Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie to nie są wyprawy :) Od kiedy jestem na emeryturze, wędkuję w Atlantyku 3 razy w tygodniu (mieszkam 3 mile od linii brzegowej).

Tarpon (tutaj nazywają czasami Sabalo) nie jest jadalną rybą (przynajmniej dla mnie). W zeszłym roku złowiłem kilka w ujściu rzeki (niewielkich, około 30 cm). Od około roku łowię z molo we Flagler Beach gdzie mam również bardzo blisko.

Obecnie jest sezon na flądrę, red fish, pompano, black drum i sheepshead, trafiły się także hiszpańskie makrele które uwędziłem. Rekiny, sumiki morskie i bluefish wędrują na powrót do wody.

Fotografie z morskiego wędkowania, znajdziesz na mojej stronie na FB :)

W tej dziedzinie toś ekspert. Wiesz co czyścisz :D

Miałem też kumpla wędkarza co łapał taaaakie ryby, szkoda tylko że nie jego i nie wszystkie były złowione na wędkę bo i przez rybaków też a zdjęcia "pożyczał" od innych kolegów którym rozgłos nie był potrzebny.

Co do dziedziny pracy to faktycznie ta praca na zmywaku odcisnęła niezłe piętno na twoim umyśle.

Miałem też kumpla wędkarza co łapał taaaakie ryby, szkoda tylko że nie jego i nie wszystkie były złowione na wędkę bo i przez rybaków też a zdjęcia "pożyczał" od innych kolegów którym rozgłos nie był potrzebny.

Co do dziedziny pracy to faktycznie ta praca na zmywaku odcisnęła niezłe piętno na twoim umyśle.

To ten kumpel który zmarł na zakrzepicę poszczepienną mitomanie ? :)

Śmieszna ta Twoja nieporadna pisanina "przez pryzmat" "kleptomanie" :D

Zapewne jesteś największym polimatem w całym Henrykowie i słuchają Ciebie "z rozdziawionom gembom" :)

Pisz dalej gdyż bawisz mnie niezmirnie :)

Edytowane przez Chef Paul
dopisek

Nie znasz znaczenia troll i trollowanie.

Temat w którym się udzielasz to

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

więc to postawy antyszczepionkowe i antyspołeczne są trollowaniem. :)

Rozkmiń słodyczy niewiedzy, znaczenie: walka z mitami i plotkami

Przykładem coronawirus padajacy ze zmęczenia po 1,5 metra dystansu

Bezpieczeństwo kłucia, brak nop-ów

JA miałem lepszego znajomego, wracał zachlany z nocnego wędkowania z mrożonymi filetami, które sam złowił. Taki tupeciarz :p

Rozkmiń słodyczy niewiedzy, znaczenie: walka z mitami i plotkami

Przykładem coronawirus padajacy ze zmęczenia po 1,5 metra dystansu

Bezpieczeństwo kłucia, brak nop-ów

Rozkmiń słodyczy niewiedzy - masz niewiedzę w temacie słodyczy? Potrzebujesz pomocy?

Coronawirus może padać ze zmęcznia tylko w twojej wyobraźni.

Taki duży a boi się kłucia :D

Może pozostań przy budowie fundamentów.

Rozkmiń słodyczy niewiedzy - masz niewiedzę w temacie słodyczy? Potrzebujesz pomocy?

Coronawirus może padać ze zmęcznia tylko w twojej wyobraźni.

Taki duży a boi się kłucia :D

Może pozostań przy budowie fundamentów.

Doprawdy, zatem wypisz naukowe powody oznaczenia takiego dystansu 1,5 metra

Wiem, nie potrafisz, masz zbyt małą wiedzę i zbyt wielki opór przed jej poszerzaniem. :mad: Dlatego przypominasz mego siostrzeńca , :yes: słodycz dwulatka jego zasób wiedzy był podobny, dlatego zostałeś słodyczą niewiedzy. Bo nie wiesz , a sądzisz i mniemasz że coś wiesz:p

Chemistrale

Wyśmiewanie wszystkiego co nazywa się teoria spiskowa też nie jest zbyt rozsądne. Bo w niektórych może czaić się ziarno prawdy :).

Ale może zdajesz sobie sprawę, że wyśmiewanie jest jedną ze skuteczniejszych metod walki czy obrony swoich interesów.

No dla przykładu.

Mamy bardzo wiele chemicznych które opłaca się utylizować - bo za to płacą i to dobrze. No to hop. weźmy na samolot i rozpylmy trochę.

Kto to zauważy... komu zaszkodzi pare beczek z dużej wysokości. Rozpyli się bez zbytniej uwagi czy szkód.

Samolotów mamy wiele. Kto na nas zwróci uwagę.

Nie realne kulibobie? Nie ma takich cfanych magików?

No coż, ale że poszła plotka, że każda smuga to chemitrails to inna sprawa. Można powyśmiewać. Magia plotek i ustnych przekazów i mogło z tego zrobić to co mamy - czyli niedorzeczną teorię spiskową. Ha. Wygraliśmy. Rozpylanie chemii po niebie? Pogięło Cię? Jakiś niedorozwinięty jesteś?

ps. założe się, że są takie właśnie kuliboby które na to wpadły. Dziwne, że Ty nie. No chyba... że... Ty..... :lol2:

Edytowane przez Gik

Mamy bardzo wiele chemicznych które opłaca się utylizować - bo za to płacą i to dobrze. No to hop. weźmy na samolot i rozpylmy trochę.

Kto to zauważy... komu zaszkodzi pare beczek z dużej wysokości. Rozpyli się bez zbytniej uwagi czy szkód.

To akurat największa głupota, bo stacje monitorujące jakość powietrza to wychwycą a loty są rejestrowane. I do tego taka "utylizacja" jest kosztowna - taniej wynająć działkę na jakiegoś słupa i w nocy zwieźć na nią beczki.

Doprawdy, zatem wypisz naukowe powody oznaczenia takiego dystansu 1,5 metra

Wiem, nie potrafisz, masz zbyt małą wiedzę i zbyt wielki opór przed jej poszerzaniem. :mad: Dlatego przypominasz mego siostrzeńca , :yes: słodycz dwulatka jego zasób wiedzy był podobny, dlatego zostałeś słodyczą niewiedzy. Bo nie wiesz , a sądzisz i mniemasz że coś wiesz:p

Współczuję że twojemu siostrzeńcowi ma takiego wujka a może nawet wójka :)

Wiedzę nam odpowiednią jednak nie pasującą do twojej wiedzy.

Nawet jak budujesz mosty i fundamenty pod mosty.

W dziedzinie covid bazujesz na ludzkich strachach które ciebie przytłaczają.