gondoljerzy 03.12.2021 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 Komunikatów brak... A statystyki są. Sprawdź też ulotkę: http://leki.urpl.gov.pl/files/Viregyt_K_kaps_100mg.pdf Od strony 5. Zobacz, jak wiele z poważnych skutków ubocznych występuje często, czyli u 1-10% pacjentów. Ale pewnie to, co pisze producent uznajesz za niewiarygodne? Zawsze upiększa, czy zależy, czy ulotka dotyczy Amantadyny, czy szczepionki? I podoba mi się, że takie znaczenie przywiązujesz do komunikatów EMA i FDA które zatwierdziły szczepionki. Zaszprycowani podwójnie, ale mimo to hospitalizowani lub umierający to podobno osoby w podeszłym wieku. Jak myślisz, czy skutki uboczne wpisane w ulotkę amantadyny wystąpią równo u wszystkich, bez względu na wiek i stan zdrowia? W ogóle, od czapy ta ulotka. Rzuciło mi się w oczy już gdy brałem ten lek, że opis skutków ubocznych nie rozgranicza pacjentów biorących medykament krótko (na grypę) i tych biorących go dłużej (neurologiczni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 03.12.2021 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 A to szpitale nie są przepełnione ? Oddział gastroenterologiczny w B-B zrobiono covidowym, przez co wujek żony znów musi czekać na leczenie. A o ile wiem, to gastroenterologia nie jedynym oddziałem przekształconym w tym szpitalu na covidowy. A były kiedyś nie przepełnione? mam na myśli czasy przed pandemią. Sam na sowim przykładzie wiem że na zabieg musiałem czekać prawie rok, kolega z pracy ponad rok ale gdy zapytałem się o zabieg za pieniążki to już nawet za tydzień mogłem mieć zrobiony i tak jest dziś, na fundusz czekaj miesiącami bo covid ale za pieniążki to już nawet jutro i covida nie ma, a najlepsze to jest to że w większości przypadków zabiegi za pieniądze są wykonywane na tym samym sprzęcie co na fundusz. Szpitale są sztucznie przepełniane bo z covida szpitale mają większe pieniądze aniżeli z funduszu gdyby leczyli ludzi. w tamtym roku sąsiad był w szpitalu na covida i gdy już był zdrowy (miał wynik negatywny) i mógł wyjść szpital go nie chciał wypuścić bo kasa by uciekła, taka jest prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 03.12.2021 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 Ha, ha - poczytaj sobie : https://konkret24.tvn24.pl/nauka,111/z-tym-magnesem-co-sie-przyczepia-po-szczepieniu-to-sciema-tak-akcja-magnetchallenge-jest-manipulacja,1062343.html Przecież Ty nawet nie jestes w stanie zweryfikowac, czy ci ludzie byli szczepieni Ty naprawde wierzysz wszystko, co zobaczysz na YT ? Nawet w taki prank ??. Az mi sie ciebie zrobiło żal - w przyszłosci będziesz idealnym celem do akcji "na wnuczka" Proszę, oto news na miarę twojego umysĺu: https://plejada.pl/newsy/bartek-kasprzykowski-pokazal-co-mu-sie-stalo-po-przyjeciu-szczepionki-na-covid-19/436r1dt Cóż każdy sądzi innych podług siebie , jakże musisz być zakłamany skoro każdego posądzasz o kłamstwo, oszustwo. Zadbaj może o swoje przyszłę wcielenie bo dalej tak postepując odrodzisz się jako bezkręgowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 03.12.2021 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 Czepiający się NOPów antyszczepionkowcy chyba biorą ja profilaktycznie... Bo wszelkie leki antywirusowe żeby jako tako zadziałały musza być podane na wczesnym etapie - więc po co czekać na objawy? I nie przeszkadzają im bardzo częste skutki uboczne. I czemu nie rozumiesz że amantadyna jest wszechstronnie przebadana przed jej wprowadzeniem i przez półwiecze stosowania w całym przekroju populacji. Co odzwierciedla wklejona tabelka. Natomiast usilnie i bezrozumnie pod gwałtem propagandy promujesz produkty paramedyczne o czasie badań raptem trzy lata jako bezpieczne dla zdrowia , a nawet zbawienne Może znajdź podobną tabelkę dla swojego osobistego wkłutego preparatu. Czy zadowolisz się mantrą: jest bezpieczna ratuje życie i zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 03.12.2021 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 nopowcy i frajerzy/lemingi mają zwyczajowy reset pamięci , nie można oczekiwać, aby pamiętali zapisy na zabiegi operacje sprzed np: dekady. Winni zapaści są antycovidowcy i BASTA. Biedacy nie jarzą istnienia za komuny całych oddziałów zakaźnych, ba całych szpitali zakaźnych w Polsce. Zlikwidowanych decyzjąmi administracyjnymi- dla fałszywie pojętej oszczędności. Oczywiście winnych nie ma jak przy tym super nowoczesnym szpitalu zakaźnym w Krakowie z oddzielnymi wentylacjami sal śluzami etc. przerobionym na biurowiec . Winnych nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 03.12.2021 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 Cóż każdy sądzi innych podług siebie , jakże musisz być zakłamany skoro każdego posądzasz o kłamstwo, oszustwo. Zadbaj może o swoje przyszłę wcielenie bo dalej tak postepując odrodzisz się jako bezkręgowiec Ty ze naiwnością co najwyżej jako owieczka. #wylaczTV #wylaczYT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 03.12.2021 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 A były kiedyś nie przepełnione? mam na myśli czasy przed pandemią. Sam na sowim przykładzie wiem że na zabieg musiałem czekać prawie rok, kolega z pracy ponad rok ale gdy zapytałem się o zabieg za pieniążki to już nawet za tydzień mogłem mieć zrobiony i tak jest dziś, na fundusz czekaj miesiącami bo covid ale za pieniążki to już nawet jutro i covida nie ma, a najlepsze to jest to że w większości przypadków zabiegi za pieniądze są wykonywane na tym samym sprzęcie co na fundusz. Szpitale są sztucznie przepełniane . Jeszcze napisz, że statystami Nasza służba zdrowia nigdy nie była idealna, ale jakoś te zabiegi planowe szły. Teraz te oddziały zajęte są przez chorych na covid i nawet 'za pieniążki" leczenia nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 03.12.2021 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 Tak jak napisał kolega wyżej, jesteś sam zakłamany i wierzysz w to co ci powiedzą. dzisiaj idę i płacę i ma zabieg lub operację kiedy chcę i żaden covid temu nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 03.12.2021 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 (edytowane) Tak jak napisał kolega wyżej, jesteś sam zakłamany i wierzysz w to co ci powiedzą. dzisiaj idę i płacę i ma zabieg lub operację kiedy chcę i żaden covid temu nie przeszkadza. Skoro tak ci się wydaje... Nawet endo ci teraz nie założą, nie mówiąc już na przykład resekcji jelit. Edytowane 3 Grudnia 2021 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 03.12.2021 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 Tak sobie wmawiaj a ja wiem swoje. Teraz jest super pretekst do zarabiania pieniędzy bo przecież jak to mówią ostatnie pieniądze się odda aby życie i zdrowie ratować a kogo nie stać to niech czeka aż fundusz się zlituje i na kasę chorych pacjenta przyjmie na zabieg do szpitala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 03.12.2021 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 Tobie się wydaje, że wiesz, ale już przywykliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 03.12.2021 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 Kopanie z koniem ciąg dalszy.Mi się nie wydaje, napisałem dwa razy że ja to wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryni 03.12.2021 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 Opublikowano kolejne badanie z pozytywnym wynikami dla amantadyny jako leku na covid:https://www.medonet.pl/koronawirus-pytania-i-odpowiedzi/leczenie-koronawirusa,amantadyna-w-zwalczaniu-covid-19--jest-nowe-badanie-i-nowe-odkrycie,artykul,56851703.html Lek przeciwwirusowy stosowany w leczeniu wirusa grypy typu A w latach 1996-2009 musi przejść kolejne badania, hmm? A myślisz że ktoś aby się zastanowi nad tym co mówisz ???? jesteś w błędzie wszak to dzieci GW,TVN,TVP więc sory nie wymagaj za dużo od takich ludzi . Tak, myślę, że tak właśnie się stało, dlatego taka cisza, brak komentarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 03.12.2021 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 . Mi się nie wydaje, napisałem dwa razy że ja to wiem. Aaa... to zwracam honor... :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 03.12.2021 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 Tak sobie wmawiaj a ja wiem swoje. Teraz jest super pretekst do zarabiania pieniędzy bo przecież jak to mówią ostatnie pieniądze się odda aby życie i zdrowie ratować a kogo nie stać to niech czeka aż fundusz się zlituje i na kasę chorych pacjenta przyjmie na zabieg do szpitala. Vide wiceminister w rządzie PIS ,niejaki Mejza.... Wykorzystywał poświęcenie rodziców nieuleczalnie chorych dzieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 03.12.2021 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 (edytowane) Cała kampania Covid od początku polega na zastraszaniu, poniżaniu i obrażaniu, wiec co chcesz osiągnąć postem w który podkreślasz, że badania trwają. Przecież to nic nie zmienia, szczepionki też są w fazie badań, a "karawana jedzie dalej". Zastraszanie, poniżanie i obrażanie jest w większości domeną antycovidowców i antyszczepionkowców. Wśród "covidowców" i "szczepionkowców" tez niestety pojawiają się takie wypowiedzi "poniżanie, zastraszanie i obrażanie" ale generalnie są to wyjątki. Wystarczy poczytać wypowiedzi w tym temacie. Treść artykułu w języku polski i w języku angielskim jasno podaje że trwają badania: Amantadyna w zwalczaniu SARS-CoV-2. Wyniki prac międzynarodowego zespołu naukowców Przypomnijmy, że amandatyna to popularny lek przeciwwirusowy, kiedyś wykorzystywany w leczeniu grypy typu A, obecnie zaś podawany w terapii choroby Parkinsona i tzw. zespołach parkinsonowskich, m.in. zmniejszająca charakterystyczne dla nich drżenie. O amandatynie stało się jednak głośno w pandemii COVID-19. Od miesięcy sugeruje się bowiem, że może pomagać w leczeniu zakażenia SARS-CoV-2 (ze względu na swoje działanie przeciwwirusowe). Choć jak na razie badania w tym kierunku wciąż trwają. Ciekawa jest też informacja uzupełniająca podania później Już po publikacji artykułu, do jego treści krytycznie odniósł się prof. Krzysztof Pyrć, polski wirusolog. Wskazał, że tekst nie ukazał się na łamach "Nature", ale Communiacations biology” - innego pisma wydawanego przez Nature Publishing Group. Wyjaśnił, że wyniki wnioski z opublikowanych badań są znane nauce, ale nie pozwalają na wysnuwanie wniosków, że amantadyna leczy COVID-19. Wkrótce w naszym serwisie opublikujemy rozmowę z prof. Pyrciem, w której dokładnie wyjaśnimy wątpliwości wokół artykułu. https://www.medonet.pl/koronawirus-pytania-i-odpowiedzi/leczenie-koronawirusa,amantadyna-w-zwalczaniu-covid-19--jest-nowe-badanie-i-nowe-odkrycie,artykul,56851703.html?utm_source=forum.muratordom.pl_viasg_medonet&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs Edytowane 3 Grudnia 2021 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 03.12.2021 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 (edytowane) Bądźmy poważni z tą amantadyna czy "jak ta kur...a się zwie" W cudzysłowiu to cytat klasyka z filmu Psy Wspominałem, że żona pracuje od ponad 20 lat w Gliwickim Centrum Onkologii, była obok profesorów i doktorów starej daty,że tak to można nazwać,jak szczurkom wszczepiala "czipy" ?? Obecnie jest na pierwszym froncie u boku młodych jak i starszych lekarzy, profesorów ma za szefów. Żaden nawet nie zająknął się o tej amantadynie a każdy przyjął czipy... Gliwickie Centrum Onkologii..to tak dla uzmysłowienia. Szamany z lasu dla ciemnogrodu, leczący ziółkami są jak widzę bardziej wiarygodni dla przygłupów,którzy wierzą, że Ziemia jest płaska... Edytowane 3 Grudnia 2021 przez Arturo1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 03.12.2021 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 A to szpitale nie są przepełnione ? Oddział gastroenterologiczny w B-B zrobiono covidowym, przez co wujek żony znów musi czekać na leczenie. A o ile wiem, to gastroenterologia nie jedynym oddziałem przekształconym w tym szpitalu na covidowy. Jak ja lubię stwierdzenie ,że szpitale przepełnione. Na ponad 200 tys mieszkańców coś chyba 80 łóżek. To tak jakby do autobusu wpuścić jednego pasażera i powiedzieć,że przepełniony . Robią ludzi w ciula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 03.12.2021 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 Jak ja lubię stwierdzenie ,że szpitale przepełnione. Na ponad 200 tys mieszkańców coś chyba 80 łóżek. To tak jakby do autobusu wpuścić jednego pasażera i powiedzieć,że przepełniony . Robią ludzi w ciula A jakiś tam tymczsowych pod namiotami czy na stadionach lub halach wystawowych nie robią ? A jak robią to z jakiego powodu ? W Gliwicach na szpital covidowy zabrali Dom Dziecka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 03.12.2021 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 Bądźmy poważni z tą amantadyna czy "jak ta kur...a się zwie" W cudzysłowiu to cytat klasyka z filmu Psy Wspominałem, że żona pracuje od ponad 20 lat w Gliwickim Centrum Onkologii, była obok profesorów i doktorów starej daty,że tak to można nazwać,jak szczurkom wszczepiala "czipy" ?? Obecnie jest na pierwszym froncie u boku młodych jak i starszych lekarzy, profesorów ma za szefów. Żaden nawet nie zająknął się o tej amantadynie a każdy przyjął czipy... Gliwickie Centrum Onkologii..to tak dla uzmysłowienia. Szamany z lasu dla ciemnogrodu, leczący ziółkami są jak widzę bardziej wiarygodni dla przygłupów,którzy wierzą, że Ziemia jest płaska... Fajnie,że małżonka pracuje z tak wybitnymi lekarzami. Jak masz takie dojścia i znajomości to podpytaj się czy były robione badania długo falowe obecnych preparatów na życie i zdrowie człowieka bo wiesz chciałbym jeszcze pobawić się na weselu moich wnuków. Ja nie znam aż takich wybitnych lekarzy , a ci moi to jakieś konowały bo jak się jednego spytałem to zrobił wielkie oczy jakby na kiblu siedział . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts