Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Czytać ze zrozumieniem nie umiesz?

W stu miejscach wykazali, ze ta szmatka nie chroni ani Ciebie ani przed Tobą.

Tym bardziej nie chroni przed wirusem, którego nikt na świecie nie widział, pomimo wielu starań, aby go zobaczyć.

A liczyć umiesz?

Zobacz tabelkę powyżej i sobie trochę policz.

Adam M.

Człowieku jako największe indywiduum FM. W czym masz problem kuź...wa wkleiłem stosowne artykuły, które wybiegają poza poziom Twojego rozumowania i tłumacza zasadność lub niezasadność noszenia maseczek. Wyważyłem toto.. Kuź...wa źle. Napisałem dlaczego nosze maskę , kuźwa źle bo jestem debilem.No i co mi po tej tabelce, że czy covit czy bez niego statystyki w poszczególnych latach są zbliżone? Z ostatniej chwili baba w autobusie powiedziała ,że nie założy maseczki bo jest po ekstrakcji zęba. A Ty nie zakładasz maseczki bo nie ma wirusa.Tak twierdzisz ,to dlaczego nie potrafisz zrozumieć indywiduum FM ,że ja chce nosić maskę i nie jestem gorszym debilem od Ciebie.Rozumiesz ? Jak przechodzę obok tych prychających patafianów to aż mnie wku...nie ogarnia ,że taka postać miast siedzieć w chałupie wyłazi z gawra by siać syfem po okolicy.Żyj sobie swoim tempem i nie krytykuj tempa innych Tobie przeciwstawnych osób. Mam w du...ie ,że nie nosisz maski .

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dla niektórych nieważne są badania i zdanie świata nauki, ważniejsze jest co powiedzą w TVP czy jak ma to miejsce w tym przypadku w POLITYKA

Jak widać poniżej są nawet stosowne do tego instrukcje/polecenia.

[ATTACH=CONFIG]447535[/ATTACH]

No włąśnie świat nauki twierdzi to co ja tylko niewielka część świrów uważa inaczej. Ale w społeczeństwie jest inaczej ludzie biorą na wiarę to co wygodniejsze .

Człowieku jako największe indywiduum FM. W czym masz problem kuź...wa wkleiłem stosowne artykuły, które wybiegają poza poziom Twojego rozumowania i tłumacza zasadność lub niezasadność noszenia maseczek. Wyważyłem toto.. Kuź...wa źle. Napisałem dlaczego nosze maskę , kuźwa źle bo jestem debilem.No i co mi po tej tabelce, że czy covit czy bez niego statystyki w poszczególnych latach są zbliżone? Z ostatniej chwili baba w autobusie powiedziała ,że nie założy maseczki bo jest po ekstrakcji zęba. A Ty nie zakładasz maseczki bo nie ma wirusa.Tak twierdzisz ,to dlaczego nie potrafisz zrozumieć indywiduum FM ,że ja chce nosić maskę i nie jestem gorszym debilem od Ciebie.Rozumiesz ? Jak przechodzę obok tych prychających patafianów to aż mnie wku...nie ogarnia ,że taka postać miast siedzieć w chałupie wyłazi z gawra by siać syfem po okolicy.Żyj sobie swoim tempem i nie krytykuj tempa innych Tobie przeciwstawnych osób. Mam w du...ie ,że nie nosisz maski .

Niektórzy kichaja, kaszla czy smarkaja z powodu alergii a nie jakiejś choroby.

Te osoby mają być wykluczone ze społeczeństwa już zawsze, na fali nieuzasadnionej niczym paniki?

Te cytaty co wkleiłes to wg mnie także podważają zasadność i sensowność maseczek:)

Ale ja uważam, że jeżeli ktoś chce nosić maseczke, to tylko i wyłącznie jego sprawa. Nie można takiej osobie tego bronić i z pewnością nie powinno się jej wyzywać od idiotów czy debili (to świadczy tylko i wyłącznie o poziomie intelektualnym i kulturalnym wyzywajacego).

Ale tak samo nie powinno się zmuszać ludzi do noszenia maseczek, gdy nie ma takiej potrzeby i uzasadnienia.

A wszystko to, co sie wydarzyło od początku tej "pandemii" - w mojej opinii - pokazuje, ze właśnie nie ma takiej potrzeby i uzasadnienia.

I w tym wypadku rzucanie steku bluzgów i wyzwisk (i w zasadzie nic wiecej) także nie ma uzasadnienia.

No ale weźmy takiego Izaaka Newtona. Żył około 1700 roku. Latach w których ponoć średnio mężczyźni nie dożywali 30 lat. On miał 80 lat jak zmarł.

Albo taki Leonardo da Vinci miał prawie 70 lat w chwili śmierci. No ale ponoć w jego czasach ludzie nie dożywali 25 lat.

No ale człowiek i pies mają średnio po 3 nogi. :)

Zanim znów zaczniesz iść w te brednie, to zadaj sobie trudu i sprawdż w jakim wieku umierali papieże, czy chociaż biskupi w Polsce - wylicza średnią i pamiętaj, źe byli to ludzie ówczesnego establishmentu , dysponujący nieporównywalne lepszymi warunkami życia, niź pospólstwo.

Śmieszne może było ale na dowód czego to? że w Hiszpani też mają sporo przygłupów?

Serio, uważasz, że ten facet mówi to, co masz na dole napisane ???

:lol: :lol:

Przecież to video ma z 10 lat i funkcjonuje w dziesiàtkach wersji ;)

Moźe jeszcze uwierzysz w to, co mówił Hitler w bunkrze o wyborach ;)

https://youtu.be/peYw2aif_0I

Edytowane przez fotohobby

Tylko najlepsze w tym wszystkim jest to że nikt nie wie czy ktoś zarażony czy nie skoro testy są do dupy ,one pokazują tylko że masz jakiś gen ludzki w sobie chromosom 8 którego posiadaczem jest każdy homo sapiens , wszystko to bujdy na resorach dla takich jak my bo my mamy być posłuszni i bać się .

https://www.youtube.com/watch?v=KIjZcTQs5gc

Zanim znów zaczniesz iść w te brednie, to zadaj sobie trudu i sprawdż w jakim wieku umierali papieże, czy chociaż biskupi w Polsce - wylicza średnią i pamiętaj, źe byli to ludzie ówczesnego establishmentu , dysponujący nieporównywalne lepszymi warunkami życia, niź pospólstwo.

Całe moje odniesienie do historii szlag trafił. Pierwsi ludzie z reguły żyli ok 900 lat, taki Adam np. 930 ;)

ctXKps1.jpg

Serio, uważasz, że ten facet mówi to, co masz na dole napisane ???

:lol: :lol:

Przecież to video ma z 10 lat i funkcjonuje w dziesiàtkach wersji ;)

Moźe jeszcze uwierzysz w to, co mówił Hitler w bunkrze o wyborach ;)

https://youtu.be/peYw2aif_0I

A skad ma to wiedzieć nie interesują mnie bzdury z youtuba

A myślałem że Ty fakty podajesz.

Z komentarza tego tam co to w foto się bawi wnioskuję że matematyka jest mu obca.

Chłopie, przecież Ty jakiś czas temu (pod tym nickiem, albo którymś z poprzednich, bo w Twoim przypadku można się pogubić) twierdziłeś, że w średniowieczu, jak już ktoś przeżył wiek dziecięcy, to potem źył juź długo i szczęśliwie.

Ty podajesz długoletnie jednostki (Newton), na poparcie swojej tezy ?

I to niby jest "matematyka"

"It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled." - MARK TWAIN

Ten facet wirusolog rozumiem :)

Bawi mie to że z niczego robicie widły. Maseczki, dystans dezynfekcja niewiele kosztuje a wyżecze niewiele..

Co się stanie jeśli ja się myle?

A co sie stanie jeśli się Ty mylisz?

W moim nic w Twoim może być źle.

Masz ubezpieczenie domu? Jeśłi tak to nie rozumiem twojego problemu

Ale pozostańmy przy twoich teoriach powiedzmy do czego to zmierza po twoiemu.