytaj też komentarze anytyszczepionkowców.

Porównujesz "goowno burze" o literówki z debilny przekazem w tym plakacie z Adolfem Hitlerem.

Żenada.

Samo określenie "goowno burza" określa poziom kultury.

Ach, czyli klasyka w wykonaniu @irqul - napisać bzdurę, banał bez pokrycia, a potem zarzucić pytającemu brak zrozumienia.

No cóż, faktycznie niepotrzebnie pytałem "konkretnie kto ?"

Niby człowiek wiedział, a jednak się łudził...

Postu z Twoim brakiem zrozumienia nie musiałbym daleko szukać. Ciekawi mnie czy potrafiłbyś wskazać chociażby jeden własny post który nie jest bzdurą, banałem, pretensjami, albo zarzutami wobec innych :popcorn:

Ciebie "wali" ten plakat a mnie nie.

Tym się różnimy i nie tylko tym.

Możesz pisać że plakat jest stworzony przez zwolenników szczepień.

Możesz nawet w to wierzyć :D

Tak jak wierzysz w te dwa przypadki zgonów po szczepieniu które podawałeś.

Nie podałeś jednak miasta i zakładu pracy.