Greengaz 30.08.2021 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Rozumiem. Nie rozumiem natomiast co to ma wspólnego z ciężkim nopem. No chyba, że w przeciwskazaniach producent szczepionki zastrzegł o zwiększonym ryzyku dla narkomanów, wrzodowców czy dziwkarzy. Chyba przyznasz, że 71-letni narkoman, alkoholik, wrzodowiec jest bardziej podatny na NOP. Dziewcząt bym tutaj nie mieszał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.08.2021 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Rozumiem. Nie rozumiem natomiast co to ma wspólnego z ciężkim nopem. No chyba, że w przeciwskazaniach producent szczepionki zastrzegł o zwiększonym ryzyku dla narkomanów, wrzodowców czy dziwkarzy. Delikatnie pisząc AstraZeneca jest zalecania dla młodszych niż EC pacjentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 30.08.2021 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 ] Nie każdy jest taki "światły" jak ty, uważasz się za kogoś z wyższych sfer a zachowaniem nie odstajesz od prostaka z pod budki z piwem. Masz jakąś fobię na moim punkcie? chcesz mnie poderwać? Muszę cie rozczarować ja z innego ugrupowania jestem, mam żonę i dzieci i faceci mnie nie podniecają. Ty mnie też nie bardzo, ale jak widzę, że masz problem ze zrozumieniem posta albo pytasz o coś (jak w sobotę o kilka szczepionek na jednego wirusa) to tłumaczę. Bez epitetów, nadmienię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.08.2021 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 A ty prostaku czego nie rozumiesz? tego że zadałem proste pytanie?? Weź się ode mnie odpie... albo prowadź bardziej cywilizowana polemikę, bo uczepiłeś się mnie jakbym ci ojca harmonia zabił. Czy ty jesteś takim prymitywnym człowiekiem czy tylko udajesz? bo ujadasz z tym co napisałem o dwóch znajomych od dwóch miesięcy, nie zmęczyła cię jeszcze ta monotonia?? Tobie to nawet młotem 100 kg nie wbije do głowy że to prawda bo sobie ubzdurałeś w pustej główce że wszystko co przeciw szczepionkom to kłamstwo. Nie każdy jest taki "światły" jak ty, uważasz się za kogoś z wyższych sfer a zachowaniem nie odstajesz od prostaka z pod budki z piwem. Masz jakąś fobię na moim punkcie? chcesz mnie poderwać? Muszę cie rozczarować ja z innego ugrupowania jestem, mam żonę i dzieci i faceci mnie nie podniecają. Taaaak, bo jak w domu nie ma się nic do powiedzenia to w necie można zgrywać chojraka bo przecież jest takie powiedzie że w chojrak w necie ... w świecie To jest ich specjalizacja w tym temacie, zwróć uwagę że większość goownoburzy to przez tych dwóch amatorów fotografii jest podsycana. Każde miejsce ma swojego trolla, widać ci sobie upodobali forum muratora. Tak, Autorzy to same chojraki w internecie. Do tego "pełna kultura". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 30.08.2021 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 (edytowane) ] Delikatnie pisząc AstraZeneca jest zalecania dla młodszych niż EC pacjentów. Raczej nie, bo w wielu krajach podaje się dopiero OD 60roku życia. U młodszych osób z uwagi na aktywność hormonów może częściej wywoływać NOP. https://www.dw.com/pl/niemcy-astrazeneca-tylko-dla-os%C3%B3b-powy%C5%BCej-60-lat/a-57055480 https://forsal.pl/lifestyle/zdrowie/artykuly/8189887,wlochy-zdecydowaly-szczepionka-astrazeneca-tylko-dla-osob-powyzej-60-roku-zycia.html Edytowane 30 Sierpnia 2021 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 30.08.2021 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Ja tam się cieszę, że Clapton przyjął szczepionkę. Szkoda, że taka gorszą, o mniejszej skuteczności i częstszych NOPach niż mRNA. Ale lepiej taką, niż żadną. Objawy grypopodobne są stosunkowo częste i ostrzeżenie o możliwości ich wystąpienia jest w każdej ulotce (wg ulotki AZ często ( ≥1/100 do <1/10)). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.08.2021 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 W różnych państwach podawano różne zlecenia stosowania AZ dla grup wiekowych.Nie wiadomo czy taka reakcja na AZ była spowodowana naturalną reakcją zdrowego organizmu EC czy była w korelacji z innymi jego schorzeniami (tzw. choroby współistniejące) lub niewłaściwą "dietą" przed i po szczepieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitrekkk 30.08.2021 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Zapisze Cię do mojego fanclubu bo już kilku jest tu wielbicieli mojej twórczości. Szkoda tylko że nie dostrzegasz innych wpisów innych userów, ale jak nie doczytałeś to jak napisałem ripostuję nie wszczynam. Jak co rusz strzelasz sobie w kolano, to co się dziwisz ze oponenci to wykorzystują w Waszych potyczkach. Może tylko ripostujesz, ale nikt nie robi tego aż tak dobitnie i chamsko jak Ty w tym temacie. Jakbym był modem to byś dostał bana w kosmos(na wielu forach siedziałem i jak sarkazm był akceptowalny, tak wyzywanie ludzi od prostaków, chamów już nie). Może warto czasem odetchnąć od internetu, na zdrowie wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.08.2021 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Nikt nie zgłasza a Moderatorzy nie czytają postów bo nie mają czasu (i ochoty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 30.08.2021 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Nikt nie zgłasza a Moderatorzy nie czytają postów bo nie mają czasu (i ochoty) Chyba jednak ktoś "wnioskuje", (kilka moich postów zostało usuniętych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.08.2021 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Ja nie wnioskowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 30.08.2021 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Czytam, bawię się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 30.08.2021 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Ja nie wnioskowałem Czytam, bawię się dobrze. Nie Ty jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 30.08.2021 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 (edytowane) Nie każdy jest taki "światły" jak ty, uważasz się za kogoś z wyższych sfer . Ja za takiego się uważam, po głosowaniu patoli na PIS zdecydowanie zasadnie . Kilo kiełbachy dla patoli było ważniejsze niż wlasna godność,własne Państwo. Polska patola ceni się po 500zl od łba.. Dla mnie to odpad społeczeństwa i jak najbardziej uważam się i traktuje siebie wyżej jak to ścierwo... To ścierwo zniszczyło Polskę... Edytowane 30 Sierpnia 2021 przez Arturo1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 31.08.2021 04:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2021 Rozumiem... Nie wystrzelać, bo kasa by się nie zgadzała. Czyli... Za mordę gówniarza i do piwnicy!!! Piwnica - szkoła - piwnica... I własna dupa bezpieczna... Ty masz łeb!!! Adam M. Tak w długiej perspektywie kasaby się nie zgadzała tzn. nie maiłby kto mi jej do kieszenie wkładać. Ty coś rozumiesz poza waleniem młotkiem i skręcaniem rurek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 31.08.2021 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2021 Ma ktoś aktualniejsze dane? Zaszczepieni mogą zachorować na COVID-19, ale mogą czuć się znacznie bezpieczniej. Od chwili startu Narodowego Programu Szczepień do 5 czerwca 2021 roku wykryto 11 778 przypadków Covid-19 u osób w pełni zaszczepionych. To stanowi 0,7 proc. wszystkich zakażeń w tym okresie. Całkowita liczba zgonów dla okresu od początku Narodowego Programu Szczepień, tj. od 27 grudnia do 5 czerwca bieżącego roku wynosi 47 033. Jak się okazuje, zmarło 730 osób zaszczepionych dwoma dawkami szczepionki (79 proc. to osoby po 70. roku życia). Osoby, które przyjęły tylko jedną dawkę (3170 zgonów). Dane ze Stanów Zjednoczonych pokazują ząś, że 99,2 proc. osób, które umierają na COVID-19 to osoby niezaszczepione Czytaj więcej na Prawo.pl:https://www.prawo.pl/zdrowie/ilu-zaszczepionych-zachorowalo-lub-zmarlo-na-covid-19,509343.html Wiec jeśli bez szczepienia ryzyko mojego zgonu było ok 0,07% (jeśłi dobrze pamiętam) to teraz spadło niemal do zera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 31.08.2021 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2021 1.Jesli zmniejsza ryzyko zachorowania musi zmnijszać ryzyko transmisji (oczywiście zaszczepiony może przenosić syfa jeśli zachoruje ponieważ szczepionka nie daje 100% gwarancji nie zachorowania) 2Jeśli nawet zaszczepiony zachoruje ma dużo mniejsze prawdopodobieństwo poniesienia poważnych konsekwencji Coś się nie zgadza? Dużo czasu już minęło od pierwszych szczepień. A 100% pewności co do jakiejkolwiek szczepionki wciąż brak. Najdziwniejsze jest to, że jakoś nie słyszę o osobach którym się zmarneło, bo nie były zaszczepione. Jak już o tym słyszę... to akurat byli szczepieni. Poza tym osoby czepiające się do badań.. fakt te antyszczepionkowe są tak samo g*** warte jak te "nałukowe" udowadniające skuteczność szczepionek. TAM również nikt nie znał grup ani proporcji... . A rzeczywistość jak zwykle poszła swoją drogą nie zważając na badania. Ale w jednym zgodzę się z Kulibobem - jesień to raczej zweryfikuje. Te nasze poglądy. Chociaż zgodzę się z kimś jeszcze- każdy widzi to co chce widzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 31.08.2021 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2021 ... Całkowita liczba zgonów dla okresu od początku Narodowego Programu Szczepień, tj. od 27 grudnia do 5 czerwca bieżącego roku wynosi 47 033. Jak się okazuje, zmarło 730 osób zaszczepionych dwoma dawkami szczepionki (79 proc. to osoby po 70. roku życia). Osoby, które przyjęły tylko jedną dawkę (3170 zgonów). Dane ze Stanów Zjednoczonych pokazują ząś, że 99,2 proc. osób, które umierają na COVID-19 to osoby niezaszczepione Czytaj więcej na Prawo.pl: https://www.prawo.pl/zdrowie/ilu-zaszczepionych-zachorowalo-lub-zmarlo-na-covid-19,509343.html . Szczepionki w Stanach dają nieśmiertelność? te 0,8 to tylko pewnie wypadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 31.08.2021 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2021 Ale w jednym zgodzę się z Kulibobem - jesień to raczej zweryfikuje. Te nasze poglądy. Chociaż zgodzę się z kimś jeszcze- każdy widzi to co chce widzieć. Nic foliarskiego się nie sprawdza puki co. Pomijając ich bzdury o czipach itp. To szczepionki nie powodują zbyt wiele poważnych nopów ani zgonów z tytułu szczepień. Również wszystko wskazuje nato że szczepienia sa skuteczne jednak tu poczekamy na weryfikacje z w Polsce. Ciekaweco foliarze potem wymyślą Ja osobiście z chęcią przyjmę trzecią dawkę za kilka mc jak również zaszczepię dziecko jak będzie taka możliwość(oficjalnie szczepionka będzie dopuszczona dla dzieci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 31.08.2021 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2021 Efekt 500+ , wspierania gówno pracy w czasie kowid, i i bzdurnego eko podejsia do świata.https://www.bankier.pl/wiadomosc/Ekonomista-PKO-BP-Inflacja-w-sierpniu-wzrosla-do-5-3-proc-8179217.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts