Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Uzgodnicie wersję?

Normalka, dane ci nie pasują to z braku argumentu się przyczepiłeś, do tego niesłusznie. Ja podałem dana VAERS, który jest amerykański a on podawał dane z Anglii. Niczego nie musimy uzgadniać, bo mówimy o innych krajach. To może teraz odniesiesz się do danych zamiast się przypie.....ć.

Na pewno był na 100% bo jakby nie był to by było od razu niezaszczepiony zmarł przeciwnik szczepień gryzie piach ect.

Ciekawe to.

Dzisiaj znowu MZ nie podało ilu zmarło zaszczepionych a ilu niezaszczepionych. Ciekaw co jest powodem takich wybrakowanych statystyk? Ze cyferki nie potwierdzają jakieś z góry założonej tezy.

No chyba że źle spojrzałem i jednak gdzieś to można sprawdzić.

Ciekawe to.

Dzisiaj znowu MZ nie podało ilu zmarło zaszczepionych a ilu niezaszczepionych. Ciekaw co jest powodem takich wybrakowanych statystyk? Ze cyferki nie potwierdzają jakieś z góry założonej tezy.

To kolejny smaczek który mojej podświadomości mówi, że "coś jest nie tak". Armata przeciw muchom.

Ponawiam swoje zapytanie do forumowiczów.

Czy d7d, Kaizen, fotohobby i inni forumowicze. Naprawdę są pewni tego, ze kierunek UE w stosunku do tej pandemii jest poprawny.

I nie obróci się to przeciwko nam jako "komunizm chiński" i nie awansujemy z poziomem swodoby na poziom chiński?

W sumie kiedyś kiedy było u nas to raczej nierealne myślałem, że taki model społeczeństwa kontrolowanego nie jest wcale zły. W stosunku do zwykłego obywatela.

Bo teoretycznie jest uczciwszy. Oszustom tzn. kulibobom turniej będzie wykorzystywać luki.

Ale sposób w jaki UE chce osiągnąć ten stopień (poprzez paszporty covidowe i preteksty walki z pandemią) jakoś mnie mocno odtrąca i każe zrobić STOP.

Miło było by przeczytać Wasze opinie :p

Ciekawe czy był zaszczepiony, bo tej informacji brakuje.

Co w tym czy był zaszczepiony, kiedy, jakim preparatem i ile raz jest "ciekawego" ?

Po co chcesz zaspokoić swoją ciekawość?

Czy ten przypadek zmienia (w zależności od otrzymania szczepienia lub braku szczepienia) twój stosunek do covida i do szczepienia?

Jeżeli Jego Rodzina uzna za stosowne to poda taką informację.

Edytowane przez d7d

To kolejny smaczek który mojej podświadomości mówi, że "coś jest nie tak". Armata przeciw muchom.

Czy d7d, Kaizen, fotohobby i inni forumowicze. Naprawdę są pewni tego, ze kierunek UE w stosunku do tej pandemii jest poprawny.

I nie obróci się to przeciwko nam jako "komunizm chiński" i nie awansujemy z poziomem swodoby na poziom chiński?

W sumie kiedyś kiedy było u nas to raczej nierealne myślałem, że taki model społeczeństwa kontrolowanego nie jest wcale zły. W stosunku do zwykłego obywatela.

Bo teoretycznie jest uczciwszy. Oszustom tzn. kulibobom turniej będzie wykorzystywać luki.

Ale sposób w jaki UE chce osiągnąć ten stopień (poprzez paszporty covidowe i preteksty walki z pandemią) jakoś mnie mocno odtrąca i każe zrobić STOP.

Europejski komunizm dawno przeskoczył Chiński podcinając gałąź na której się bogacili a teraz równia pochyła tylko w dóóół .

Wiadomo kasa się musi zgadzać u mnie też masę takich przypadków było

To zrozumiałe a najgłupsze w tym wszystkim że żona z covidem ma kwarantannę do 18-tego a ja jako jeszcze zdrowy nałożyli mi z mety do 25-tego , nie wiem być może mnie dopadnie a najlepiej zgłoszę się na test niech mi wykażą to przynajmniej o tydzień będę prędzej wolny , ostatnią grypę być może miałem ze 30 lat temu choć nawet nie przypominam sobie a miałem nawet anginę w roku 2010-tym więc jestem w grupie wysokiego ryzyka :):)

To zrozumiałe a najgłupsze w tym wszystkim że żona z covidem ma kwarantannę do 18-tego a ja jako jeszcze zdrowy nałożyli mi z mety do 25-tego , nie wiem być może mnie dopadnie a najlepiej zgłoszę się na test niech mi wykażą to przynajmniej o tydzień będę prędzej wolny , ostatnią grypę być może miałem ze 30 lat temu choć nawet nie przypominam sobie a miałem nawet anginę w roku 2010-tym więc jestem w grupie wysokiego ryzyka :):)

To ma sens a nie jest , jak sądzisz, "najgłupsze"

Wchodzisz i raportujesz:

https://vaers.hhs.gov/esub/index.jsp

U nas możesz wypełnić kwit:

http://www.urpl.gov.pl/pl/produkty-lecznicze/monitorowanie-bezpiecze%C5%84stwa-lek%C3%B3w

Ja kilka lat temu wypełniałem, jak dziecko po szczepionce na pneumokoki dostało zapalenia ucha.

W czym problem?

w weryfikacji czy twój NOP przez ciebie osobiście wklepany zaistniał w statystyce.

Jeśli żona mogła zarazić Ciebie, to Twoja kwarantanna idzie z przesunięciem o jakiś tam czas wykluwania się choróbska. Ciekawe, czy bez objawów zrobią Ci test? No, objawy można zmyślić, ale jaki sens takiego testu? Ja też całe lata na nic poważnego nie chorowałem, wiosną poprzedniego roku nie zaraziłem się covidem od żony, a miesiąc temu jednak mnie covid dopadł. Rykoszet od szczepionego kolegi w pracy. Przechorowałem bez powikłań. Tylko węch mi powoli wraca.

Jeśli żona mogła zarazić Ciebie, to Twoja kwarantanna idzie z przesunięciem o jakiś tam czas wykluwania się choróbska. Ciekawe, czy bez objawów zrobią Ci test? No, objawy można zmyślić, ale jaki sens takiego testu? Ja też całe lata na nic poważnego nie chorowałem, wiosną poprzedniego roku nie zaraziłem się covidem od żony, a miesiąc temu jednak mnie covid dopadł. Rykoszet od szczepionego kolegi w pracy. Przechorowałem bez powikłań. Tylko węch mi powoli wraca.

Bezobjawowo zrobią test bo sugerował mi to lekarz od żony więc jutro przeproszę i poproszę o przekaz i najlepiej jak bym to w sobie miał przynajmniej o tydzień prędzej bym się uwolnił .

Normalka, dane ci nie pasują to z braku argumentu się przyczepiłeś, do tego niesłusznie. Ja podałem dana VAERS, który jest amerykański a on podawał dane z Anglii. Niczego nie musimy uzgadniać, bo mówimy o innych krajach. To może teraz odniesiesz się do danych zamiast się przypie.....ć.

I niby nie obraża to inteligencji, że w kraju o 300 mln mieszkańców, gdzie ot tak można NOP zgłosić przez formularz internetowy jest zgonów na wszystkie szczepionki 6000 czyli 20/1mln obywatelia w kraju o ludności 36 mln 30000 czyli 833/1mln obywateli? Ponad 40x więcej? Mi te dane się nie zgadzają.

Edytowane przez Kaizen

Oczywiście, że tak.

Jeśli uważasz inaczej to rzuć propozycję, żeby zamknąć szpitale zakaźne a chorych, którzy tam przebywają wypuścić na ulicę,nieważne jaką mają chorobę w sobie.

Tego typu pytanie mógł zadać jedynie totalny ignorant, który zielonego pojęcia nie ma co to jest choroba zakaźna czy epidemia.

Zapewne młody szczaw jesteś zindoktrynowany przez internet ale już kiedyś,nawet w przedszkolach istniały tzw "izolatki" gdzie trafiało dziecko, które było podejrzane o chorobę zakaźna...

Na pandemie jest tylko jedyny sposoby, tak jak w Chinach, zamknięcie w domach, łącznie z zaspawaniem okien i drzwi.

Chiny na to stać, Swiat nie.

Arturo!!! Szczep się nawet codziennie ,twoja sprawa ,ale odpi... sie od tych co mają odmienne zdanie .A paszporty można sobie wsadzić gdzieś ,zaszczepieni tak samo roznoszą to dziadostwo .Restrykcje będą nie długo takie same dla mnie jak i na ciebie .To co w tv tłukom o zachodzie, to ściema ,może dotyczy dużych miast .

Na midi jeżdzimy do restauracji i nikt o paszporty nie pyta.

Jak nie jak tak. Ktoś tu już pisał o wyparciu.

Do tego pojawił się ciekawy raport "Analiza ryzyka zgonu z powodu ogółu przyczyn oraz z powodu COVID-19 osób zaszczepionych i niezaszczepionych przeciw COVID-19"

Fajne tabelki są. Wrzuciłem sobie do arkusza i analizuję.

Oczywiście, że nie. Wielokrotnie powtarzałem, że uczyć się trzeba od Chin, gdzie pandemia skończyła się 1,5 roku temu.

Działania EU są słabe, a Polski jeszcze słabsze. I pochłaniają masę ludzkich istnień, kalectw i innych tragedii.

I niby nie obraża to inteligencji, że w kraju o 300 mln mieszkańców, gdzie ot tak można NOP zgłosić przez formularz internetowy jest zgonów na wszystkie szczepionki 6000 czyli 20/1mln obywatelia w kraju o ludności 36 mln 30000 czyli 833/1mln obywateli? Ponad 40x więcej? Mi te dane się nie zgadzają.

Widzisz, znowu odpowiadasz nie o to o co pytają tylko na to co Ci wygodnie. Chodziło o porównanie Polski z Anglią

Z Tobą jest inaczej - Ty usłyszysz bzdurę w stylu "mamy stwierdzone 33 przypadki śmierci, mające zbieżność czasową z wykonaniem szczepienia, czyli w ostępie 14 dni po podaniu szczepienia" i dalej ją powtarzasz.

Przy dyskusji o danych z Anglii takich zgonów, w koincydencji czasowej 21 dni, było prawie trzydzieści tysięcy, tu Kraska podaje "trzydzieści trzy" i u Ciebie, w przeciwieństwie do mojej 11-letniej córki, nie zapala to żadnej lampki alarmowej.

Więc odpowiem tak jak Ty:

I niby nie obraża to inteligencji, że w kraju o 37 mln mieszkańców (Polska), jest zgonów 33 czyli 0,89/1mln obywateli a w kraju o ludności 67 mln (bo tyle jest w Wielkiej Brytanii) 30000 czyli 448/1mln obywateli? Ponad 500x więcej? Mi to dopiero te dane się nie zgadzają.

Widzisz, znowu odpowiadasz nie o to o co pytają tylko na to co Ci wygodnie. Chodziło o porównanie Polski z Anglią

Więc odpowiem tak jak Ty:

I niby nie obraża to inteligencji, że w kraju o 37 mln mieszkańców (Polska), jest zgonów 33 czyli 0,89/1mln obywateli a w kraju o ludności 67 mln (bo tyle jest w Wielkiej Brytanii) 30000 czyli 448/1mln obywateli? Ponad 500x więcej? Mi to dopiero te dane się nie zgadzają.

Ładnie udowadniasz, że coś nie tak jest z Angielskimi statystykami.

I pamiętaj, że "nasze" 33 jest związane czasowo tylko ze szczepionkami na Covid, a amerykańskie ze wszystkimi szczepionkami.