Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Drogi d7d udowodnij swoją rację w równoległości i czasu badań . na przykład inhalując się codziennie przez dwa lata przez kwadrans roztworem włókienek azbestu . Dwa lata i zerowe skutki inhalacji . Zatem wg Kaizena i D7d azbest jest całkowicie bezpieczny

Coś się Tobie pomieszało w głowie.

Porównujesz rzeczy nieporównywalne.

Po ilu dniach inhalacji "roztworem włókienek azbestu" uzyskasz wiedzę o szkodliwości włókien azbestu?

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I właśnie Ty pokazujesz swoja ynteligencję trącąca nutą kretynizmu maniakalnego.

Tylko że moje wypowiedzi są w pełni logiczne. Może rasistowskie, może egoistyczne, może nie etyczne ale w pełni uzasadnione z punktu widzenie mnie jako jednostki i z punktu widzenia "globalnego".

To w twoim rozumowaniu brak logiki dodatkowo wy szury nie potrafisie udowodnić waszych teori.

A szczepionka zmniejsza ilość zachorowań i zgonów zmniejsza również ryzyko wyhodowania supermutanta ale wy nie ogarniacie .

Dla was dowody to czipy i to że jedne na milion fiknie z powodu szczepienia

I co z tego wynika że niby ZNASZ DOBRZE i UMIESZ Z NIM PRACOWAĆ ??

I co to ma do tematu KORONAWIRUS ??

Moje nie jest najmowsze.

Przedstawiam poglądy poparte wiedzą, badaniami i praktyką.

Ty przedstawisz swoje wizje świata plus twoje obrażanie ludzi mających inne poglądy.

Jaką, kurwa, praktykę masz z azbestem?

CO z niego robiłeś?

Jak!

Czekam niecierpliwie na odpowiedź....

Adam M.

jak już zapodawałem to przepraszam. we francji ludzie buntują się przeciw terrorowi szczepionkowemu. restauracje puste a oni ostentacyjnie konsumują na ulicy.

Francja ma ponad 92 miliony podanych dawek szczepionek.

Ponad 43 miliony w pełni zaszczepionych obywateli co stanowi ponad 64% zaszczepionych pełną dawką.

Jaką, kurwa, praktykę masz z azbestem?

CO z niego robiłeś?

Jak!

Czekam niecierpliwie na odpowiedź....

Adam M.

Pomyliłeś azbest z covidem-19?

Obudź się i nie przeklinaj bez powodu i bez sensu.

Przeklinanie to jest taka choroba.

To że przechowujesz na strychu azbest (w jakiej postacjI0 nie znaczy że coś wiesz o azbeście.

Raczej nie wiesz.

Do tego łamiesz przepisy prawa.

PS Nie krzycz !!

On wychodzi z takiego założenia że jak ma żonę i dzieci to jest ginekologiem:D

Tu są same wybitności w każdej dziecinie przecież net jest przeogromny w wiedzę, trochę poczytają, trochę pooglądają , wkleją kilka linków i już są ekspertami i szpecami :p

To jest akurat sposób myślenia Adama i okazuje się także twój sposób myślenia.

Wg twojego sposobu myślenie (nielogicznego) nie możesz wypowiadać się na temat zgonów na zakrzepicę poszczepienną no (na szczęście) i ne umarłeś dwa razy.... będąc w sile wieku... po otrzymaniu drugiej szczepionki AstraZeneca. ;)

Wiesz, kiedyś przeprowadzano badania w zakładzie psychiatrycznym i żadem pacjent nie przyznał się że choruje na chorobę psychiczną, potocznie można powiedzieć że żaden wariat nie przyzna się że jest wariatem.

To samo czynisz Ty, mając zorana psychikę wydaje ci się ze piszesz logicznie i z sensem

Kur.. nie mówimy o moim łbie czy ideologi. tylko o zwykłych faktach na covid umiera wielu na szczepionę prawie nikt. Szczepionka zmniejsza ryzyko zachorowania, jeśli już zachorujesz masz mniejsze ryzyko powikłań i zgonu. Jeśli człowiek inny się zaszczepi poprawia twoje szanse nawet jeśli jesteś zaszczepiony.

Mniej chorych mniejsza waga wirusa środowisku mniej "sztuk" wirusa mniejsze ryzyko mutacji

Zwykłe proste kur.. rozumowanie nie trzeba mieć kur nobla aby tak łaczyć fakty

Ale żeby wpaść na czipy tp trzeba mieć wybitny umysł

Wiesz kim jesteś? jesteś zerem i wrzodem społeczeństwa.

Nie masz poszanowania dla innych ludzi ani dla ich nieszczęścia jesteś porąbanym nazistą, powinni cienie odizolować od wszelakich mediów i wykluczyć ze społeczeństwa.

Nie muszę ich szanować zwłaszcza że oni nie szanują mnie i stanowią dla mnie zagrożenie

A co zrobili że piszesz że cię nie szanują? napluli ci do talerza czy ukradli coś z posesji?

Chory jesteś w tych swoich poniżania innych ludzi.

Niezaszczepienie się przez co zwiększają zagrożenie dla mnie i populacji. Wiec nie można szanować wroga a zagrożenie trzeba eliminować. Nie mówię o grupach nie mogących się szczepić. Dla mnie to nie ludzie świnia w chlewie jest więcej warta

Poczekam aż kogoś z Twoich znajomych czy bliskich spotka takie nieszczęście, zobaczymy jak wtedy będziesz śpiewał.

Nie było takich przypadków zgonów z powodu zakrzepicy powstałej po podaniu drugiej szczepionki AstraZeneka które to podawałeś.

Potrafisz jakoś udowodnić swoje te dwa przypadki?

Co do "poczekam aż kogoś" ... to chyba nie jest z tobą całkiem dobrze.

Nie odwzajemniam twoich głupich oczekiwań.

Nie jestem taki...

Poglądy antyszczepionkowe są szkodliwe i antyspołeczne.

Wiesz kim jesteś? jesteś zerem i wrzodem społeczeństwa.

Nie masz poszanowania dla innych ludzi ani dla ich nieszczęścia

jesteś porąbanym nazistą,

powinni cienie odizolować od wszelakich mediów i wykluczyć ze społeczeństwa.

Czy ty piłeś czy ty tak normalnie myślisz i piszesz??

Widzę różnicę pomiędzy sytuacją, gdy moje działanie wpływa wyłącznie na mnie - tam mogę zażywać wolności do woli.

Gdy moje działanie wpływa na zdrowie i życie innych - nie zgadzam się, żeby każdy działał wg własnego uznania i sumienia. Zbyt wielu sumienia ani rozumu nie ma.

Tak samo dotyczy to szczepienia od chorób zakaźnych jak i jazdy wg uznania. Ile osób nie szczepi psów od wścieklizny nawet mimo obowiązku? A ilu by nie szczepiło, jakby obowiązku nie było?

I żeby nie było - masz ogrodzony tor, jeździj jak chcesz. Ba, nawet możesz tak się umówić z innymi, że jeździcie jak chcecie ale pod warunkiem, że każdy kto może ponieść tego konsekwencje się na to zgadza.

Podobnie ze szczepionkami - nie masz kontaktu z innymi ludźmi, nie masz możliwości ich zarażenia (albo zgodę wszystkich, których możesz zarazić i oni też się zobowiążą do kontaktów wyłącznie z takimi, co wyrażą zgodę na to ryzyko) - wasza decyzja.

Ale tak długo, jak jest szansa, że będziesz ogniwem w łańcuszku którym choroba przywędruje do moich dzieci, do moich rodziców czy kogokolwiek innego, kto na to nie wyraził zgody - nie masz wolnej decyzji. Tak samo z jeżdżeniem wg uznania po drogach po których poruszają się "zwykli" uczestnicy ruchu.

Dobro ogółu jest ważniejsze od dobra jednostki.

Każdy tak uważa. Chyba, że będzie działo się to jego kosztem dla ogółu.

No cóż.. łatwo zaprzeczyć. Forum wszystko przyjmie.

Niestety są rozwiązania inne.

1. Bierzesz życie swoje i swoich dzieci w swoje rece i ich chronisz jak potrafisz zamiast szukać winy u innych i wymagać od obcych empatii dla siebie.

2. Obwiniasz, że wszystko to wina niepokornych i próbujesz ich pouczyć, chodź w sumie wiesz, że to efektu nie przyniesie.

Porównania takie jak Ty tworzysz mogą działać na dzieci. Ale... cokolwiek porównywałeś z obecną sytuacją epidemiologiczną na świecie... ma się nijak do rzeczywistości.

Fakt, media i niektórzy ludzie pragną aby w końcu coś się działo, był zamieszanie i chaos.

Interesy mają w tym co cwańsi. Media mają oglądalność i $$. Lekarze i szpitale więcej $$. Urzędnicy mniej wydatków. Rządy mają kontrole na obywatelami

i preteksty do jej zaostrzania, nie mamy okazji się zbuntować.

Jeśli zabierzesz lekarzom dodatkowe pieniądze za pacjentów covidowych a ludzie przyzwyczają się do straszenia i media nie będą tak intensywnie śledzone na tym punkcie - pandemia skończy się tak szybko jak zaczęła.

Trzeba się z nowym wirusem pogodzić i żyjemy dalej.

Traci najbardziej potulna grupa obywateli świata - klasa średnia i mali przedsiębiorcy. Ale ich zawsze łatwo się gnębi. Reszta zyskuje.

@Kaizen -

Uważasz się za rozumnego człowieka więc udowodnij że takim jesteś i odpowiedz prosto bez wykresów i elaboratów czy zaszczepieni ludzie mogą zarażać - TAK czy NIE. Jednym słowem wystarczy bo ta kwestia była poruszona przez SAVAGE7.

Przykro mi, ale na każdym kroku udowadniasz że masz ogromne braki w czytaniu że zrozumieniem. Kajzen Cię kasuje raz po raz, a Ty dalej swoje...a do tego imputujesz rzeczy których nie napisał. Ciężko się dyskutuje z kimś takim.

Wcale mnie te informacje nie dziwią.

Dziwi mnie wiara niektórych w starania koncernów o dobro ludzkości a nie o kasę.

Ale głupich się nie sieje...

Adam M.