Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Matka tego chłopaka, to przyjaciółka mojej znajomej - wielka rodzinna tragedia...

A kto jeszcze nie zna kogoś zmarłego na Covid? Ja mogę opowiedzieć wzruszającą historyjkę, jak to chrześniak mojego brata miesiąc temu stracił matkę na raka a dwa tygodnie temu pochował wujka na Covid. Nie wiem, czy gdyby 90% było zaszczepionych to matkę by uratowali mając o 23 000 więcej wolnych łóżek (i lekarzy, pielęgniarek, karetek itd.) - ale wujka na 100% by nie stracił.

Podobnych historii jest po 500 dziennie. Czymże jest 33 zgony o niepotwierdzonym związku przyczynowo-skutkowym w rok?

Przy dyskusji o danych z Anglii takich zgonów, w koincydencji czasowej 21 dni, było prawie trzydzieści tysięcy, tu Kraska podaje "trzydzieści trzy" i u Ciebie, w przeciwieństwie do mojej 11-letniej córki, nie zapala to żadnej lampki alarmowej.

Uzgodnicie wersję?

[ATTACH=CONFIG]458337[/ATTACH]

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Normalka, jak brakuje argumentów, to starają się zdyskredytować rozmówcę. To dowód bezradności.

Tak.... Kali dobrze mówić.

5. To gdzie Ci tak sprali mózg?

Są dwie opcje, albo mają płacone za obronę pandemii, albo naprawdę wierzą w to co piszą. To pierwsze to jeszcze trochę bym zrozumiał ( nie zaakceptował ), a jak to drugie to... Powstrzymam się..

Ty też już masz jakąś mgłę kowidową czy coś?

Nie no gość jest spoko, tylko ,,telewizornia" Mu za mocno wjechała

do telewizji cię pewnie nie wezmą więc po co durnia z siebie na siłę robisz ?

A kto jeszcze nie zna kogoś zmarłego na Covid? Ja mogę opowiedzieć wzruszającą historyjkę, jak to chrześniak mojego brata miesiąc temu stracił matkę na raka a dwa tygodnie temu pochował wujka na Covid. Nie wiem, czy gdyby 90% było zaszczepionych to matkę by uratowali mając o 23 000 więcej wolnych łóżek (i lekarzy, pielęgniarek, karetek itd.) - ale wujka na 100% by nie stracił.

Ja nie znałem nikogo zmarłego "na cowid", "z cowid" kilka osób. Ci "z kowid" to zresztą w większości ofiary leczenia przez telefon i zaniechania kuracji, wiadomo z jakiej przyczyny.

Znam też kila osób, które bardzo ciężko przechorowały c19 - z perspektywy patrząc - przez przeoczenie właściwego momentu na rozpoczęcie leczenia, bo faktycznie ta choroba jakby działała "prawie" bezobjawowo, a jak się ujawnia, to już na poważnie, Większość uciekła spod kosy dzięki "bodnarowym alternatywnym metodom leczniczym".

Uczciwie piszę również, że nie znam osobiście nikogo, kto zmarł po szczepionce... i dobrze, bo pierwszym byłby 20 letni chłopak z mojej rodziny, "czynny sportowo", który jak dobrze pójdzie, to na święta wróci do domu po 3 miesiącach NOP'a po AZ. NOP "oczywiście" niezaraportowany, bo lekarze nie widzą związku, a najbliższa rodzina ma inne zmarwienia na głowie i i tak cieszy się, że chłopak żyje...

W "znajomych rodziny" i "znajomych znajomych" - kilka zgonów bezpośrednio po szczepieniu - młodzi - nagle, starsi - szczepionka "wykryła" im choroby, o których nie wiedzieli, że mają. Jak się dowiedzieli - niebawem zmarli. Wczoraj moja mama była na pogrzebie takiej osoby.

Uzgodnicie wersję?

Żeby zrozumieć o czym piszemy, musiałbyś zrozumieć, co to NOP, co znaczy słowo "zaraportować", etc. Códów się nie spodziewam...

Żeby zrozumieć o czym piszemy, musiałbyś zrozumieć, co to NOP, co znaczy słowo "zaraportować", etc. Códów się nie spodziewam...

Wchodzisz i raportujesz:

https://vaers.hhs.gov/esub/index.jsp

U nas możesz wypełnić kwit:

http://www.urpl.gov.pl/pl/produkty-lecznicze/monitorowanie-bezpiecze%C5%84stwa-lek%C3%B3w

Ja kilka lat temu wypełniałem, jak dziecko po szczepionce na pneumokoki dostało zapalenia ucha.

W czym problem?

Edytowane przez Kaizen

Wczoraj moja żona otrzymała wyniki o 23 -ciej wynik pozytywny a dziś szaleje z wieszaniem firan w oknach masakra , chciała tylko od lekarza coś na katar a on ją z mety na kwarantannę wrzucił i kazał iść na wymaz , :no:

Wiadomo kasa się musi zgadzać u mnie też masę takich przypadków było

Pełna zgoda ja choruje od 18 listopada . Pierwsze dni lekkie. Potem test pozytywny i leki w domku. 2 tydzień zmiana leków starydy antybiotyki antyzkrzeoiwe zastrzyki w brzuch. I finał sat 50 i od 4 grudnia do teraz szpital i potrwa to nie wiem ile jeszcze z tydzień.

A po co Ci antybiotyki na virusa ?xD

Gdyż infekcja wirusowa osłabia organizm i dojść może do równoległej infekcji bakteryjnej (np bakteryjnego zapalenia płuc).

A wtedy rokowania są marne.

Ale ty widzę mądrzejszy od lekarzy, co ?

A wtedy antybiotyki jeszcze bardziej osłabiają organizm xD i o chłopie a wystarczyło wyłączyć TV xD

Tak, mało kto się tym interesował - bo na nagłówkach tego nie było. A teraz jest.

Koincydencja oczywiście :lol2:

Teraz tematem interesują się tacy jak Ty który poszukują sensacji tam gdzie jej nie ma.

W zależności od antyszczepionkowych "potrzeb" to nikt nir umiera na covid tylko na inne choroby a covid dopisywany jest bo szpitalowi to się opłaca i dodatkowo sieje panikę aby zniewolić naród.

Z drugiej strony teraz "każda" śmierć rodzi wasze (antyszczepionkowców) podejrzenie że jest to śmierć w wyniku poszczepiennego NOPa.

Nie ma COVID...kilkanaście godzin...

"Informacja o śmierci Janusza Szostaka przyszła w kilkanaście godzin po tym, jak dziennikarz przekazał w mediach społecznościowych, że wykryto u niego zakażenie koronawirusem. "Covid nie odpuścił także mnie. Bardzo miła Ratowniczka z Błonia nie pozostawiła co do tego złudzeń" - napisał w czwartek na swoim profilu na Facebooku"

https://wiadomosci.wp.pl/janusz-szostak-nie-zyje-to-on-opisywal-sprawe-iwony-wieczorek-6713885407947456a

Też tak podejrzewam, ale wolałbym to usłyszeć oficjalnie.

Jeśli był i to trzema - jak niektórzy piszą na forach - to reklama szczepionek fatalna, druzgocąca, jeśli nie był, no cóż - o ile jestem sceptyczny do szczpienia wszystkich jak leci to w przypadku seniorów niedużą - ale jednak - skuteczność szczepionki widzę i nie wykluczam, że gdybym był w jego wieku to jest spory szansa, że sam bym się zaszczepił.

Też tak podejrzewam, ale wolałbym to usłyszeć oficjalnie.

Jeśli był i to trzema - jak niektórzy piszą na forach - to reklama szczepionek fatalna, druzgocąca, jeśli nie był, no cóż - o ile jestem sceptyczny do szczpienia wszystkich jak leci to w przypadku seniorów niedużą - ale jednak - skuteczność szczepionki widzę i nie wykluczam, że gdybym był w jego wieku to jest spory szansa, że sam bym się zaszczepił.

ja może tak samo bym zrobił. Rodzicom nie zabraniałem. Ani oni mi tego, że się nie szczepiłem.

Ale im więcej czytam o tych paszportach covidowych i tych wszystkich porażkach szczepionek. To niektóre teorie spiskowe nabierają jakiegoś sensu.

Te paszporty covidowe są genialnym motywatorem, prekursorem rozwiązań które można oglądnąć w filmach i serialach np. Czarne Lustro. Jako fajne sci-fi.

Chiny już dawno pokazały, że ten kierunek jest realny do zrealizowania.

Już mamy 50% społeczeństwa która się zgadza na taką kontrolę. Przed covidem to był margines.

Zwykle takie rozwiązania są tworzone w jakimś celu.. niby ochrony. A później... jak leci i okaże się, że zostaną na stałe.

Ciekaw jestem czy osoby te oświecone antyfoliarskie wciąż są w 100% przekonane, że chiński komunizm na 100% nam nie grozi?

Czy w obecnej sytuacji już nie są tacy pewni.