fotohobby 09.10.2021 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2021 Pozwól więc, że ja napiszę W tym badaniu aż 81.3% hospitalizowanych z powodu COVID-19 stanowiły osoby, które poddały się zabiegowi szczepienia Ktoś chce podważać powyższe zdanie i obliczenia wykonane na podstawie danych, których dostarczył Arturo? To jest istotniejsze: Od początku rozpoczęcia szczepienia drugą dawką na skutek zakażenia koronawirusem zmarły 39 782 osoby, z czego 759 osób było w pełni zaszczepionych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 09.10.2021 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2021 (edytowane) Muszę Cię zmartwić "presume.pl" [h=1]404 PODANA STRONA NIE ISTNIEJE[/h]ps - porównywanie Financial Time z bełkotem płaskoziemców lub nawiedzonym "maruchą" (skąd on czerpie tą swoją "wiedzę") jest żałosne Ta pamiętam wpisy tego, poważnego medium światowego, z czasów derywatów i klapy jankeskich funduszy emerytalnych przed 2008. Taka chwalba i nagonka frajerów do inwestycji . Prawdę zaczęli pisać kiedy oszwabiać się już nie dało A co do istnienia stronki . Zwyczajnie nestorze weź zrób update swojej przeglądarce z której korzystasz. Sprawdziłem w chwili pisania czynny portalik . Nie potrafisz, to przemów kompowi do słuchu wspomnij o złomowaniu. Może pomoże ? Ps. wstaw link w google i otwórz na nowej stronie Edytowane 9 Października 2021 przez gnago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 09.10.2021 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2021 [QUOTE=fotohobby;8084416]Oczywiście, za tematy śmieszne i miałkie, jak np "kłaczki w pępku" Cała Twoja twórczośc jest tu na takim poziomie.... Choć sorry, cofam ten komplement - to nie Twoja twórczość, Ty tylko bezrefleksyjnie linkujesz... Znaczy nie prościej napisać: nie wiem, nie rozumiem, przerasta moje pojęcie, albo zignorować bo w tefałenie tego nie pokazali zatem nie istnieje. Tu zaciśnij poślady ( celem wzmożonego ukrwienia mózgu ) zrozum:no: autor badań negujący dobroć kłucia, zwyczajnie, nie ma możliwości publikacji w branżowych, dostępnych publicznie . Co innego w tych dostępnych dla specjalistów i tylko w prenumeracie. Dlatego publikuje w mediach i portalach społecznych dla poinformowaniu ludzkiej populacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.10.2021 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2021 Mam to to głęboko gdzieś, gdzie publikuje, po prostu jestem zmuszony prostować twoje kłamstwa (najprawdopodomniej wynikające z braku wiedzy) I dwie rady:1. popraw cytowanie2. jak wstawiasz linka, to emotikona na końcu oddzielaj spacją, bo później wychodzi taki dziwoląg, który się nie otwiera https://presume.pl/rasy-kosmitow:lol2:, bo Chrome dokleja lol2 do adresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 09.10.2021 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2021 To jest istotniejsze: Od początku rozpoczęcia szczepienia drugą dawką na skutek zakażenia koronawirusem zmarły 39 782 osoby, z czego 759 osób było w pełni zaszczepionych. No dobrze, potraktujmy te dane jako istotne !? Przyznaję, że kiedyś wydawały mi się one tak absurdalne, że aż godne popełnienia postu. Porównajmy, czy i jak sytuacja zmieniła sie od artykułu wg kuliboba (07.2021). https://www.prawo.pl/zdrowie/ilu-zaszczepionych-zachorowalo-lub-zmarlo-na-covid-19,509343.html Magia liczb z przywołanego artykułu: 1. stwierdzono 1 617 025 wszystkich zakażeń 2. wykryto 11 778 przypadków Covid-19 u osób w pełni zaszczepionych 3. Całkowita liczba zgonów dla okresu od początku Narodowego Programu Szczepień, tj. od 27 grudnia do 5 czerwca bieżącego roku wynosi 47 033 4. zmarło 730 osób zaszczepionych dwoma dawkami szczepionki Policzmy: 730/11778- zmarło 6% osób w pełni zaszczepionych, u których wykryto covid przy średniej umieralności: 47033/1617025- około 3% (...) Wg artykułu Arturo1972 (10.2021) https://portal.abczdrowie.pl/koronawirus-infekcje-wsrod-zaszczepionych-mz-zaledwie-u-0-1-proc-potwierdzono-sars-cov-2 1. stwierdzono 1 429 507 zakażeń koronawirusem (Od rozpoczęcia szczepienia drugą dawką ) 2. wykryto 19 688 przypadków Covid-19 u osób w pełni zaszczepionych 3. Całkowita liczba zgonów 39 782 (Od rozpoczęcia szczepienia drugą dawką ) 4. zmarło 759 osób zaszczepionych dwoma dawkami szczepionki Policzmy: 759/19688- zmarło 3,85% osób w pełni zaszczepionych, u których wykryto covid przy średniej umieralności: 39782/1429507- 2,78% Wniosek: jest powód do optymizmu, widać światełko w tunelu. Po kolejnej dawce, pacjenci w pełni zaszczepieni będą umierać na Covid równie rzadko jak nieszczepieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.10.2021 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2021 (edytowane) No tak, magia prostych działań matematycznych. Wezmę dwie liczby podzielę, porównam z inną i z dumą lecę do "Pani" po piątkę Życie jest jednak trochę bardziej skomplikowane. W jakim wieku były osoby szczepione i nieszczepione (szczepione są raczej "trochę" starsze)Jaki był ogólny stan zdrowia osób szczepionych i nieszczepionych przed zachorowaniem (a jest przecież pochodną wieku) ?Ile średnio w momencie zakażenia zdiagnozowano chorób współistniejących u zaszczepionych i niezaszczepionych ? I tyle mówi nam średnia.Natomiast liczby bezwzględne mówią nam coś innego. I wziąwszy pod uwagę fakt, że obecnie większość Polaków jest już po 2. dawce to wg wyliczonej powyżej średniej, aktualnie większość zgonów powinno dotyczyć osób zaszczepionych.Czy tak jest ? Edytowane 9 Października 2021 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 09.10.2021 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2021 Ci bezczelni Turcy negują błogość kłutych i pociechę z potomstwa spłodzonego po kłuciuhttps://babylonianempire.wordpress.com/2021/10/08/video-turecki-polityk-fatih-erbakan-pokazuje-zdjecia-zdeformowanych-dzieci-i-stwierdza-to-nie-jest-szczepionka-ale-modyfikator-genow/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 09.10.2021 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2021 Mam to to głęboko gdzieś, gdzie publikuje, po prostu jestem zmuszony prostować twoje kłamstwa (najprawdopodomniej wynikające z braku wiedzy) I dwie rady: 1. popraw cytowanie 2. jak wstawiasz linka, to emotikona na końcu oddzielaj spacją, bo później wychodzi taki dziwoląg, który się nie otwiera https://presume.pl/rasy-kosmitow:lol2:, bo Chrome dokleja lol2 do adresu Cóż Ludzka przypadłość czy gadzia perfidia dla sprawdzenia przeglądarki drogi kosmito? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 09.10.2021 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2021 Ta pamiętam wpisy tego, poważnego medium światowego, z czasów derywatów i klapy jankeskich funduszy emerytalnych przed 2008. Taka chwalba i nagonka frajerów do inwestycji . Prawdę zaczęli pisać kiedy oszwabiać się już nie dało A co do istnienia stronki . Zwyczajnie nestorze weź zrób update swojej przeglądarce z której korzystasz. Sprawdziłem w chwili pisania czynny portalik . Nie potrafisz, to przemów kompowi do słuchu wspomnij o złomowaniu. Może pomoże ? Ps. wstaw link w google i otwórz na nowej stronie Mam zrobić "update" swojej przeglądarce dlatego, że nie potrafisz prawidłowo wstawić linka ? Sądzisz, że po tej operacji zacznie odczytywać i poprawiać Twoje błędy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 09.10.2021 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2021 No tak, magia prostych działań matematycznych. Wezmę dwie liczby podzielę, porównam z inną i z dumą lecę do "Pani" po piątkę Życie jest jednak trochę bardziej skomplikowane. W jakim wieku były osoby szczepione i nieszczepione (szczepione są raczej "trochę" starsze) Jaki był ogólny stan zdrowia osób szczepionych i nieszczepionych przed zachorowaniem (a jest przecież pochodną wieku) ? Ile średnio w momencie zakażenia zdiagnozowano chorób współistniejących u zaszczepionych i niezaszczepionych ? I tyle mówi nam średnia. Natomiast liczby bezwzględne mówią nam coś innego. I wziąwszy pod uwagę fakt, że obecnie większość Polaków jest już po 2. dawce to wg wyliczonej powyżej średniej, aktualnie większość zgonów powinno dotyczyć osób zaszczepionych. Czy tak jest ? Dobrze, że piszesz w pierwszej osobie. Pozwala mi to zgodzić się z Twoimi refleksjami. Ciekawi mnie, czy ktoś z naszych forumowych kolegów będzie bronił cnoty pań podpisanych pod artykułami?! No i co, według Ciebie, wynika z tych danych, po uwzględnieniu złożoności życia i prostoty arytmetyki. Czy dane są do dupy i trzeba zorganizować stosownie inne, czy są trudno strawne, ale prawdziwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 09.10.2021 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2021 O Krystyno bawią was te słupki wykresy nopy popy sropy ,naprawdę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 09.10.2021 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2021 O Krystyno bawią was te słupki wykresy nopy popy sropy ,naprawdę ? Nie, nie naprawdę Dlaczego pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 09.10.2021 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2021 To dajcie temu spokój i tyle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 09.10.2021 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2021 O Krystyno bawią was te słupki wykresy nopy popy sropy ,naprawdę ? Jakbyś nie zauważył niektórzy tak zacięcie walczą o dobre imię tych ala szczepionek jakby ich życie od tego zależało. :confused:A może faktycznie zależy i dlatego nie dopuszczają do siebie prawdy aby ich życie nie runęło w gruzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 10.10.2021 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2021 To dajcie temu spokój i tyle . No przecież pisząc dajemy. Spokój sropom. Wchodzisz, czytasz, piszesz o nopach, popach. Trochę to masochistyczne, wydaje się być, ale skoro lubisz czytać, to ktoś pisać musi. Nawet jak nie lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 10.10.2021 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2021 Jakbyś nie zauważył niektórzy tak zacięcie walczą o dobre imię tych ala szczepionek jakby ich życie od tego zależało. :confused:A może faktycznie zależy i dlatego nie dopuszczają do siebie prawdy aby ich życie nie runęło w gruzach. Wiem że twój mózg nie ogarnie ale to chodzi o większą korzyść dla siebie. Korzyści z wyszczepienia ułomków jest wielopoziomowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 10.10.2021 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2021 Wiem że twój mózg nie ogarnie ale to chodzi o większą korzyść dla siebie. Korzyści z wyszczepienia ułomków jest wielopoziomowa. Na razie nie wiadomo kto w sumie jest czy będzie tył ułomkiem ,być może ty być może ja któż to wie więc poczekajmy na ułomka jeszcze ze dwa lata bo tyle to mniej więcej jeszcze ma trwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 10.10.2021 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2021 Na razie nie wiadomo kto w sumie jest czy będzie tył ułomkiem ,być może ty być może ja któż to wie więc poczekajmy na ułomka jeszcze ze dwa lata bo tyle to mniej więcej jeszcze ma trwać. Covid zabija w statystykach i obserwacjach własnych Szczepionki sa skuteczne w statystykach i obserwacjach własnych Szczepionki nie są szkodliwe statystyki i obserwacje włane. Folarskie zródła mjaą tylko proffesorów od prawoskrętnej witaminy C. Ale miał być o korzyściach wyszczepinie reszty to mniejsze ryzyko dlamnie , mniejsze ryzyko dla gospodarki. Jedyny plus nie wyszczepinia to to że trochę tępych śmieci powyzdycha. Edit : Widzę jesteś wyznawcą konfy głosowałem na nich i nigdy więcej nie popełnię tego błędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 10.10.2021 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2021 (edytowane) Dobrze, że piszesz w pierwszej osobie. Pozwala mi to zgodzić się z Twoimi refleksjami. Ciesze się, ze zrozumiałesś analogię. Nastepnym razem może pomyślisz 2x zanim zaczniesz wysnuwać wnioski No i co, według Ciebie, wynika z tych danych, po uwzględnieniu złożoności życia i prostoty arytmetyki. Czy dane są do dupy i trzeba zorganizować stosownie inne, czy są trudno strawne, ale prawdziwe? Po prost jest naiwnością wyciąganie jakichkolwie wniosków z tak mało złożonych danych, nie uwzględniających zmiennych, o których pisalem. Śmieci na wejściu = śmieci na wyjsciu - tak natomiast mówią informatycy. Takie śmieci sa jednak lekkostrawne, cieszą się dużą popularnością wśród przeciętnych, bezrefleksyjnych oglądaczy wiadomości w TV, czy bywalców foliarskiich portali. Edytowane 10 Października 2021 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 10.10.2021 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2021 Foliarze ,płaskoziemcy i co tem jeszcze , pytam dlaczego aż tak się angażujecie w udowodnienie że to cool przecież to pfizer wraz z rządami robi więc po co wam i do czego ta reklama ? jakieś zyski ? gówno a ie zyski więc normalny człowiek zlewa to moczem a nie za wszelką cenę chce udupić drugiego nazywając go foliarzem płaskoziemcą i co tam jeszcze ,słupki wykresy dupiny ,rozumię gdzieś w propagandzie wykładzie ale zwykli zjadacze chleba aż tak się angażują hm dziwne dziwne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts