Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To dobrze jak byś ty i inni się zainteresowali bo ci barbarzyńcy mogą zrobić powtórkę np z innymi paskudztwami

No fakt trzeba mieć mały rozumek aby się pokłuć bez sensu i logiki. Bo każą , bo nagonka , bo propaganda !!

:) Reaczj pokłuł się człowiek aby uzyskać wszelkie możliwe przewagi:) Według danych lokalnych i statystyk . Miałem pecha la ciągle mam mało dniesień o zachorowaniach nie szczepionych.

No to powiedz to kaście bo ona o tym nie wie siedzą jedni u drugich czy to jakiś Rzepliński czy obecna prezes pociesz się tym że tak jest w całej Europie ale chyba nie tylko .

No własnie... człowiek człowiekiem rządzi to zawsze bedą równi i równiejsi. No przecież nie da się inaczej tego rozwiązać.

Sprawiedliwości takiej wspólnej będzie za grosz. Rządzi sprawiedliwość "połowiczna" po prostu wygrywa tylko pół prawdy tego co ma większe wpływy lub świadomość. A wpływ na tą świadomość ma nawet humor sędziego. Tacy oni niezależni są, że aż przykro się patrzy na te ich płakanie nad jej zabieraniem.

Było źle i nadal będzie. Poza tym ja jednak uważam, że powinien być nadzór nad sądownictwem, bo sędziami są zwykli ludzie.

A co do czystego i pełnego kapitalizmu wg. kuliboba... on doprowadza prędzej czy później do totalitarnego korporacjonizmu. I niczym tego nie zatrzymasz bez nacjonalizacji.

Demokracja... też nie jest dobra, bo tak jak pisali wyżej. Za jej przyzwoleniem wciąż działy się gigantyczne ludobójstwa i inne katastrofy.

Moim zdaniem naszą szansą jest... sztuczna inteligencja i mimo, że zwykłe pojedyncze jednostki łatwo władzy by nie oddały. To tylko jedyna nasza szansa, żeby było w sumie dobrze i mieli byśmy słuszny kierunek dla prawie wszystkich. Bo nigdy nie da się dla wszystkich.

Ale ... sztuczna inteligencja to gruby sci-fi. Nawet nie mamy jej zalążków. Bo aktualne skrypty i algorytmy to śmiech.

Moim zdaniem naszą szansą jest... sztuczna inteligencja i mimo, że zwykłe pojedyncze jednostki łatwo władzy by nie oddały. To tylko jedyna nasza szansa, żeby było w sumie dobrze i mieli byśmy słuszny kierunek dla prawie wszystkich. Bo nigdy nie da się dla wszystkich.

Ale ... sztuczna inteligencja to gruby sci-fi. Nawet nie mamy jej zalążków. Bo aktualne skrypty i algorytmy to śmiech.

Spojrz dalej poco maszynie my jeśli maszyna osiągnie świadomość odbierze nasz jako zagrożenie it o logiczne wtedy wypuści COV 59 i przeżyją tylko szczepini i potomkowie par wpełni szczepionych . A potem będziemy się napier jak w terminatorze istary kulibob będzie tylko raz na dwa tygodnie wychodził do biedronki ze swojego bunkra :)

Człowiek się poobijał, ale coś trzeba wrzucić czasami... więc takie "ciekawe" dane dot. śmiertelności z brytyjskiego GUS'u:

deaths-rate.jpg

Chociaż po dziabnięciu szansa na zejście zwiększa się ponad dwukrotnie, to na pocieszenie kowidianom trzeba uczciwie napisać, że wg tych danych śmiercionka zmniejsza prawdopodobieństwo zgonu z C19, więc powody do zadowolenia dla osobników pokroju kulibob'a czy arturo z całą pewnością są...

źródło: https://www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/birthsdeathsandmarriages/deaths/datasets/deathsbyvaccinationstatusengland

Chyba pomyliłeś źródło - obstawiam foliarską jakąś stronę. Tu, co podajesz widzę za to tabelkę, z której wynika, że śmiertelność zaszczepionych jest 32,43 razy mniejsza, niż niezaszczepionych..

attachment.php?attachmentid=458217

Śmiertelność.jpg

Ocierasz się o wrażliwe tematy.

Twoje osądy zaczynają być podobne do osądów wiseman.

Kolejny raz bezpodstawnie i niegodziwie oskarżasz ludzi od niegodziwe działami.

Ci ludzie których wymieniłeś z nazwiska, nie mogą się bronić przed twoimi oskarżeniami.

Po co wypisujesz swoje polityczne poglądy w temacie COVID-19 ??

Mało mnie interesuje co ty myślisz.

Twoje osady są podobne do osądów fotohobby.

Kolejny raz odwracasz kota ogonem i bezpodstawnie niegodziwie oskarżasz mnie o niegodziwe działania.

W tym temacie wszyscy przedstawiają (także ty) swoje polityczne przekonania i nic ci do tego.

I znów znalezione u tego ohydnego Maruchy , "bo niektórym rozwiewanie frajerskich złudzeń wyraźnie boli"

"“Pod koniec sierpnia 2021 w Japonii notowano po ponad 20 tys. dziennie przypadków zarażenia Covid-19. A w zaledwie miesiąc później 10 razy mniej, a obecnie w Japonii tzw. „epidemia Covid-19” nie istnieje. Wczoraj w Japonii odnotowano zaledwie 183 przypadki oraz 3 zgony. Ponieważ Japonia ma 3 razy więcej ludzi niż Polska, to tak jakby w Polsce było 60 nowych przypadków i 1 zgon. (…) Jak to Japonia zrobiła ? Odpowiedzią jest jedno słowo „iwermektyna”.

Gdy 26 sierpnia w 1,6 miliona fiolek preparatu Moderny wykryto zanieczyszczenie w postaci kawałków stali nierdzewnej, w Japonii trwało już dochodzenie w związku ze zgonami po zastrzykach z tzw. „szczepionek”. Krótko potem ministerstwo zdrowia wydało komunikat, że lekarze mogą przepisywać iwermektynę pacjentom w przypadku podejrzenia Covid-19. W ok. miesiąc po tej decyzji po tzw” epidemii Covid-19” nie ma w Japonii już nawet śladu. (…)

Podobny sukces odniósł wcześniej Meksyk. 28 grudnia 2020 w stolicy kraju oficjalnie wprowadzono „domowy zestaw”, zawierąjacy iwermektynę do domowego leczenia „covid-19”, tak aby w przypadku podejrzenia, że się jest chorym każdy miał natychmiast lekarstwo pod ręką. Według danych ministerstwa zdrowia Meksyku to działanie spowodowało spadek hospitalizacji w 22 milionowej stolicy kraju z powodu Covid-19 o 52-76%.”.

Wielokrotnie już twierdziłam, że należy zaprzestać “walki z pandemią” i zacząć leczyć ludzi. Szczepionkowy szał i “walka z pandemią” kosztowały już życie setek tysięcy osób. Linku nie wklejam rozumni sami znajdą , a głupcy ? Głupcy i tak wiedzą lepiej

https://sprawdzam.afp.com/http%253A%252F%252Fdoc.afp.com%252F9NB8AF-1

Ciekawe, dlaczego nawet producent tego leku, firma MERCK nie zaleca stosowania go u ludzi chorujących na COVID ?

Moze obawia sie odpowiedzialności za takie przypadki ?

https://www.dw.com/pl/austria-pacjentka-w-ci%C4%99%C5%BCkim-stanie-po-iwermektynie/a-59886136

Edytowane przez fotohobby

Myślisz ?

Żonę mam pracującą w służbie zdrowia od 1991r,mam również

szwagra psa, oficera wyższego ranga, pracującego w resorcie od 1992r.

Jak widzę,żyjesz propaganda usłyszaną od sąsiadki tudzież sąsiada lub kochanki.

Po 2015r tak żonie jak i szwagrowi czyli budżetówce, żyje się tragicznie w porównaniu do rządów PO.

Mam w rodzinie kilku nauczycieli, kilku pracowników służby zdrowia też, znajomych w Policji. Twoi najwyraźniej w ,,innych" resortach pracują.

https://sprawdzam.afp.com/http%253A%252F%252Fdoc.afp.com%252F9NB8AF-1

Ciekawe, dlaczego nawet producent tego leku, firma MERCK nie zaleca stosowania go u ludzi chorujących na COVID ?

Moze obawia sie odpowiedzialności za takie przypadki ?

https://www.dw.com/pl/austria-pacjentka-w-ci%C4%99%C5%BCkim-stanie-po-iwermektynie/a-59886136

No przedawkowanie to tragedia

tak jak tutaj

https://www.onet.pl/?utm_source=duckduckgo.com_viasg_wiadomosci&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&pid=b9b03e4f-c29f-43c6-b155-1465ad637c83&sid=b177a2c9-166f-4113-9b28-185bbe554807&utm_v=2

Może rozważ porzucenie użycia roztworów tlenków wodoru dla dobra populacji Ziemi

Mam w rodzinie kilku nauczycieli, kilku pracowników służby zdrowia też, znajomych w Policji. Twoi najwyraźniej w ,,innych" resortach pracują.

Dla swojej lewicowej Pis parti tak kłamać w żywe oczy.

Moja żona ma duzo więcej roboty a pensję nieco większa.

Szwagierka w urzędzie skarbowym też mówi gówno

Jej mąż więziennictwo też lipa

Znajomy z policji tez twierdzi że za Pisu jest gorzej.

A ja z pozycji lesera Ci powiem za PO inflacji nie musiałem gonić. Inflacja która częściowo goniona jest rozdawnictwem teraz dojdzie Nowy Ład kolejny inflacjogenny twór. Dodatkowa polityka zagraniczna i NBP osłabia złotego kolejny czynnik inflacjogenny. Programy socjalne tylko teoretycznie pomagają ale przybijają plebs do dna a klasę średnią równają w dół.

I co tam o skrajnej prawicy się dowiesiłeś?

Edytowane przez kulibob

Jak widać, zaślepienie w dyskusji przyćmiło Ci rozsądek i zdolność czytania ze zrozumieniem. W którym to miejscu chwaliłem PiS?

Odebrałem że im tam dobrze

Chyba pomyliłeś źródło - obstawiam foliarską jakąś stronę. Tu, co podajesz widzę za to tabelkę, z której wynika, że śmiertelność zaszczepionych jest 32,43 razy mniejsza, niż niezaszczepionych..

attachment.php?attachmentid=458217

Kaizen, nie ośmieszaj się... brytyjski GUS jest dla Ciebie foliarskim źródłem danych? Brawo Ty...

Z tym "śmiertelność zaszczepionych jest 32,43 razy mniejsza, niż niezaszczepionych" to Ty chyba musisz robić interpretacje danych dla Niedzielskiego, żeby potem mógł te kłamstwa i głupoty opowiadać dla łatwowiernych pokroju kuliboba czy arturo.

Rozumiesz zdanie "Deaths involving COVID-19"? Pisałem, że to jedyne pocieszenie dla kowidian, chociaż też wątpliwe, bo nawet nie będzie im dane umrzeć na celebrycką, modną chorobę.

Ta tabela z kolumnami "All deaths" wygląda następująco:

death-rate-02.jpg

death-rate-02-1.jpg

i jednocześnie wskazuje, że czas od "pierwszej dawki" do "21 dni po drugiej" jest "wysoce śmiertelny".

Jeżeli Twoje posty w tematach "technicznych" są oparte o podobną metodykę wyciągania wniosków, to niech Opatrzność ma w opiece tych, co słuchają Twoich rad..., ale - takie to się robi "clickbait'owe" forum niestety...

Edytowane przez firmer

Przeczytaj całą moją wymianę zdań z Arturo1972. Ale pewnie nie będzie Ci się chciało, tak jak nie chciało ci się poszukać co to takiego Narodowo-Socjalistyczna Niemiecka Partia Robotnicza i nadal twierdzisz, że to skrajna prawica.

Oczywiście że mi się nie chce. A faszyzm to skrajna prawica

Z wiki

"Skrajna prawica – termin używany na określenie osób i ugrupowań o poglądach prawicowych, charakteryzujących się radykalnym programem lub metodami działania. W sprawach gospodarczych skrajna prawica zazwyczaj opowiada się za neoliberalnym kapitalizmem lub korporacjonizmem. Osoby o skrajnie prawicowych poglądach najczęściej dążą do wyróżnienia swojego narodu na tle innych. Niekiedy występują przeciwko zjawisku imigracji[1]. Większość ugrupowań skrajnej prawicy łączy również autorytaryzm i antykomunizm

.................

Określenie „skrajna prawica” jest też używane do opisania ideologii faszyzmu, neofaszyzmu, narodowego socjalizmu i neonazizmu

.............

"

https://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Dwuosiowy_wykres_nolana_02.svg

Wg ciebie gdzie jest kulibob ?

Edytowane przez kulibob