Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie chce mi przytaczać jakie bzdury i herezje wypisywali i wypisują szczepionkowcy w tym tak przez was uwielbiani autorytety medyczne i naukowe.

Może skończmy ta licytację a spoglądnijmy na to obiektywnie? i nie mam na myśli waszego skrzywionego obiektywizmu tylko tego prawdziwego.

Nie masz co przytaczać bo w większości są to fakty i potwierdzone wyniki naukowych badań.

Faktem jest że w tych wynikach i faktach nie ma tych dwóch, słynnych z FM, przypadków zakrzepicy.

Pewnie jakieś niedopatrzenie.

Jest metodyka, jest policzone. Nazywa się to IV faza testów klinicznych.

Porównywanie wyników zaszczepionych i niezaszczepionych w realnym świecie nie ma sensu, bo te grupy różnią się pod względem zachowań, wieku (wśród zaszczepionych praktycznie nie ma dzieci do 12 r.ż. za to najwyższy odsetek zaszczepionych jest wśród ludzi starszych), zawodów, wykształcenia, miejsca zamieszkania itd.

Jak zobaczę, to uwierzę. Jak dotychczas, to widzę "artykuły" i większość niewarta nawet obśmiania :no:

Jak zobaczę, to uwierzę. Jak dotychczas, to widzę "artykuły" i większość niewarta nawet obśmiania :no:

Dla przykładu:

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/nejmoa2034577

https://www.ema.europa.eu/en/documents/assessment-report/comirnaty-epar-public-assessment-report_en.pdf

Obśmiewanie tego czego ma dowodzić? Zaliczania się do 41%?

Masz takie dane?

Bo jestem jaki ma to związek z pojemnością kopuły

Dr Wojciech Feleszko, pulmunolog, immunolog i pediatra: Myślę, że wynika przede wszystkim z braku wiedzy. Z badań wynika, że aż 41 proc. przeciwników szczepień ma wykształcenie podstawowe bądź zawodowe.

Nie smuć tak się :)

Siedzę na rybach.

(

A co jest celem wyprawy?

Jakiś czas temu, oglądałem polowanie na tarpony w słono-słodkich wodach przybrzeżnych, przyznam, że nieco zaintrygował mnie ten gatunek, szybki, silny, dynamiczny, często z walką w powietrzu. Trafiłeś kiedyś, jakieś egzemplarze tego gatunku?

Zatem patrz i uwierz,nie żadne artykuły zagraniczne tylko wszystko po polsku, dla imbecyli z Konfederacji od imbecyli z Konfederacji:

Dzalacz Konfederacji, który przy grobie Dmowskiego ,który mówi o mikroczipach, jest prominentym działaczem Bosaka...

Czyli idiotow nie sieją,sami się rodzą..

Już jeden "dyktatorek" straszył swoich fanow z pustymi głowami oglądających TVPis pasożytami i pierwotniakami:

Drugi, juz pełny Dyktator czyli Putin,ustami członków Konfederacji,straszył swoich fanów z pustymi głowami oglądających TVRepublika, TRWAM czy TVPis,mikroczipami ,czy genami małpy:

https://youtu.be/wTnPa4qrP1Y

A te przy_głupy oglądające to i wierzące w to, stają się mimowolnymi trollami, które rozgalszaja te bzdury wśród podobnych przy_głupów.

Druga półka to trolle za kasę, powielające te brednie.

A to w jednym i drugim przypadki ma spotęgować strach wśród ludzi niezbyt tomnych umysłowo bo takimi ludźmi przez strach łatwiej się rządzi i steruje, nawet jak nie ma czipów i taki jest cel tych bredni...

Dobitne tego przykłady mamy w tym temacie no i na wschodzie Polski....

Druga dawka Pfizera przyjęta w czerwcu, mamy październik, żyje...

Szczęść boże..

Edytowane przez Arturo1972

Wow. Więc Wy zaszczepiliście się bo grupa tych"mądrzejszych" tak zrobiła?

No gratuluje i nie podziwiam :) Mnie grupa które się nie zaszczepiła kompletnie nie interesuje. W sumie w tej materii obchodzą mnie tak jak kuliboba.

Mam swoje powody i suma zysków kompletnie deklasuje potrzebę tego szczepienia. Brak w moim otoczeniu ochrony którą daje szczepionka. Wszystko jest niby , opiera się na hazardzie i dobrej wierze w system.

Wow. Więc Wy zaszczepiliście się bo grupa tych"mądrzejszych" tak zrobiła?

No gratuluje i nie podziwiam :) Mnie grupa które się nie zaszczepiła kompletnie nie interesuje. W sumie w tej materii obchodzą mnie tak jak kuliboba.

Owszem, grupa mądrzejszych się zaszczepiła, a grupa głupszych z Polski B dzisiaj zada respiratorów do oddychania tyko dlatego że są głupsi...

Polska powinna być podzielona,na głupich ze wchodu,którzy bez UE są zdolni funkcjonować i na cywilizowana Polskę.

Edytowane przez Arturo1972

Już jeden "dyktatorek" straszył swoich fanow z pustymi głowami oglądających TVPis pasożytami i pierwotniakami:

Drugi, juz pełny Dyktator czyli Putin,ustami członków Konfederacji,straszył swoich fanów z pustymi głowami oglądających TVRepublika, TRWAM czy TVPis,mikroczipami ,czy genami małpy:

https://youtu.be/wTnPa4qrP1Y

A te przy_głupy oglądające to i wierzące w to, stają się mimowolnymi trollami, które rozgalszaja te bzdury wśród podobnych przy_głupów.

Druga półka to trolle za kasę, powielające te brednie.

A to w jednym i drugim przypadki ma spotęgować strach wśród ludzi niezbyt tomnych umysłowo bo takimi ludźmi przez strach łatwiej się rządzi i steruje, nawet jak nie ma czipów i taki jest cel tych bredni...

Dobitne tego przykłady mamy w tym temacie no i na wschodzie Polski....

Druga dawka Pfizera przyjęta w czerwcu, mamy październik, żyje...

Widać wyznawcy twojego awatara mają skopane banie , powinni zabrać tę koncesję jednak oczywiście dla zdrowia psychicznego .

Widać wyznawcy twojego awatara mają skopane banie , powinni zabrać tę koncesję jednak oczywiście dla zdrowia psychicznego .

Posłuchaj tych na protestach anty szczepionkowych ale nie dowódców tylko tych w tle tam słychać intelekt .

Ich status społeczny odzwierciedla to że tam są. Ktoś kto nie potrafi oszacować swojego interesu to gdzie może być? Tam gdzie jest w tej chwili z takimi jak on sam

A co jest celem wyprawy?

Jakiś czas temu, oglądałem polowanie na tarpony w słono-słodkich wodach przybrzeżnych, przyznam, że nieco zaintrygował mnie ten gatunek, szybki, silny, dynamiczny, często z walką w powietrzu. Trafiłeś kiedyś, jakieś egzemplarze tego gatunku?

U mnie to nie są wyprawy :) Od kiedy jestem na emeryturze, wędkuję w Atlantyku 3 razy w tygodniu (mieszkam 3 mile od linii brzegowej).

Tarpon (tutaj nazywają czasami Sabalo) nie jest jadalną rybą (przynajmniej dla mnie). W zeszłym roku złowiłem kilka w ujściu rzeki (niewielkich, około 30 cm). Od około roku łowię z molo we Flagler Beach gdzie mam również bardzo blisko.

Obecnie jest sezon na flądrę, red fish, pompano, black drum i sheepshead, trafiły się także hiszpańskie makrele które uwędziłem. Rekiny, sumiki morskie i bluefish wędrują na powrót do wody.

Fotografie z morskiego wędkowania, znajdziesz na mojej stronie na FB :)

W kanale ściekowym nie żyją tarpony ewentualnie tampony:D

W tej dziedzinie toś ekspert. Wiesz co czyścisz :D

Miałem też kumpla wędkarza co łapał taaaakie ryby, szkoda tylko że nie jego i nie wszystkie były złowione na wędkę bo i przez rybaków też a zdjęcia "pożyczał" od innych kolegów którym rozgłos nie był potrzebny.

Co do dziedziny pracy to faktycznie ta praca na zmywaku odcisnęła niezłe piętno na twoim umyśle.

To ten kumpel który zmarł na zakrzepicę poszczepienną mitomanie ? :)

Śmieszna ta Twoja nieporadna pisanina "przez pryzmat" "kleptomanie" :D

Zapewne jesteś największym polimatem w całym Henrykowie i słuchają Ciebie "z rozdziawionom gembom" :)

Pisz dalej gdyż bawisz mnie niezmirnie :)

Edytowane przez Chef Paul
dopisek

Nie znasz znaczenia troll i trollowanie.

Temat w którym się udzielasz to

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

więc to postawy antyszczepionkowe i antyspołeczne są trollowaniem. :)

Rozkmiń słodyczy niewiedzy, znaczenie: walka z mitami i plotkami

Przykładem coronawirus padajacy ze zmęczenia po 1,5 metra dystansu

Bezpieczeństwo kłucia, brak nop-ów

Miałem też kumpla wędkarza co łapał taaaakie ryby, szkoda tylko że nie jego i nie wszystkie były złowione na wędkę bo i przez rybaków też a zdjęcia "pożyczał" od innych kolegów którym rozgłos nie był potrzebny.

Co do dziedziny pracy to faktycznie ta praca na zmywaku odcisnęła niezłe piętno na twoim umyśle.

JA miałem lepszego znajomego, wracał zachlany z nocnego wędkowania z mrożonymi filetami, które sam złowił. Taki tupeciarz :p

Rozkmiń słodyczy niewiedzy, znaczenie: walka z mitami i plotkami

Przykładem coronawirus padajacy ze zmęczenia po 1,5 metra dystansu

Bezpieczeństwo kłucia, brak nop-ów

Rozkmiń słodyczy niewiedzy - masz niewiedzę w temacie słodyczy? Potrzebujesz pomocy?

Coronawirus może padać ze zmęcznia tylko w twojej wyobraźni.

Taki duży a boi się kłucia :D

Może pozostań przy budowie fundamentów.