Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

...

A tu leci proces "odmładzania stada".

JA się obawiam, ze wraz z jego OGRANICZENIEM.

(ten aspekt badany nie jest!)

...

Adam M.

Co jest skuteczniejsze w "odmładzaniu stada", wirus czy szczepionka ? :D

... choć jeszcze nie tak dawno twierdziłeś, że to "plandemia" a "wirusa nikt nie widział" :eek:

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wyp... raszam sobie! Jezdem emerytem, lecz nie leżę do góry brzuchem i jeszcze dopłacam do rządowego koryta (chociaż coraz bardzięj watpię po ..uj?) - bo składka zdrowotna, VAT a i PIT się trafia. Nie chce mi się zdechnąć pod gołębnikiem czy kadłubkiem jak w śląskiej piosence. Nie pracujesz to rdzewiejesz.

Mam tak samo...

Wiesz, ze jest kłamstwo, wierutne kłamstwo i STATYSTYKA?!

:lol:

No, to oni to się statystykami okładają....

:lol: :lol: :lol:

Adam M.

Wieści z pierwszej ręki przy przejeździe z Polski do Albanii przez Słowację Węgry, Serbię Macedonie i Grecję.

Na żadnym przejściu nie pytali się ani o testy ani o paszporty covidowe.

Jedynie Grecy zażądali jakiegoś PLM, za brak tego kara 500EU od osoby,ale "miły" Pan celnik pokierował mnie do budki, gdzie za 10 ojro wypisali mi ten kwit od ręki ;)

Maseczki na każdym kroku są na Węgrzech i w Grecji, w pozostałych krajach haj lajf.

to było od początku roku. poza tym po szczepionkach umierają na problemy kardiologiczne. +-50lat. Takie jej stwierdzenie.

Szczerze- nie dopytywałem. Nie wypada nawet.

Więc sam widzisz, może coś w tym być a nie musi.

Tak jak sam mówiłem szczepionka nieśmiertelności nie zagwarantuje.

Poza tym zgony są jeszcze onkologiczne i inne też się znajdą .

To jest luźna opowieść, nic nie mam zamiaru udowadniać ani tłumaczyć.

PS.

to raczej tylko pokazuje jaką mamy służbe zdrowia.

Wiele z tych zgonów nie musi być spowodowane wirusem bezpośrednio. Ale... pośrednio.

Nasza służba zdrowia jest tragiczna. Mają w tyłu ludzi - liczy się kasa i przywileje covidowe.

Bzdury Wasc opowiadasz,lekarze onkologiczni aż się proszą o pacjentów ale "góra" nie pozwala.

Góra czyli nieudacznicy w Warszawie...

Mówię o Centrum Onkologii w Gliwicach.

Bzdury Wasc opowiadasz,lekarze onkologiczni aż się proszą o pacjentów ale "góra" nie pozwala.

Góra czyli nieudacznicy w Warszawie...

Mówię o Centrum Onkologii w Gliwicach.

Czyli oni tak bardzo chcą leczyć ale nie mogą.

"Co poradzę panie... nie pozwala mi warszawa leczyć."

A może cała propaganda podoba się i górze i lekarzom, a zwykli pacjenci mając utrudniony kontakt, bo Paniom w przychodniach nie chce się podnosić telefonów a ludziom z nimi użerać. A jak już się zmobilizują aby pójść na silę, bo łatwo nie da się. To okazuje się, że już nieco późno.

Ale co ja tam wiem, sobie spekuluje tylko. Tylko,że skądś zgony nadmiarowe się z kumulowały.

Bijecie pianę!

Nie wiem po co...

Obojetnie czy zaszczepieni czy nie - umierają biorcy emerytur, zasiłków, schorowani, do których się dopłaca a nie ci, którzy PŁACĄ podatki i daniny.

Dobrze zrobiony jest ten wirus!

Media właczone w proces "pandemii" sprawiają, ze wiekszość jest posrana ze strachu i... Jedni NIE BĘDĄ się szczepić, inni BĘDĄ.

Jedni drugim do gardła skaczą!

Mają się czym zająć...

Na szersze spojrzenie nie ma ani czasu, ani ochoty.

A tu leci proces "odmładzania stada".

JA się obawiam, ze wraz z jego OGRANICZENIEM.

(ten aspekt badany nie jest!)

"Walka" z kovidem i całym tym problemem powoduje sporo zgonów nadmiarowych.

O jakość słuzby zdrowia czy o sposoby LECZENIA choroby nikt nie dba.

Gdzie nie spojrzeć - żrą się o kasę.

Adam M.

Jeszcze nie jesteś na zasłużonej emeryturze?

PS Ta większość to jest "posrana ze strachu" przed szczepionką.

Dlatego robią co mogą aby nie być zaszczepionym i szukają usprawiedliwienia i innych współstrachliwych :D

Edytowane przez d7d

Czyli oni tak bardzo chcą leczyć ale nie mogą.

"Co poradzę panie... nie pozwala mi warszawa leczyć."

A może cała propaganda podoba się i górze i lekarzom, a zwykli pacjenci mając utrudniony kontakt, bo Paniom w przychodniach nie chce się podnosić telefonów a ludziom z nimi użerać. A jak już się zmobilizują aby pójść na silę, bo łatwo nie da się. To okazuje się, że już nieco późno.

Ale co ja tam wiem, sobie spekuluje tylko. Tylko,że skądś zgony nadmiarowe się z kumulowały.

Człowieku,socjalizm się skończył w 1989r a Ty słuchasz dalej socjalistycznej propagandy,ciekawe z jakiego medium...

Dzisiaj lekarz walczy o pacjenta, bo ma kasę z niego, on i jego pracodawca.

Im mniej pacjentów tym mniej kasy dla Centrum Onkologii w Gliwicach i samych lekarzy.

Nie wiem skąd czerpiesz te bzdury, z TV Republika, Russia Today czy z TRWAM czy z Bialorus TV czy z TVPis ?

Bo oni to jeden worek...

Po raz których powtórzę, żona pracuje w Centrum Onkologii im.M.C.Sklodowkiej...

A w tajemnicy Ci powiem, że Instytut w Gliwicach od momentu przejęcia władzy przez PIS I wsadzeniu tam własnego pociotka jako Dyrektora, przynosi straty wielomilionowe a do 2015r był na zysku wielomilionowym...

Casus Obajtka znasz??

Edytowane przez Arturo1972

"Jeszcze nie jesteś na zasłużonej emeryturze?"

O!

Już cię gówniarzu wypuścili z przedszkola?

Nawet nie sprawdzając, czy rozumiesz co czytasz?!

No i traz musimy się bujać z tymi "odkrywczymi" myslami "młodego".

Na razie jest w dupie.

Ciekawe, co zobaczy...

Adam M.

d7d

ILE razy prosiłem, abyś się odenie ODPIERDOLIŁ?

Czep sie tramwaja...

Z moimi pogladami mozesz sie zgadzć lub nie.

Polemizować lub nie.

CZEMU czepiasz się mojego wieku?

Zakładasz moją demencję?

Sam ją już masz!

To widać, słychać i czuć!

d7d - Paralizy Konwulsynowicz Koponogow... cholerny swiat.

Do tego - prowokator i podpierdalacz...

Co ty tu na tym forum jeszcze robisz?

Adam M.

Bijecie pianę!

Nie wiem po co...

Obojetnie czy zaszczepieni czy nie - umierają biorcy emerytur, zasiłków, schorowani, do których się dopłaca a nie ci, którzy PŁACĄ podatki i daniny.

Dobrze zrobiony jest ten wirus!

Adam M.

Uspokój się i nie bij piany.

Napisałeś jasno więc tobie odpowiedziałem.

Ostatnio piszesz same głupoty nie mające poparcia w faktach.

W Polsce jest ponad 6 milionów emerytów i nie umierają masowo z powodu wymyślonego "wirusa".

Jak byś nie pamiętał swoich wpisów to uważasz że nie ma "wirusa" bo go nikt nie widział.

W kolejnych swoich wpisach sam sobie zaprzeczasz.

Jak byś nie kojarzył to publikujesz się w temacie

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

PS Chamskie odzywki zostaw dla siebie.

Nie czepiam się twojego wieku.

Nie czepiam się ciebie.

Nie odzywam się do ciebie "po chamsku".

(...)Ale poszukajmy logiki u twierdzących, że szczepionka masowo zabija. Zabija też strach przed covidem, ale sam covid nie zabija.(...)

(...)Gdyby to szczepionki zabijały a covid nie (..)

Łatwo zabić potwora którego sam stworzyłeś. Sukces pewny!

Nie warto infantylnie interpretować wykresu nadumieralności. Opublikowany przeze mnie obrazek to ilustracja- ludzie umierają nadmiarowo! Sam w sobie nie służy wnioskowaniu, szukaniu winnych, ...to tylko przyczynek do refleksji.

Jeżeli szczepionki ratują, to OK, cieszymy się wszyscy, ale na wykresie nadumieralności uratowani są pod kreską- jeżeli zmarli, to na to co zawsze. Zajmujemy się przyczynami śmierci nadmiarowej, więc nieuratowanymi. Wykres nad kreską ukazuje, że statystyka zauważyła rezultaty obostrzeń, lockdownów, siedzenia w domu, teleporad, ale też NOPy, zakrzepice,...

Brak oficjalnej interpretacji przyczyn nadmiarowych śmierci, a my możemy sobie pogadać :popcorn:

Ma ktoś aktualniejsze dane?

Zaszczepieni mogą zachorować na COVID-19, ale mogą czuć się znacznie bezpieczniej. Od chwili startu Narodowego Programu Szczepień do 5 czerwca 2021 roku wykryto 11 778 przypadków Covid-19 u osób w pełni zaszczepionych. To stanowi 0,7 proc. wszystkich zakażeń w tym okresie.

Całkowita liczba zgonów dla okresu od początku Narodowego Programu Szczepień, tj. od 27 grudnia do 5 czerwca bieżącego roku wynosi 47 033. Jak się okazuje, zmarło 730 osób zaszczepionych dwoma dawkami szczepionki (79 proc. to osoby po 70. roku życia). Osoby, które przyjęły tylko jedną dawkę (3170 zgonów). Dane ze Stanów Zjednoczonych pokazują ząś, że 99,2 proc. osób, które umierają na COVID-19 to osoby niezaszczepione

Czytaj więcej na Prawo.pl:

https://www.prawo.pl/zdrowie/ilu-zaszczepionych-zachorowalo-lub-zmarlo-na-covid-19,509343.html

Wiec jeśli bez szczepienia ryzyko mojego zgonu było ok 0,07% (jeśłi dobrze pamiętam) to teraz spadło niemal do zera.

Magia liczb z przywołanego artykułu:

1. stwierdzono 1 617 025 wszystkich zakażeń

2. wykryto 11 778 przypadków Covid-19 u osób w pełni zaszczepionych

3. Całkowita liczba zgonów dla okresu od początku Narodowego Programu Szczepień, tj. od 27 grudnia do 5 czerwca bieżącego roku wynosi 47 033

4. zmarło 730 osób zaszczepionych dwoma dawkami szczepionki

Policzmy:

730/11778- zmarło 6% osób w pełni zaszczepionych, u których wykryto covid

przy średniej umieralności:

47033/1617025- około 3%

Wniosek- jeżeli już się zaszczepiłeś dwa razy, to nie pozwalaj się przetestować :stirthepot:

Człowieku,socjalizm się skończył w 1989r a Ty słuchasz dalej socjalistycznej propagandy,ciekawe z jakiego medium...

Dzisiaj lekarz walczy o pacjenta, bo ma kasę z niego, on i jego pracodawca.

Im mniej pacjentów tym mniej kasy dla Centrum Onkologii w Gliwicach i samych lekarzy.

Nie wiem skąd czerpiesz te bzdury, z TV Republika, Russia Today czy z TRWAM czy z Bialorus TV czy z TVPis ?

Bo oni to jeden worek...

Po raz których powtórzę, żona pracuje w Centrum Onkologii im.M.C.Sklodowkiej...

A w tajemnicy Ci powiem, że Instytut w Gliwicach od momentu przejęcia władzy przez PIS I wsadzeniu tam własnego pociotka jako Dyrektora, przynosi straty wielomilionowe a do 2015r był na zysku wielomilionowym...

Casus Obajtka znasz??

No tak przyjmują i robią kasę. 5~15 min i następny proszę. Taka u nich rzetelność i troska o pacjenta, że szkoda gadać.

Problem w tym, że to są opinie z życia wzięte wykluczające jakiekolwiek media.

PS. służba zdrowia ma leczyć a nie przynosić zyski.

Leczenie skuteczne i przynoszenie zysków nie idzie w parze.

https://www.rmf24.pl/raporty/raport-program-szczepien-przeciw-covid/polska/news-obowiazek-szczepien-co-z-trzecia-dawka-sprawdz-co-sadza-pola,nId,5454039#crp_state=1

Genialna sonda.

Ostatnia tabelka: czy powinna być 3cia dawka.

Prawie wszyscy odpowiedzieli, że tak.

Szczepionkowcy i antyszczepionkowcy połączyli się.

Czyli, że są wspólne mianowniki. Jest dla wszystkich nadzieja? :cool:

No tak przyjmują i robią kasę. 5~15 min i następny proszę. Taka u nich rzetelność i troska o pacjenta, że szkoda gadać.

Problem w tym, że to są opinie z życia wzięte wykluczające jakiekolwiek media.

PS. służba zdrowia ma leczyć a nie przynosić zyski.

Leczenie skuteczne i przynoszenie zysków nie idzie w parze.

Nie wszyscy lekarze są cięci na kasę. Kiedyś miałem takiego lekarza rodzinnego że leczył tak aby tylko nie dać skierowania do specjalisty bo mu kasa uciekała i tak dzięki jego leczeniu co najmniej jeden zmarł bo leczył go na przeziębienie a miał ostre zapalenie płuc.

Obecnie ma innego lekarza rodzinnego takiego można rzec z powołania.

Natomiast jeżeli chodzi o jakieś zabiegi to na kasę chorych czekaj aż do usranej śmierci ale gdy za pieniążki to od razu i o dziwo na tym samym sprzęcie i w tym samym gabinecie, więc jak tu nie chodzi o kasę?

https://www.rmf24.pl/raporty/raport-program-szczepien-przeciw-covid/polska/news-obowiazek-szczepien-co-z-trzecia-dawka-sprawdz-co-sadza-pola,nId,5454039#crp_state=1

Genialna sonda.

Ostatnia tabelka: czy powinna być 3cia dawka.

Prawie wszyscy odpowiedzieli, że tak.

Szczepionkowcy i antyszczepionkowcy połączyli się.

Czyli, że są wspólne mianowniki. Jest dla wszystkich nadzieja? :cool:

Dla chetnych skrajnych foliarzy niema aż tak wielu ale debili w społeczeństwie jest wielu

Magia liczb z przywołanego artykułu:

1. stwierdzono 1 617 025 wszystkich zakażeń

2. wykryto 11 778 przypadków Covid-19 u osób w pełni zaszczepionych

3. Całkowita liczba zgonów dla okresu od początku Narodowego Programu Szczepień, tj. od 27 grudnia do 5 czerwca bieżącego roku wynosi 47 033

4. zmarło 730 osób zaszczepionych dwoma dawkami szczepionki

Policzmy:

730/11778- zmarło 6% osób w pełni zaszczepionych, u których wykryto covid

przy średniej umieralności:

47033/1617025- około 3%

Wniosek- jeżeli już się zaszczepiłeś dwa razy, to nie pozwalaj się przetestować :stirthepot:

:lol2:

Jeżeli szczepionki ratują, to OK, cieszymy się wszyscy, ale na wykresie nadumieralności uratowani są pod kreską- jeżeli zmarli, to na to co zawsze. Zajmujemy się przyczynami śmierci nadmiarowej, więc nieuratowanymi. Wykres nad kreską ukazuje, że statystyka zauważyła rezultaty obostrzeń, lockdownów, siedzenia w domu, teleporad, ale też NOPy, zakrzepice,...

Gdzie widzisz te NOPy i zakrzepice? Czemu na początku 2021 tak drastycznie umieralność spadła, skoro wtedy rozpędzały się szczepienia? Czemu mamy drugi spadek w maju/czerwcu, gdy najszybciej idzie akcja szczepień?