Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To nie ma znaczenia.

Dla @kulibob foliowe g. powinno zostać zbanowane i to właśnie w ramach lewackiej wolności słowa.

Jestem skrajnym prawicowcem jednak poglądy nie mogą stać ponad interesem. Więc wolnorynkowy liberalizm nie może stać ponad lockdownami i szczepiniami ponieważ szkodzi to mojej osobie. Jest wojna z wirusem i głupą!!

Tu brak silnego przywódcy co dawno rozwiązałby problem , przymusowe szczepienia plus twarde , jasne i egzekwowane bez litości zasady pandemiczne i życie było by normalne.

jeszcze ad vocem mojego porzedniego posta - największy skok śmiertelności rok do roku w PL zaobserwowano w 2020roku, kiedy jeszcze nie szczepiono

stat.gov.pl

A co mamy w tym roku:

https://biqdata.wyborcza.pl/biqdata/7,159116,27767769,czwarta-fala-koronawirusa-znow-rosnie-liczba-zgonow-nie-tylko.html

Jak widać ilość nadmiarowych zgonów była w tym roku znacząco wyższa jedynie w kwietniu, co było związane z 3 falą vs niski poziom zaszczepienia.

Masz nieco krótką pamięć.

Po pojawieniu się wirusa i masowym wzroscie infekcji oraz hospitalizacji o zgrozo zgonów było mniej.

One pojawiły się z czasem. Nawet gdy infekcji ubyło.

Po prostu ubytek zgonów w początkowej fazie pandemii i pozniejszy jej wzrost tłumaczy w prosty sposób służba zdrowia która zamkneła się na pacjętów w 2020. Przez to mamy bardzo wiele nadmiarowych zgonów aż do teraz.

Poza tym korzysci finansowe z pandemii w służbie zdrowia też nie zostają bez efektu w statystykach. Jaka skala. Kto wie? :D Kreatywne wykresy i straszenie robią oglądalność i kasę. Prawdziwej walki z prawdziwą pandemii NIE MA. a już na pewno nie w krajach które odwiedzałem.

Rozmowa z chamem nie ma sensu, na żaden temat.

Ty też byłeś banowany.

Zaraz tu się pojawi @d7d i stanie w swojej obronie.

W ramach lewackiej wolności słowa oczywiście. :)

To nie ma znaczenia.

Dla @kulibob foliowe g. powinno zostać zbanowane i to właśnie w ramach lewackiej wolności słowa.

Niestety bredzisz, ale masz do tego prawo.

:D