Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Coraz mniej rozumiem, jakiego stanowiska bronisz. Że obowiązkowe szczepienia to pogwałcenie praw do samostanowienia jednostki? Tak w ogóle? Czy jednej/kilku konkretnych? Dziwne, żeby w rozporządzeniu była wpisana szczepionka na chorobę, której jeszcze nie było gdy rozporządzenie było opracowywane.

Ja to w ramach posady adwokata diabła. Problem w tym, że zasadniczo nie widać wielkich protestów przy zwiększaniu kar za wykroczenia w ruchu drogowym. Szczepienia przeciw COVID-19 wywołują wielkie emocje. I po co jątrzyć, skoro problem się sam rozwiąże? Potrzebujemy tylko czasu, czas leczy rany.

Nie potrzebuję wyobraźni. Wystarczy skopiować rozwiązanie z '63. Było już o tym w tym wątku.

Piszesz o blokadach, zakazie korzystania z komunikacji czy o czymś innym? Dużo ludzi sobie z tym poradzi. W praktyce zorganizowanie blokady tylko dla osób niezaszczepionych nie będzie skuteczne. Jedyne rozwiązanie to blokada na poziomie kraju, dla wszystkich. Jak to zadziała - widzieliśmy w 2020. Nie wiem jak Ty, ale ja się mogłem poruszać bez przeszkód. Raz zatrzymała mnie policja do kontroli i to wszystko. To miał być lockdown? Wolne żarty. W wybiórczy lockdown tym bardziej nie zadziała. Powtarzam, jak ktoś naprawdę będzie nie chciał się zaszczepić, to tego nie zrobi. Nie wspominając już o wsi.

I po co jątrzyć, skoro problem się sam rozwiąże? Potrzebujemy tylko czasu, czas leczy rany.

Nie rozwiąże się bez zaszczepienia minimum 80% społeczeństwa. Covid będzie zbierał corocznie wielokrotnie więcej duszyczek niż zabierała grypa.

Piszesz o blokadach, zakazie korzystania z komunikacji czy o czymś innym?

O wszystkim, co doprowadziło do zaszczepienia 98% w dwa miesiące. Np. za brak szczepienia grzywna w wysokości czterokrotności przeciętnego wynagrodzenia albo 3 miesiące aresztu.

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?362093-KORONAWIRUS-przydatne-informacje-walka-z-mitami-i-plotkami&p=8074816&viewfull=1#post8074816

Nie rozwiąże się bez zaszczepienia minimum 80% społeczeństwa. Covid będzie zbierał corocznie wielokrotnie więcej duszyczek niż zabierała grypa.

No będzie.

O wszystkim, co doprowadziło do zaszczepienia 98% w dwa miesiące. Np. za brak szczepienia grzywna w wysokości czterokrotności przeciętnego wynagrodzenia albo 3 miesiące aresztu.

Teraz to nie przejdzie. Wtedy była prosta sprawa, brak internetu i wszystkich trzymano za mordę. Teraz komornik nie potrafi znaleźć dłużnika, a Ty chcesz całą Polskę zaszczepić? Groźby nie działają, co widać doskonale po karach za jazdę po pijaku. Nieuchronność kary odstrasza, a nie sama kara. A u nas z tą nieuchronnością jest tak, że czasami za rękę złapią i się cwaniak wywinie. Jak lubię nasz kraj, to zwyczajnie nie wierzę, że to się ma szanse udać. A co powiedzieć o ludziach wykluczonych komunikacyjnie? Gdzie bez samochodu nie można się dostać do sąsiedniego miasta do lekarza? Musiałbyś zorganizować lekarzy bez granic, którzy by jeździli od wsi do wsi. Niewykonalne. Ale zawsze można próbować tworzyć kolejne martwe prawo. Tylko po co?

Tak samo jak nie odwzajemniam Twojej głupiej, monotonnej pisaniny że kłamię w tej sprawie.

To Cie nie porusza (pisanie kuliboba w stosunku do innych ludzi) a Adolfik Ci przeszkadza???!!!

Ogarnij się i swoje chore osądy.

Prawda boli.

A kłamstwo jest i pozostanie kłamstwem.

"Wszyscy" wiedzą że kłamałeś.

Jak masz prawdziwy cel pisania swoich kłamstw?

Pisałem wcześniej - podaj jakieś informacje (mogą być z internetu) które potwierdzą te dwa przypadki.

"W internecie jest wszystko" więc te dwa przypadki też muszą być. :yes:

Nie ma w internecie to znaczy, że nie było takich zdarzeń. :)

Nie dyskutuję z @kulibob.

Dyskutuję z @henrykow.

Nie wracaj znowu do "Adolfika" bo to jest żałosne i moje zdanie na ten temat już znasz.

Nie porównuj wpisów @kulibob z działalnością "Adolfika" bo to świadczy o twoim poziomie lub o kolejnęj chęci zmiany tematu.

To twoje porównanie jest chore.

PS Moje osądy nie są chore.

Edytowane przez d7d
PS

Znowu dostałeś rozwolnienia "przez pryzmat" ... czy tylko

Lecz się chłopie, lecz i znajdź dobrego specjalistę od bardzo trudnych przypadków psychicznych.

Przyłazisz tu od dłuższego czasu tylko w jednym celu, nie aby podyskutować merytorycznie tylko aby dosrać i prowokować., naprawdę ta emerytura jest tak gnębiąca że musisz odreagować hejtem? A po drugie czepiasz się ludzi którzy nie prowadza z tobą dyskusji, masz coś z głową?

Prawda boli.

A kłamstwo jest i pozostanie kłamstwem.

"Wszyscy" wiedzą że kłamałeś.

Jak masz prawdziwy cel pisania swoich kłamstw?

Pisałem wcześniej - podaj jakieś informacje (mogą być z internetu) które potwierdzą te dwa przypadki.

"W internecie jest wszystko" więc te dwa przypadki też muszą być. :yes:

Nie ma w internecie to znaczy, że nie było takich zdarzeń. :)

Nie dyskutuję z @kulibob.

Dyskutuję z @henrykow.

Nie wracaj znowu do "Adolfika" bo to jest żałosne i moje zdanie na ten temat już znasz.

Nie porównuj wpisów @kulibob z działalnością "Adolfika" bo to świadczy o twoim poziomie lub o kolejnęj chęci zmiany tematu.

To twoje porównanie jest chore.

PS Moje osądy nie są chore.

Chory człowiek nie przyzna się ze jest chory, taka jest prawda wiec nie pogrążaj się w swojej monotonii.

Ja z tobą tez nie dyskutuję to czepiasz się moich wypowiedzi więc odpowiadam czego nie można rzec o tobie bo na niewygodne pytanie odpowiadasz innym durnym pytanie i zarzutami wyssanymi z palca.

Ten co wkleił Adoplfika też z tobą nie rozmawiał a jego się uczepiłeś, szkoda że kuliboba się nie czepiasz bo najwyraźniej popierasz nazizm i jego poglądy bo to kolega szczepionkowiec a kolegów nie wolno ganić:):):)