_Grisza_ 23.08.2020 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2020 Swój punkt widzenia przedstawiłem zanim jeszcze zabrałaś głos w tym temacie. W takim razie dziękujemy za występy - DOWIEDZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 23.08.2020 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2020 W takim razie dziękujemy za występy - DOWIEDZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 24.08.2020 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Czyżby zwrócenie uwagi na błędy ortograficzne, wywoływało aż taką frustrację ? Powiedz to Ślązakowi , on ma w nosie pisownię Polskiego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 24.08.2020 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Brednie o "przygotowaniach do wojny", spiskach "światowego rządu", itp nazywasz dyskusją na temat Covid-19 ? Swój punkt widzenia przedstawiłem zanim jeszcze zabrałaś głos w tym temacie. Zarzucanie mnie kłamstwa i zaczepki personalne mam pozostawiać bez odpowiedzi ? ps - "czepiam się" nie "literówek" lecz błędów ortograficznych. Rozróżniasz ? ... chyba dostępność słownika ortograficznego, dla osób cierpiących na "specyficzne zaburzenia" nie jest zbyt kosztowna lub skomplikowana. Ponadto, bezradne toczenie piany przez moich dysputantów (stawiających tezy nie mające żadnego poparcia w obecnej wiedzy i doszukujący się wszędzie spisków) bawią mnie niezmiernie. Przeciez to nieprawda. Nie każdy pisze tu brednie. Dużo osób podaje rozne źródła. Kilka osób pisze przemyślane rzeczy, zachowując poziom kultury i szacunku do innych. Ty tego nie zrobiłeś, nie uscisliles nawet swojej wypowiedzi o znajomych. I jakie w ogóle znaczebie ma to, czy swój punkt widzenia przedstawiles przede mna? Ty uważasz, że brednie to wszystko to, co Tobie nie pasuje - a nie jesteś pepkiem świata. Każdy ma prawo do swoich przekonań, zwłaszcza jeżeli przedstawia je w kulturalny sposób (w przeciwieństwie do niektórych Twoich "kolegów", których racje Ty tak zaciekle starales się bronić poprzez atakowanie dyskutantów). Błędy ortograficzne wypowiedzi, która poza tym trzyma poziom kulturalny Cię raza. Ale już grubianstwo, chamstwo, przezwiska i wyzwiska "Twojego kolegi" Ci odpowiadaja? Twoje wysublimowane normy spełniają? Ty nie odnosisz sie prawie nigdy do tego, co jest dyskutowane. Jedyne co robisz to właśnie przeprowadzasz ataki personalne na tych, którzy piszą to, co Tobie się nie podoba. Jak Ty próbujesz kogoś obrazić to "dyskutujesz". Jak Twoje słowa odbilam do Ciebie, nie zmieniajac nic, nie dodając nawet kropki, nie manipulując wyrwanymi z komtekstu fragmentami zdania, to to jest "zaczepka personalna" w stosunku do Ciebie? Ja w żaden sposób Cie nie atakowalam personalnie, gdy próbowałeś żałośnie manipulować moimi wypowiedziami, cytując starannie wyrwany urywek jednego zdania, bez kontekstu. Jezeli ktoś napisał coś, co Ci się nie podoba, ale tak naprawdę sam nie masz NIC do dodania, to zrób przysługę wszystkim i zamilknij. Jeżeli nie potrafisz, to przynajmniej nie udawaj potem, że zachowujesz sie inaczej, nie odwracaj kota ogonem. Jeżeli wstydzisz się swojego zachowania, to tak nie postępuj. Jeżeli się go nie wstydzisz, to teraz nie udawaj, że tak naprawdę postepujesz inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 24.08.2020 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Powiedz to Ślązakowi , on ma w nosie pisownię Polskiego . Przyganiał kocioł ... Zwróć się proszę do swojego amerykańskiego koleżki i zapytaj jak należy pisać przymiotniki utworzone od nazw krajów, najlepiej stwórzcie oddzielny temat i spuszczajcie się tam nad zasadami pisowni, zamiast śmiecić tutaj. Bez odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.08.2020 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 (edytowane) Nayri. Odczuwasz potrzebę "kulturalnej" dyskusji z tego typu wypowiedziami ? To nic innego jak przygotowanie mięsa do wojny , to zawsze tak się zaczyna . Myślisz że na jesieni ogłoszą na świecie pandemię grypy? Zgodnie z obowiązującą dzisiaj definicją pandemii to powinni. Daje Ci to do myślenia, czy nadal uważasz że mamy dzisiaj pandemię czegoś tam? Jeszcze nikt na oczy tego wirusa nie widział ale wszyscy przyjmują na wiarę że jest, bo jakiś Chińczyk im na jego wykrywanie testy sprzedał. Taki "chiński" ten test, którego wyniki nie wiele się różni od rzutu monetą. Coś czytałem o bardzo wielu odmianach tego kurnawirusa. Ze 20 parę już znaleźli... Podobno szybko mutuje. A morderczy taki, że w obozach uchodźców trup gęsto się nie ściele! W uzdrowiskach i ośrodkach wakacyjnych - też nie... WESELA sobie ponoć upodobał ostatnio! Wesele z kwarantanną w pakiecie!!! Tylko ofiar prawie nie ma, bo co to jest - jedna, i to w Indiach! Ktoś tu "kręci swoje lody". Wyłączył świat! Motłoch się wkór.wi i wymorduje zarządzających. No , wtedy tylko rzad światowy coś da radę zrobić. Adam M|. Specjalnie dla Ciebie cytaty w całości Zapraszam. Edytowane 24 Sierpnia 2020 przez Chef Paul dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 24.08.2020 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Powiedz to Ślązakowi , on ma w nosie pisownię Polskiego . To jest akurat zwyczajnie nieprawda. Ja odnoszę wrażenie, że to dotyczy tylko tych, co w szkołę kamieniami rzucali - i nie ma tutaj znaczenia czy ktoś jest Ślązakiem czy nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 24.08.2020 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Nayri. Odczuwasz potrzebę "kulturalnej" dyskusji z tego typu wypowiedziami ? Specjalnie dla Ciebie cytaty w całości Zapraszam. Jak nie mam nic do powiedzenia w takiej sytuacji, to milcze. Nie obrażam, nie torpeduje dyskusji. Nie schodzę poniżej akceptowalnego przeze mnie poziomu, jak tylko mam "okazję" i wymówke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 24.08.2020 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Ja odnoszę wrażenie, że to dotyczy tylko tych, co w szkołę kamieniami rzucali - i nie ma tutaj znaczenia czy ktoś jest Ślązakiem czy nie... Statystycznie masz pewnie rację. Ja jednak "w szkołę kamieniami nie rzucałem", nawet trochę lubiłem do niej chodzić, mało tego, maturę z języka polskiego zdałem na 5. Wracając do tematu i tak bardzo uwielbianych przez prawie wszystkich maseczek, warto zapoznać się z poniższym tekstem. Były już minister zdrowia Pan Szumowski doskonale znał badania dot. skuteczności stosowania maseczek, wyśmiewał noszenie maseczek, mówiąc prost, że jest to bez sensu. Jednak szybko został sprowadzony na ziemie, bo jako minister jest przed wszystkim politykiem, a nie lekarzem. https://pubmedinfo.org/2020/08/21/dlaczego-maski-nie-ochronia-cie-przed-infekcja-wirusowa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.08.2020 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Powiedz to Ślązakowi , on ma w nosie pisownię Polskiego . Niby dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 24.08.2020 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Poweim tak ja uważam że covid to duże zagrożenie. Ale sądzę że do końca roku się dowiemy kto ma racje zacznie się szkoła bez ograniczeń, smog i grypa.Chyba że anty maseczkowcy doprowadzą do lockdownu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.08.2020 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Przeciez to nieprawda. Nie każdy pisze tu brednie. Dużo osób podaje rozne źródła. Kilka osób pisze przemyślane rzeczy, zachowując poziom kultury i szacunku do innych. Ty tego nie zrobiłeś, nie uscisliles nawet swojej wypowiedzi o znajomych. I jakie w ogóle znaczebie ma to, czy swój punkt widzenia przedstawiles przede mna? Ty uważasz, że brednie to wszystko to, co Tobie nie pasuje - a nie jesteś pepkiem świata. Każdy ma prawo do swoich przekonań, zwłaszcza jeżeli przedstawia je w kulturalny sposób (w przeciwieństwie do niektórych Twoich "kolegów", których racje Ty tak zaciekle starales się bronić poprzez atakowanie dyskutantów). Błędy ortograficzne wypowiedzi, która poza tym trzyma poziom kulturalny Cię raza. Ale już grubianstwo, chamstwo, przezwiska i wyzwiska "Twojego kolegi" Ci odpowiadaja? Twoje wysublimowane normy spełniają? Ty nie odnosisz sie prawie nigdy do tego, co jest dyskutowane. Jedyne co robisz to właśnie przeprowadzasz ataki personalne na tych, którzy piszą to, co Tobie się nie podoba. Jak Ty próbujesz kogoś obrazić to "dyskutujesz". Jak Twoje słowa odbilam do Ciebie, nie zmieniajac nic, nie dodając nawet kropki, nie manipulując wyrwanymi z komtekstu fragmentami zdania, to to jest "zaczepka personalna" w stosunku do Ciebie? Ja w żaden sposób Cie nie atakowalam personalnie, gdy próbowałeś żałośnie manipulować moimi wypowiedziami, cytując starannie wyrwany urywek jednego zdania, bez kontekstu. Jezeli ktoś napisał coś, co Ci się nie podoba, ale tak naprawdę sam nie masz NIC do dodania, to zrób przysługę wszystkim i zamilknij. Jeżeli nie potrafisz, to przynajmniej nie udawaj potem, że zachowujesz sie inaczej, nie odwracaj kota ogonem. Jeżeli wstydzisz się swojego zachowania, to tak nie postępuj. Jeżeli się go nie wstydzisz, to teraz nie udawaj, że tak naprawdę postepujesz inaczej. Jestem pod wielkim wrażeniem ,że znalazłeś odwagę na taką ripostę. Z nim się nie wygrywa bo jest z Poznańskiej Ameryki.Wycieczki personalne w korona wirusie w jego wydaniu zawsze mile widziane.Nie wygrasz i nic mu nie udowodnisz.Ale podoba mi się jak to opisałeś. Wierutna prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.08.2020 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 (edytowane) Był kwiz i jestem pod wrażeniem podejścia co niektórych do niego.Zapytam wprost. Kto z biorących w tym wątku udział w dyskusji miał robiony test na obecność w/w. Jeśli uważa ,że test jest do bani tak jak dezynfekcja i noszenie masek i poddanie obostrzeniom niech się wypowie. Edytowane 24 Sierpnia 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.08.2020 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Nayri. Odczuwasz potrzebę "kulturalnej" dyskusji z tego typu wypowiedziami ? Specjalnie dla Ciebie cytaty w całości Zapraszam. Po co Ci te cytaty. Usłyszałeś skrawek prawdy i się obruszyłeś i jeszcze naśmiewasz.Zapytam .Robiłeś test.Jeśli nie to zrób.Jesteś osobą z grupy zwiększonego ryzyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 24.08.2020 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 A może zamiast siać strach warto posłuchać innych nie tych płatnych pachołków .https://www.youtube.com/watch?v=Vvnu217xa7Y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 24.08.2020 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 (edytowane) Skoro telewizja głównego ścieku zaczyna publikować takie info znaczy, że coś się dzieje https://fakty.tvn24.pl/fakty-po-poludniu,96/koronawirus-w-polsce-rodzina-ze-slaska-jest-od-47-dni-na-kwarantannie,1027619.html Ale na koniec ekspert mnie rozje...., na kwarantannie powinniśmy planować przyszłość, wizualizować ją sobie Już widzę tą wizualizację osoby pracującej na śmieciówce podczas 2 miesięcznej kwarantanny. Edytowane 24 Sierpnia 2020 przez _Grisza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 24.08.2020 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 W sieci znalazłem ciekawe zestawienie absurdów reżimu sanitarnego w kontekście powrotu dzieciaków do szkół: Nie jestem pewny... Czy ja to dobrze rozumiem? 1. Dzieci mają iść do szkoły, bo w szkole jest bezpiecznie. 2. Dziadkowie nie powinni przyprowadzać ani odbierać dzieci, bo to dla nich niebezpieczne. 3. Dzieci mogą chodzić po szkole, wśród innych uczniów i nauczycieli i nie stanowią dla siebie zagrożenia. 4. Ja wchodząc do szkoły muszę założyć maskę, bo stanowię zagrożenie. 5. Ja stanowię zagrożenie, więc muszę wejść w masce, ale moje dziecko żyjąc ze mną pod jednym dachem nie stanowi zagrożenia, więc nie musi jej w szkole nosić. 6. W autobusie można siadać tylko co drugie krzesło, a stać w ogóle nie wolno, ale dzieci muszą dojeżdżać do szkoły autobusami, które do marca zawsze pękały w szwach. Oczywiście muszą też zachować 2m odstępu od współpasażera. 7. Uczniowie z okręgów czerwonych także muszą dojeżdżać do szkoły, zachowując przy tym 4m odległości od współpasażera. Tymi samymi autobusami, które do marca pękały w szwach. 8. Autobus jadący z okręgu zielonego, przez czerwony, do innego zielonego, na środkowej trasie powinien mieć o połowę mniej pasażerów, nawet jeśli wszyscy jadą z punktu A do punktu Z i nikt nie wsiada, oraz nie wysiada po drodze. 9. Mieszkający w strefie czerwonej, stanowiący źródło zakażenia, chodzący w masce po ulicy, przekraczając strefę, gdy np. jedzie do pracy (do zielonej) zdejmuje maskę na miejscu i pracuje z innymi ludźmi przez 8h, już bez maski, bo w strefie zielonej nie ma takiego ryzyka zakażenia. 10. Po bytności klienta w knajpie kelner czy inny obsługujący musi zdezynfekować stolik, żeby nie stanowił dla innych źródła zakażenia. 11. W szkole dziecko przenosi się z sali do sali, siada przy ławkach, przy których lekcję wcześniej siedzieli koledzy z innej klasy i nie trzeba dezynfekować stolika, bo nie jest on źródłem zakażenia. 12. Przy zachowaniu odległości plażowanie jest bezpieczne, wizyty w restauracji są bezpieczne, jakimś cudem podróż pociągiem jest bezpieczna (PKP sprzedaje bilety na każde miejsce siedzące, także w zamkniętych przedziałach), ale wizyta w urzędzie już nie jest bezpieczna, więc urzędy są dla większości spraw nieczynne. 13. Od marca 2020 nie zamknięto z powodu epidemii żadnej Biedronki, Aldika, Tesco ani Kauflanda. Żaden sklep nie został poddany kwarantannie, z powodu nagłego wzrostu liczby zakażonych pracowników, mimo że klientów przewija się tam tysiące, a pani w kasie ma jedynie z jednej strony metr pleksi. 14. Urzędy miasta czy skarbowe są tak ogromnym, potencjalnym źródłem zakażenia, że muszą pozostać zamknięte i wszystkie sprawy załatwia się on line, a gdy trzeba złożyć dokument na papierze, leży on 72h w poczekalni i czeka aż wirus padnie z głodu. 15. Towar macany w marketach nie przechodzi kwarantanny, a pieniądze, które odbiera pani kasjerka nie leżą 72h czekając na ozdrowienie, bo nie są źródłem zakażenia. 16. Książki, które oddaję do biblioteki, w odróżnieniu od pieniędzy, którymi operuję w markecie, muszą przejść okres karencji, w czasie od 3 do nawet 14 dni w niektórych filiach, bo są źródłem zakażenia. 17. Ja muszę iść do pracy, moje dziecko musi iść do szkoły, farmaceuta musi iść do pracy, pani w biedronce musi iść do pracy, ale lekarz który składał przysięgę Hipokratesa, nie musi iść do pracy i może mnie „przyjąć” z domu oraz „leczyć” przez telefon, bo w przychodni mógłby się zarazić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 24.08.2020 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 I co ciekawego debil z tego zrozumie?To jeszcze trzeba by mieć bodaj podstawową wiedzę z matematyki szkoły średniej!No i z historii, biologii, logiki...HEKATOMBA to to samo teraz co PANDEMIA - w umysłach debili.No, nie dziwne, ze szkoły to wynieśli... na siłę wpajane.Pandemia, pomór, hekatomba, armageddon, zaraza - stały się w wielu "umysłach" synonimami !!!A przecież każde z tych słów znaczy coś innego! Pandemię taką mamy, że zakłady pogrzebowe padają z braku "klientów" !!! Ale debile tego nie widzą wpatrzone w jedynie słuszne mendia... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 24.08.2020 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 (edytowane) Pandemię taką mamy, że zakłady pogrzebowe padają z braku "klientów" !!! Ponoć mają problem ze spłatą kredytów, które wzięli w marcu na zakup nadmiarowej ilości trumien. I co ciekawego debil z tego zrozumie? To jeszcze trzeba by mieć bodaj podstawową wiedzę z matematyki szkoły średniej! Liczbowo i statystycznie ta "pandemia" kompletnie się nie broni, i nawet lipne testy niewiele są tu wstanie zmienić. Do takich samych wniosków jak ten gość, powinna dość każda osoba po szkole podstawowej, która z matmy miała co najmniej 3. Jednak jak widać po naszym społeczeństwie, nawet obowiązkowa matura z matematyki chyba niewiele tu daje i większość jest przesiąknięta strachem. Może jestem naiwny, ale jakieś światełko w tunelu widać, przynajmniej na wyspach. https://www.express.co.uk/life-style/health/1320428/Coronavirus-news-lockdown-mistake-second-wave-Boris-Johnson?fbclid=IwAR2od_vAOZmtqp9YyDZM2gC2_xAi4jH_Y9w7pXk4SwFjzCsxRjcYeGB_GsI Edytowane 24 Sierpnia 2020 przez _Grisza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 24.08.2020 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 (edytowane) Ktoś tu na debilizmie populacji spore lody kręci!I nie chodzi tu o kasę!ŚWIAT zatrzymano.... Wiadomo, ze raptem KILKA PROCENT populacji świata MA NA WŁASNOŚĆ około 90 % jego powierzchni/dóbr. Zrobią co będą chcieli, chyba że...W populacji wzrośnie WIEDZA na tematy ogólne i specjalistyczne!Ale ja w to nie wierzę....Wkórw wzrośnie i nowa rewolucja Francuska BĘDZIE Z UCINANIEM ŁBÓW - JAK LECI!No i jeden z "ICH" celów - jest! - DEPOPULACJA!Sami ją zrobimy.... Tylko poczekać trzeba.... Adam M. Edytowane 24 Sierpnia 2020 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts